Open side-bar Menu

Author Archive

Sahid Kuta Lifestyle Resort in Bali, Indonesia by Enviro Tec

Friday, February 17th, 2017

Article source: Enviro Tec

Sweeping 250 metres along a bustling beachside street, the Sahid Kuta Lifestyle Resort offers a new lifestyle hub typology. The project covers 3.2 hectares and contains two zones: the ‘Beachwalk’ retail lifestyle hub, and the five-star Sheraton Hotel Kuta Bali resort. The design concept was inspired by the terraced paddy fields that dot the Balinese landscape.

Image Courtesy © Enviro Tec

  • Architects: Enviro Tec
  • Project: Sahid Kuta Lifestyle Resort
  • Location: Bali, Indonesia


Residential Building Ex Berardi Area in Brescia, Italy by Camillo Botticini Architects

Friday, February 17th, 2017

Article source: Camillo Botticini Architects 

The planning process identifies an architecture that interprets the urban condition in which it appears, taking as generative condition, the new relationship with the southern part of the park Tarello here that the south end towards the street Lamarmora to continue north to street Sostegno. In a context of macro-isolated objects, many with clear vertical characterization, there is the recent intervention by the Forum and Banca Lombarda, which together with the park Tarello, while building a partial urban identity. To strengthen this condition, it is proposed that a fundamental principle the idea of continuity space, where the measure proposed architecture, space and structure compliant reference. The building does not look like an object suspended within a batch but an element that builds the site, integrating coherently open spaces, built spaces and relationships spaces. The extensive scale of the intervention allows, despite its bias, to identify a mode of urban construction that exceeds the factionalism of the atopic background. The architecture is contextualizes alone, in the sense thatarchitecture builds the site, opposing dispersion and peripheralization, extent and identity, without falling into a historicist interpretation of regressive.

Image Courtesy © Alessandra Bello E Gianni Botticini

  • Architects: Camillo Botticini Architects [arch. Camillo botticini con abdarchitetti botticini – de appolonia e associati with Paolo pasquini (Europa risorse) (Coordination: arch. Camillo botticini, arch. Giulia de appolonia)]
  • Project: Residential Building Ex Berardi Area
  • Location: Area Ex Berardi, Brescia, Italy
  • Photography: Alessandra Bello E Gianni Botticini
  • Client: Europa Risorse Srl
  • Collaborators: arch. Eleonora zucchelli, arch. Francesca bignardi, arch. Michela cibaldi, arch. Marzia mainardi, arch. Federica mometto, arch. Cristina sipolo, geom. Ignazio marchetti, arch. Alessandro alberti, arch. Alessandro galperti
  • Structural Engineering: Tecne Srl
  • Mep Engineering: Tesis s.r.l. – ing. Marco Pinchetti, ing. Angelo Zanotti, ing Giampiero Perrotta
  • Landscape Design: Abdarchitetti Botticini – De Appolonia E Associati
  • Construction Company: Carsana
  • Cost: 18.500.000,00 euro
  • Area: Outdoor Spaces 20.143 M2, Building 13.250 M2, Underground Area 12.000 M2
  • Date: 2007
  • Construction: 2009-2010


Dafundo Apartment in Lisboa, Portugal by Joao Tiago Aguiar Arquitectos

Friday, February 17th, 2017

Article source: Joao Tiago Aguiar Arquitectos

Built with tabique (traditional wooden partitions), this building situated on the river bank of the Dafundo area, develops a privileged relationship with the river.

The future residence of a couple who are marine biologists, the intervention had as its main premise the perusal of this relation with the water, in a way to allow its visibility in as many as possible points of the house.

Image Courtesy © FG+SG

  • Architects: Joao Tiago Aguiar Arquitectos
  • Project: Dafundo Apartment
  • Location: Lisboa, Portugal
  • Photography: FG+SG
  • Software used: Autocad, Word, Excel
  • Architecture Collaboration: Renata Vieira, Ana Caracol, Sílvia Amaral
  • Builder: Oficina Dos Sonhos
  • Surface Area: 140m2
  • Built Area: 140m2
  • Project: 2010/2011


Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre in London, England by C.F. Møller Architects

Thursday, February 16th, 2017

Article source: C.F. Møller Architects 

C.F. Møller Architects, artist Conrad Shawcross and developer Knight Dragon have completed a major new art and architecture collaboration for the Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre.

The Greenwich Peninsula is one of London’s major urban development areas, including over 10,000 new homes, over 300,000 m2 of office space and the conversion of the former Millennium Dome into the indoor arena renamed The O2.

Image Courtesy © Mark Hadden

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre
  • Location: Millenium Way, Greenwich, London, England, UK
  • Photography: Mark Hadden
  • Client: Royal Borough of Greenwich and Knight Dragon
  • Landscape architect: C.F. Møller Landscape
  • Artist: Conrad Shawcross
  • Engineering: Environmental: Buro Happold, Infrastructure: Ove Arup &Partners
  • Size: 3000 m2
  • Year: 2008-2016


Yakuin Condominium Renovation in Fukuoka, Japan by Yusaku Matsuoka architects and associates

Thursday, February 16th, 2017

Article source: NEOPLUS SIXTEN INC.

This renovation of a condominium in a complex built in 1982 in the city of Fukuoka comprises the second stage of the “Ever Design Project,” which aims to fully renovate and resell previously occupied condominiums. The design makes optimal use of the compact 50 m2 space, while also ensuring the marketability of the unit by providing future occupants with three possible layouts to choose from and significantly improving thermal performance.

Image Courtesy © Yousuke Harigane

  • Architects: Yusaku Matsuoka architects and associates (Yusaku Matsuoka)
  • Project: Yakuin Condominium Renovation [Ever Design Project 002]
  • Location: Fukuoka-city, Japan
  • Photography: Yousuke Harigane
  • Material Information:

    • Floor: Solid-wood, tile
    • Wall: stainless, galvanized-steal, vinyl Cross
    • Ceiling: Rigid PVC sheet, Vinyl cross
  • Total Floor Area: 49.57m2
  • Date of Completion: December 2016


A Cutting Edge Pharmacy in Himeji, Japan by KTX archiLAB

Thursday, February 16th, 2017

Article source: KTX archiLAB

In Japan, two major types of pharmacies can be found. The first is the drug store, or what can be described as retail pharmacies. This type offers services related to basic medicines as well as parapharmaceutical products. The second type is the dispensing pharmacies, usually related to a nearby clinic or hospital. In this type of pharmacies, the products are prepared in the backyard after the customer presents prescription issued by his doctor. Once prepared, the pharmacist has to explain to the customer about the prescription.

Image Courtesy © Stirling Elmendorf

  • Architects: KTX archiLAB
  • Project: A Cutting Edge Pharmacy
  • Location: Himeji, Japan
  • Photography: Stirling Elmendorf
  • Software used: Vectorworks


zeroHouse™ by Specht Architects

Thursday, February 16th, 2017

Article source: Specht Architects

The zeroHouse is a small, prefabricated house that can be easily shipped and quickly erected.  It features a full kitchen, bath, and all elements necessary to comfortably support four adults.  What sets the zeroHouse apart from other prefabricated structures on the market, however, is its ability to operate independently, without the need for any external utility or waste disposal connections.  The zeroHouse can be used in many applications, including residential uses in remote or ecologically sensitive locations, as ecotourism resort units, or as living or office modules for remote employment such as mining, construction, or relief agency uses.

Image Courtesy © Specht Architects


Moholt 50|50 – Timber Towers in Trondheim, Norway by MDH Arkitekter

Thursday, February 16th, 2017

Article source: MDH Arkitekter

Student housing often drown in mediocrity, with simple units stacked on top of each other in the cheapest way possible and left to themselves without support programs. The Moholt 50|50 project is a reaction to this. By inserting new housing collectives and a wide range of support services and public programs into an existing student village built in the sixties, a new active central area is created, erasing the psychological border between the student village and the surrounding area.

Image Courtesy © Ivan Brodey

  • Architects: MDH Arkitekter (Helge Lunder)
  • Project: Moholt 50|50 – Timber Towers
  • Location: Trondheim, Norway
  • Photography: Ivan Brodey, Tomas Bekkavik


Thinking Gallery Space in Taipei, Taiwan by Studio In2

Thursday, February 16th, 2017

Article source: Studio In2

The Thinking Gallery Space provides rental services for exhibitions, parties, and classes.

Design Concept:

Concretizing abstract thinking enables us to sketch outlines on paper. The orientations of thought are like angles and changes in light and shadow, and different people do not necessarily see details of pictures in the same way. Based on this, we derived a means by which to embody thought and created the Thinking Gallery Space, which allows us to enjoy the thinking process in a tranquil atmosphere.

Image Courtesy © Studio In2

  • Architects: Studio In2
  • Project: Thinking Gallery Space
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Software used: Autocad and 3dS Max
  • Designer : Howard Yu, William Sun
  • Total Square Footage: 1,210 sq ft


Sports Centre Longvic in France by Dietrich | Untertrifaller & Sénéchal-Auclair

Thursday, February 16th, 2017

Article source: Dietrich | Untertrifaller 

Just like the sport itself, structures built for sports are always signifiers of identity. Especially in such provincial communities as Longvic in the south of Dijon, sports clubs play an important role in social life. Here the architecture of sports facilities can contribute to the self-image of the community. Named after the French hand baller Véronique Pecqueux-Rolland, the new sports hall offers ideal training and tournament conditions to the teams of the regional handball and martial arts leagues as well as to popular sports teams and various schools.

Image Courtesy © Julien Lanoo

  • Architects: Dietrich | Untertrifaller & Sénéchal-Auclair
  • Project: Sports Centre Longvic
  • Location: F-21604 Longvic, Route de Dijon, France
  • Photography: Julien Lanoo
  • Client: City of Longvic
  • Project management: Ulrike Bale-Gabriel
  • Structural engineering: Espace Ingenierie, St. Brieux
  • Building services: Armor Ingenierie, Langueux
  • Sustainability: Act Environnement, Loos en Gohelle
  • Cost planning: M2C, Lamballe
  • Acoustics: Acoustibel, Chavagne
  • Capacity: 550 users
  • Gross Floor Area: 2,780 m²
  • Construction: 2013-2015


Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise