Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

De Bank in Rotterdam, The Netherlands by KAAN Architecten

Thursday, December 15th, 2016

Article source: KAAN Architecten 

KAAN Architecten has moved to a new office, marking a page-turn for the expanding architectural practice. The new location is in the heart of Rotterdam, situated along the Maas river, just a few meters from the iconic Erasmus bridge and the firm’s awardwinning project Education Center at Erasmus Medical Center University. The project has transformed 1.400 sqm of the former premises of De Nederlandsche Bank into KAAN’s new open-space headquarters, which encompasses more than 80 workspaces.

Image Courtesy © Simone Bossi

Image Courtesy © Simone Bossi

  • Architects: KAAN Architecten (Kees Kaan, Vincent Panhuysen, Dikkie Scipio)
  • Project: De Bank
  • Location: Boompjes 255, Rotterdam, The Netherlands
  • Photography: Simone Bossi and Casper Rila
  • Software used: Autodesk AutoCAD, Adobe Suite and Rhinoceros
  • Project team: Beatrice Bagnara, Dennis Bruijn, Marten Dashorst, Luuk Dietz, Giuseppe Mazzaglia
  • Contractor: Pleijsier Bouw
  • Construction advisor: Pieters Bouwtechniek
  • Water + Electrical installations: Van Panhuis
  • GFA: 1.400 sqm
  • Design phase: February – March 2016
  • Construction phase: April – September 2016

(more…)

Slab House in London, England by Bureau de Change Architects

Thursday, December 15th, 2016

Article source: Bureau de Change Architects

The focal point of the project is a concrete waffle shaped roof, which sits aloft the new living area. Its pre-fabricated peaks and troughs create trenches for rooftop planting, softening the volume, establishing a connection with the leafy surroundings and creating pleasing views from the floors above. From the garden, the roof trenches are out of sight, giving the immediate effect of a simple concrete slab, which contrasts with the texture of the original building.

Rear view, Image Courtesy © Ben Blossom

Rear view, Image Courtesy © Ben Blossom

(more…)

Architecture of the time in Faggeto Lario, Italy by Ceresa Architetto

Thursday, December 15th, 2016

Article source: Ceresa Architetto

The ring out of this valley is not changed, it’s the same silent which someone heard long ago, long before your passing.

Nothing ever happens here. But if you have patience when you stopping, you can understand how the atmosphere you breathe in this place is ancient, it’s chimes in ethereal way. It’s the architecture who is talking about this.

You can see, towards valley, the bell tower and the historic tower and between them the castle walls. The space between them has something pleasantly melancholy.

Image Courtesy © Ceresa Architetto

Image Courtesy © Ceresa Architetto

  • Architects: Ceresa Architetto
  • Project: Architecture of the time
  • Location: Faggeto Lario, Italy

(more…)

Lobby Millenium in Prague, Czech Republic by Formafatal and Denisa Strmisková architect

Thursday, December 15th, 2016

Article source: BoysPlayNice

The space of a new reception and reception lobby Millennium spreads into an adjacent current shoe shop. Demolishing the wall between the two sections creates a space 100 m2, which became the subject of our proposal. It is the main entrance into the large portion of the building located between Masaryk Station and Marriott Hotel, which offers rental of office and retail space.

Image Courtesy © BoysPlayNice

Image Courtesy © BoysPlayNice

 

  • Architects: Formafatal and Denisa Strmisková architect
  • Project: Lobby Millenium
  • Location: V Celnici 10/1028 117 21 Praha 1, Prague, Czech Republic
  • Photography: BoysPlayNice
  • Investor: BH Centrum a.s. V Celnici 10/1028
  • Project: March – September 2015
  • Realization: December 2015 – March 2016

(more…)

MU:M Office Building in Gyeonggi-do, Korea by Wise Architecture

Thursday, December 15th, 2016

Article source: Wise Architecture 

Paju Book City District 2 is a great place where architects can experiment varied designs.

The District 1 in which numerous buildings come together and define spaces is created as a culture & arts complex for publishing/music industry whereas the District 2 is planned by solving various problems found in the District 1 and arranged to accommodate even more companies. And there, inspired by the atmosphere of this culture & amp; arts complex, many companies have built their own buildings displaying all sorts of unique characters.

Image Courtesy © kyung Roh

Image Courtesy © kyung Roh

  • Architects: Wise Architecture
  • Project: MU:M Office Building
  • Location: 627-2, Munbal-dong, Paju-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: kyung Roh
  • Client: MU:M ENGLISH
  • Structure: RC
  • Finish: Black Brick, White Clay Brick
  • Building scope: B1, 4F
  • Site Area: 990.8 M2
  • Site coverage area: 479.55 M2
  • Total floor area: 2,547.6 M2
  • Completion: 2015

(more…)

CONNECT ONE in Chuncheon-si, Korea by Kengo Kuma & Associates

Thursday, December 15th, 2016

Article source: Kengo Kuma & Associates

Our aim was to create an open and liberated space for learning and communications by integrating the building and the hills around it.

The entire space spreads by forming terraces, which are connected with diagonal rooms for communication named “community voids”, which facilitate lively discussions among people who could take seats in the grand stairs and enjoy panoramic view of the nature.

Image Courtesy © Naver, PLUS 202 LEE JIN HA

Image Courtesy © Naver, PLUS 202 LEE JIN HA

  • Architects: Kengo Kuma & Associates
  • Project: CONNECT ONE
  • Location: Chuncheon-si, Korea
  • Photography: Naver, PLUS 202 LEE JIN HA
  • Client: Naver
  • Local Architect: dmppartners
  • Structural engineers: Oak Structural Design Office
  • Mechanical engineers: P.T.Morimura & Associates,LTD
  • Site area: Education: 12,614.00m2
  • Accommodation / Auditorium: 13,909.00m2
  • Building Area: Education: 5,862.53m2
  • Accommodation: 3,431.72m2
  • Auditorium: 2,458.41m2
  • floor area: Education – 16,899.04m2
  • Accommodation: 10,032.02m2
  • Auditorium: 7,861.68m2
  • Stories: Education building – 4 stories, 1 basement
  • Accommodation building: 5 stories, 1 basement
  • Auditorium building: 4 stories, 1 basement
  • Design period: 2010 May – 2012 October
  • Construction period: 2012 November – 2014 June

(more…)

Ruta 40 Tour Operator in Turin, Italy by IDEEA Interior Design & Architecture

Thursday, December 15th, 2016

Article source: IDEEA Interior Design & Architecture

Ruta 40 is a workspace characterised by a strong home-like feeling. The design meets the need for a space for informal interaction as well as a welcoming place to work. The office was created in a light-filled mansard, previously used as a residential flat. Every space has its own precise function. The living room became a comfortable lounge, the kitchen, which is hidden in the lounge, can host up to two work stations, the bathroom is like a tiny spa, with a bench for relaxing and enjoying the view laid out on the walls, and the two bedrooms were transformed into warm, welcoming offices.

Image Courtesy © IDEEA Interior Design & Architecture

Image Courtesy © IDEEA Interior Design & Architecture

(more…)

4 courtyard houses in Zumikon, Switzerland by Think Architecture AG

Thursday, December 15th, 2016

Article source: Think Architecture AG 

The four courtyard-houses are located on a hilly plot on the top of the settlement area of Zumikon/Switzerland. The typology of the courtyard-house is a reaction to the strict building regulations of the community, which unable a concentration of the living areas.

Image Courtesy © Think Architecture AG

Image Courtesy © Think Architecture AG

(more…)

Wasserwacht Lifeboat Station in Munich, Germany by kunze seeholzer architekten GmbH

Thursday, December 15th, 2016

Article source: kunze seeholzer architekten GmbH

The new building is located on the southern shore of Lake Lerchenau. The conceptual orientation perpendicular to the contour lines and to the edge of the bank, as well as the reference to the differences in altitude of the terrain, provide a perfect overview across the lake.

Image Courtesy © Jann Averwerser

Image Courtesy © Jann Averwerser

  • Architects: kunze seeholzer architekten GmbH
  • Project: Wasserwacht Lifeboat Station
  • Location: Lassallestraße 72 Munich, Germany
  • Photography: Jann Averwerser
  • Client: Landeshauptstadt München – Gartenbau
  • Project Management: Landeshauptstadt München
  • Landscape-Architects: fischer heumann landschaftsarchitekten, München
  • Structural Engeneers: LEICHT GmbH, München
  • Completion: 2016

(more…)

House Lightray in Dnepr by Azovskiy&Pahomova Architects

Thursday, December 15th, 2016

Article source: Azovskiy&Pahomova Architects

It was difficult and diligent work, but as a result we’ve got incredibly charming and soulful house. The original building has neither roof nor finishing, also a part of foundation was absent. We had to work very hard over the architecture of the building and the landscape. The result is a two-storey house of 240 sq m with three bedrooms, dining and living area, a kitchen, a lounge on the first floor, two bathrooms, laundry room and the furnace. The customer wanted to divide a whole space into several functional areas. The lion’s share of the first floor was taken by the living room, where we also organized a dining area. The ceiling height was really a problem, but at the same time, it was the starting point for the entire home concept. We decided to set the rhythm with wooden beams on the ceiling, which helped not only visually stretch the space, but also create the necessary comfort. A fireplace became a beautiful decoration of the living room. We used marble to cover the fireplace. Dining area is located near the window. We intentionally abandoned a textile to open a panoramic courtyard view. Laconic and functional kitchen is separated by a system of sliding panels that reflecting a light. Also there is a comfortable zone for breakfast, which has become a favorite place of the customer. A slate tiles is practical and aesthetic solution for the walls in the kitchen and hallway. We put down the sills to let a light in, what has visually raised the ceiling. On the first and second floor we have made spacious halls with a gallery on the first and work place on the second one.

Image Courtesy © Azovskiy&Pahomova Architects

Image Courtesy © Azovskiy&Pahomova Architects

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy