Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Birrificio di Legnano in Milano, Italy by nicolagdesign

Thursday, March 31st, 2016

Article source: nicolagdesign

The Birrificio di Legnano regeneration project by Nicola Ghilardi (www.nicolagdesign.it), young Architect from the same town specialized in business premises design and realisation, is a careful design based upon chromatic sensitivity with a mindful awareness to finding the right balance between the old and the new.

Image Courtesy © nicolagdesign

Image Courtesy © nicolagdesign

  • Architects: nicolagdesign
  • Project: Birrificio di Legnano
  • Location: Corso Giuseppe Garibaldi, 130, 20025 Legnano, Milano, Italy

(more…)

Wine shop in Rotterdam, Netherlands by studio AAAN

Wednesday, March 30th, 2016

Article source: studio AAAN

Rotterdam based Studio AAAN has had the fortune to combine architecture and wine in their design for the new wine shop ‘Wijn aan de Kade’. It is located in a 1896 monumental premises along the Admiraliteitskade in the centre of Rotterdam. The four storey shop has been transformed into a long, modern and warmly finished space clad with laser engraved oak panels.

Image Courtesy © studio AAAN

Image Courtesy © studio AAAN

  • Architects: studio AAAN
  • Project: Wine shop
  • Location: Rotterdam, Netherlands
  • Photography: Sebastian van Damme, Adriaan van der Ploeg
  • Client: Bruderer Property b.v. / Abbema Wines
  • Contractor: Woodwave
  • Lasercutting: NOV’82

(more…)

Wall House in Khaldiya, Kuwait by AGi architects

Wednesday, March 30th, 2016

Article source: AGi architects

As in the famous Lewis Carrol tale, Wall House is not what it seems. Is it a fortress that closes itself to the world? Or is it an isolated place that avoids all communication with the exterior? Not at all! Wall House by AGi architects communicates with its formalized solid skin, an existing concern in the city. It is the expression of those thoughts: “the all judging peeping tom”, “windows that looks towards the place where nobody wants to be watched”, “opened facades show only false and preconceived realities”.

Image Courtesy © Nelson Garrido

Image Courtesy © Nelson Garrido

  • Architects: AGi architects
  • Project: Wall House
  • Location: Khaldiya, Kuwait
  • Photography: Nelson Garrido
  • Main Architects: Nasser B. Abulhasan, Joaquin Pérez-Goicoechea
  • Project Leaders: Lucía Sánchez Salmón, Hanan Alkouh, Sharifa Al Shalfan
  • Project Team: José Ángel del Campo, Bruno Gomes, Lulu Al Awadhi, Babu Abraham, Abdulhafiz Bahi El Din, Waleed Fawzy El Demdash, Robert Varghese, Naseeba Shaiji, Sonia George, Abhilash Challiyil
  • Interior Design: AGi architects Provided and manufactured by Gunni & Trentino
  • Client: Private
  • Art pieces: Alarcón Criado Gallery (Sevilla), Elena Rendeiro
  • Type: Residential | 2.500 m2
  • Date: 2015 – Built
  • Cost: Confidential

(more…)

Nathan Phillips Square Peace Garden in Toronto, Canada by PLANT Architect Inc

Wednesday, March 30th, 2016

Article source: PLANT Architect Inc

The Canadian Society of Landscape Architects (CSLA) has announced the National winners of its annual Awards of Excellence. The Peace Garden at Nathan Phillips Square in Toronto is one of 11 projects to receive a CSLA National Award this year. The new, half-acre Peace Garden is part of the 13-acre Nathan Phillips Square Revitalization at Toronto City Hall, which was completed in 2015 by PLANT Architect Inc. | Perkins+Will Canada in Joint Venture, with HoerrSchaudt Landscape Architecture and Adrian Blackwell Urban Projects.

The garden at night, Image Courtesy © Steven Evans / © PLANT Architect Inc.

The garden at night, Image Courtesy © Steven Evans / © PLANT Architect Inc.

  • Architects: PLANT Architect Inc, Perkins+Will
  • Project: Nathan Phillips Square Peace Garden
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Steven Evans / © PLANT Architect Inc.

(more…)

03.04-CLQ-CLOSQUES in Berga, ‎Germany by Lagula Arquitectes

Wednesday, March 30th, 2016

Article source: Lagula Arquitectes

TYPOLOGY

Effectively, this refurbishment of two apartments in Berga introduces a typology. Ah… then… but…where the hell is my square room? Believe it or not, at first glance one can be tempted to think that we are in front of a special project, site specific, tailored, unique… it is a matter of daring to propose it.

Image Courtesy © Adrià Goula

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: Lagula Arquitectes
  • Project: 03.04-CLQ-CLOSQUES
  • Location: Berga, ‎Germany
  • Photography: Adrià Goula

(more…)

Ally Logistic Property Office in Taiwan by J.C. Architecture

Wednesday, March 30th, 2016

Article source: J.C. Architecture

Acting as the main office and reception of the vast logistic center in New Taipei City, the ALP owners wanted to establish a reference design for the workplace in the warehouse setting. We utilized the properties of key elements of the logistic center to develop the space. Racking systems, pallets and shipping containers all have the ability to form multi-level spaces within a space, carrying new products and possibilities.

Image Courtesy © Zachary C. Hone

Image Courtesy © Zachary C. Hone

  • Architects: J.C. Architecture 
  • Project: Ally Logistic Property Office
  • Location:  Taiwan
  • Photography: Zachary C. Hone
  • Client: Ally Logistic Property
  • Lead Designer: Johnny Chiu/ Maria Isabel Lima
  • Designers: Winnie Lin
  • Built area:indoor: 196.1  m2outdoor 45.6  m2
  • Finish date: June 2015

(more…)

HOUSE 1217 in Girona, Spain by HARQUITECTES

Wednesday, March 30th, 2016

Article source: HARQUITECTES

Site: The plot is located in l’Escala (Girona) near Montgó Cove with no special urban characteristics. A rectangular–shaped plot of 600 square meters surface with all urban services; soft topography, faces north-south oriented along the plot. There was no pre-existing condition at the site, neither vegetation nor built element.

Image Courtesy © AdriàGoula

Image Courtesy © AdriàGoula

  • Architects: HARQUITECTES, (David Lorente, JosepRicart, Xavier Ros, Roger Tudó)
  • Project: HOUSE 1217
  • Location: Escala, Girona, Spain 
  • Photography: AdriàGoula
  • Collaborators: Albert Farell, architect (HARQUITECTES) Carla Piñol Moreno, quantity surveyor (HARQUITECTES)
  • Constructed surface: 226,75m2
  • Project year: 2013
  • Construction: 2014-15

(more…)

Wasit Natural Reserve Visitor Centre in Sharjah, UAE by x-architects

Wednesday, March 30th, 2016

Article source: x-architects

Wasit Natural Reserve was originally a waste-water and rubbish dump. The rehabilitation process of the damaged eco-system started in 2005, 40,000m2 of rubbish removed, 35,000 trees been re-planted, healing the land from toxic chemicals and conservation of the Unique salt flats and coastal sand dunes.

Image Courtesy © Nelson Garrido

Image Courtesy © Nelson Garrido

  • Architects: x-architects
  • Project: Wasit Natural Reserve Visitor Centre
  • Location: Sharjah, UAE 
  • Photography: Nelson Garrido
  • Client: EPAA, Environmental and Protected Area Authority
  • Built Up Area: 2,534 sqm
  • Status: Built
  • Scope Architecture: / MasterPlan/ Environmental Consultancy

(more…)

Starbucks Food Villa in Bangkok, Thailand by I Like Design Studio

Wednesday, March 30th, 2016

Article source: I Like Design Studio

Starbucks Food Villa is located at Food Villa Market Ratchapruek, Bangkok. The building is 2-story steel structure features drive-thru, bar seating on the ground floor and meeting room, toilets on the 2nd floor. As it is one of Food Villa Project so, the design concept of Starbucks flagship store needs to be outstanding but in harmony with the neighborhood. The main concept of Food Villa project is a Food Mall. The Market represented “farmhouses”, developed from farmhouses elevation pattern and Retail shops represented a “farmer house”.

Image Courtesy © Soopakorn Srisakul

Image Courtesy © Soopakorn Srisakul

  • Architects: I Like Design Studio
  • Project: Starbucks Food Villa
  • Location: Ratchaphruek Road, Bangkok, Thailand
  • Photography: Soopakorn Srisakul
  • Client: BT Group Corporation
  • Design Team: Narucha Kuwattanapasiri, Somchoke Uthansai, Wasin Hiranrujirat
  • Area: 470 sq. m.
  • Project Year: 2014

(more…)

Vanke Plaza Fuzhou in China by John Curran Architects

Tuesday, March 29th, 2016

Article source: John Curran Architects

Vanke Plaza Fuzhou departs from the defensive gated community model that has proliferated across China, opting instead to be part of City Life.  John Curran Architects focus on ‘’Neighbourhood Building’’, and have designed and realised 700,000sqm of mixed use communities ‘’nested in their cities’’.

Image Courtesy © Ms Li

Image Courtesy © Ms Li

  • Architects: John Curran Architects
  • Project: Vanke Plaza
  • Location: Fuzhou, China
  • Photography: Ms Li
  • Client: Vanke Fuzhou
  • Local Design Institute: Jiabo Design Institute
  • Structure & MEP Engineering: Jiabo Design Institute
  • Main Construction Contractor: China Construction (4th Engineering Division)
  • Design Team: John Curran (Design Director), Calvin Lim (Project Architect), Rinnie Wang (Architect), Alex Valle(Architect), Adrian Lo (Architect)

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy