Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Box House in Singapore by Ming Architects

Friday, September 15th, 2017

Article source: Ming Architects

The whitewashed boxy architecture stands out conspicuously along a street of nondescript houses, differentiating itself from the neighbors with its clean white façade with precise edges. Home to a floriculture enthusiast and her family, this house sets out to fulfill the brief of amalgamating both quality living spaces and ample outdoor areas all around the house.

Image Courtesy © Ming Architects

(more…)

Milán 44 ReUrbano in Colonia Juárez, Mexico City by Francisco Pardo Arquitecto + Amezcua

Friday, September 15th, 2017

Article source: Francisco Pardo Arquitecto + Amezcua

Designed by Francisco Pardo Arquitecto, in collaboration with architect Julio Amezcua, Milán 44 is an urban-regeneration project located in Colonia Juarez, Mexico City. The project transforms an old four-storey warehouse that was originally home to an auto-parts store into an urban market that reactivates a neighborhood, which connects two entirely contrasting areas. On one side, the booming business district that lines the emblematic Paseo de la Reforma, and on the other side, the lively epicenter of hipster subculture, Colonia Roma Norte. This area, which has been in decay since the 1985 earthquake, is currently experiencing a slow gentrification process. Centrally located and rich in history, it has been equipped with new infrastructure and now holds the genetic code for the city’s future development.

Image Courtesy © Diana Arnau

  • Architects: Francisco Pardo Arquitecto + Amezcua
  • Project: Milán 44 ReUrbano
  • Location: Milán 44, Colonia Juárez, Mexico City (MX)
  • Photography: Diana Arnau
  • Design team: Jan Müller, Tiberio Wallentin, Gabriela Mosqueda, Benjamín Mercado, Víctor Cruz, Aarón Rivera
  • Real Estate Concept: ReUrbano. Rodrigo Rivero Borrell Wheatley + Alberto Kritzler Ring
  • Restaurant ‘Ojo de Agua’ Design: Casa Villana
  • GFA: 1.016 sqm
  • Design: 2014
  • Completion: 2017

(more…)

Thailand Creative and Design Center (TCDC) in Bangkok by Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.

Friday, September 15th, 2017

Article source: Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.

Thailand Creative and Design Center (TCDC) is a government agency with a mission to inspire creative thinking in the society and to propel the country’s creative economy.  It provides a broad range of resources and services. The main components are a design library, a material library, and a co-working space. Other components include a makerspace, exhibition spaces, and workshops.

Image Courtesy © W Workspace

  • Architects: Department of ARCHITECTURE Co., Ltd.
  • Project: Thailand Creative and Design Center (TCDC)
  • Location: Bangkok, Thailand
  • Photography: W Workspace
  • Design Team: Peerapat  Singkalvanich, Penlada  Somjaidee, Komkrich  Thonglaem, Tanasab  Apiwannarat, Worrawit  Leangweeradech, Tanapat  Phanlert, Phasit  Rattanachaisit, T-mah  Chaivuthigornvanit
  • Landscape Architect: Shma
  • Lighting Designer: ACCENT Studio

(more…)

House Embracing Sky in Seoul, Korea by ArchiWorkshop

Friday, September 15th, 2017

Article source: ArchiWorkshop 

“House Embracing Sky” is the second residential project by Archiworkshop in MangWoo district in Seoul.

It was built on a site, which has land area of 108.9. The border of the site was invading to and by its neighbors’ building, and the road for construction was not completely secured. Allowing building coverage ratio of the site 50%, there was only 56m2 to build. We had a thorough consideration on various issues, such as maximizing building coverage ratio, minimizing any problem with neighbors and their lands, rational application of architectural slant line restriction for daylight, etc. Due to building code, inclined facade was formed. The inclined facade has issues of getting polluted due to dust storm and air pollution. At the beginning, we tried to hide this slope but then we switch our thought and developed to an idea ‘what if this can be well appeared in different way?’. The inclined facade turned into a mirror Facade, which embraces sky and capture a change of the scenery while the mirror mass is unrecognizable and disappears. The rough surface of black brick facade and smooth mirror facade gives a great contrast. The shaded portion of the black mirror captures the sky and such reflection can been seen by publics on the ground floor. The mass with one side slash might have been the biggest concern at the beginning, but it became the signature of the building.

Image Courtesy © June Young Lim

  • Architects: ArchiWorkshop
  • Project: House Embracing Sky
  • Location: Mang-Woo-Dong, Joong-Rang-District, Seoul, Korea
  • Photography: June Young Lim
  • Lead Architects: Hee-Jun Sim, Su-Jeong Park
  • Other participants  Structure engineer: G & H Design Workshop
  • MEP: Jingyung Engineering
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 172m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

Reale Group office building in Turin, Italy by IOTTI + PAVARANI ARCHITETTI

Friday, September 15th, 2017

Article source: IOTTI + PAVARANI ARCHITETTI 

Not far from Piazza Castello, in the heart of the historical centre of Turin, the new headquarters of Reale Group recently became operational. The new spaces will accommodate 800 work stations, 150 car parking spaces and a conference room for 280 people. It is an important and ambitious project aimed at ensuring innovative standards in the building performances but also focused on generating a new urban redevelopment process through attentive dialogue with the city.

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG fotografia de arquitectura

  • Architects: IOTTI + PAVARANI ARCHITETTI
  • Project: Reale Group office building
  • Location: Corso Siccardi 13, Turin, Italy
  • Photography: Fernando Guerra | FG+SG fotografia de arquitectura
  • Client: Reale Immobili, Alberto Ramella, general director Livia Piperno, Irene Biadene, Roberto Gallo, Mariano Sirigu
  • General project and site construction supervision: Artecna srl (Roberto Tosetti, Ilaria Giardina, Valeria Costelli, Enrico Alessio)
  • Collaborators: Saverio Cantoni, Sara Montanari, Enrico Zetti
  • Structural engineering: Simete (Stefano Dalmasso, Gennaro Rizzi)

(more…)

Eira House in Vale de Cambra, Portugal by AR Studio Architects

Thursday, September 14th, 2017

Article source: AR Studio Architects 

Located in the city of Vale de Cambra, the Casa da Eira (literally “The House of the threshing-floor”) was a rehabilitation challenge with about 400m2 of construction.

A century-old house that was very degraded and needed a major overhaul, that would revive the memory of the original design without forgetting the current needs. The owner wanted a residence where he could have a traditional and familiar setting, not forgetting its irreverent and creative side. A place where friends are always welcome.

Image Courtesy © Soraia Oliveira (architect)

  • Architects: AR Studio Architects
  • Project: Eira House
  • Location: Vale de Cambra, Portugal
  • Photography: Soraia Oliveira (architect)
  • Software used: Autocad, SketchUp, V-Ray
  • Responsible Architects: Daniel Antunes and Ricardo Russo
  • Contributors: João Ferreira, Ivan Clife, Soraia Oliveira
  • General Contractor: Rogério Martins Construções
  • Sub-contracts: Tecober lda, Ricardo Oliveira, Cruz e Pinho lda, Kimpala lda, Jorge Carpintarias.
  • Area: 400m2
  • Year of the Project: 2016

(more…)

Perth City Hall renovation in Scotland by Mecanoo architecten

Thursday, September 14th, 2017

Article source: Mecanoo architecten 

Perth & Kinross Council have selected Mecanoo architecten for the renovation of Perth City Hall. The category B-listed building will be transformed into a cultural facility with exhibition spaces, learning suite, café and retail space.

Mecanoo envisions the project as means to create a new gateway to Perth; to its history and its pride. The scheme proposal seeks to re-activate Perth City Hall by a number of ‘light touch’ interventions that embrace the building’s beauty and character, whilst improving accessibility and reinforcing existing connections.

Image Courtesy © Mecanoo architecten

(more…)

Playster Headquarters in Montréal, Canada by ACDF Architecture

Thursday, September 14th, 2017

Article source: ACDF Architecture

Playster is a young and fast-growing company that provides a global subscription-based entertainment service, with offices in New York and Los Angeles. ACDF Architecture was commissioned to design its headquarters on Peel Street in downtown Montreal. To give their clients an environment suited to the company’s high energy and creativity, the architects transformed the space using a contemporary, open concept design highlighted by a clever play of bright colours and white surfaces. Making the most out of the original setting, the architects used the existing walls to create a variety of vibrant, new private spaces, thus saving resources and money.

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: ACDF Architecture
  • Project: Playster Headquarters
  • Location: Montréal, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • Client: Playster
  • Architectural Project Team: Maxime-Alexis Frappier, Joan Renaud, Veronica Lalli, Martin St-Georges, Alain Larivée, Valérie Soucy
  • Mechanical-Electrical engineer: Christian R. Roy inc.
  • Project manager: CBRE
  • General Contractor: Avicor
  • Budget: 1.22 M$
  • Area: 18 000 pc/sq. ft. (1 670m2)
  • Completion date: September 2016-January 2017

(more…)

Tadeo 4909 in Puebla, México by Proyecto Cafeína

Thursday, September 14th, 2017

Article source: Proyecto Cafeína

Tadeo 4909 is a building that takes place in a high-growth zone of the city, seeking out to offer an urban, expressive and custom housing. It consists of 8 two-level lofts, each of which is distinct to the others.

The area where the building is set is highly chaotic in terms of architectural typologies, textures and colors, so it was therefore chosen to generate a building that would constitute itself as the order within the neighborhood’s chaos. For the façade three types of screens were used: white, satin and light. This achieved a dynamic design that simultaneously allows the most passage of natural light to the various environments while providing the necessary privacy as required by each of the spaces.

Image Courtesy © Patrick López Jaimes

  • Architects: Proyecto Cafeína
  • Project: Tadeo 4909
  • Location: Puebla, México
  • Photography: Patrick López Jaimes
  • Contributors: Leonardo Neve, Diego Vilatela, Angel Valerio, Olivia Gil, Andrés Miranda, Javier Flores, Carolina Ojeda, Jesús Quintana
  • Floor area: 902.65 m2
  • Year: 2015

(more…)

Antepavilion in London, England by PUP architects

Thursday, September 14th, 2017

Article source: PUP architects 

This week sees the opening of the 2017 Antepavilion, the first of an annual series of experimental structures to be built at Hoxton Docks, a complex of artists’ studios on the Regent’s canal in East London. Designed and built by upcoming architecture firm, PUP Architects, this year’s Antepavilion was selected from 128 proposals in a competition organised by the Architecture Foundation and sponsored by Shiva Ltd.

Image Courtesy © PUP architects

  • Architects: PUP architects
  • Project: Antepavilion
  • Location: London, England

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise