Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Dharampura Haveli in Old Delhi, India by Spaces Architecs@ka

Friday, July 29th, 2016

Article source: Spaces Architecs@ka

SHAHJANABAD, symbolic heart of Metropolitan Delhi:

A city, with the colossal Red Fort and it’s 14 gates. The emperor Shahjahan built Shahjahanabad, the old city of Delhi in 1648 AD with the concepts of medieval city layout. This old city was an enclosed fortified city with rubble wall, bastions and gates at regular intervals. Fortified neighborhood with arterial lanes, built fabrics on both sides and neighborhoods and mohallas are the main features of Delhi. The buildings in the old city are distinct in spatial planning, architecture, decorative elements and climate responsive features.

ASTHETIC CURTAILMENT:

The lane had all the suspended electrical, data and phone cables overhanging from the poles down to the street. The dilapidated elements, the fragile structure and open service connections were major constraints on the site. Multiple cracks on the columns as well as the walls and large patches of dampness made the heritage look like an ordinary run down building. Decorative plaster work was hidden under the multiple coats of lime wash.

Image Courtesy © Bharat Aggarwal

Image Courtesy © Bharat Aggarwal

  • Architects: Spaces Architecs@ka
  • Project: Dharampura Haveli
  • Location: Old Delhi, India
  • Photographs: Bharat Aggarwal
  • Designers: Kapil Aggarwal, Pawan Sharma
  • PMC firm: RRA Project Management Pvt. Ltd
  • Client name: Mr. Vijay Goel (Member of Parliament)
  • Completion: August 2015

(more…)

Zhuhai International Convention and Exhibition Centre in China by 10 Design

Friday, July 29th, 2016

Article source: 10 Design

Led by Gordon Affleck (Design Partner) and Miriam Auyeung (Project Director & Partner), 10 DESIGN has won an international competition against 9 other international design firms for the second phase of a world class Zhuhai International Convention and Exhibition Centre in China (Zhuhai CEC).  This phase will provide an additional new convention space, supported by office and retail components totalling 273,000 sqm.  State owned Huafa Group anticipates construction to commence in Q4 2016.

Image Courtesy © 10 Design

Image Courtesy © 10 Design

  • Architects: 10 Design
  • Project: Zhuhai International Convention and Exhibition Centre
  • Location: Zhuhai, China
  • Client: State-owned Enterprise Huafa Group and its wholly-owned subsidiary Zhuhai Shizimen Central Business District Development Holdings
  • Architectural Design Team:

    • Chief Design: ArchitectGordon Affleck
    • Project Director: Miriam Auyeung
  • Total Site: 270,000 sqm
  • Total GFA: 980,000 sqm

(more…)

Lgm’s Vancouver Head Office in Canada by Dialog Design

Friday, July 29th, 2016

Article source: v2com

DIALOGVancouver’s interior design team recently won the ‘Best Tenant Improvement’ award for the new LGM Financial Services Inc. (LGM) office space during the NAIOP and Business in Vancouver Commercial Real Estate Awards of Excellence Gala, held May 17 in Vancouver. The awards recognize excellence in the commercial real estate industry within the Metro Vancouver area for the 2014 and 2015 calendar years.

LGM's 3,000 sq. ft. outdoor space, Image Courtesy © Ema Peter

LGM’s 3,000 sq. ft. outdoor space, Image Courtesy © Ema Peter

  • Architects: Dialog Design
  • Project: Lgm’s Vancouver Head Office
  • Location: Canada
  • Photography: Ed White, Ema Peter

(more…)

Paradise City in Seoul, South Korea by MVRDV

Friday, July 29th, 2016

Article source: MVRDV 

MVRDV have designed Paradise City, a 9,800m2 entertainment plaza which sits within a larger tourist hub just 10 minutes from Incheon Airport in Seoul. Two buildings shape a retail complex and a nightclub within fluid, yet monolithic, forms. Each of the buildings takes its profile from its surrounding family, becoming a concrete casting of the facades that look onto them. The square, marked by a giant golden spot, becomes a beacon to those flying into the city. The project is being undertaken in partnership with Gansam Architects who also designed the wider masterplan of the complex. Construction is envisaged to begin in September 2016 and to be completed by 2018.

 AEREAL, Image Courtesy © MVRDV

AEREAL, Image Courtesy © MVRDV

 

  • Architects: MVRDV
  • Project: Paradise City
  • Location: Seoul, South Korea

(more…)

CMYK House in Moers, Germany by MCKNHM Architects BDA

Friday, July 29th, 2016

Article source: MCKNHM Architects BDA 

“Our concept was aiming towards the impossible: To add something new that will change the whole perception and experience of the site but to blend in at the same time.”

History: When the father of the client bought the plot of land besides an open gravel pit south of Moers, Germany in the late fifties, it was still unclear if the mine would be converted into a landfill of garbage or a lake. Luckily, the family ended up with a villa at an idyllic lake that is surrounded by a forest. Because of the possible landfill at the time of construction, the layout of the house was orientated away from this now beautiful nature reserve: The extensive paved driveway was situated between the house and the fantastic nature setting and an existing garage was spatially blocking the connection towards the lake. Inside the house only a view spaces provided a view of the lake.

Image Courtesy © Julien Lanoo

Image Courtesy © Julien Lanoo

  • Architects: MCKNHM Architects BDA
  • Project: CMYK House
  • Location: Moers, Germany
  • Photography: Julien Lanoo
  • Team: Mark Mueckenheim, Frank Ceisick, Jasmin Bonn
  • Landscape: Riesop Landschaftsarchitektur GmbH

(more…)

House with a doma Salon in Ehime, Japan by Takashi Okuno Architectural design office

Friday, July 29th, 2016

Article source: Takashi Okuno Architectural design office

The house is located in the suburbs of Matsuyama, a northwestern city of Shikoku, a region famous for ohenro, or the Shikoku pilgrimage. The structure is very long and narrow, extending north to south.

It is the home of a gregarious and energetic elderly mother and her daughter who values the practice of cooking meals slowly and intentionally, along with two cautious cats.

Facade, Image Courtesy © Shigeo Ogawa

Facade, Image Courtesy © Shigeo Ogawa

(more…)

Boulogne B4A in France by Brenac & Gonzalez

Friday, July 29th, 2016

Article source: Brenac & Gonzalez 

Among the buildings composing macro-lot B4, B4A takes on an iconic image, the star shape of which owes everything to its location.

Standing at the tip of an acute angle at the intersection of rue Marcel Bontemps and Cours Emile Zola, its volumes focus all of its 95 accommodations around 3 vertical openings. To develop maximum linearity of the façade, the building is hollowed out and turns its façades to the best exposures. This striving for light engenders sculptural shapes where the recessed façade and alignment with the street express a continual organic movement.The wide balconies that ring the building on every floor underscore each floor with a line, like so many piled up layers. These platters rise in stacks to compose a graphic system of undulating lines that amplify its volumes. On a scale with Cours Emile Zola, it looks like an event in the city, also reflecting quality use of the outside spaces for each apartment. The building’s exterior skin is composed of fine float-finished plaster. In contrast the façades of the access balconies are clad in wooden panels, thus putting an accent on the domestic nature of their use.

Image Courtesy © Sergio Grazia

Image Courtesy © Sergio Grazia

  • Architects: Brenac & Gonzalez
  • Project: Boulogne B4A
  • Location: Boulogne, France
  • Photography: Stefan Tuchila and Sergio Grazia
  • MO: Nexity Vinci Immobilier co-promotion
  • Cost: € 14 million
  • Area: 7800 M2

(more…)

Ferrari Headquarters And Research Centre in Modena, Italy by Studio Fuksas

Friday, July 29th, 2016

Article source: Studio Fuksas 

The area lies at the heart of the industrial complex Ferrari in Maranello.

The center, located between the Wind Tunnel and the building of the engineering sector, represents the predominant image of Ferrari SpA. This building houses the offices of the technical direction of Ferrari.

Image Courtesy © Ramon Prat

Image Courtesy © Ramon Prat

  • Architects: Studio Fuksas (Massimiliano and Doriana Fuksas)
  • Project: Ferrari Headquarters And Research Centre
  • Location: Via Abetone Inferiore 4, Maranello, Modena, Italy
  • Photography: Maurizio Marcato and Ramon Prat
  • Client: Ferrari SpA
  • General Contractor: Cogei Costruzioni SpA, Bologna
  • Structures: Ing. Gilberto Sarti, Rimini
  • Engineering: AI Engineering, Torino
  • Cost: 14,000,000 Euros
  • Area: 17,000 sq. m.
  • Period: 2001-2004

(more…)

Box House in Brasília-DF, Brazil by 1:1 arquitetura:design

Wednesday, July 27th, 2016

Article source: 1:1 arquitetura:design 

Box house is a conceptual project that experiments with a new way to occupation of the space and form,

It has born under the concept of pool house; which contains two bedrooms, a social bathroom, a small service area and a gourmet place. Worked less than 65 square meters.

Image Courtesy © Cesar Edgard

Image Courtesy © Cesar Edgard

  • Architects: 1:1 arquitetura:design (Eduardo Sáinz Márquez, Lilian Glayna)
  • Project: Box House
  • Location: Brasília-DF, Brazil
  • Photography: Cesar Edgard
  • Year: 2013

(more…)

La Shed in Montréal, Canada by La SHED Architecture

Wednesday, July 27th, 2016

Article source: v2com

Located in what used to be a Plateau-Mont-Royal general store, la Shed preserves the area’s vernacular architecture while adopting a resolutely contemporary appearance that reflects the company’s image.

The workshop and adjacent meeting space are completely open and the glass façade allows passers-by to observe the architects at work. Halfway between an office and a boutique, the space redefines the traditional architect’s office. The original building’s structure, located at the center of the office, is highlighted by its neon color scheme. On one side of the office is a large white block that contains the meeting room, kitchen and stationery. The central block on the other side of the office is divided into a materials library that harkens back to the general store’s shelving units. These shelves allow light to filter through to the meeting room that is isolated by a frosted glass wall. The wood paneling, table trestles, lighting and choice of accessories combine to provide the workshop with a casual, collegial and well thought out atmosphere.

Facade, Image Courtesy © Maxime Brouillet

Facade, Image Courtesy © Maxime Brouillet

  • Architects: La SHED Architecture
  • Project: La Shed
  • Location: Montreal, Québec, Canada
  • Photography: Maxime Brouillet
  • Project end date: May 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy