Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

House in Morrillos by Cristián Izquierdo Lehmann

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: Cristián Izquierdo Lehmann 

This project is by a long, open beach, on a desert dune rising in front of a wetland. It is a seasonal house to accommodate up to three couples, and can be leased or bartered the rest of the year. Its intermittent occupation and isolated location led us to think of it as a superposition of two models: the motel and the cabin. The motel suggests self-sufficient rooms served from the outside by a second access, while the cabin presumes a centralized space that brings the community together. A set of 4 rooms come together in a shared central kitchen, forming a larger compact structure enclosed by mobile panels, which open different possibilities of use according to their position.

Image Courtesy © Tomás Rodríguez

  • Architects: Cristián Izquierdo Lehman
  • Project: House in Morrillos
  • Location: Morrillos
  • Photography: Tomás Rodríguez
  • Software used: Vectorworks
  • Constructor: Danilo Saldibar
  • Structure: Cristián Izquierdo
  • Structural consultancy: Osvaldo Peñaloza

(more…)

The Lost Column in Sicilia, Italy by atelier qbe3

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: atelier qbe3

The Maddalena peninsula is a rare architectural and landscape quality system, subject to constraints in 2004 with the establishment of Protected Marine Area. For these reasons, the design approach would be result in an entire territorial system absolute respect and preserving the image and environmental structure.

According to these thoughts we decided to design an “utopian” and “visionary” form. The project idea, in accordance with the guidelines of the call, is based on theoretical assumptions that follow a fantasy story of historical facts about “Magna Grecia” territory.

Image Courtesy © atelier qbe3

  • Architects: atelier qbe3
  • Project: The Lost Column
  • Location: Syracuse (SR), Sicilia, Italy
  • Team: Francesco Badoero, Stefano William Costa, Valentina Garis
  • Year: 2016

(more…)

NURSERY in Nagykovácsi, Hungary by Földes és Társai Építésziroda

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: Földes és Társai Építésziroda

During the design phase we strived to preserve the scales of the village. We chose the archetypical form of rural houses. Small independent pavilions were the bases of our spatial system which envelopes all three functions: a nursery, health visitor centre and a surgery. Shifting the volumes opened a small piazzetta at the entrance and intimate internal spaces were also formed which all present different exterior qualities. The volumes are interconnected via short glazed passageways.

Image Courtesy © Sirokai Levente

  • Architects: Földes és Társai Építésziroda
  • Project: NURSERY IN NAGYKOVÁCSI
  • Location: Nagykovácsi, Hungary
  • Photography: Sirokai Levente
  • Designer: Földes Architects
  • Chief architect: Földes László
  • Design architect: Sónicz Péter
  • Assistant architects: Csűri Johanna, Laczó Dániel

(more…)

New Eden Hotel in Cornwall, England by Tate Harmer LLP

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: Tate Harmer LLP 

Tate Harmer’s design for a new £8.5million hotel at The Eden Project, in Cornwall, has received planning permission. The scheme, set to complete in 2018, will comprise 109- bedrooms, a restaurant and education rooms.

Using locally sourced materials, the hotel will sit sensitively within the Cornish countryside and offer high standards of accessibility, energy-efficiency and sustainability.

Image Courtesy © AVR London

  • Architects: Tate Harmer LLP
  • Project: New Eden Hotel
  • Location: Cornwall, England, UK
  • Photography: AVR London
  • Client: The Eden Project
  • Contractor: TBC
  • Interiors: Devon Interiors
  • Structural engineer: Airey and Coles
  • M&E engineer: Hoare Lea
  • Landscape architect: Greysmith Associates

(more…)

SELFRIDGES in London by Klein Dytham architecture

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: Klein Dytham architecture 

KDA redesigned 1,800m2 of luxury goods retail space on the ground floor of Selfridges & Co’s famous Oxford Street store. Finding inspiration in the way stores fit neatly behind the existing architecture of London’s Victorian shopping arcades, and in the notion of wunderkammer – room-sized displays of interesting or exotic objects – KDa created the Wonder Room, a spaced that housed “a luxury goods emporium with the energy of a souk.”

Image Courtesy © Klein Dytham architecture

(more…)

Flag Decomposition Recomposition in Osaka Prefecture, Japan by KTX archiLAB

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: KTX archiLAB 

This design is a trial to work on one of the Japanese identity symbols. The Japanese flag was dismantled then reconstructed into a 3 dimensional space. It was arranged in a way that the ratio between the white and the red areas respects the same ratio in the national flag. Furthermore, due to the very low ceiling, clear mirrors were installed in slit shapes to ensure an extended visibility over its 2230mm height.

Image Courtesy © Stirling Elmendorf

  • Architects: KTX archiLAB
  • Project: Flag Decomposition Recomposition
  • Location: Suita, Osaka Prefecture, Japan
  • Photography: Stirling Elmendorf
  • Client: Matsuo Gakuin
  • Head Architect Designer: Tetsuya Matsumoto
  • Area: 260sqm
  • Date of Completion: February 2017

(more…)

Care Housing Boxmeer in The Netherlands by Zecc Architecten BV

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: Zecc Architecten BV

Zecc designed an apartment building with 46 apartments commissioned by housing association Mooiland Vastgoed. The project concerns social housing for people with a need for limited residential care. The building is part of an ensemble of connected buildings and is designed to accent its height in the area. The building has a basement of curved masonry with a broad main entrance area. From the ground up the sculptural masonry transforms itself into an angular freeform with emphasized vertical elements.

Image Courtesy © Stijn Poelstra

  • Architects: Zecc Architecten BV
  • Project: Care Housing Boxmeer
  • Location: Boxmeer, The Netherlands
  • Photography: Stijn Poelstra
  • Client: Mooiland Vastgoed
  • Contractor: van der Heijden, Schaijk
  • Period: 2014 – 2016

(more…)

Transforma Art Studios in Torres Vedras, Portugalby by Pedro Gadanho + CVDB Arquitetos Associados

Tuesday, April 25th, 2017

Article source: CVDB Arquitetos Associados 

This project is based on the adaptation of a number of buildings in the historic centre of Torres Vedras so as to accommodate an innovative arts centre dedicated to music, performance, new media and the visual arts. The ambitions of the young institution, as well as the willingness to integrate and rehabilitate the urban ensemble – including a small housing scheme complete with its own street – determined that the Transforma headquarters should play on the ambiguity between public and private. While a cafeteria in the lower floor potentially expands onto the adjacent plaza through the main entrance, a newly minted urban pathway extends the existing alley to connect different levels of the city. Offering diverse spatial experiences, including the possibility of public passage, this path gives access to the multipurpose, kidney shaped auditorium that constitutes the central core of the arts organization. In general, public facades are minimally transformed, while new internal “organs” push against the old walls as a set of volumes and capsules linked to new functions and uses. Different colours are used to characterize these capsules as a basic process to claim their presence and exceptional character.

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

  • Architects: Pedro Gadanho + CVDB Arquitetos Associados
  • Project: Transforma Art Studios
  • Location: Torres Vedras, Portugalby
  • Photography: Fernando Guerra | FG+SG
  • Built area: 1.750,00 m²/sqm

(more…)

Design Center for Xinhee Group in Fujian, China by MAD Architects

Sunday, April 23rd, 2017

Article source: MAD Architects 

Located in the Chinese coastal city of Xiamen, MAD Architects’ design for the Xinhee Design Center is currently under construction. The design center is for the international fashion group, Xinhee, and its six subsidiary brands. It has a site area of 15,000 square meters with building area of 61,000 square meters. “We envision it as a building with skin-and-bones,” reveals MAD founding principal Ma Yansong, “the correspondence of clothing and architecture is they both explore the relationship between the interior and the exterior.”
Xinhee Design Center has the central atrium space at its core; from there, six long spanning structures extend out to different directions, and become a star-shaped layout which formalizes a solid “bone” structure frame. A mix of office spaces and green gardens compose each of the organically-formed arms. A translucent and sun-shading envelope of PTFE hangs slightly off the vertical garden, and provides ventilation during the hot season. At the same time, it lightens the building to be elegant and floating, just likes a piece of delicate thin, soft, skin covering the “bone” structure of the building body. Ma Yansong elaborates, “It’s interesting for a building with such an intrinsically logical structure to look floating and free.”

Image Courtesy © MAD Architects

  • Architects: MAD Architects
  • Project: Design Center for Xinhee Group
  • Location: Xiamen, Fujian, China
  • Site Area: 15,624 sqm
  • Building Area: 61,534.6 sqm

(more…)

DOM in Tours, France by Edouard Brunet Architecte

Sunday, April 23rd, 2017

Article source: Edouard Brunet Architecte 

Located in the city centre of Tours (France) the project consists in transforming the interiors of a typical post- World War II flat. The rather unpretentious and small flat has been revamped in order to maximise the sensation of space and give it more soul.

Context:

The flat’s surface equals 65 m2 and the external structure has been kept untouched. The existing building was built with basic materials, hence the medium quality. The heating / water and electricity conduits are visible. Since it was built, the flat has not been redesigned or transformed: the flat is partitioned, as it is usually the case for flats from this period.

Image Courtesy © Edouard Brunet Architecte

  • Architects: Edouard Brunet Architecte (Edouard Brunet and Julie Duchateau)
  • Project: DOM
  • Location: Tours, France
  • Auto-construction: Dominique Bouyneau (OAK Agencement)
  • Surface: 65 m²
  • Year of construction: 2016

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise