Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

St. Augustine School in Kitsilano, Canada by Acton Ostry Architects Inc.

Thursday, April 14th, 2016

Article source: Acton Ostry Architects Inc.

The Oblates of Mary Immaculate founded St. Augustine School over one hundred years ago, at which time the school shared quarters with St. Augustine Church in a domed, three-storey, brick building located in the Kitsilano neighbourhood of Vancouver. In 1951, the original school was demolished and replaced with what was to be a temporary, single-storey, wood-frame building. Sixty-four years later, a new three-storey, 300 student, 4,200 square metre, red brick-clad school and child care facility that features fifteen classrooms, a learning commons, multipurpose spaces and allowance for a new gymnasium occupies the compact site.

Image Courtesy © Michael Elkan

Image Courtesy © Michael Elkan

  • Architects: Acton Ostry Architects Inc.
  • Project: St. Augustine School
  • Location: Kitsilano neighbourhood of Vancouver, Canada
  • Photography: Michael Elkan
  • Client: The Roman Catholic Archbishop of Vancouver; St. Augustine’s Parish
  • Design Team:

    • Principal-in-charge: Russell Acton, ARCHITECT AIBC AAA SAA OAA FRAIC
    • Project Lead: Mark Simpson ARCHITECT AIBC MRAIC Peng
  • Team: Warren Schmidt ARCHITECT AIBC MRAIC, Nathaniel Straathof ARCHITECT AIBC LEED AP
  • Collaborators:

    • Structural Engineer: Wicke Herfst Structural Engineers
    • Mechanical Engineer: Integral Group (Formerly Cobalt Group) – Mechanical
    • Electrical Engineer: MMM Group Ltd.
    • Landscape Architect: Durante Kreuk Ltd
    • Contractor: Yellowridge Construction Ltd.
  • Software used: VectorWorks

(more…)

URBAN EROSION – Mixed Use Building by DFG Architetti

Thursday, April 14th, 2016

Article source: DFG Architetti

CONCEPT

The city and the environment erodes and pervades the building volume crossed by people flows, nature, wind and rain, creating a fluid and dynamic space in an enchanting sculptural concrete surface. The city and the environment carves a large urban \”cave\” and a vertical chimney that makes its way to the roof, real architectural cavities through which the anthropic and the natural setting establishes deep vital relationships with the building, creating an organic, symbiotic system. People, wind and trees become the lifeblood of the architecture, which is inextricably linked to the setting.

Image Courtesy © DFG Architetti

Image Courtesy © DFG Architetti

  • Architects: DFG Architetti
  • Project: URBAN EROSION – Mixed Use Building

(more…)

The Chelsea House in London, England by Nash Baker Architects

Thursday, April 14th, 2016

Article source: Nash Baker Architects

This Grade II listed house in Chelsea had been re-developed several times in recent decades, but had got rather tired. Our clients were looking to relocate to London and appointed us to create a new sense of space and light. We provided a full architectural service which included; obtaining planning and listed building consents and administrating the construction contract.

Image Courtesy © Nash Baker Architects

Image Courtesy © Nash Baker Architects

  • Architects: Nash Baker Architects
  • Project: The Chelsea House
  • Location: Chelsea, London, England 
  • Software used: Auto cad
  • Main Contractor: Stephens & James Construction Services
  • Size: 2,200sq/ft
  • Completed: 2012

(more…)

ATELIER Z in Porto, Portugal by paulosantacruz.arquitetos

Thursday, April 14th, 2016

Article source: paulosantacruz.arquitetos

Located in an historic building in the heart of the city of Porto, this project consisted in the transformation of a room into the author’s architecture office. Although small (55 m2), this premium space, in regards of solar exposition and relationship with its urban surroundings, was able to accommodate all the demands and areas inherent to its new role as a contemporary office.

Image Courtesy © João Morgado – Architectural Photography

Image Courtesy © João Morgado – Architectural Photography

  • Architects: paulosantacruz.arquitetos
  • Project: ATELIER Z
  • Location: Porto, Portugal  
  • Photography: João Morgado – Architectural Photography
  • Area: 55 m2
  • Year: 2011

(more…)

Bartok park in Arnhem, Netherlands by Buro Harro

Thursday, April 14th, 2016

Article source: Buro Harro

A former wasteland in the centre of Arnhem (Netherlands) is transformed to an iconic park: A flourishing heather landscape with a huge PartyAardvark (an artwork by Florentijn Hofman) lying amidst of it. Together with office D.T.O. we took the initiative to transform this desolate area – due to the economic crisis – to a patch of spectaculair nature in the city. The Bartok Park is a symbol for Arnhem: a city that is uniquely situated on the edge of the Natural Park the Veluwe, but doesn’t seem to take much pride in this fact. The vegetation is transplanted from that Natural Park into the city centre: we brought nature literally to the city.

Image Courtesy © Buro Harro

Image Courtesy © Buro Harro

  • Architects: Buro Harro
  • Project: Bartok park
  • Location: Arnhem, Netherlands

(more…)

Saengthai Rubber Headquarter in Samutprakarn, Thailand by Atelier of Architects

Tuesday, April 12th, 2016

Article source: Atelier of Architects

Saengthai Rubber Headquarter is situated in the front of a half century factory compound on Poochaosamingprai Road, the historical industrial development area of Bangkok. The Headquarter will be the first move for their organization’s reengineering. It is the expressive gesture for their visionary business plan and also the portal gateway to district.

Image Courtesy © Salyawate P., AnakeSenadee

Image Courtesy © Salyawate P., AnakeSenadee

  • Architects: Atelier of Architects 
  • Project: Saengthai Rubber Headquarter 
  • Location: Samutprakarn, Thailand 
  • Photography: Salyawate P., AnakeSenadee
  • Project Area: 2,200 Sq.M
  • Completion: 2015
  • Budget: 50 MB

(more…)

It’s bigger on the inside in Edinburgh, Scotland by David Blaikie Architects

Tuesday, April 12th, 2016

Article source: David Blaikie Architects 

This 6.8m2 ‘glass box’ extension and remodelling of the ground floor rear rooms allows the new kitchen and dining spaces of this Category B listed early Victorian townhouse to spill out into its small, enclosed, south facing garden.

Image Courtesy © Paul Zanre

Image Courtesy © Paul Zanre

  • Architects: David Blaikie Architects
  • Project: It’s bigger on the inside
  • Location: 16 East Claremont Street, Edinburgh, Scotland
  • Photography: Paul Zanre
  • Client: Mr & Mrs Austin
  • Project Architect: Michael Nelson
  • Structural Engineer: David Narro Associates
  • Main Contractor: Attadale Construction
  • Specialist Glass: Gray & Dick
  • Kitchen: Fifty2 Kitchens
  • Specialist Joinery: Inveresk Supplies
  • Lighting Supply: Kelvin Lighting

(more…)

Gaze in Obu, Japan by APOLLO Architects & Associates Co., Ltd

Tuesday, April 12th, 2016

Article source: APOLLO Architects & Associates Co., Ltd

This residential project located in Obu city, Aichi prefecture, serves also as a gallery space for the contemporary art collection of the client. This building consists of a hybrid structure, with a podium on the 1st floor level composed of reinforced concrete and glazing, and wooden boxes configured in two floor levels and placed on top of the podium. Floor area becomes larger as it goes up in higher levels. With the box on the 1st floor level in glazing, and the other boxes for 2nd and 3rd floor levels in galvanized steel siding representing different color from the 1st level, the building provides a distinct character from its proportion with a sense of floating in the space.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: Satoshi Kurosaki / APOLLO Architects & Associates Co., Ltd
  • Project: Gaze
  • Location: Obu city Aichi, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Structure: Timber
  • Structural Engineer: Nomura Structure (Nomura Motoi)
  • Mechanical Engineer: Naoki Matsumoto
  • Lighting design: Sirius Lighting Office
  • Exterior Finish: Galvalume
  • Floor: Tile
  • Wall: Emulsion Paint
  • Ceiling: Emulsion Paint
  • Lighting: LED
  • Site Area: 82.73m2
  • Total Floor Area: 125.29 m2 (40.75m2/1F, 42.47m2/2F, 42.47m2/3F)
  • Design Period: July 2012 – November 2013
  • Construction Period: November 2013 – May 2015
  • Date of Completion: November 2015

(more…)

kg&a Studio in Ontario, Canada by dpai architecture inc.

Tuesday, April 12th, 2016

Article source: dpai architecture inc.

Originally built in 1836, 169 King Street East is a 3-storey commercial warehouse in the oldest known standing row of buildings in Toronto. The building is most recognized for housing the Daily Leader newspaper, a driving economic force in the mid-to-late 19th Century, and is located in the Moss Park neighbourhood, near St. Lawrence Market and St. James Park. The building proudly represents the district’s architectural typology, having exposed red brickwork, a recessed entrance, and a glazed store front.

Image Courtesy © Revelateur Studio

Image Courtesy © Revelateur Studio

  • Architects: dpai architecture inc.
  • Project: kg&a Studio
  • Location: Toronto, Ontario, Canada
  • Photography: Revelateur Studio
  • Interiors: dpai architecture inc. (Hamilton)
  • Contractor: Karl Zakss, Zakss Worx (Toronto)
  • Client: kg&a
  • Area of renovation: 2000 sf
  • Status: Completed Winter 2016
  • Total Budget: Withheld by request

(more…)

Yangpu Eurocampus in Shanghai, China by gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

Tuesday, April 12th, 2016

Article source: gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

A new campus for the German and French schools is being created in the Yangpu district of Shanghai to plans by gmp Architects. The two independent school buildings share public and communal areas at the future Eurocampus. At the heart of the school complex, a piazza provides space for German and French students to meet.

Main entrance, Image Courtesy © Willmore

Main entrance, Image Courtesy © Willmore

  • Architects: gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner
  • Project: Yangpu Eurocampus
  • Location: Shanghai, China 
  • Photography: Willmore
  • Design: Meinhard von Gerkan and Nikolaus Goetze with Magdalene Weiss
  • Project leader: Fanny Hoffmann-Loss
  • Team: Martin Friedrich, Huang Meng, Jiang Wei, Liu Lingxue, Oliver Loesser, Fabian Schlitt, Fan Yejing, Hannes Roth
  • Client: German School Shanghai (Pudong), French School Shanghai
  • GFA: 50,000 m2

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy