Open side-bar Menu

Author Archive

Uber in Hong Kong by Bean Buro

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: Bean Buro

Bean Buro’s design for UBER’s new Hong Kong office takes inspiration from Gottfried Semper’s writings on vessels, where he described the notion of form and function acting as a structured whole, with individual parts fulfilling their own function while cooperating with others to achieve an overall aim and effect.

Image Courtesy © Bean Buro

  • Architects: Bean Buro
  • Project: Uber Hong Kong
  • Location: Hong Kong
  • Client: UBER Hong Kong
  • Design Directors: Kenny Kinugasa-Tsui, Lorène Faure
  • Senior Architectural Designers: Elspeth Lee, Isabel Entrambasaguas
  • Architectural designers & assistants: Michelle Ho, Tommy Hui, Gigi Kwong, Abby Liu
  • Contractor: Winsmart Contracting Co. Ltd
  • Project Management: Colliers International


The Curve in Berkshire, England by Colorminium + bblur architecture + CZWG

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: Caro Communications

A dynamic team of architects, designers and consultants are celebrating the completion of the £22m cultural hub project, The Curve, located in the centre of Slough, Berkshire, UK. The Curve is the flagship public building and the key community amenity in the on-going regeneration of Slough’s town centre, where over £45m of public investment has already been spent or committed to create an entirely new commercial district – The Heart of Slough. Housing a library, a 280 seat multi-purpose performance venue, and spaces for council meetings and exhibitions, the 4,500 sq m building consolidates disparate community functions and registrar services across the centre of Slough.

Image Courtesy © Hufton + Crow


Rock & Branch in Seoul, South Korea by HyunjoonYoo Architect

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: HyunjoonYoo Architect

A Tail of The Hill

The building has such unique program and location. This facility is served as a place where the park janitors rest, wash and store cleaning tools at the same time. Boramae Park has small and large hills within the park. The site is located at the endpoint of one of those hills. The fan shaped area, which is about two-thirds of the site, is in contact with the road and the rest one-third touches the end of the hill. In fact, the site is in-between the last tail of the hill and the road. With the site given, the park required a shelter for the janitors and the storage for the equipment.

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: HyunjoonYoo Architect (Taewon Choi)
  • Project: Rock & Branch: Janitor’s Shelter for Boramae Park
  • Location: 395, Shindaebang-dong, Dongjak-gu, Seoul, South Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Lead Architects: Hyunjoon Yoo, Jinsung Heo
  • Design Team: Jaehong Kim, Daeun Seo
  • Client: Dongbu Park & Landscape Management Office
  • Structural Engineer: Seum
  • Construction: Pureun jongwon construction
  • Mechanical engineer: Min Sung engineering
  • Electrical engineer: Hyeob-In
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 465.90 m2
  • Completion Year: 2016


Colourful Sports Park in Schiedam, The Netherlands by MoederscheimMoonen Architects

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: MoederscheimMoonen Architects

How can you make a motorway section attractive and functional for the local residents? This is the question MoederscheimMoonen Architects set to work on for the Municipality of Schiedam. They devised a unique solution for a stretch of the A4 motorway between the Dutch cities of Delft and Schiedam. The result is wonderful green park and a new sports location that will definitely appeal to the imagination. Located some six metres above the motorway, the sports fields are enclosed by one of the largest canvases in Europe. Together with Lace Fence, the architects created no less than 8,500 m² of colourful fencing that consists of over 1.6 million life-like ‘pixels’. 

Image Courtesy © Ronald Tilleman and Dedots

  • Architects: MoederscheimMoonen Architects
  • Project: Colourful Sports Park
  • Location: Schiedam, The Netherlands
  • Photography: Ronald Tilleman and Dedots
  • Client: Municipality of Schiedam, The Netherlands
  • Architect in charge: Erik Moederscheim
  • Project team: Jim de Koning, Ruud Moonen, Fernando Polo Calvo, Sander Malschaert, Christiaan Harmse
  • Landscape design: BGSV Bureau voor stedenbouw en landschap
  • Fence design: Dedots
  • Structural engineering: CAE Nederland BV
  • Installation consultancy: IV Bouw BV
  • Main contractor for the building: Dura Vermeer Bouw Zuidwest BV
  • Contractor for the landscape: Van Kessel Sport en Cultuurtechniek BV
  • Surface area: 16,000 m²
  • Finalisation of design: March 2015
  • Final acceptance: September 2016



Thursday, February 2nd, 2017

Article source: ATELIER MARTEL

The site is located between pastures and activity areas in the semi-urban fringe located at the outskirts of the small town of Dommartin-lès-Toul. It extends on a gentle slope in front of the parking of the former American hospital and opens up to the panorama of the Moselle valley.

The value system based on which historical cities have been built has been substituted by the logic of traffic flow and lower cost. And even if it is unable to produce any urban quality, the so called “activity area” continues to be, most of the time, the place of work of contemporary architects, as it is where the cities expand and develop. At the same time, these unrestrained city fringes represent a source of imagination for the architects, a comparator, a particular landscape, extremely contemporary, hence fascinating, and therefore; able to convey emotions and memories.

Image Courtesy © Mayanna von Ledebur

  • Architects: ATELIER MARTEL
  • Location: Dommartin-lès-Toul, 54200, France
  • Photography: Mayanna von Ledebur
  • General contractor: O.H.S. de Lorraine
  • Project manager: atelier Martel; BET Egis Bâtiments
  • Mis¬sion: Base + OPC et SSI
  • Artistic collaboration: Mayanna von Ledebur
  • Structural work: PEDUZZI BATIMENT
  • Exterior joinery: WUCHER
  • Interior joinery : G.V.A.
  • Area (SHAB): 3 200 m²
  • Construction cost (HT): 5,2 M€
  • Calendar: Study 2011/12, construction 2013/2015


Kalø Tower Visitor Access in Rønde, Denmark by MAParchitects

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: MAParchitects

The project allows access to one of Denmark’s archaeological gems, while offering and intricate spatial experience. Previously inaccessible, the visitor can enter and climb the main space of the tower, perceive the archaeological layers and view the landscape. Culture and nature, at a small and large scale, are united by this spiral access.

Image Courtesy © David A. Garcia

  • Architects: MAParchitects
  • Project: Kalø Tower Visitor Access
  • Location: Rønde, Denmark
  • Photography: David A. Garcia and Bjørn Pierri Enevoldsen


13 SELF-CONSTRUCTED HOMES in Palenciana, Spain by elisavalero arquitectura

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: elisavalero arquitectura

The architecture belongs to the place, which conditions it and makes it singular. The urban layout and topography, and its ensuing definition as an observation space, as well as its insertion in the landscape, the lighting conditions and the use of materials are at the root of an idea that has materialized here in a way that continues popular Andalusian traditions—white houses in a white village.

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: elisavalero arquitectura (Elisa Valero Ramos)
  • Location: Palenciana, Córdoba, Spain
  • Photography: Fernando Alda
  • Building Surveyor: Luis Linares Rodríguez
  • Client: Junta de Andalucía
  • Constructor: homebuilders using PROYCO S.A.
  • Constructed Surface: 1.072,06 m2
  • Project / Work: October 1999 / july 2003


Club Mascara in Sofia, Bulgaria by studio MODE

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: studio MODE 

This is a story of the missing chapter of Alice in Wonderland. A story about finding out how deep the rabbit hole goes… Everyone is the actor and the spectator. DJ is the director. MODE is the composer. MASCARA is the grand scene. Club MASCARA is an emblematic spot in the history of night life in Sofia. Situated in the Underground level of the National Opera and Ballet. We were inspired by the idea of the opera, as an art – the decors, the scene, the costumes. We created a scene for the night life. We were back to the basic perception of black and white, as in the book of Alice.

Image Courtesy © Tihomir Rachev, Minko Minev

  • Architects: studio MODE
  • Project: Club Mascara
  • Location: 1000 Sofia, Bulgaria
  • Photography: Tihomir Rachev, Minko Minev
  • Designer: Svetoslav Todorov


Extension of a Post-War House in Zeist, The Netherlands by Lab-S + Kraal Architecten

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: Lab-S

Contrast and balance in the same renovation project

A timber clad extension creates a new relationship between a brick semi-detached house and its green surrounding.

Kraal Architecten and Lab-S have joined forces for the renovation of a semi-detached house in Zeist, the Netherlands. The project consists of a large interior transformation with a total new layout and a new addition at the back of the original house.

Image Courtesy © Ed van Rijswijk


East Village in Beirut, Lebanon by J.M.Bonfils & Associates

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: J.M.Bonfils & Associates

The concept consisted in lifting key contextual elements – traditional building material and Lebanese gardens –and revives them with contemporary interpretations. So conventional wood and dark stone found an unexpected contrast in vivid red metal, and space-efficient vertical gardens replaced their horizontal predecessors. These elements complement the diversity of the surrounding context. While it looks like a simple geometric shape from afar, the structure consists of three parallel elongated blocks each with a unique identity that’s revealed on approach, while a cantilevered section that extends out towards the street emphasizes the building’s partly public function, a contemporary art gallery that occupies the ground floor to introduce a cultural and commercial element to the project.

Image Courtesy © Art Director Kinan Mansour

  • Architects: J.M.Bonfils & Associates
  • Project: East Village
  • Location: Mar Mikhael, Beirut, Lebanon
  • Photography: Art Director Kinan Mansour, Director Chadi Younes and Wael Khoury Photography
  • Lead Architects: Jean-Marc Bonfils
  • Collaborators:
    • Architects: Marwan Matta & Lea Ksayer
  • Consultants:
    • Structural Engineers: Rodolphe Mattar
    • M.E.P Engineers: Kamal Sioufi & Associates
    • Contractors: Kfoury Contracting & Engineering
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 8000 sqm
  • Completion Year: 2015


Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise