Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

LDNMV in London, England by k-studio

Thursday, April 21st, 2016

Article source: k-studio

Within a beautiful period property in London’s Maida Vale, this apartment has been fully renovated and re-worked, increasing the usable area and transforming it into a unique and contemporary family home.

Image Courtesy ©  Tom Gildon

Image Courtesy © Tom Gildon

  • Architects: k-studio
  • Project: LDNMV
  • Location: Maida Vale, London, England 
  • Photography: Tom Gildon
  • Contractor: OWN Developments Ltd
  • Status: Completed 2012

(more…)

Bruyn Est in Neder-Over-Heembeek, Belgium by B612ASSOCIATES

Thursday, April 21st, 2016

Article source: B612ASSOCIATES 

The project is situated on the edge of the urban on a clear transition point between the urbanistic stretch, the fringes bordering the roads, and the areas opening into the landscape: the alignement of the buildings defines the roads and the public spaces, but at times it draws back, it opens, then it spreads out to make place for the structural, open and landscaped entities. The site and brief analysis has allowed us to define the guidelines and the project objectives in order to compose a friendly and durable environment that is beneficial for the commodations and the neighbourhood.

Image Courtesy ©  B612ASSOCIATES

Image Courtesy © B612ASSOCIATES

  • Architects: B612ASSOCIATES
  • Project: Bruyn Est
  • Location: Neder-Over-Heembeek, Belgium
  • Client: The Brussels CPAS
  • Above ground area: 7033 m²
  • Gross area basement: 2125 m²
  • Site Area: 9700 m²
  • Project dates: 2008-2013
  • Phase: Provisional acceptance in 2013
  • Estimated amount of works: € 12,336,142
  • Final amount of work: € 11,582,065

(more…)

Aesop in NEWoMan Shinjuku, Tokyo by TORAFU ARCHITECTS

Thursday, April 21st, 2016

Article source: TORAFU ARCHITECTS 

We performed the interior design for a store by Aesop, an Australian skin care brand, located in NEWoMan Shinjuku. With its 4.9m width and 9.2m depth square plane, the project area offers a space surrounded by passageways with two pillars at either end of the space.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: TORAFU ARCHITECTS
  • Project: Aesop
  • Location: NEWoMan Shinjuku, Tokyo
  • Photography: Takumi Ota
  • Production: &S
  • Credit:

    • Graphics: Aesop
    • Lightings: DAIKO
  • Total floor area: 45.68m2
  • Design period: 2015.04-2015.12
  • Construction period: 2015.12-2016.01
  • Software used: Vectorworks, Sketchup, Kerkythea

(more…)

Västra Kajen Housing in Jönköping, Sweden by Tham & Videgård Arkitekter

Thursday, April 21st, 2016

Article source: Tham & Videgård Arkitekter

Located on the quayside of the Munksjön lake, these two urban housing blocks are based on a long term strategy of sustainability, creating attractive housing on one of the best sites in central Jönköping. Rather than a row of standard housing slabs, the requested number of apartments was assembled into two large units. The two compact volumes establish a solid position proportionally acceptable both to the city as well as the lake. It also minimizes the building envelope in line with the low energy concept.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Tham & Videgård Arkitekter
  • Project: Västra Kajen Housing
  • Location: Jönköping, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman
  • Client: Vätterhem and Riksbyggen
  • Chief Architects: Bolle Tham and Martin Videgård
  • Team: Eric Engström, Mårten Nettelbladt, Malin Belfrage, Helene Amundsen, Karolina Nyström, Marcus Andrén, Andreas Helgesson, Dennis Suppers
  • Area: 10.900 sqm
  • Year: 2009-2015

(more…)

Secondary School in Santa Elena, Peru by Marta Maccaglia, Paulo Afonso

Thursday, April 21st, 2016

Article source: Marta Maccaglia, Paulo Afonso 

Introduction

The project started as a result of research work and a study completed in the community of Santa Elena. This was accomplished through reunions, interview, and participatory workshops within the population. The data collected revealed dreams and expectations in favor of education of their children. For this reason, the community expressed the willingness to rebuild its future, overcome the past, starting from the construction of a school. Education is a quintessential instrument for collective growth and development of a community.

Image Courtesy © Marta Maccaglia

Image Courtesy © Marta Maccaglia

  • Architects: Marta Maccaglia
  • Project: Secondary School
  • Location: Rural village of Santa Elena, Pangoa, Province of Satipo, Central Amazon Jungle (Peru)
  • Development and execution: Marta Maccaglia (Asociación Semillas para el Desarrollo Sostenible)
  • Collaboration: Bosch Arquitectos
  • Partners: Procesadora del Sur S.A., Asociación VSP Generaciones ; Local authorities, Local Ministry of Education.
  • Engineering: Manuel Cárdenas Aspajo
  • Site area: 5000 m2
  • Built area: 700 m2
  • Construction: Constructor
  • Year:  2015
  • Cost: 185,000 USD

(more…)

Logistic Republic Office in Taipei, Taiwan by JC Architecture

Wednesday, April 20th, 2016

Article source: JC Architecture

Acting as the main office and reception of the vast logistic center in New Taipei City, the ALP owners wanted to establish a reference design for the workplace in the warehouse setting. We utilized the properties of key elements of the logistic center to develop the space. Racking systems, pallets and shipping containers all have the ability to form multi-level spaces within a space, carrying new products and possibilities.

Image Courtesy © Zachary C. Hone

Image Courtesy © Zachary C. Hone

  • Architects: JC Architecture 
  • Project: Taipei, Taiwan
  • Location: Logistic Republic Office
  • Photography: Zachary C. Hone
  • Client: Ally Logistic Property
  • Lead Designer: Johnny Chiu/ Maria Isabel Lima
  • Designers: Winnie Lin
  • Built area: Indoor 196.1 m2   outdoor 45.6 m2
  • Finish date: June 2015

(more…)

Ryerson University Student Learning Centre in Toronto, Canada by Snøhetta

Wednesday, April 20th, 2016

Article source: The American Institute of Architects (AIA)

Toronto’s Ryerson University is widely known for its engineering and business programs, but as an urban commuter campus it was missing sorely needed space for students to remain on campus to study or relax between classes. The school also struggled with its identity within the city as the majority of its academic spaces are housed in the existing urban fabric or are set back from the city’s major streets. The new Student Learning Center solves both of those issues by providing critically needed space for students, bridging the gap between the Ryerson Library and Archives, and weaving the school into the vibrant cityscape that surrounds it.

Image Courtesy © DoubleSpace Photography

Image Courtesy © DoubleSpace Photography

  • Architects: Snøhetta , Zeidler Partnership Architects
  • Project: Ryerson University Student Learning Centre
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Lorne Bridgman, DoubleSpace Photography
  • Owner: Ryerson University
  • Acoustics: Aercoustics Engineering Ltd.
  • Code Consultant: LRI Engineering In
  • Engineer – Civil: RV Anderson Ltd.
  • Engineer – Mechanical: Crossey Engineering Ltd.
  • Engineer – Structural: Halcrow Yolles
  • General Contractor: EllisDon
  • General Contractor: Construction Enterprises & Contractors
  • Landscape Architect: Ferris Associates; Snøhetta

(more…)

KOALA HOUSE in Yucatán, México by Taller Estilo Arquitectura

Wednesday, April 20th, 2016

Article source: Taller Estilo Arquitectura

How come Koala Trvés Pretende give Knseptos Múltiples dos Elementos Unifaikar Logrando give them Kongruansia Senskión Traduzka of the Lógika TODO those of L ey Resultado de los Usuarios Stisfaga Los Nesesiddes.

El Reto this Obtener Spaio Actual those, Sinn Prder Krkterístiks Originles of Los Elementos.

How The Koala from those Proakto en el Este Sentimianto Kbinaँ Mterials Originles give Brindar at the Nuevos e Integrasión Khesión.

Image Courtesy © Alberto Cáceres

Image Courtesy © Alberto Cáceres

  • Architects: Taller Estilo Arquitectura
  • Project: KOALA HOUSE
  • Location: Barrio de Santiago, Mérida, Yucatán, México
  • Photography: Alberto Cáceres
  • Collaborators: Arq. Silvia cuitún coronado, Ing. Emmanuel rodríguez godínez, Arq. Carlos josé marrufo tamayo,Arq. Pedro quintal ruz, Adi. Alberto góngora brito
  • Construction: Taller estilo arquitectura
  • Land area: 163.22 m2
  • Construction area: 173.27 m2
  • Ground floor: 113.68 m2
  • First floor: 59.59 m2
  • Year: 2015

(more…)

Lightspeed in Montreal, Canada by ACDF Architecture

Wednesday, April 20th, 2016

Article source: ACDF Architecture

For the new global headquarters of Lightspeed, a burgeoning, Montreal-based developer of point-of-sale software, ACDF Architecture reinvigorated three floors of the historical Viger train station and hotel, a nearly forgotten, chateaustyle building whose pointed turrets overlook a prominent civic square. The studio did so by preserving the found, raw elements of the once-abandoned space, superimposing a layer of select, slick, wit-filled elements that pop against the roughness and reflect the clients’ dynamic, creative and vigorous brand.

The soaring double height spaces, with their immense timber beams, create an awe-inspiring work environment, Image Courtesy © Adrien Williams

The soaring double height spaces, with their immense timber beams, create an awe-inspiring work environment, Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: ACDF Architecture
  • Project: Lightspeed
  • Location: Montreal, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • Client: Lightspeed POS
  • Architectural Project Team: Maxime-Alexis Frappier, Joan Renaud, Laure Giordani, Laurence Le Beux, Christelle Montreuil Jean-Pois
  • Mechanical Engineer: Groupe Ce+Co
  • Electrical Engineer: Scomatech
  • Project Managment: CBRE
  • General Contractor: Anjinnov Inc.
  • IT: Calibre Plus
  • AudioVisual: Environnement Electronique
  • Artists: Speakeasy, Arlin Cristiano, The Doodys, Jason Botkin
  • Special millworkers: Etienne Hotte (pool stools) and Léandre Baillargeon (reception desk)
  • Area: 28235 sq ft (2620 m2)
  • Completion: ongoing

(more…)

The Eagle in London, UK by Farrell

Wednesday, April 20th, 2016

Article source: Farrell

Designed by Farrells and developed by Mount Anvil, The Eagle located on City Road, just north of Old Street round about in London, creates a new landmark building for this fast-developing area, whilst drawing on the heritage of the site to establish a modern-day Art Deco icon.

Image Courtesy © Farrell

Image Courtesy © Farrell

  • Architects: Farrell
  • Project: The Eagle
  • Location: London, UK

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy