Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Parihoa in Auckland, New Zealand by Patterson Associates

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: Patterson Associates 

The ancient architype of The Castle as an Outpost or Fort is rarely articulated in the modern world. This New Zealand farmhouse project explores this typology by being both commanding and defensive in one form.

Image Courtesy © Simon Devitt

Image Courtesy © Simon Devitt

  • Architects: Patterson Associates
  • Project: Parihoa
  • Location: Muriwai, Auckland, New Zealand
  • Photography: Simon Devitt and Jean Luc
  • Client: Mr & Mrs M & A Storey
  • Design Director: Andrew Patterson
  • Project Architect: Andrew Mitchell
  • Team: Andrew Patterson, Andrew Mitchell, Luke Douglas, Grant Scurr
  • Builder: Ross Seward Builders
  • Electrical: Craig Scobie Electrical
  • Engineer: Chris Groev, CPG New Zealand
  • Site Area: 240 hectares
  • Total Floor Area: 472m2
  • Start Date: 2003
  • Completion Date: 2009

(more…)

La Maquinista in Barcelona, Spain by Egue y Seta

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: Egue y Seta 

Walk in this Inhabitable architectural prosthesis: a space for seclusion and relaxation offering a set of facilities and technological devices thought to encourage disconnection from shopping routine while reconnecting to the more virtual/remote realm. A grandstand balcony terrace where to enjoy the privileged views over the urban scape of “La Maquinista” Shopping Center.

Image Courtesy © VICUGO FOTO

Image Courtesy © VICUGO FOTO

  • Architects: Egue y Seta
  • Project: La Maquinista
  • Location: C.C La Maquinista, Barcelona, Spain
  • Photography: VICUGO FOTO
  • Collaborators: Daniel Pérez, Felipe Araujo, Gaia Trotta, Szymon Keller y Covadonga Díaz
  • Promoter: La Maquinista
  • Area: 38 m2
  • Completed date: 2016

(more…)

Amarnath Caves in Jammu and Kashmir, India by Morphogenesis

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: Morphogenesis

One of the most pious and perilous of Hindu pilgrimages, the ‘Amarnath ji yatra’ is situated at a height of 3888 m, accessible only during the months of July-August for a period of roughly 45 days. The destination of the pilgrimage consists of a cave with a natural formation of an ice stalagmite in the form of a Shiva lingam.

Image Courtesy © Morphogenesis

Image Courtesy © Morphogenesis

  • Architects: Morphogenesis
  • Project: Amarnath Caves
  • Location: Jammu and Kashmir, India

(more…)

Engineers Pop with Colour in Brisbane, Australia by Studio 15b – Architecture + Interior Design

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: Studio 15b – Architecture + Interior Design

Inspired by an enthusiastic client passionate about colour, Inertia Engineering’s office fit-out is bright and on-trend.  Copper accents provide warmth to the corporate white-blue colours that were derived from the company logo.  The reception area is flanked by a curved concrete rendered wall that leads you into the custom designed meeting room and further into the spacious open plan office.  The curve of the meeting room softens the harsh angles prominent in the space while encouraging a ‘round table’ approach to meetings.  Much thought went into the spatial planning of this existing office space in order to compliment the team work flow while providing a generous and practical break out space for employees.  A whole wall was dedicated to storage for stationery, archiving and servers which is cleverly disguised by graphical sliding doors with a centrally located functional utility space.  The breakout space is framed by timber screening and houses a functional kitchen that provides plenty of storage for individuals and a high bar for informal gatherings.  Comfortable upholstered occasional ottomans are scattered in the corner while outdoor ottomans encourage use of the long balcony.  Combining the client’s daring attitude to colour with our expertise ensured a successful outcome that will encourage productivity in this functional and bright work place.

Image Courtesy © Studio 15b - Architecture + Interior Design

Image Courtesy © Studio 15b – Architecture + Interior Design

(more…)

NT house in Broek in Waterland, The Netherlands by Atelier van Wengerden

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: Atelier van Wengerden

This project for a private client was carried out in Broek in Waterland, a rural village north of Amsterdam.

The 1970s bungalow was extended to create extra space, with a large window and open decking designed to maximize views over paddocks and farmland to the east. To the west of the bungalow, large sliding doors and windows were introduced to connect and integrate the living areas with a large garden.

Image Courtesy © Yvonne Brandwijk

Image Courtesy © Yvonne Brandwijk

 

  • Architects: Atelier van Wengerden
  • Project: NT house
  • Location: Broek in Waterland, The Netherlands
  • Photography: Yvonne Brandwijk
  • Structural Engineer: dioCON Ingenieurs BV
  • Contractor: Cor Koper Bouwbedrijf BV
  • Interior Fit-out Contractor: Thomas Meubels
  • Cost: € 202.500
  • Area: 229 square metres
  • Completion Date: July 2015

(more…)

Woodpeckers in Hampshire, England by Strom Architects

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: Strom Architects

Woodpeckers is a private house in the New Forest, designed as a two-storey replacement for a 1930s bungalow. The site sits amongst fields and private woodland just outside the National Park, with a heavily-treed and well-established garden.

The clients wanted a comfortable contemporary home as a weekend house, which would eventually become their permanent home in the future. With busy lives in London, they needed somewhere that they could retreat to at weekends to relax and to entertain friends. As keen gardeners and enjoying the outdoor lifestyle in the forest, they wanted a strong relationship with the garden, as well as the surrounding countryside.

Looking into the house from the ‘side’ – you see from the living area right through to the kitchen, with the master suite above, Image Courtesy © Luke Hayes

Looking into the house from the ‘side’ – you see from the living area right through to the kitchen, with the master suite above, Image Courtesy © Luke Hayes

(more…)

Hartrow in Winchester, England by Strom Architects

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: Strom Architects

Hartrow is a large-scale refurbishment and extension project to a 1960’s house in Winchester. The original house was unusual in its residential street setting, presenting an entirely different aesthetic, orientation and layout to its neighbours. Part of the challenge was to ensure that the works would celebrate its mid-century styling whilst bringing its function and performance up to twenty-first century standards.

The dark cladded façade provides a dramatic contrast to the warmth inside the house, Image Courtesy © Martin Gardner

The dark cladded façade provides a dramatic contrast to the warmth inside the house, Image Courtesy © Martin Gardner

 

(more…)

Cannon Lane House in London, England by Claudio Silvestrin Architects

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: Claudio Silvestrin Architects

This newly built house is located in the conservation area of Hampstead village in north-west London.

The project, commissioned by a developer with the intention of selling it to the luxury market, comprises a 5-storey house of 800m2, with an inset garage, 160m2 garden, and an indoor pool / spa.

Image Courtesy © Claudio Silvestrin Architects

Image Courtesy © Claudio Silvestrin Architects

  • Architects: Claudio Silvestrin Architects
  • Project: Cannon Lane House
  • Location: Hampstead, London, England, United Kingdom
  • Photography: James Morris, Pietro Savorelli and Giulia Ricagni
  • Client: Astwood
  • Size: 800m2
  • Date: 2015

(more…)

D. João IV in Porto, Portugal by PF Achitecture Studio

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: PF Achitecture Studio 

Oporto has been suffering radical cultural and social changes in the last ten years, leading to a large revitalization dynamic that has expanded beyond the city center. Driven by this movement, we were invited to refurbish an abandoned XIX century bourgeois house and convert it into a set of 5 apartments.

 Image Courtesy © João Morgado

Image Courtesy © João Morgado

  • Architects: PF Achitecture Studio
  • Project: D. João IV
  • Location: Rua de D. João IV, 954, Porto, Portugal
  • Photography: João Morgado
  • Engeneering: ASL&Associados
  • Construction: Homereab
  • Project: 2013
  • Construction year: 2016

(more…)

Berkshire in Minsk, Belarus by NOTA BENE

Tuesday, November 22nd, 2016

Article source: NOTA BENE 

Target: to develop a site improvement project of a large area with the rugged terrain, and a building exterior design

  • We have developed a full-fledged site improvement project of an area surrounding the house reconstructed by the Studio;
  • We have proposed a full-fledged construction solution that takes into account the rugged terrain and a 9-metre altitude difference;
Image Courtesy © NOTA BENE

Image Courtesy © NOTA BENE

  • Architects: NOTA BENE
  • Project: Berkshire
  • Location: Minsk, Belarus

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise