Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Maison en bois sur les crêtes du Jura in Guyans-Vennes, France by Cambiums Architecte

Thursday, September 8th, 2016

Article source: Cambiums Architecte

The structure incorporates motifs from the vernacular architecture of this part of the Jura. A simple rectangular volume covered by a pitched roof is set perpendicular to the contours of the terrain and the prevailing wind. Exploiting the site’s topography and history, the basement is built into the hollow of a small disused quarry. This buried level houses utility rooms and garages accessed via a gentle ramp from the road to the north.

Image Courtesy © Cambiums Architecte

Image Courtesy © Cambiums Architecte

  • Architects: Cambiums Architecte
  • Project: Maison en bois sur les crêtes du Jura
  • Location: 10 route des Fontaines F – 25390 Guyans-Vennes, France
  • Cost: 40’000 € ht
  • Area: 65 m²
  • Completion: 2012

(more…)

The Ray in Nice, France by Maison Edouard Francois

Thursday, September 8th, 2016

Article source: Maison Edouard Francois 

In the heights of Nice, the neighbourhood of the former Ray Stadium is transforming in order to accommodate some three hundred buildings and 6 000 m2 of commercial surface area, between the Gorbella Boulevard and the future Ray Park. In this densely populated neighbourhood, our project suggests offering the city a new green lung.

Image Courtesy © Maison Edouard Francois

Image Courtesy © Maison Edouard Francois

  • Architects: Maison Edouard Francois
  • Project: The Ray
  • Location: Nice, France
  • Client: Adim, vinci immo, logirem
  • Team: Maison edouard françois (architect), abc architectes (associate architect)
  • Surface: 21 000 m²
  • Delivery: 2017

(more…)

Minories Hotel in London, England by Mackay + Partners

Thursday, September 8th, 2016

Article source: Mackay + Partners

The new 291 bed hotel building designed by Mackay + Partners, for developers Endurance Land & Scottish Widows Investment Partnership (SWIP), will be operated by Motel One and opened pre-Christmas 2014.

The 4 star hotel will support the tourism needs at the edge of the City.

The building has created a new contemporary focus and identity on The Minories that will act as a benchmark for future neighbouring developments.

Image Courtesy © Mackay + Partners

Image Courtesy © Mackay + Partners

  • Architects: Mackay + Partners (Ken Mackay)
  • Project: Minories Hotel
  • Location: London, England

(more…)

Dongguan Origin Villa in Guangdong, China by Li Yizhong Interior Design

Thursday, September 8th, 2016

Article source: Li Yizhong Interior Design

Dongguan Origin Villa is located in Dongguan City near Dongguan Botanical Garden with great natural landscape resources.

The project is built according to the construction standard of South China luxury villa with top landscape, which sets a new benchmark of Dongguan central city mansion.

Image Courtesy © Li Yizhong Interior Design

Image Courtesy © Li Yizhong Interior Design

  • Architects: Li Yizhong Interior Design (Li Yizhong, Fan Yihua, Guan Guanquan)
  • Project: Dongguan Origin Villa
  • Location: Dongguan, Guangdong Province, China
  • Soft Furnishings: Xiong Can, Ou Xueting, Ouyang Lizhen
  • Construction Drawing: Ye Zenghui, Zhang Hao, Wang Qunbo, Gao Xingwu, Hu Peng
  • Area: 500 square meters

(more…)

Chongqing Xinhua Bookstore Group Jiefangbei Book City Mixed-use Project in Chongqing, China by Aedas

Thursday, September 8th, 2016

Article source: Aedas

Aedas designs for Chinese publishing giant Xinhua Bookstore on Chinese proverb ‘Knowledge brings wealth’

Designed by Aedas, Chongqing Xinhua Bookstore Group Jiefangbei Book City Mixed-use Project is a dynamic complex that encompasses a sky cultural plaza, retails, apartments, offices and a boutique hotel in the Jiefangbei Central Business District, the heart of downtown Chongqing. Aedas draws design inspiration from an ancient Chinese prose ‘Knowledge brings wealth’ to integrate book with the cultural elements of Chongqing, creating an interactive commercial complex with Xinhua Bookstore sitting at the core of the podium.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Chongqing Xinhua Bookstore Group Jiefangbei Book City Mixed-use Project
  • Location: Chongqing, China
  • Client: Chongqing Xinhua Bookstore Group, Chongqing Xinhua Media Ltd., Chongqing North Green Industry Co., Ltd.
  • Directors: Andy Wen and Keith Griffiths
  • Gross floor area: 153,980 square metres
  • Completion year: 2020

(more…)

The Red House in Oslo, Norway by Jarmund/Vigsnæs AS Architects MNAL

Thursday, September 8th, 2016

Article source: Jarmund/Vigsnæs AS Architects MNAL

The Red house is located in the western suburbs of Oslo.

The site for the house is a former garden on the east bank of a heavily wooded river valley. The building is placed perpendicular to the stream, to heighten the dramatic potential of the setting and to avoid obstructing the view for the house beyond.

Image Courtesy © Nils Petter Dale

Image Courtesy © Nils Petter Dale

  • Architects: Jarmund/Vigsnæs AS Architects MNAL (Einar Jarmund & Håkon Vigsnæs)
  • Project: The Red House
  • Location: Oslo, Norway
  • Photography: Nils Petter Dale
  • Client: Withheld at the owners request
  • Assisted by: Roar Lund-Johnsen
  • Interiors: Jarmund/Vigsnæs AS Architects MNAL
  • Consultant: Structural: Ing. Walter Jacobsen
  • Contractor: Ing. Gunnar Johansson AS
  • Gross area: Approx. 170m2
  • Year of design: 2000-2001
  • Year of construction: 2001-2002

(more…)

Container Stack Pavilion in Taiyuan, Shanxi by People’s Architecture Office

Thursday, September 8th, 2016

Article source: People’s Architecture Office

Shipping containers stacked and shifted in plan and layered in elevation maximize rooftop views and shaded public areas on the ground at the Container Stack Pavilion. A 7.5 meter cantilevered box is the point of entrance to the building’s upper level roof, while the pavilion itself seems to extend out toward bordering streets, showcasing its interior activities. The ends of each container are capped with full height windows, allowing sightlines throughout the entire building. Inside, a double height central atrium is carved out where the two levels of shipping containers overlap. The Container Stack Pavilion is a temporary structure that can be disassembled and moved to other locations.

Image Courtesy © People’s Architecture Office

Image Courtesy © People’s Architecture Office

  • Architects: People’s Architecture Office
  • Project: Container Stack Pavilion
  • Location: Dongshan, Taiyuan, Shanxi
  • Client: Eastern Heights Real Estate Co. Ltd.
  • Principals: He Zhe, James Shen, Zang Feng
  • Project Team: Zhang Minghui, Amy Song, Zhang Zhen
  • Date of Completion: September 2015

(more…)

Grey. Container – LP Auto Gallery in Guangdong, China by C.DD

Thursday, September 8th, 2016

Article source: Sunshine PR

LP Auto Gallery is co-founded by an outstanding young entrepreneur (L) and a professional racing driver (P). The Gallery focuses on redefining the artistic integration of supercars and refitted vehicles. LP Auto Gallery learns about the needs of the customers based on the advanced mechanical technology to make sure that every vehicle delivered to the customer is bound to be the exclusive one.

The aim of the designer is to actualize the above concept of the Gallery through language of design.

Image Courtesy © OUYANG Yun

Image Courtesy © OUYANG Yun

  • Architects: C.DD
  • Project: Grey. Container – LP AUTO GALLERY
  • Location: Future Town, Foshan, Guangdong, China
  • Photography: OUYANG Yun
  • Chief Designer:  HE Xiao-Ping, LI Xing-Lin
  • Design Implementation: CAI Tielei
  • Project Team: YU Guo-Neng, WU Meng-Long, HE Liu-Wei, ZENG Xiang-Ru
  • Construction Company: Ji Mu Engineering
  • Main Materials: cement, steel plate, ultra clear glass, matt white latex paint
  • Area: 750 m2
  • Completion Date: September, 2015

(more…)

Ocean Eye-A Terrace House in Puntarenas, Costa Rica by Benjamin Garcia Saxe Architecture

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: Benjamin Garcia Saxe Architecture

The Holdener family bought a beautiful property with two breath-taking views: towards the ocean and into the jungle. We decided to rest the house against the back of the steep hill of the site in order to stabilize the soil and protect the house from falling debris. The house then transitions from a more solid and intimate construction at the back that holds bedrooms and bathrooms, towards a light-weight and ephemeral structure that points to the visual collapse of the ocean and jungle views. The result is a series of interwoven terraces that relate to each other in all dimensions creating not only an internal dynamic interaction between levels, but also varied and sometimes unexpected relationships between the inhabitants and the natural landscape. In these interstitial terrace spaces, which are never truly inside or out, architecture comes to foster the relationship, enjoyment, and appreciation of the natural world by the inhabitants.

Image Courtesy © Andres Garcia Lachner

Image Courtesy © Andres Garcia Lachner

  • Architects: Benjamin Garcia Saxe Architecture
  • Project: Ocean Eye-A Terrace House
  • Location: Playa Santa Teresa, Puntarenas, Costa Rica
  • Photography: Andres Garcia Lachner
  • Software used: Autocad, Sketch-Up, Lumion
  • Architecture Team:
    • Design Director: Benjamin Garcia Saxe
    • Project Coordinator: Laura Morelli
    • Project Design Team: Cesar Coto, Rogelio Quesada, Alejandro Gonzalez, Maribel Mora
  • Client: Holdener Family
  • Construction Documentation: Roger Navarro
  • Structural Engineer: Sotela Alfaro Ltd
  • Electromechanical Engineer: Electrotec S.A
  • Builder: Dante Medri and Adrian Alvarado
  • Area: Aprox. 300 m2
  • Date of Completion: May 2016

(more…)

A Warm Clinic in Tianjin, China by RIGI Design

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: Sunshine PR

Dental clinic is not a happy place to go, or we should say, no clinic could make people feel happy: the cold registration desk, the worrisome waiting chairs and the disturbing doors of the clinic rooms; the whole space is filled with a sense of distrust between doctors and patients. However, from spiritual aspect, clinic should be a place which brings hope, or at least should be a warm space. It might not be a delightful thing to go to the dentist, so RIGI does some magic to this space through design, bringing it some kind of warmth and caring.

The entrance facade, Image Courtesy © BIAN Huan-Min

The entrance facade, Image Courtesy © BIAN Huan-Min

  • Architects: RIGI Design
  • Project: A Warm Clinic
  • Location: Tianjin, China
  • Photography: BIAN Huan-Min
  • Designer: LIU Kai
  • Main Materials: Paint, mosaic, blackboard paint, perforated plate, concrete precast slab, colored glass
  • Area: 250 m2
  • Design Time: August, 2015
  • Completion Time: November, 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise