Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Mansion “L’hôtel de Bethmann” in Bordeaux, France by Martins | Afonso atelier de design

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: v2com

In this mansion, the living space is revealed by the encounter between past and present.
It is in the interpretation and the articulation of the existing architectural signs that has emerged the project, where each new architecture fragment fits and dances in its context.

Anchored on the edge of the Jardin Public in the center of Bordeaux, the four-floor mansion from 1850 opens up to this beautiful garden, unveiling its majestic scenery over the seasons.

Living room, Image Courtesy © Mickaël Martins Afonso

(more…)

Pei Cobb Freed & Partners Unveils Transformative Design for IESB Brasilia in Brazil

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: v2com

The New York—based architectural firm Pei Cobb Freed & Partners has been selected to design a major expansion to IESB Brasilia, an international university based in Brazil’s capital, that will more than double the size of the campus with new facilities and open space.

IESB’s inward-focused existing campus will be transformed by an L-shaped complex featuring a new academic allée and a generous entry precinct with facilities that serve both the university and the public.

Auditorium building, Image Courtesy © Pei Cobb Freed & Partners

  • Architects: Pei Cobb Freed & Partners
  • Project: Transformative Design for IESB Brasilia
  • Location: Brasilia,  Brazil
  • Owner: Iesb brasilia
  • Lead Designer: José Bruguera of Pei Cobb Freed & Partners
  • Gross Area: 18,750 m2/201,800 ft2, plus 9,150 m2/98,500 ft2 underground parking

(more…)

Aquatis | Aquarium-Vivarium in Lausanne, Switzerland by Richter Dahl Rocha & Partner Architects

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: Richter Dahl Rocha & Partner Architects 

Architectural Concept

Designed by the Richter Dahl Rocha & Associés Architects, the Aquatis complex is part of the Biopôle, a science-based science park in the north of Lausanne. The place is strategic, at the crossroads of the motorway bypass of the city with the new M2 line of the Lausanne metro, inaugurated in 2008. The set consists of a parking-relay on which are placed a hotel and the aquarium -vivarium City of fresh water, connected by a central mall that connects with the metro station «Lausanne-Vennes», and with the car park. Each building has its own identity, but contributes to the coherence of the whole.

Image Courtesy © Richter Dahl Rocha & Partner Architects

  • Architects: Richter Dahl Rocha & Partner Architects
  • Project: Aquatis | Aquarium-Vivarium
  • Location: Route de Berne 144-148, 1010, Lausanne, Switzerland
  • Ing.Civil/Structure | Aquarium | Parking: Ingeni Sa
  • Ing. Civil / Structure | Hotel | Parking: Daniel Willi SA
  • Ing.civil / Structure | Aquarium | Parking: ingeni sa
  • Ing. Civil / Structure | Hotel | Parking: daniel willi sa
  • Engineer Cvse: rational energies sa
  • Health Engineer: h. Schumacher sa
  • Etf Engineer: etf sa fragnière sa

(more…)

Home Sweet Candy Home in Terranuova Bracciolini, Italy by Rachele Biancalani Studio

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: Rachele Biancalani Studio

This apartment on two levels appeared little suited to the needs of our client, a young emerging writer who lives alone and loves having friends. The living area had infact very limited size: in a few square meters were condensed kitchen, dining room and living room. Instead, there were three large bedrooms unnecessary for our customer. Also finishes, rustic, Tuscan (cooked to the floor, sponged yellow walls, the stone staircase with iron handrail) did not meet the tastes of the young customer that loved contemporary style. Although the budget was not very high, we managed to optimize it by investing in the fundamental changes that could transform the space: we demolished the kitchen’s wall and we used one of the bedrooms to create a large kitchen and a dining room and better organize the big living area. A resin floor has successfully covered the old terracotta tiles and part of the stair. Master bedroom and guest room are both characterized by pink color as the rest of the apartment. White, pink (in all nuances) and chocolate brown reflect the personality and sweetness of Serena!

Image Courtesy © Rachele Biancalani Studio

(more…)

Joya Villas in Santa Teresa, Costa Rica by Studio Saxe

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: Studio Saxe

Set in the rainforest of Santa Teresa, Costa Rica, two modern homes project out of the landscape and are defined by a series of steel frames that that bring the best modern methods of construction to a tropical location. The use of large steel I-beams and concrete is a tenet of the international language of Modernist architecture and Studio Saxe have taken this design approach and recontextualised it for contemporary use. This project is a continuation of their search for an authentic Central American tropical architecture.

Image Courtesy © Andrés García Lachner

  • Architects: Studio Saxe
  • Project: Joya Villas
  • Location: Santa Teresa, Costa Rica
  • Photography: Andrés García Lachner
  • Client: Joya Villas
  • Landscape: Vida Landscape
  • Builder: Dante Medri
  • Structural Engineer: Sotela Alfaro Ltda.
  • Project Coordinator: Laura Morelli
  • Design Director: Benjamin García Saxe
  • Area: 961m2
  • Date of completion: 2018

(more…)

Tour Maubourg 2 in Paris, France by camille hermand architectures

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: Camille Hermand Architectures 

Situated in the heart of Paris, in the district of ‘Invalides’, this traditional Haussmannian family home was remodelled and designed by Camille Hermand Architectures to accommodate a young family. On the 4th floor of a typical Parisian apartment block, it boasts a large double siting room looking onto the street, a spacious bespoke kitchen looking over a leafy courtyard, and three bedrooms and an office discreetly situated to the rear of the property.

Image Courtesy © Camille Hermand Architectures

(more…)

The Ixi’im Restaurant in Yucatán, Mexico by Central de Proyectos SCP

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: Central de Proyectos SCP

The Ixi’im Restaurant comprises the re-use of the engine house of an old henequen farm, whose productive splendor in the second half of the 19th century and subsequent decline in the second half of the 20th century has generated new uses for our built cultural heritage. The site consists of several independent structures, including the engine room, which shape the public space or main square. A north – south axis connects, since its original use, the main set of the hacienda with other nearby settlements. The proposal starts by establishing a pause in this circulation through a subtle threshold that contains virtually the space of access to ruin. Referring to the original activity and its industrial elements, the intervention strategy is materialized in a large metallic enclosure that weaves, through the preexisting building, the new architectural program. This articulating frame, whose internal offset liberates the existing walls from structural responsibility, generates a new interstitial space of dialogue between heritage and intervention. At the same time, it allows the filtering of indirect natural light, thermally confining the interior and supporting the display of the largest collection of crafted liquors in the country. Produced by the last active rope factory in Yucatan, the suspended henequén strings in the interior, besides their acoustic function, they witness the material that gave origin to the building. The spatial sequence allows the visitor to transit between epochs, finishing in the contemporary addition, whose physical and visual integration with the main square and its components closes a cycle of respect and belonging.

Image Courtesy © Eduardo Calvo Santisbón

  • Architects: Central de Proyectos SCP + Jorge Bolio Arquitectura + Mauricio Gallegos Arquitectos + Lavalle / Peniche Arquitectos
  • Project: The Ixi’im Restaurant
  • Location: Choholá, Yucatán, Mexico
  • Photography: Eduardo Calvo Santisbón
  • Constructed Area: 416 m2
  • Year: 2016

(more…)

Freshigh in Shanghai, China by dongqi Architects

Tuesday, April 17th, 2018

Article source: dongqi Architects

The FRESHIGH designed by dongqi Architects is located on South Shaanxi road, in the center of Shanghai. The primary task in this project is to renovate the retail store into an appealing space to attract more customers and let it merge into the surroundings. At the end, it was turned into a refreshing space with soft green color filled all around. Hiding in the historic neighborhood, the designer hopes that it could give a surprise to the people passing by. They could stop and relax for a cup of fresh juice, and then go back to daily life.

Image Courtesy © dongqi Architects

(more…)

Arts Center of Verin in Spain by Zooco Estudio

Monday, April 16th, 2018

Article source: Zooco Estudio 

Great home or small town? Arts center of Verin provides the intimacy of a home and the heterogeneity of a town.

The initial approach of the project comes from a previuos  study of the  environment.

From this analysis, we get the conclusion that Concello do Verín stands out by the heterogeneity of its blocks, which have been developed around an urban nucleus. Even though each block has different shapes, the way they are set is the same in most of them.

Image Courtesy © Zooco Estudio

  • Architects: Zooco Estudio
  • Project: Arts Center of Verin
  • Location: Verin, Spain
  • Client: Ayuntamiento de Verín
  • Collaborators: Borja García Lázaro, Daniel Civantos Castilla y Teresa Fernández de Arévalo
  • Year: 2016

(more…)

DASA House in Daegu, South Korea by ‘Snow AIDe

Monday, April 16th, 2018

Article source: ‘Snow AIDe

A small town near Nakdong River is a place where the client spent his youth. He wanted to come back to his hometown and spend rest of his life in his new house. The site was the deepest place in town and a good place to overlook the town. There was a limitation of using site due to the planned future road on the back of bamboo woods. To maximize green space, we placed the house following the shape of the boundary on the town side. The overall form of the house is ascending from the entrance to the upper floor like a ridge.

Image Courtesy © Joonhwan Yoon

  • Architects: ‘Snow AIDe
  • Project: DASA House
  • Location: Munsanri, Dasa-eup, Dalseong-gun, Daegu, South Korea
  • Photography: Joonhwan Yoon
  • Site Area: 743.0M2
  • Gross Floor Area: 261.55M2
  • Building Area: 214.53M2
  • Gross Floor Ratio: 35.2%
  • Building Coverage Ratio: 28.9%
  • Building Scope: 2story Building, 1story Basement
  • Duration of Design: 2015.03 ~ 2015.08
  • Duration of Construction: 2015.08 ~ 2016.12

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise