Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

V+ Lounge by the West Lake in Hangzhou, China by LYCS Architecture

Tuesday, March 1st, 2016

Article source: LYCS Architecture

The interior space of Hangzhou V+ Lounge, which serves as the famous brand’s third branch in China after Beijing and Chengdu, is designed together by Studio Waffles and LYCS Architecture. The project is located at the southwest corner of the crossroad of Dongpo Rd. and Pinghai Rd, which is also the most flourishing commercial zone nearby West Lake. Meanwhile, the site is less than one hundred meters away from the largest flagship store of Apple in Asia.It is this unique location of the project that initiated the inspiration of translating the water of West lake into a design concept. Curves, mirrors and different lights are adopted to support this concept, thus integrating diverse sensory experiences of underwater, water surface as well as over-water as a whole interior space.

Image Courtesy © Studio Waffles + LYCS Architecture

Image Courtesy © Studio Waffles + LYCS Architecture

  • Architects: LYCS Architecture
  • Project: V+ Lounge by the West Lake
  • Location:  Hangzhou, China
  • Photography: Studio Waffles ,LYCS Architecture
  • Design Team(Studio Waffles): Oscar Wang, Evan Wen, MI Anyu, Nissa Zhang
  • Design Team(LYCS Architecture): RUAN Hao, HE Yulou, LAI Zhenyu, ZHANG Qiuyan, WU Miao, XU Weizhuo, XU Jing, LUO Jingzhong
  • Interior Design: Studio Waffles + LYCS Architecture
  • Size: 2779 sqm
  • Project Date: 2015

(more…)

GLACIAL GLAZED MUSEUM in Weimar, Germany by Paolo Venturella Architecture

Tuesday, March 1st, 2016

Article source: Paolo Venturella Architecture 

The museum takes shape by the deformation of the classic courtyard typology, according to functions and context.

The courtyard building, that works as a path for visiting the exhibition, is taken into consideration as a starting point and then deformed pushing one side on the other.

Image Courtesy © Paolo Venturella Architecture

Image Courtesy © Paolo Venturella Architecture

  • Architects: Paolo Venturella Architecture
  • Project: GLACIAL GLAZED MUSEUM 
  • Location: Weimar, Germany
  • Team Design: Cosimo Scotucci
  • Year: 2015
  • Software used: Rhinoceros, Grasshopper, Vray, Photoshop, Illustrator

(more…)

China Academy of Art Museum in Hangzhou by Kengo Kuma & Associates

Tuesday, March 1st, 2016

Article source: Kengo Kuma & Associates

The folk art museum stands in the campus of China Academy of Arts in Hangzhou. The site was formerly a tea field that formed a hillside. Our point was to design a museum from which the ground below can be felt, by continuing the building’s floors that follow the ups and downs of the slope. Planning is based on geometric division in the units of parallelogram to deal with the intricate topography. Each unit has a small individual roof, so the outlook became like a village that evokes a view of extending tiled roofs.

Image Courtesy © Kengo Kuma & Associates

Image Courtesy © Kengo Kuma & Associates

  • Architects: Kengo Kuma & Associates
  • Project: China Academy of Art Museum
  • Location: Hangzhou, China
  • Client: China Academy of Arts
  • Program: museum, conference hall
  • Structural Design: Konishi Structural Engineers
  • Facility Design: P.T. Morimura & Associates
  • Site area: 11,279㎡
  • Total floor area: 4,970㎡
  • Construction period: January2013 to September 2015

(more…)

Tainan Public Library in Taiwan by Mecanoo

Tuesday, March 1st, 2016

Article source: Mecanoo

Tainan is a city born from a history of diverse cultures, peoples and traditions. The urban fabric holds memories from the 17th century European maritime trading, the Qing Dynasty Ruling, and the Japanese settlement of the early 1900s. On top of its rich history, modern Tainan is developing as a central city in the knowledge-based economy. The Public Library is about Tainan’s evolving relationship with its past and the direction towards its future.

Image Courtesy © Mecanoo

Image Courtesy © Mecanoo

  • Architects: Mecanoo
  • Project: Tainan Public Library
  • Location: Tainan, Taiwan

(more…)

Austen House Pod in Hampshire, UK by Adam Knibb architects

Saturday, February 27th, 2016

Article source: Adam Knibb architects

Space is at a premium in the centre of Winchester that is why the clients at Austen House approached Adam Knibb Architects to come up with a cleaver and creative increase of space to their house.

Image Courtesy © Martin Gardner

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: Adam Knibb architects
  • Project: Austen House Pod
  • Location: Winchester, Hampshire, UK
  • Photography: Martin Gardner
  • Software used: Vectorworks
  • Main Contractor: S&S Group Ltd
  • Year: 2015 completion

(more…)

Beylikdüzü Valley and Bridge in Istanbul, Turkey by Alper Derinboğaz,Salon

Saturday, February 27th, 2016

Article source: Alper Derinboğaz,Salon

Istanbul based award winner studio Alper Derinboğaz,Salon designed Beylikdüzü Life Valley Bridges and Routes masterplan project with the guidelines of possibilities, the ideas, the dreams, and the scenarios under the title of “Keeping the Valley Alive” within shaping the future of the valley will be pieced together with the targets of keeping it livable, accessible, sustainable, feasible. Salon detailed the design process with in 3 main headings, namely Access the Valley, Feel the Valley, and Watch the Valley to make up the backbone of the project with the inclusion of transitions and strong relationships between different scales such as the civil society, the city scale, the district scale, and the bridge scale.

Image Courtesy © Alper Derinboğaz,Salon

Image Courtesy © Alper Derinboğaz,Salon

(more…)

THAT House in Seddon, Australia by AUSTIN MAYNARD ARCHITECTS

Saturday, February 27th, 2016

Article source: AUSTIN MAYNARD ARCHITECTS 

The site is neighboured by huge houses. We were asked to provide the family with ‘just the right amount of space’. By creating large openings and generous connections to the garden we aimed to make this modest-sized house feel abundant and broad. The result is a home that is almost half the size of its neighbours without compromising liveability.

Image Courtesy © Tess Kelly

Image Courtesy © Tess Kelly

  • Architects: AUSTIN MAYNARD ARCHITECTS 
  • Project: THAT House
  • Location: Seddon, Australia
  • Photography: Tess Kelly
  • Project team: Andrew Maynard, Mark Austin, Kathryne Houchin
  • Builder: Sargant Constructions
  • Landscape Architect: Ben Scott, Garden Design
  • Engineer: R. Bliem & Associates
  • Quantity Surveyor: Cost Plan
  • Building Surveyor: Code Compliance
  • Pool contractor: Out From The Blue
  • Site area: 514m2
  • Floor area: 255m2
  • Completion date: September 2015

(more…)

Quarry House in Valencia, Spain by Ramón Esteve Estudio

Saturday, February 27th, 2016

Article source: Ramón Esteve Estudio 

Located on the top of a hillside, in one of the most established housing states of Valencia, the House of the Quarry is based on the extreme conditions of the ground with the aim of climbing the slope to get views to the landscape.

Image Courtesy © Ramón Esteve Estudio

Image Courtesy © Ramón Esteve Estudio

  • Architects: Ramón Esteve Estudio
  • Project: Quarry House
  • Location: Valencia, Spain
  • Collaborating architects: Anna Bosca, Víctor Ruiz, Estefanía Pérez, María Martí, Benedetta Chicchini,
  • Collaborators: Tudi Soriano, Technical Architect, Emilio Pérez
  • Project: 2015

(more…)

Reborn in Piemonte, Italy by atelier qbe3

Saturday, February 27th, 2016

Article source: atelier qbe3

Listening, watching, covering, renewing, experimenting: these are the main topics in the restructuring of this small apartment in Borgo San Dalmazzo (CN), Italy.

Image Courtesy © Centrophoto.com

Image Courtesy © Centrophoto.com

  • Architects: atelier qbe3
  • Project: Reborn
  • Location: Borgo San Dalmazzo (CN), Piemonte, Italy
  • Photography: Centrophoto.com
  • Team: Francesco Badoero, Stefano William Costa, Valentina Garis
  • Lighting Project: Dario Defilippi, Guido Casella
  • Total Area: 23 m2
  • Year: 2014

(more…)

MaHouse in Strasbourg, Alsace, France by MARC FORNES / THEVERYMANY

Saturday, February 27th, 2016

Article source: MARC FORNES/THEVERYMANY

At MaHouse, designed by MARC FORNES / THEVERYMANY, the extra length of a step, the degree of each tilt, the obliques in plan and elevation and their corner indentations act as small anomalies to introduce the experiential to one’s daily environment.

Image Courtesy ©  Brice Pelleschi

Image Courtesy © Brice Pelleschi

  • Architects: MARC FORNES / THEVERYMANY
  • Project: MaHouse
  • Location: Strasbourg, Alsace, France
  • Photography: Brice Pelleschi
  • Software used: Rhino

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy