Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Voss High School in Norway by Nordic — Office of Architecture

Friday, December 23rd, 2016

Article source: Nordic — Office of Architecture

The new vocational high school at Voss (Norway) designed by Nordic — Office of Architecture and AART architects combines theory and practice in an inspiring learning environment bathed in light with spectacular views of the surrounding landscape.

The new vocational high school at Voss opened this autumn and caters for around 400 students and 100 staff. The Norwegian-Danish team behind several prominent education buildings in Scandinavia took inspiration from the surrounding environment, creating an interpretation of the traditional Norwegian barn common to the area. A composition of “barns” surrounding a series of “farmyards” provides the framework for various educational and social activities. The architects strive to stimulate the students by drawing nature and daylight into the school buildings through the generous glazing and timber cladding both inside and out.

Image Courtesy © Thorbjørn Hanse

Image Courtesy © Thorbjørn Hanse

  • Architects: Nordic — Office of Architecture
  • Project: Voss High School
  • Location: Voss, Norway
  • Photography: Thorbjørn Hanse
  • Client: Hordalands Fylkeskommune
  • Contractor: Hent
  • Landscape: Bjørbekk & Lindheim
  • Engineers: Norconsult Sweco
  • Cost: 280 mill. NOK
  • Area: 11.500 m²
  • Time Frame: 2013 — 2016

(more…)

Milanofiori Business Park in Milan, Italy by Design Erick van Egeraat

Friday, December 23rd, 2016

Article source: Design Erick van Egeraat

Businesspark Milanofiori North, addresses the rising demand for high quality, yet affordable offices in Milan. The area is a self-contained entity comprising 218000 m2 of gross floor area and offering a variety of functions including offices, housing, commercial, retail and leisure facilities, a cinema and a hotel. Special attention was paid to energy efficiency, the use of renewable energy and applying local materials, thus reducing the need for transportation and carbon emission. The Milanofiori North development territory acts as the new southern gateway to Milan. It is situated alongside the A7 motorway and is linked to Milan’s metropolitan railway network.

Image Courtesy © Maurizio Bianchi

Image Courtesy © Maurizio Bianchi

 

  • Architects: Design Erick van Egeraat
  • Project: Milanofiori Business Park
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: Maurizio Bianchi

(more…)

Absam Primary School in Austria by Schenker Salvi Weber

Friday, December 23rd, 2016

Article source: Schenker Salvi Weber

All moved in! The extension of the primary school in the Tyrolean municipality of Absam was completed in September 2016. After one-and-a-half years of construction, kids are now frolicking around in the two-story kindergarten. The first sport classes are already taking place in the triple gymnasium, and sweet sounds are floating down from the new music school under the roof of the historic primary school building.

There wasn’t much space for the new building in the 7000-person community of Absam, the “village of the Olympians” in the Hall-Wattens region, just 20 minutes by car from Innsbruck. So the architects Schenker Salvi Weber – the only ones among the 20 competition participants – decided to situate the sports hall underground and, for structural reasons, build the two-story kindergarten atop in a lightweight wood frame construction.

View of schoolyard with primary school and kindergarten, Image Courtesy © Bengt Stiller

View of schoolyard with primary school and kindergarten, Image Courtesy © Bengt Stiller

  • Architects: Schenker Salvi Weber
  • Project: Absam Primary School
  • Location: Absam, Austria
  • Photography: Bengt Stiller
  • Client:
    • Municipality of Absam
    • Immobilien GesmbH & Co KG
  • Team: Bettina Doser, Sophie Gerg, Teresa de Miguel, Thomas Morgner, Hans Reumann, Barbara Roller, Tiago Santana, Michael Salvi, Andres Schenker, Verena Theil, Tina Tobisch, Katalin Tóth, Rowena Ullrich, Thomas Weber
  • Commission type: EU-wide invited competition, general planning
  • Energy efficiency: Passive house standard
  • Structural engineer: wood construction. Merz Kley Partner
  • Structural engineer: reinforced concrete / geotechnics. ZSZ Ingenieure ZT GesmbH
  • Building physics: IBO – Austrian Institute for Healthy and Ecological Building
  • Construction management and costs: Die Bauleiter
  • Building technology: Moser + Partner Ingenieurbüro

(more…)

French School in Lomé, Togo by Segond-Guyon Architectes

Friday, December 23rd, 2016

Article source: Segond-Guyon Architectes

The project includes the construction of an elementary school and the extension of a kindergarten. The aim is to build a contextual architecture, fully merged in its environment.

Pavilion architecture that smoothly fits its surrounding vegetation by limiting the footprint and preserving the existing trees. Moreover, there is no physical barrier thus allowing the view to embrace the entire site. The volumes are made of compressed earth block (CEB), and are covered with light metallic roofs.

Image Courtesy © Segond Guyon Architectes

Image Courtesy © Segond Guyon Architectes

  • Architects: Segond-Guyon Architectes
  • Project: French School in Lomé – TOGO
  • Location: Avenue Sarakawa – Lomé, Togo
  • Local Architect: GE Architectes & Partenaires
  • Engineer: BETEB
  • Contractor: CENTRO SA
  • Area: 2 950 m²
  • Competition year: 2014
  • Delivery year: 2016

(more…)

Tax Consultancy Office in Vienna, Austria by Söhne & Partner architects

Friday, December 23rd, 2016

Article source: Söhne & Partner architects

Often, the most exciting thing to see when entering a tax consultancy office it the latest edition of a law book. For one renowned tax consultancy office these days are over: it transforms its reception into a welcoming, comfortable lobby.

While planning the reconstruction of the entire office space, the redesign of the reception and the meeting rooms was announced in a small architectural competition. We were able to convince the jury of our unusual design, which so far has been particularly popular with high-class hotels. Now we are able to implement our ideas of an unconventional tax consultancy design in the look of a feel-good hotel lobby.

Image Courtesy © Söhne & Partner architects

Image Courtesy © Söhne & Partner architects

 

(more…)

PRÍNCIPE REAL HOUSE in Lisbon, Portugal by BICA Arquitectos

Friday, December 23rd, 2016

Article source: BICA Arquitectos

The building was constructed in the 19th century and expanded in the years of 1950. This apartment, located at the maximum altimetry of one of the Lisbon city’s seven hills, with a panoramic view to the north and south, is part of this expansion, absent of the characteristics that qualified the original construction as palatial.

Image Courtesy © BICA Arquitectos

Image Courtesy © BICA Arquitectos

  • Architects: BICA Arquitectos (Inês Cortesão)
  • Project: PRÍNCIPE REAL HOUSE
  • Location: Lisbon, Portugal

(more…)

Specialized Alzheimer Center in Marseilles, France by Atelier Naom

Friday, December 23rd, 2016

Article source: Atelier Naom

The project is located near the Old-Age Residence of St-Tronc.

The site is served by public transport and a special transport service for disabled people is in charge of the day-to-day support of patients : families can thus entrust their loved ones to an adapted and specialized structure.

Image Courtesy © Atelier Naom

Image Courtesy © Atelier Naom

  • Architects: Atelier Naom
  • Project: Specialized Alzheimer Center
  • Location: Saint-Tronc, Marseilles, France

(more…)

Caro Hotel in Valencia, Spain by Francesc Rifé Studio

Friday, December 23rd, 2016

Article source: Francesc Rifé Studio

The road is made by walking…, as Antonio Machado said some decades ago. In this way, the Caro Hotel has been forging its own path for some time now, first with the completion of Alma del Temple Restaurant, recently connected to the hotel, and now the hotel itself. The building, a recognized Hotel Monument, is like a palimpsest on which each of its numerous residents have left their mark, the latest being our studio. Integrated elements and cultures that have been revealed slowly over time… featuring the noteworthy 12th-century Almohad wall standing 15 meters high, which runs lengthwise down the center of the building.

Image Courtesy © Francesc Rifé Studio

Image Courtesy © Francesc Rifé Studio

(more…)

The Reception Pavilion of Québec’s National Assembly in Ville de Québec, Canada by GLCRM & Provencher_Roy

Friday, December 23rd, 2016

Article source: v2com

GLCRM and Provencher_Roy Architects consortium are the proud recipients of Canadian Architect’s 2016 Award of Merit for their work on the reception pavilion of Québec’s National Assembly. The award was handed out during the magazine’s 49th Awards of Excellence gala, held in Toronto. Since its inception in 1968, the Awards of Excellence have recognized exceptional architectural projects in the design stage, as reflected by buildings that are interesting from a structural point-of-view while being responsive to social and urban context, meeting client needs with discernment and creativity, and demonstrating awareness of sustainable development imperatives.

Image Courtesy © Provencher_Roy

Image Courtesy © Provencher_Roy

  • Architects: GLCRM & Provencher_Roy
  • Project: The Reception Pavilion of Québec’s National Assembly
  • Location: Québec, Canada
  • Client: Assemblée nationale du Québec
  • Partners in charge: Claude Provencher, Architect, Senior partner and co-founder at Provencher_Roy, Matthieu Geoffrion, Architect Partner at Provencher_Roy
  • Contractor: Pomerleau
  • Structural engineer: WSP Canada Inc.
  • Electromechanical engineer: CIMA+
  • Security: CSP Consultants en Sécurité inc.
  • Area: 5,100 m2
  • Year: 2016 to date (anticipated completion date in 2019)
  • Status: Under construction

(more…)

Double vision in Berlin, Germany by HOLODECK architects

Friday, December 23rd, 2016

Article source: HOLODECK architects 

Conceptually and spatially, the selected artworks by Albert Dürer and William Kentridge are articulated as seven curatorial themes in the upper gallery for temporary exhibitions at the Kulturforum of the Staatliche Museen zu Berlin.

Image Courtesy © Christian von Stefflin

Image Courtesy © Christian von Stefflin

  • Architects: HOLODECK architects
  • Project: Double vision
  • Location: Berlin, Germany
  • Photography: Christian von Stefflin
  • Client: Staatliche Museen des Preußischen Kulturbesitzes
  • Team: Marlies Breuss, Michael Ogertschnig
  • Size: gross area 500 m2
  • Year: 2015-2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise