Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Silent House IV – The ovenbird nest in Buenos Aires, Argentina by Zapata – Jáuregui arquitectos asociados

Friday, October 28th, 2016

Article source: Zapata – Jáuregui arquitectos asociados

The Silent Houses have much to say. They are searching for new experiences of living. They are isolated from the world, because they feel somewhat hostile. They are not interested in the context, but sometimes they can look the outside . They are hard and dry, but the inside is neutral, appropriated and unstable. They are home to a hermit life.

The property is located in a residential neighborhood of medium density.

Image Courtesy © Federico Cairoli

Image Courtesy © Federico Cairoli

 

  • Architects: ZapataJáuregui arquitectos asociados
  • Project: ​Silent House IV – The ovenbird nest
  • Location: Av. Constitución, Mar del Plata, Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Federico Cairoli
  • Authors: Arquitecto Leonardo Jáuregui and Arquitecto Leandro Zapata
  • Construction: Carlos Madrid
  • Budget: Costo por m2: U$S 445
  • Builded surface: 197.00 m2  cubiertos | 7.00 m2  semicubiertos
  • Project Phases: 
  • Draft / project: 2011
  • Built: 2012

(more…)

UNIK APARTMENTS in Paris, France by Agence Beckmann-N’Thépé

Friday, October 28th, 2016

Article source: Talents & Co.

The river Seine and the new Billancourt park provide a permanent spectacle: UNIK emphasises generous views, planted terraces and balconies for every apartment, as well as its participation in the first European residential home offering facilities specifically designed for people living with “Locked-in Syndrome”.

Image Courtesy © Javier Callejas Sevilla

Image Courtesy © Javier Callejas Sevilla

  • Architects: Agence Beckmann-N’Thépé
  • Project: UNIK APARTMENTS
  • Location: ZAC Seguin Rives de Seine – Boulogne-Billancourt – 92, Paris, France
  • Photography: Olivier Amsellem, Javier Callejas Sevilla, Christophe Valtin, Sto
  • Landscape Designers: ingénieurs & paysages (versailles)
  • Client: Nexity (paris)
  • Developer: SAEM Val de Seine (92)
  • Urban planner: Patrick Chavannes
  • Construction managing service: DJ AMO (Orsay – 91) + AKPA (Paris)
  • Surface area of the apartments: 15 618 M², Of Which 1 716 M² Is For Social Housing and 2 052 M² For The ‘Alis’ Residential Home
  • Completion date: January 2016

(more…)

University of Pau and Pays de l’Adour in Pyrénées-Atlantiques, France by Architecture Patrick Mauger

Friday, October 28th, 2016

Article source: Architecture Patrick Mauger

The campus of Université de Pau et du Pays de l’Adour (UPPA), bearing the hallmark of its architect André Grésy, is immersed in wooded grounds and has a strong relationship with its environment. In order to comply with the project developed by the university, to coordinate the different activities, and to upgrade – in terms of quantity and quality – the material means and real estate, the building of the Faculté de Droit, Economie et Gestion – Faculty of Law, Economics & Management – and of the Institut d’Administration des Entreprises – Institute of Business Administration – is reorganized, and an extension of the research centre is created.

The world of research is constantly changing. Therefore the project developed by Patrick Mauger is open-ended.

Image Courtesy © Architecture Patrick Mauger

Image Courtesy © Architecture Patrick Mauger

 

(more…)

House Aartrijke in Zedelgem, Belgium by Atelier Tom Vanhee

Friday, October 28th, 2016

Article source: Atelier Tom Vanhee

The former farmhouse is situated in an agricultural area east of the village of Aartrijke, Belgium. The typology of the existing building will be used in a contemporary way to enlarge the dwelling. There will be two new volumes with a pitched roof slide against the existing volume. Two chimney shaped skylights will create light and a view on to the first floor. A third chimney will house the air outlet of the heat pump. Old and new collaborate together, but both will remain visible. The new volumes will be finished in wood. The old brick exterior will be felt inside when entering the house. The new stairs will be a reminder of the old mouldering stair that was removed. The buttresses and strips of brick in the floor show the former layout of the barn. The double height in the dwelling will make the living areas more spacious. A new preweathered zinc roof will connect the buildings into a whole. In addition to the replacement of the old joinery with new windows, the old volume will open up to the landscape on the rear side. The construction will be characterized by simple uniform windows according to the golden ratio.

Image Courtesy © Filip Dujardin

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: Atelier Tom Vanhee
  • Project: House Aartrijke – Transformation of a farmhouse to a low energy house
  • Location: Biesbeekstraat 3, Aartrijke, 8211  Zedelgem, Belgium
  • Photography: Filip Dujardin
  • Study Stability: LIME (Less Is More Engineering), Ghent
  • Gross Floor Area: 318 m²
  • Design: 2012 – 2013
  • Execution: 2014 – 2016

(more…)

The Forest House in Valencia, Spain by Ramon Esteve Estudio

Friday, October 28th, 2016

Article source: Ramon Esteve Estudio

The House in the Forest is settled in an extensive residential area. A large pine forest on the plot itself is the closest surroundings of the house.

On the basis of four stone walls, we generate prismatic volumes that fragment the space, identifying each room. The interstitial area between the parts is covered by an element of wood, which acts as a distributor and connector between the spaces of the house.

Image Courtesy © Mariela Apollonio

Image Courtesy © Mariela Apollonio

  • Architects: Ramon Esteve Estudio
  • Project: The Forest House
  • Location: Chiva, Valencia, Spain
  • Photography: Mariela Apollonio
  • Collaborating Architects: Anna Bosca, Víctor Ruiz, Estefanía Pérez, María Martí
  • Collaborators: Silvia M. Martínez, Tudi Soriano
  • Technical Architect: Emilio Pérez
  • Construction: Construcciones Francés
  • Project Manager: Gonzalo Llin
  • Built Surface: 608m2
  • Project: May 2013
  • Completion date: April 2014

(more…)

University of Queensland School of Architecture in Australia by m3architecture

Friday, October 28th, 2016

Article source: m3architecture 

m3architecture has designed stage one of the alterations and additions for the University of Queensland’s (UQ) Architecture School, set within the existing Zelman Cowen building.

Image Courtesy © Brett Boardman

Image Courtesy © Brett Boardman

  • Architects: m3architecture
  • Project: University of Queensland School of Architecture
  • Location: Queensland, Australia
  • Photography: Brett Boardman
  • Software used: Revit

(more…)

Silo-top Studio in Guangzhou, China by O-office Architects

Friday, October 28th, 2016

Article source: O-office Architects 

In 2012, O-office transformed the top floor of a 1960s’ silo building in the oldest beer factory of Guangzhou, the central city of southern China. The 38-metre-high silo building locates on the south bank of one branch of the Pearl River, confronting the generic housing high rises and looking south to the city’s old downtown. The top floor used to be the inlet level for the wheat berry to be fill in the 12 silo’s below, thus full of square holes on it. A bridge building has been connecting the building part on top of the silo’s, and the vertical transportation tower at the east end.

Image Courtesy © LIKYFOTO

Image Courtesy © LIKYFOTO

  • Architects: O-office Architects
  • Project: Silo-top Studio
  • Location: E8, 63 Xizeng Road, Liwan District Guangzhou, China
  • Photography: LIKYFOTO
  • Area: 621 m2
  • Year: 2013

(more…)

House D in Vienna, Austria by Caramel Architekten + Günther Litzlbauer

Friday, October 28th, 2016

Article source: Caramel Architekten

In the neighbour’s garden, Densification can also be possible in built up settlement areas of one family houses. The property of House D is located in the middle of a block of buildings, which are surrounded by the local streets, and each building is part of the formation of a big wonderful garden right in the heart of the block. The generous building regulation allows us to build on all properties up to at least a quarter of the whole property area and thereby creates possibilities to divide properties and the densification of the green spaces.

Image Courtesy © Christian Sperr

Image Courtesy © Christian Sperr

  • Architects: Caramel Architekten + Günther Litzlbauer
  • Project: House D
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: Christian Sperr
  • Co-architect and project manager: Günter Litzlbauer
  • Energy concept: water/water heat pump , housing ventilation
  • Lot size: 433m²
  • Living space: 189 m2
  • Additional space: 27 m2
  • Completion: 07/2016

(more…)

Sant Mori Enlargement in Barcelona, Spain by Mesura

Friday, October 28th, 2016

Article source: Mesura 

A couple, a traditional house in the Empordà and one dream.

Houses should evolve along with its users.

Ana María and Manuel made the decision of spending as much time as possible in their summerhouse in Sant Mori, a rural village located between Figueres and Girona. Among forests and fields, this particular place offers their inhabitants the typical landscape of the Empordà.

Image Courtesy © Mesura

Image Courtesy © Mesura

 

  • Architects: Mesura
  • Project: Sant Mori Enlargement
  • Location: Barcelona, Spain
  • Project leader: Marcos Parera
  • Date: 1st July 2016

(more…)

Samsung Galaxy Studio at Olympic Park in Rio de Janeiro, Brazil by UNStudio

Thursday, October 27th, 2016

Article source: UNStudio 

Following an international competition to design the main Samsung showcase at the Olympic Park Pavilion, UNStudio was engaged to develop a design that builds on the brand’s history with the Olympic Games.

Image Courtesy © Joana França

Image Courtesy © Joana França

  • Architects: UNStudio (Ben van Berkel with Wouter de Jonge, Imola Bérczi and Aurélie Hsiao, Olga Kovrikova, Wing Tang Man)
  • Project: Samsung Galaxy Studio at Olympic Park
  • Location: Rio de Janeiro, Brazil
  • Photography: Joana França
  • Client: Samsung Electronics, IT & Mobile Division (Seoul, Korea)
  • Advisors: Overall Project Advisor: Cheil Worldwide
  • Building surface: 1200 sq.m
  • Building volume: 10000 cubic meters
  • Building site: 1000 sq.m
  • Status: Design Competition Winner, Construction Completed for Rio 2016 Olympic Games

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise