Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

NIKITAS DENTAL CLINIC in Ilioupoli, Greece by Papasotiriou + associates architects

Saturday, October 29th, 2016

Article source: Papasotiriou + associates architects

Nikitas dental clinic located in Ilioupoli, a suburb in Thessaloniki, which name means City of Sun so, the main idea was set up a clinic with strong contrast and intense light. White pure clean surfaces were selected both for furniture and paneling and a strong grey wall is standing between the main public spaces and the utility rooms.

Image Courtesy © Papasotiriou + associates architects

Image Courtesy © Papasotiriou + associates architects

  • Architects: Papasotiriou + associates architects
  • Project: NIKITAS DENTAL CLINIC
  • Location: Ilioupoli, Greece
  • Software used: Revit, Sketch up, Rhinoceros and Keyshot
  • Dental equipment: Sinadent
  • Furniture: Almeco
  • Lighting: Petridis
  • Κitchen counter: Cms
  • Construction materials: knauf, isomat
  • Glass / custom doors: Houhoulidakis
  • Tiles: Zartaloudis

(more…)

Elgtårn (Moose tower) in Espedalen, Norway by RAM Arkitektur AS

Saturday, October 29th, 2016

Article source: RAM Arkitektur AS

Espedalen is a valley situated in inland Norway to the east of Jotumheimen national park. The valley is home to the largest moose migration route in Europe. RAM Arkitektur was initially approached by the local community to suggest five architectural interventions in the region, with the aim of boosting tourism within the area. Momentum quickly built around and early sketch for a moose-viewing tower, with basic overnight accommodation for six people, located on public forestry land, and in the heart of the migration route.

Image Courtesy © Sam Hughes

Image Courtesy © Sam Hughes

  • Architects: RAM Arkitektur AS (Sam Hughes MNAL)
  • Project: Elgtårn (Moose tower)
  • Location: Espedalen, Norway
  • Photography: Sam Hughes
  • Software used: SketchUp and AutoCAD
  • Client: Ruten fjellstue and Dalseter Høyfjellshotell
  • Structural engineer: COWI AS
  • Fire consultant: COWI AS
  • Building firm: Skåbu tradisjonsbygg AS
  • Area: 26m2
  • Project year: 2015 – 16

(more…)

Yamashina House in Kyoto, Japan by ALTS DESIGN OFFICE

Friday, October 28th, 2016

Article source: ALTS DESIGN OFFICE

“a house on a narrow plot with space”

It is a rebuilding project for a residential area lined with houses from ancient times.

The project is in a 104.81 m(31 tsubo) low-rise area, and on a narrow piece of land with setback restrictions and limitations set forth under the Landscape Act.

Image Courtesy © fuji-shokai/ masahiko nishida

Image Courtesy © fuji-shokai/ masahiko nishida

  • Architects: ALTS DESIGN OFFICE (Sumiou Mizumoto)
  • Project: Yamashina House
  • Location: Kyoto,  Japan
  • Photography: fuji-shokai/ masahiko nishida
  • The lot area:104.81 m2
  • Floor space:54.21 m2
  • 1floor area:52.21 m2
  • 2floor area:31.01 m2
  • The total floor area:83.22 m2
  • Year:2016/10

(more…)

Fismuler in Madrid, Spain by oficina INVISIBLE

Friday, October 28th, 2016

Article source: oficina INVISIBLE 

Is there where fismuler want to be?

A semibasement of 420m2 at Sagasta street in Madrid, with such a small entry that seems to access a cave. An interior without scarcely light, with windows translucent and almost hidden by plaster moldings, with almost no space to move through a maze of hallways, cavities, toilets, two rooms after turning down a few stairs, with a ceiling too low … an almost claustrophobic. But yes, with a very large kitchen and almost ready to use directly by the cooks.

 Image Courtesy © Luz estudio e Ilumisa

Image Courtesy © Luz estudio e Ilumisa

  • Architects: oficina INVISIBLE
  • Project: Fismuler
  • Location: Street Sagasta 29, Madrid, Spain
  • Photography: Luz estudio e Ilumisa
  • Client: Fismuler, Grupo La Ancha
  • Contributors: Pingpong architecture, Isabel Muñoz Cano and Ion Building Management
  • Construction: Invisible Architecture directing among others to Aq Electric, Roaire, Ecopinttors, Locksmith¿s Algon, Luminaires Ilumisa, Hiperhostel, Megaman-Gedilsa and Recoupage
  • Area: 420 m2
  • Year: 2016

(more…)

Casa de Madera in Pilar, Argentina by Estudio Borrachia arquitectos

Friday, October 28th, 2016

Article source: Estudio Borrachia arquitectos

“Casa de Madera” its a weekend residence, designed for a 4 member family; a young marriage with 2 children.

It takes place in ground floor and has the peculiarity of being built entirely of wood. In the roof level a green cover its develop; where wild plants grow almost without maintenance, getting a new natural space merged with the foliage and tree tops.

Image Courtesy © Fernando Schapochnik

Image Courtesy © Fernando Schapochnik

  • Architects: Estudio Borrachia arquitectos (Architect Alejandro Borrachia, Oscar borrachia)
  • Project: Casa de Madera
  • Location: Exaltation of the Cross, Barrio El Remanso, Pilar, Argentina
  • Photography: Fernando Schapochnik
  • Collaborators: Matias Carloni
  • Total area: 174 m2
  • Coverage area: 75 m2
  • Project Date: 2015
  • Construction start date: November 2015
  • Work completion date: March 2016

(more…)

Gibbston Valley House in New Zealand by Team Green Architects

Friday, October 28th, 2016

Article source: Team Green Architects

A young family bought a fantastic sunny section in Gibbston Valley and wanted a Passive House. This house was designed utilising all Passive House principles. It achieves a high level of energy efficiency due to its compact form in which the main rooms are orientated to follow the suns path. Air-tightness, balanced heat exchange, high levels of insulation, and thermally broken windows, all help to mean that this house did not require any heating until well into June, when the fire was first lit.

Image Courtesy © Team Green Architects

Image Courtesy © Team Green Architects

(more…)

Silent House IV – The ovenbird nest in Buenos Aires, Argentina by Zapata – Jáuregui arquitectos asociados

Friday, October 28th, 2016

Article source: Zapata – Jáuregui arquitectos asociados

The Silent Houses have much to say. They are searching for new experiences of living. They are isolated from the world, because they feel somewhat hostile. They are not interested in the context, but sometimes they can look the outside . They are hard and dry, but the inside is neutral, appropriated and unstable. They are home to a hermit life.

The property is located in a residential neighborhood of medium density.

Image Courtesy © Federico Cairoli

Image Courtesy © Federico Cairoli

 

  • Architects: ZapataJáuregui arquitectos asociados
  • Project: ​Silent House IV – The ovenbird nest
  • Location: Av. Constitución, Mar del Plata, Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Federico Cairoli
  • Authors: Arquitecto Leonardo Jáuregui and Arquitecto Leandro Zapata
  • Construction: Carlos Madrid
  • Budget: Costo por m2: U$S 445
  • Builded surface: 197.00 m2  cubiertos | 7.00 m2  semicubiertos
  • Project Phases: 
  • Draft / project: 2011
  • Built: 2012

(more…)

UNIK APARTMENTS in Paris, France by Agence Beckmann-N’Thépé

Friday, October 28th, 2016

Article source: Talents & Co.

The river Seine and the new Billancourt park provide a permanent spectacle: UNIK emphasises generous views, planted terraces and balconies for every apartment, as well as its participation in the first European residential home offering facilities specifically designed for people living with “Locked-in Syndrome”.

Image Courtesy © Javier Callejas Sevilla

Image Courtesy © Javier Callejas Sevilla

  • Architects: Agence Beckmann-N’Thépé
  • Project: UNIK APARTMENTS
  • Location: ZAC Seguin Rives de Seine – Boulogne-Billancourt – 92, Paris, France
  • Photography: Olivier Amsellem, Javier Callejas Sevilla, Christophe Valtin, Sto
  • Landscape Designers: ingénieurs & paysages (versailles)
  • Client: Nexity (paris)
  • Developer: SAEM Val de Seine (92)
  • Urban planner: Patrick Chavannes
  • Construction managing service: DJ AMO (Orsay – 91) + AKPA (Paris)
  • Surface area of the apartments: 15 618 M², Of Which 1 716 M² Is For Social Housing and 2 052 M² For The ‘Alis’ Residential Home
  • Completion date: January 2016

(more…)

University of Pau and Pays de l’Adour in Pyrénées-Atlantiques, France by Architecture Patrick Mauger

Friday, October 28th, 2016

Article source: Architecture Patrick Mauger

The campus of Université de Pau et du Pays de l’Adour (UPPA), bearing the hallmark of its architect André Grésy, is immersed in wooded grounds and has a strong relationship with its environment. In order to comply with the project developed by the university, to coordinate the different activities, and to upgrade – in terms of quantity and quality – the material means and real estate, the building of the Faculté de Droit, Economie et Gestion – Faculty of Law, Economics & Management – and of the Institut d’Administration des Entreprises – Institute of Business Administration – is reorganized, and an extension of the research centre is created.

The world of research is constantly changing. Therefore the project developed by Patrick Mauger is open-ended.

Image Courtesy © Architecture Patrick Mauger

Image Courtesy © Architecture Patrick Mauger

 

(more…)

House Aartrijke in Zedelgem, Belgium by Atelier Tom Vanhee

Friday, October 28th, 2016

Article source: Atelier Tom Vanhee

The former farmhouse is situated in an agricultural area east of the village of Aartrijke, Belgium. The typology of the existing building will be used in a contemporary way to enlarge the dwelling. There will be two new volumes with a pitched roof slide against the existing volume. Two chimney shaped skylights will create light and a view on to the first floor. A third chimney will house the air outlet of the heat pump. Old and new collaborate together, but both will remain visible. The new volumes will be finished in wood. The old brick exterior will be felt inside when entering the house. The new stairs will be a reminder of the old mouldering stair that was removed. The buttresses and strips of brick in the floor show the former layout of the barn. The double height in the dwelling will make the living areas more spacious. A new preweathered zinc roof will connect the buildings into a whole. In addition to the replacement of the old joinery with new windows, the old volume will open up to the landscape on the rear side. The construction will be characterized by simple uniform windows according to the golden ratio.

Image Courtesy © Filip Dujardin

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: Atelier Tom Vanhee
  • Project: House Aartrijke – Transformation of a farmhouse to a low energy house
  • Location: Biesbeekstraat 3, Aartrijke, 8211  Zedelgem, Belgium
  • Photography: Filip Dujardin
  • Study Stability: LIME (Less Is More Engineering), Ghent
  • Gross Floor Area: 318 m²
  • Design: 2012 – 2013
  • Execution: 2014 – 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise