Open side-bar Menu

Author Archive

The [B] Zone | 1882 Concept Store in Arzignano, Italy by [A+M]2 Architects

Friday, March 17th, 2017

Article source: [A+M]2 Architects 

The former Pellizzari’s pumps factory was still as it was during the production, before it was left abandoned. The site – the [B] zone – showed the ravages of time and the sequence of layers that have been added time after time.

The project, then, comes from the industrial nature and the peculiar materials of the site – concrete and steel – and aims to preserve all the distinctive features of the building. One more layer only has been added: the exterior platform in black concrete.

Image Courtesy © Davide Pretto

  • Architects: [A+M]2 Architects
  • Project: The [B] Zone | 1882 Concept Store
  • Location: Via Alberti, 13 – 36071 Arzignano [VI] – Italy
  • Photography: Davide Pretto
  • Lead Architects: PhD Arch. Marcello Galiotto, Arch. Alessandra Rampazzo
  • Collaborators: Arch. Mario Azzarello, Arch. Nicolò Conte, Andrea Roverato
  • Graphic: EY STUDIO
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 1.200 m2
  • Completion Year: 2016


CASA KIKE in Cahuita, Costa Rica by Gianni Botsford Architects

Friday, March 17th, 2017

Article sourceGianni Botsford Architects

This was a dream commission,” says UK-based architect Gianni Botsford. “Design a retreat for a writer on the Caribbean coast of Costa Rica. Make it contemporary, with clean lines and a modern aesthetic, and yet be sensitive to local tradition and material use.”

Image Courtesy © Christian Richters

  • Architects: Gianni Botsford Architects (Gianni Botsford, Sam Craig, Anahi Copponex, Ran Ankori, Maya Carni, Toby Burgess, Richard Green)
  • Project: CASA KIKE
  • Location: Cahuita, Costa
  • Photography: Christian Richters
  • Structural Engineering: Tall Engineers, London ( Toby Maclean)
  • Construction: Lechenne Construction, Hone Creek, Costa Rica
  • Cost: 78,000 Euros
  • Plot size: 4778 m2
  • Completion & handover: April 2007


H_3 House in Athens, Greece by 314 Architecture Studio

Thursday, March 16th, 2017

Article source: 314 Architecture Studio 

Located on a plot of 7000m2 the total area of the house is 1000m2.

The house was designed to give a sense of contact with the the water element inspired by the owners love for yachts. The contact of the house and the artificial ponds that surround it, create a cooling sensation.

Image Courtesy © 314 Architecture Studio

  • Architects: 314 Architecture Studio
  • Project: H_3 House
  • Location: Eastern suburb, Athens, Greece
  • Software used: SketchUp, V-Ray, physical model, Autocad,
  • Year of completion: 2013


Opusztaszer Visitor Center in Hungary by Ivanka Factory & Design Services

Thursday, March 16th, 2017

Article source: Ivanka Factory & Design Services

OPUSTERRA PANEL was created with a very specific design intent – to create a PANEL that resembles being pulled out from the ground in one, swift move, evoking earthiness, natural aesthetics, and ancient materiality.

This development aimed to create a unique, qualitative architecture with a new and multifunctional visitor center. The architectural work was lead by István MURKA, who reflects to the local traditions in this work. This bipolar building is closely tied to the materials using and the traditional construction solutions of this area. The process involved developing a unique manufacturing process, where the high-tech material of IVANKA is applied by hand into a specialized cast, and the result is a PANEL that is never the same as any other. The PANELS are more than 3 meters long. The resulting surface of the large format is naturally raw, aggregate-revealing, shows ample aggregates, and is reminiscent of the layers of the soil as it emerges from the deep.

Image Courtesy © Tibor Zsitva

  • Architects: Ivanka Factory & Design Services (István MURKA)
  • Project: Opusztaszer Visitor Center
  • Location: Opusztaszer, Hungary
  • Photography: Tibor Zsitva
  • Specified IVANKA product: highly customized facade PANELS
  • Related services: design and engineering services, project management, research and development, technological innovation, customized factory production, packaging, delivery, installation
  • Highlighted features: custom colour development, surface development of aggregate revealing extra raw, layered concrete texture, 3+ meters long large format panels, engineered to Halfen fixing system
  • Concrete in numbers: 3500 sqm surface area
  • Year: 2015


Kuvasz House in Buenos Aires, Argentina by Estudio Galera Arquitectura

Thursday, March 16th, 2017

Article source: Estudio Galera Arquitectura 

Kuvasz house is set on top of a dune in the forest of Carilo, an area with few neighbors in front of an un-plotted forest reserve.

The house was planned for the owner’s use during low season and for rental in high season. Practical requirements were set: amount of bathrooms, bedrooms, services, and other basic items for an unknown user.

Image Courtesy © Diego Medina

  • Architects: Estudio Galera Arquitectura
  • Project: Kuvasz House
  • Location: Contancia neighbourhood, Carilo, Pinamar County, Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Diego Medina
  • Project Team: Ariel Galera.Arq., Diego Ballario, Cesar Amarante, Francisco Villamil.Arq.
  • Lot area: 1020.45m2
  • Building area: 220 m2
  • Project: 2014
  • Project Construction: 2014-2016


Giuseppe Garibaldi Memorial in Caprera (Olbia-Tempio), Italy by PIETRO CARLO PELLEGRINI ARCHITETTO

Thursday, March 16th, 2017


Promoted by the Presidency of the Council of Ministers for of the 150th anniversary of the Unification of Italy, “Sites of Memory” was a project aimed at rehabilitating several historically significant sites across the peninsula and making them again part of a tangible collective memory. The rehabilitation of the nineteenth century Arbuticci Fort in Caprera, up to the Second World War the headquarters of the military operational defence base of the Italian Navy, was one of such plans. The restoration and preservation design of a site on the island where Garibaldi spent the last years of his life was developed as a dialogue between a contemporary approach and the context’s historical and architectural tradition.


  • Project: Giuseppe Garibaldi Memorial
  • Location: Arbuticci fort, Caprera (Olbia-Tempio), Italy
  • Client: Presidenza del Consiglio dei Ministri. Unità Tecnica di Missione per il 150° dell’Unità d’Itali
  • Architectural design, restoration, setting: Pietro Carlo Pellegrini
  • Collaborators: Carlo Bertolini, Alessio Fiorini, Sirio Lazzari, Sheila Lazzerini, Margherita Pecori, Dario Arnone, Stefania Iurilli
  • Structure and plant: Aice Consulting srl
  • Operative director – Unità Tecnica di Missione per il 150° dell’Unità d’Italia: Nicola Alberto Barone
  • Procedure supervisor – Unità Tecnica di Missione per il 150° dell’Unità d’Italia: Luigi Valerio Sant’Andrea
  • Setting scientific supervisor – Unità Tecnica di Missione per il 150° dell’Unità d’Italia: Anna Villari
  • Multimedia design and realization: N!03 [ennezerotre]


Plug-In City 75 Paris in France by Studio Malka Architecture

Thursday, March 16th, 2017

Article source: Studio Malka Architecture

Located in the heart of the 16th arrondissement of Paris, a stone’s throw away from La Seine river, the project consist in grafting the building with a succession of extensions, bow-windows and loggias; Each inhabitant control the necessary surface area needed for its own development upon request.

Image Courtesy © Studio Malka Architecture


Hanoi Lotus Centre in Vietnam Decibel Architecture

Thursday, March 16th, 2017

Article source: Decibel Architecture

The City of Hanoi, capital of Vietnam and blessed with 1000 years of continuous history and heritage, is coming of age in a new millennium as part of the global network of rich and integrated cities. Reflecting Vietnam’s continued growth and maturation in the global economy, Hanoi has an increasing need to host its artists and cultural pursuits, and celebrate in larger and more artistically inspiring locations than ever before.

Image Courtesy © Decibel Architecture

  • Architects: Decibel Architecture
  • Project: Hanoi Lotus Centre
  • Location: Hanoi,  Vietnam
  • Client: City of Hanoi
  • Visualisation credits: Mike Durek & Shadowlab
  • Structural Engineering: Buro Happold
  • MEP: Buro Happold
  • Developer: Sun Group


Hafye in Kanagawa, Japan by CUBO design architect

Thursday, March 16th, 2017

Article source: NEOPLUS SIXTEN INC.

Located in a terraced residential district, the lot for this project was half flat and half sloping. Nearby is Odawara Castle, built in the 15th century. The property looks down on the neighborhood that grew up around the castle, and beyond that Sagami Bay and Enoshima island in the distance. The client, who was born and raised in Odawara, wanted a relaxing home where he and his family could look out on this familiar yet constantly changing

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

  • Architects: CUBO design architect (Hitoshi Saruta)
  • Project: Hafye
  • Location: Odawara City, Kanagawa, Japan
  • Photography: Hiroshi Ueda
  • Structural Engineer: Kenji Nawa (Nawaken-gym)
  • Structure: Reinforced concrete, Wood
  • Site Area: 318 m2
  • Total Floor Area: 187 m2 (74 m2/1F, 113m2/2F)
  • Date of Completion: September, 2016


Beigang Cultural Center in Yunlin, Taiwan by MAYU architects+

Thursday, March 16th, 2017

Article source: MAYU architects+ 

Beigang Township is the epicenter for the Taiwanese worshipping of Mazu, a Chinese sea goddess. Therefore, the Beigang Chao-Tien Temple for Mazu and its surrounding form a core area with local historic significance. However, Beigang as well as other cities in the western plain of Taiwan faces the same suburban sprawl, exacerbated by disorderly building development resulting from the lack of a cohesive planning guidance. The project site itself is located at the northwestern corner of the 90-years-old Bei-Chen Elementary School campus, sitting right on the axis of the sprawling expansion.

Image Courtesy © Shawn Liu Studio

  • Architects: MAYU architects+ (Malone Chang, Yu-lin Chen)
  • Project: Beigang Cultural Center
  • Location: Yunlin, Taiwan
  • Photography: Shawn Liu Studio
  • Client: Yunlin County Government
  • Project Team: Malone Chang, Yu-lin Chen (Architects), Ya-yun Wang, Pin-min Huang (SD, DD, CD), Shi-hong Yao (CA)
  • Structural Engineer: Li-Yen Wang Structural Engineers Associates
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Finish (Exterior): Stucco, Granite, Low-E Glass
  • Finish (Interior): Oak veneer wall and ceiling panel, Oak floor, paint, Tiles, Linoleum Flooring
  • Site Area: 7652 m2
  • Building Area: 2053 m2
  • Total Floor Area: 2918 m2
  • Competition: 05/2012
  • Construction Start: 02/2014
  • Completion: 02/2015


Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise