Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Steinsdalsfossen Waterfall in Hardanger, Norway by Jarmund / Vigsnæs Architects

Wednesday, December 23rd, 2015

Article source: Jarmund / Vigsnæs Architects

The Norwegian Public Roads Administration has been commissioned by the Norwegian Parliament and Government to develop the National Tourist Routes, consisting of 18 selected stretches of road passing through Norway’s beautiful and varied landscape. The objective is to turn Norway into a more attractive destination for tourists, by enhancing the experience of the magnificent natural scenery with bold architecture.

Image Courtesy © Jarmund / Vigsnæs Architects

Image Courtesy © Jarmund / Vigsnæs Architects

  • Architects: Jarmund / Vigsnæs Architects
  • Project: Steinsdalsfossen Waterfall
  • Location: Hardanger, Norway
  • Primary architects:Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs, Alessandra Kosberg, Siv Hofsøy, Claes Cho Heske Ekornaas, Rakel Helling, Jens Herman Næss, Martin Blum-Jansen, Ane Groven
  • Client: Statens Vegvesen, Turistvegprosjektet
  • Building type: Tourist information/Service facilities
  • Consultants: Grindaker AS, Multiconsult As Bergen, Lysstoff AS
  • Size: Tourist information and restrooms ca. 110 m2
  • Schedule: 2008-2014
  • Software used: MicroStation and ArchiCAD

(more…)

Tecno connecting strings by Migliore+Servetto Architect

Wednesday, December 23rd, 2015

Article source: Migliore+Servetto Architect

A continuous, red sign, designed by Migliore+Servetto Architects, finds its way into Tecno’s Caselli, drawing a net of spatial links, defined by more than 1 km of stiff, red strips.

Image Courtesy © Andrea_Martiradonna

Image Courtesy © Andrea_Martiradonna

(more…)

RE-EDIT in Osaka, Japan by SIDES CORE

Wednesday, December 23rd, 2015

Article source: SIDES CORE 

A space to refresh your heart and mind.

This design is for an old and dear stylist friend that decided to venture out on his own. He wanted a space where people to get a haircut and leave with their hearts and minds feeling refreshed. We started by looking for an appropriate space together, and found one on a corner lot.

Image Courtesy © Yoshiro Masuda

Image Courtesy © Yoshiro Masuda

  • Architects: SIDES CORE 
  • Project: RE-EDIT
  • Location: 1F 1-7-7, Sakaebashicho, Sakaishi, Sakaiku, Osaka, Japan
  • Photography: Yoshiro Masuda
  • Designer: Sohei Arao
  • Constructor:THE
  • Use: Hair salon
  • Area: 57
  • Design Period:  2015/1/16 – 2015 /3/5
  • Completion Period: 2015 /3/7 – 2015/ 3/26

(more…)

FREDY in Bruxelles, Belgium by LABEL ARCHITECTURE

Wednesday, December 23rd, 2015

Article source: LABEL ARCHITECTURE

The task was to transform a 4 floor’s single-family house into two apartments. Therefore, the challenge was to provide separate circulation and outdoor spaces to each dwelling. For this purpose, an extension volume has been built. Its exterior walls are cladded with lozenge tiles, commonly used to cover gable facades.

Image Courtesy © bepictures

Image Courtesy © bepictures

  • Architects: LABEL ARCHITECTURE
  • Project: FREDY
  • Location: Rue des Coteaux, 276, 1030 Bruxelles, Belgium
  • Photography: bepictures
  • Client: private
  • Surface area: 390 sqm
  • Date: 2010-2013

(more…)

BLS HOUSE in Ílhavo, Portugal by M2.senos

Wednesday, December 23rd, 2015

Article source: M2.senos

The allotment is in the center of a small seaside town with a fuzzy site between rural and urban landscape, where we can see a consolidated area mixed with expectant land or agricultural fields. The relationship of the building with the street is also peculiar, either by the diagonal set, but also by the excessive depth of field. It is the lowest part that makes the connection with the public space. With these assumptions, we tried to draw a very plastic object, which begins at the edge of the allotment extending itself as much as possible to the inside face.

Image Courtesy © Damião Santos

Image Courtesy © Damião Santos

  • Architects: M2.senos (Ricardo Senos, Sofia Senos)
  • Project: BLS HOUSE
  • Location: Ílhavo, Portugal
  • Photography: Damião Santos
  • Engineering: Amadeu Carvalho
  • Program: housing (T4)
  • Building (begining): 2010
  • Building (end): 2013
  • Project: 2009

(more…)

Reading Room of Shenwan Teaching School at Enshi City in Hubei Province, China by SLOW Architects

Wednesday, December 23rd, 2015

Article source: SLOW Architects

This teaching school locates in the mountain area of Enshi City, Hubei province and at the intersection of three counties. The students in this area live far away from any of the central school of the three counties, so the teaching school is reserved because of the actual need. But it could not get more financial support to improve its hardward.

Image Courtesy © Chuanchen Li

Image Courtesy © Chuanchen Li

  • Architects: SLOW Architects
  • Project: Reading Room of Shenwan Teaching School at Enshi City
  • Location: Enshi City, Hubei Province, China
  • Photography: Chuanchen Li
  • Design: SLOW Architects
  • Initiator: Zhigang Xu
  • Donors in alphabet sequence of surname: Yi Cheng, Xiaojuan Tsian, Chenglong Wang SLOW Architects, Zhigang Xu and etc
  • Material Donors in alphabet sequence: Aalto Metal Roofing System, China Human Settlements Engineering & Materials Institute, Mujian optimal product (Beijing) building material CO.,Ltd., Tianjin Fusen Wood, Velux(China)
  • Construction: Tianmao Yang, Qichao Chen, Chuanchen Li SLOW Architects

(more…)

New School of Architecture, Royal Institute of Technology (KTH) in Stockholm, Sweden by Tham & Videgård Arkitekter

Wednesday, December 23rd, 2015

Article source: Tham & Videgård Arkitekter

The site on the KTH campus, with its very tangible cultural and historical context and its physical limitations, could be described as the opposite of a blank slate (Tabula Rasa). The new school is inserted into an existing courtyard space with existing pathways and is located adjacent to Erik Lallerstedt’s original and quite monumental brick buildings from the early twentieth century.

Image Courtesy © Tham & Videgård Arkitekter

Image Courtesy © Tham & Videgård Arkitekter

  • Architects: Tham & Videgård Arkitekter
  • Project: New School of Architecture, Royal Institute of Technology (KTH)
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Chief architects: Bolle Tham and Martin Videgård
  • Built area: 9.140 m²
  • Year: 2007-2015

(more…)

Single house in Sant Esteve de Sesrovires, Spain by 2gv sensibilidad patrimonial

Wednesday, December 23rd, 2015

Article source: 2gv sensibilidad patrimonial

The house, given the geometry of the plot and programmatic needs arising from the property, is designed as a triangle that covers almost the buildable area and replicates the shape of the edge of the plot , appropriating by extension and projection of the total plot. Over this , one recessed floor contains the evening program.

Image Courtesy © 2gv sensibilidad patrimonial

Image Courtesy © 2gv sensibilidad patrimonial

(more…)

Creative Campus in Recoleta, Chile by S3 Schmidt Arquitectos

Wednesday, December 23rd, 2015

Article source: S3 Schmidt Arquitectos

The building arose as the materialisation of the Campus Creativo educational project developed by a group of academics from the Andrés Bello University. It is based on promoting the interaction between different related fields of the artistic matrix, promoting programmatic crossing and teamwork and pertaining to a contemporary collaborative environment.

Image Courtesy © Aryeh Kornfelp, Bruno Gilberto

Image Courtesy © Aryeh Kornfelp, Bruno Gilberto

  • Architects: S3 Schmidt Arquitectos, Horacio Schmidt Cortes, Horacio Schmidt Radic, Martin Schmidt Radic
  • Project: Creative Campus
  • Location: Purísima 285B Recoleta Santiago, Chile
  • Photography: Aryeh Kornfelp, Bruno Gilberto
  • Chief Architect: Nicolas Norero
  • Architects Partners: Lina Rojas
  • Area constructed: 9500M2
  • Constructor: Bravo e Izquierdo
  • House refurbishment: Astudillo Construction Company
  • Calculations: Sergio Contreras
  • Facades: Hunter Douglas
  • Site area: 4980M2
  • Built area: 8,000 m2
  • Design and construction year: 2014/2015

(more…)

Casa-patio in Madrid, Spain by OTTO MEDEM ARQUITECTURA

Tuesday, December 22nd, 2015

Article source:  OTTO MEDEM ARQUITECTURA

The key element around which this project is developed is a century-old holm oak which existed on the site. The home’s necessary spaces are arranged around the tree and a courtyard, where the floor plan’s axes convergeforming a Latin cross. The public rooms are arranged in such a way thatone perceives the holm oak’s presence from any point.

Image Courtesy © OTTO MEDEM ARQUITECTURA

Image Courtesy © OTTO MEDEM ARQUITECTURA

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy