Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Extension and renovation Amsterdam in Netherlands by derksen|windt architecten

Sunday, March 11th, 2018

Article source: derksen|windt architecten

Our clients in Amsterdam gave us the opportunity to make a design for their home, do the elaboration and guide the project until completion. They live in a beautiful and popular antebellum residential block with a large courtyard garden, which is divided in private backyards. This spacious backyard provided the ideal opportunity to transform the already beautiful dwelling into a contemporary family house. We created a large entrance, many bedrooms, a large bathroom, and a beautiful, light-flooded, kitchen.

Image Courtesy © Studio de Nooyer and derksen|windt architecten

  • Architects: derksen|windt architecten
  • Project: Extension and renovation Amsterdam
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Photography: Studio de Nooyer and derksen|windt architecten

(more…)

H&L Office in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina by Gepek Studio (Damir Dautbegović & Belma Jusufović)

Sunday, March 11th, 2018

Article source: Gepek Studio (Damir Dautbegović & Belma Jusufović) 

The space was of residential character, rather ruined, however at the request of the client it was turned into a commercial space. Adaptation did not make any significant changes in the layout, except for some improvements, such as the expansion of existing door openings, which allowed the space to be more transparent.

Image Courtesy © Damir Dautbegović

  • Architects: Gepek Studio (Damir Dautbegović & Belma Jusufović)
  • Project: H&L Office
  • Location: Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
  • Photography: Damir Dautbegović
  • Software used: Autocad, ArchiCAD, Cinema 4D
  • Area: 98 m2
  • Year: 2017

(more…)

I6-house「House with sunlight through the leaves of trees」in Isahaya, Japan by Architect Show Co.,Ltd.

Sunday, March 11th, 2018

Article source: Architect Show Co.,Ltd. 

I6 House is a design plan for a house that is located in continuously developing rural housing area in Isahaya city Nagasaki Prefecture.

The eaves and wall of each masses that is slanted towards the skies with different directions is covering the mass of the house finished in red cedar material. The building stands as a sculpture in a harmonious peaceful rural environment, aiming for an iconic architecture structure.

Image Courtesy © Architect Show Co.,Ltd

  • Architects: Architect Show Co.,Ltd.
  • Project: I6-house「House with sunlight through the leaves of trees」
  • Location: Isahaya, Japan

(more…)

KleinOud in Niederschönhausen, Berlin by brandt+simon architekten

Sunday, March 11th, 2018

Article source: brandt+simon architekten

A semi-detached house in the north of Berlin had become to small for the to date family of four. The house from the 1930s with rooms all smaller than 15 m2 and a ceiling height of 2,70m had been extended with attachments for bathroom, kitchen and vestibule several times through the last century. As result the living room at the ground floor had lost its connection to the garden and the centrally located dining area – the functional center of the house – had become de facto inlying.

Garden View, Image Courtesy © Dirk Dähmlow

  • Architects: brandt+simon architekten
  • Project: KleinOud
  • Location: Niederschönhausen, Berlin
  • Photography: Dirk Dähmlow
  • Structural Engineers: Niehues Winkler Ingenieure
  • Construction Period: 6 month
  • Floor Area Attachment: 60 sqm
  • Completion: 2016

(more…)

Raffles Kindergarten Complex in Hebei, China by Interval Architects

Sunday, March 11th, 2018

Article source: Interval Architects

Project background:

The project is located at Sha Cheng, the center of Hualai city in the province he Hebei, China.  120km way from Beijing and at an altitude of 550m above sea level, the site is at a place where there are great mountains, nice air and extremely bright sun.  The place is also famous its frequent and heavy wind.

Instead of a single kindergarten, the project is actually a kindergarten complex consists of a kindergarten, a education center for children and residence for teachers.

East facade, Image Courtesy © GU Yunduan

  • Architects: Interval Architects
  • Project: Raffles Kindergarten Complex
  • Location: Hebei, China
  • Photography: GU Yunduan
  • Scope of design: Architectural design, Interior design, Landscape design
  • Principal architect: Oscar KO, GU Yunduan
  • Team: Oscar KO, GU Yunduan, LIU Wentian, HUANG Jin, FANG Hanqi, GONG Yujie, QI Lihui, DONG Hang, CHEN Xin, KONG Min, SI Mazhiyan, YANG Shiyu
  • Lighting design: MIAO Hailin
  • Client: Raffles Kindergarten
  • Local design institute: Zhangjiakou Zhongtian Architectural Design Limited

(more…)

Fjordporten in Oslo, Norway by Reiulf Ramstad Arkitekter

Friday, March 9th, 2018

Article source: Reiulf Ramstad Arkitekter

A unanimous jury granted the project «Nordic Light» winner of the invited planning and architecture competition for the design proposal of «Fjordporten Oslo S»

Winner

The winning team behind the project «Nordic Light» consists of Reiulf Ramstad Arkitekter AS

in collaboration with C.F Møller Arkitekter

Bollinger + Grohmann Ingenieure,

Baugrundinstitut Franke-Meißner und Partner, GMBH and Transsolar Climate Engineering

Image Courtesy © Reiulf Ramstad Arkitekter

(more…)

Plastic House II in Gothenburg, Sweden by Unit Arkitektur AB

Friday, March 9th, 2018

Article source: Unit Arkitektur AB 

West of Gothenburg lies Sweden’s fourth biggest island – Hisingen. Travelling from the centre of Gothenburg towards the western side of Hisingen, you first pass Volvos industrial production units before reaching the coast and the ferry terminal which connects Hisingen to the northern archipelago.

Just north of Hjulvik´s ferry terminal, a shift in the landscape occurs – from Hisingens plains (former seafloor) to Bohusläns coastal landscape with its ancient and sweeping outcrops of gneiss and granite. The last kilometre to the site winds and rises before finally you are rewarded with a great view back towards the ferry terminal. This area is called Hästevik.

Image Courtesy © Per Nadén

  • Architects: Unit Arkitektur AB (Principals Mikael Frej & Klas Moberg)
  • Project: Plastic House II 
  • Location: Gothenburg, Sweden
  • Photography: Per Nadén
  • Ventilation: VVS-miljö Göteborg
  • Statics: KIB Uddevalla
  • Area: 200 m2
  • Status: Completion August 2017

(more…)

Wellness Plesnik in Slovenia, Balkans by ENOTA

Friday, March 9th, 2018

Article source: ENOTA 

Hotel Plesnik is a boutique family hotel found in the heart of a nature park, boasting a tradition spanning over eighty years. Its exceptional location at the end of a glacial valley offers an unforgettable view of the majestic peaks of the Kamnik-Savinja Alps. As Logarska Valley is claimed by many to be one of the most beautiful valleys in Europe, the amazing view of this natural wonder was the obvious choice for one of the leading motifs in the renovation of the hotel’s wellness centre.

Image Courtesy © Miran Kambič

  • Architects: ENOTA
  • Project: Wellness Plesnik
  • Location: Logarska Valley, Slovenia, Balkans
  • Photography: Miran Kambič
  • Client: Plesnik turizem in marketing
  • Coordinates: 46°23’53.4″N 14°37’52.6″E
  • Project Team: Dean Lah, Milan Tomac, Nuša Završnik Šilec, Peter Sovinc
  • Structural Engineering: Elea iC
  • Electrical Installations: Elin

(more…)

Hema Shop And Apartments in Gorredijk, The Netherlands by Lautenbag Architectuur

Friday, March 9th, 2018

Article source: Lautenbag Architectuur

Within a regeneration area in Gorredijk, The Netherlands, Lautenbag Architecture were commissioned to renovate and refurbish the existing façade of the Dutch Chain Store Hema and associated warehouse into eight individual apartments to complement the redevelopment of the surrounding areas.

Image Courtesy © Marcdefotograaf

  • Architects: Lautenbag Architectuur
  • Project: Hema Shop And Apartments
  • Location: Gorredijk, The Netherlands
  • Photography: Marcdefotograaf
  • Area: 600 m2
  • Year: 2016

(more…)

Marie’s Wardrobe in London, England by TSURUTA ARCHITECTS

Friday, March 9th, 2018

Article source: TSURUTA ARCHITECTS

An impressive large staircase in a turn of the 20th century house made the circulation generous, light and airy, but its dominance compromised the entire layout. The challenge was to replace this once favoured staircase whilst enhancing this previous spacious quality.

Image Courtesy © Tim Crocker

  • Architects: TSURUTA ARCHITECTS
  • Project: Marie’s Wardrobe
  • Location: London, England
  • Photography: Tim Crocker
  • Software used: SketchUp

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise