Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

HOUSE FOR SOMEONE LIKE ME in Babahoyo, Ecuador by Natura Futura Arquitectura

Friday, April 15th, 2016

Article source: Natura Futura Arquitectura

The traditional as a strategy and the place as a resource.

Located in the city of Babahoyo, Provincia de los Ríos, Ecuador, the House for someone like me, is built on a vulnerable young suburb in problems of insecurity, with a population growth in increase, new constructions and individuality neighborhood. Vero, the owner, a young entrepreneur and mother of two children, manages its own business, in the center of the city, sells fruit and vegetables. We are considering, a dwelling which is conducive to the best possible use of its field of 7×20 m, the proposal within the territory is a minimum of 2 bedrooms (one with bathroom), a integrator environment that consists of a dining room, living room, kitchen, bathroom and courtyard of shared general service.

Image Courtesy © Cristhian Guerrero

Image Courtesy © Cristhian Guerrero

 

  • Architects: Natura Futura Arquitectura
  • Project: HOUSE FOR SOMEONE LIKE ME
  • Location: Babahoyo, Ecuador
  • Photography: Cristhian Guerrero
  • Architect a Charge: José Fernando Gómez M
  • Construction Area: 85 sqm
  • Year Project: 2016

(more…)

Sloan Berkes House in Naramata, British Columbia by Allen+Maurer Architects Ltd.

Friday, April 15th, 2016

Article source: Allen+Maurer Architects Ltd.

Pebbles lives among the pebbles, as underground garage tunnelled into the steep hillside from the access street at the north-east. It was too steep to build a road to the top of the ridge from where one looks up and down and across the Okanagan Valley and -Lake, so this was the only option. Pebbles is also home to a wine room, kept at the temperature of the earth surrounding it, a foyer, and the geothermal heat pump.

west patio and rusty steel wall, photograph by Martin Knowles

west patio and rusty steel wall, photograph by Martin Knowles

  • Architects: Allen+Maurer Architects Ltd.
  • Project: Sloan Berkes House
  • Location: 171 Village Heights Place, Naramata, BC, Canada
  • Photography: Martin Knowles, Derek Lepper and Florian Maurer
  • Architect of Record: Allen+Maurer Architects Ltd. (now Landform Architecture and Design Build Ltd.) (http://www.allenmaurer.com/home.htm)
  • Design: Florian Maurer, MAIBC, MRAIC, LEED AP (Florian Maurer Architect (http://florianmaurer.ca/home.htm)
  • Structural: Fast+Epp Structural Engineers, Vancouver (www.fastepp.com)
  • Contractor: Artifex Design Build Ltd. (now Landform Architecture and Design Build Ltd.)
  • Completion Date: 2013
  • Software used: AutoCAD LT and Sketchup

(more…)

Hookah Bar Nargile in Sofia, Bulgaria by KMAN Studio

Friday, April 15th, 2016

Article source: KMAN Studio

When our client contacted us to design the interior of a traditional oriental hookah bar in Sofia, we sought inspiration in the “One thousand and one nights” stories, and the intricate geometric patterns adorning classical Islamic architecture. Housed in a 200sqm rectangular area which opens to a garden in the south, we created a space that celebrates the centuries-long tradition of hookah smoking with a bold and modern twist.

Image Courtesy © Tsvetomir Dzhermanov

Image Courtesy © Tsvetomir Dzhermanov

  • Architects: KMAN Studio
  • Project: Hookah Bar Nargile
  • Location: Sofia, Bulgaria
  • Photography: Tsvetomir Dzhermanov
  • Architects In Charge: Emiliya Maneva, Ali K
  • Area: 200sqm
  • Year: 2015

(more…)

House with ZERO stairs in Wroclaw, Poland by STOPROCENT Architekci

Friday, April 15th, 2016

Article source: STOPROCENT Architekci

The clients, a middle-aged couple, approached us with one definite request – they wanted to build a house with no stairs, a house that would be equally practical and enjoyable when they get old. The site offered no obvious clues – a flat piece of land in a second line of buildings, in a suburban part of the city of Wrocław, among disappearing traces of a rural past, surrounded by a chaotic mix of houses of all styles, materials and conditions.

Image Courtesy © Przemysław Kaczkowski

Image Courtesy © Przemysław Kaczkowski

  • Architects: STOPROCENT Architekci
  • Project: House with ZERO stairs
  • Location: Wroclaw, Poland
  • Photography: Przemysław Kaczkowski
  • Cooperation: Ola Targońska
  • Surface: 253M2
  • Land area: 2,233M2
  • Project: 2009
  • Realization: 2011
  • Software used: Autocad  2013 , Sketchup Pro, Adobe

(more…)

Cabañeros National Park Visitors Center and Interactive Museum in Horcajo de los Montes, Spain by Álvaro Planchuelo

Friday, April 15th, 2016

Article source: Álvaro Planchuelo 

The Cabañeros National Park Visitors Center and Interactive Museum is a public architectonic intervention whose main objective is to promote ecotourism in the populations that forms the environment of the park, through information, exhibition, research and care of the main values of this natural space.

Image Courtesy © Ricardo Santonja / Alberto Cubas

Image Courtesy © Ricardo Santonja / Alberto Cubas

  • Architects: Álvaro Planchuelo                         
  • Project: Cabañeros National Park Visitors Center and Interactive Museum  
  • Location: Horcajo de los Montes, Ciudad Real, Spain 
  • Photography: Ricardo Santonja / Alberto Cubas
  • Collaborating architects: Susana Sánchez-Izquierdo, Laura de Aurora, Luis de la Infanta
  • Collaboration museography project: Lunatus / Expociencia
  • Engineerings: Prosec S.L. (Structure), Reolid Consulting (Facilities)
  • Promoter: Organismo Autónomo Parques Nacionales (OAPN). Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino.
  • Area: 4.637 m2
  • Open date: Octubre 2015
  • Software used: Autocad, Revit, Presto

(more…)

Congregation Beth Israel in Vancouver, Canada by Acton Ostry Architects Inc.

Friday, April 15th, 2016

Article source: Acton Ostry Architects Inc.

Since 1948, Congregation Beth Israel has been located in Vancouver on Oak Street, a busy arterial corridor and historical focal point for various congregations and institutions. No longer able to meet the needs of the congregation, the facility has been extensively renovated and expanded. The existing synagogue has been retained and re-purposed for social and educational activities to provide a buffer between Oak Street and a new house of worship.

Image Courtesy © Michael Elkan

Image Courtesy © Michael Elkan

  • Architects: Acton Ostry Architects Inc.
  • Project: Congregation Beth Israel
  • Location: Vancouver’s Oak Street, Canada
  • Photography: Michael Elkan
  • Client: Congregation Beth Israel
  • Principal-in-charge: Mark Ostry, ARCHITECT AIBC AAA SAA OAA FRAIC
  • Project Lead: Alex Percy, MArch IA
  • Team: Rafael Santa Ana, ARCHITECT AIBC, MRAIC, Bob Sumpter UK-Registered Architect ARB BArch,  Anant Topiwala, Texas-Registered Architect NCARB, Sergei Vahkrameev, MArch IA, Andrew Weyrauch, MArch BA LEED AP, Kim Winston, UK-Registered Architect ARB MArch, Matthew Wood, UK-Registered Architect ARB BArch
  • Collaborators:

    • Structural Engineer: Glotman Simpson Consulting Engineers
    • Mechanical Engineer: Integral Group (Formerly Cobalt Group)
    • Electrical Engineer: Integral Group (Formerly Cobalt Group)
    • Landscape Architect: Phillips Farevaag Smallenberg Inc.
    • Contractor: Haebler Group

(more…)

W HOUSE in Pak Chong, Thailand by IDIN ARCHITECTS CO.,LTD.

Friday, April 15th, 2016

Article source: IDIN ARCHITECTS CO.,LTD.

The design concept of W-House is derived from the requirement that the owner would like the house that expresses his character in terms of space and form. Therefore, the design subject was how to interpret the owner’s lifestyle and passion into architecture. The idea initiated by the owner’s favorite activity of traveling and kayaking. There was one picture of a boat sailing on the river that has inspired the designer. The river acts as a supporter for the boat. As a house, the function areas of living room, dining room, and service are supporters for the private areas of bedrooms. The bedrooms are like the boat which the river is supporting underneath for sailing. The idea was developed into the building orientation by maintaining the basic elements but completely reveal the story, functions and context.

Image Courtesy © Spaceshift Studio

Image Courtesy © Spaceshift Studio

  • Architects: IDIN ARCHITECTS CO.,LTD. ( Jeravej Hongsakul, Rubporn Sookatup )
  • Project: W HOUSE
  • Location: Pak Chong, Thailand
  • Photography: Spaceshift Studio
  • Interior Architect: IDIN ARCHITECTS
  • Landscape Architect: P_do Landscape Studio
  • Structural engineer: Pakanut Siriprasopsothorn
  • Owner: Wittaya Warunchaichana
  • Year: 2010-2011

(more…)

V13K05 – private house in Leiden, Netherlands by pasel.kuenzel architects

Thursday, April 14th, 2016

Article source: pasel.kuenzel architects

Home to a patchwork family and space for a living and working environment, this house serves several ambitions.

With just one façade facing the narrow alley, zenith daylight is directed through a central light well reaching all spaces of the residence. The spacious atrium is the core element of the building, providing a space of specific neutrality and merging the living areas on the ground floor with the home office of the client photographer on the top floor. From the outside the house hides its spacious qualities, from the inside it unfolds a world of visual connections and provides a framework for social diversity.

Image Courtesy © pasel.kuenzel architects

Image Courtesy © pasel.kuenzel architects

  • Architects: pasel.kuenzel architects            
  • Project: V13K05 – private house  
  • Location: Nieuw Leyden, Leiden, Netherlands
  • size: 180 m2
  • status: Completed

(more…)

The Supreme Court of the Netherlands in The Hague by KAAN Architecten

Thursday, April 14th, 2016

Article source: KAAN Architecten

The new building of the Supreme Court of the Netherlands by KAAN Architecten has been decidedly integrated into the elegant historic city centre of The Hague. The building, which houses a staff of 350, verges on large: 104 metres long, 22 metres deep and 27 metres tall. These dimensions, with the measured vibrancy of its facades, add some allure to this part of the city centre.

The plane trees and six legal scholars in bronze seated on pedestals make for a wide gateway on the Korte Voorhout, a royal route leading to the buildings from Parliament. The entrance hall seems to have been chiselled from a solid block of marble. It serves as a sturdy base for the superstructure of glass panels and slender latticework. These and other ostensible contradictions seem to reflect the work of the Supreme Court itself. Open and closed, distinguished and functional, hard and ethereal, rough and refined – all exist alongside routine business, on which judgements are passed with great clarity of mind.

Image Courtesy © Fernando Guerra _ FG+SG

Image Courtesy © Fernando Guerra _ FG+SG

  • Architects: KAAN Architecten, (Kees Kaan, Vincent Panhuysen, Dikkie Scipio)
  • Project: The Supreme Court of the Netherlands
  • Location:  Korte Voorhout 8, The Hague, The Netherlands
  • Photography: Fernando Guerra _ FG+SG, Dominique Panhuysen, Sebastian van Damme
  • Client: Rijksvastgoedbedrijf
  • Design team: Allard Assies, Luca Baialardo, Christophe Banderier, Bas Barendse, Dennis Bruijn, Timo Cardol, Sebastian van Damme, Marten Dashorst, Luuk Dietz, Willemijn van Donselaar, Paolo Faleschini, Raluca Firicel, Michael Geensen, Cristina Gonzalo Cuairán, Joost Harteveld, Walter Hoogerwerf, Michiel van der Horst, Marlon Jonkers, Jan Teunis ten Kate, Marco Lanna, Giuseppe Mazzaglia, Ana Rivero Esteban, Joeri Spijkers, Koen van Tienen, Noëmi Vos
  • Contractor: Consortium Poort van Den Haag: BAM PPP B.V., PGGM, BAM Bouw en Techniek B.V., ISS Nederland B.V. and KAAN Architecten
  • Structural engineering: Arup Nederland
  • Electrical engineering: BAM Bouw en Techniek
  • Mechanical engineering: Arup Nederland
  • Site supervision: KAAN Architecten, BAM Bouw en Techniek
  • Artwork: “Hoge Raad” (oil on canvas, 400 x 647 cm, 2015) by Helen Verhoeven
  • Software used: Autodesk, AutoCAD and Revit (more…)

Piccadilly Circus in London, England by Fletcher Priest Architects

Thursday, April 14th, 2016

Article source: Fletcher Priest Architects 

Fletcher Priest has won planning permission for a scheme to revive one of London’s most idiosyncratic and popular locations – the urban quarter that is home to the Piccadilly Lights. The 24-hour city block borders Piccadilly Circus, Shaftesbury Avenue’s Theatreland and Soho’s Denman Street and attracts 100m people a year, although the space behind the Lights has been empty since the 1950s. Fletcher Priest’s proposal lightly envelops the site with a folding geometric skin of ceramic tiles, and creates a roof-top landscape of creative workspaces that open onto terraces with breath-taking views across central London.

Image Courtesy © Fletcher Priest Architects

Image Courtesy © Fletcher Priest Architects

  • Architects: Fletcher Priest Architects
  • Project: Piccadilly Circus
  • Location: Westminster City Council, London, England
  • Client: Land Securities
  • Users: 100 million people pass by Piccadilly Circus each year
  • Structural Engineer: Waterman Structures
  • Planning Consultant: JLL
  • Services Consultant: D Long + Partners
  • Townscape Consultant: Citydesigner
  • Transport Consultant: Momentum
  • Cost Consultant: RLB
  • Area: 210,090sqft
  • Status: Planning permission granted in March 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy