Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Beauty Parlour & Bridal Studio in Kerala, India by Eminence Architects [Research + Design]

Tuesday, October 31st, 2017

Article source: Eminence Architects [Research + Design]

The perception of a beauty parlour, a salon or a bridal studio has changed over a period of time. Typical layouts or designs are stories of the past. When we were assigned to design a women’s beauty parlour and bridal studio, we decided to give a different experience to the clients who step in. The site was located on the ground floor among a row of small shops. It was a long and narrow rectangular space of about 330sqft.

Image Courtesy © Eminence Architects [Research + Design]

(more…)

Cabin Kvitfjell in Norway by LUND HAGEM ARCHITECTS

Tuesday, October 31st, 2017

Article source: LUND HAGEM ARCHITECTS

Our design process was inspired by the client’s desire to have “a summer cabin in a winter landscape”.

The site is located at one of the highest buildable plots within the Kvitfjell Ski Resort. It has uninterrupted views towards southeast, where the topography drops dramatically. The vegetation consists of birch and pine trees, located along the road and towards southeast. The central part of the plot, which had been previously cleared of vegetation, was also its flattest part. The existing trees created a sort of a filter towards the road and towards the winter resort, further down the mountain.

Image Courtesy © Marc Goodwin

  • Architects: LUND HAGEM ARCHITECTS
  • Project: Cabin Kvitfjell
  • Location: Kvitfjell – Ringebu, Norway
  • Photography: Sam Hughes, Marc Goodwin
  • Size: Gross areas: main cabin, approx. 120 m² + annex, approx. 30 m² + carport

(more…)

Tree of Write in SONGDO-DONG, South Korea by STEFANO ROCCHETTI, GABRIEL BELLI BUTLER, OS+A ORGANIC SCAPES AND ARCHITECTURE

Tuesday, October 31st, 2017

Article source: STEFANO ROCCHETTI, GABRIEL BELLI BUTLER, OS+A ORGANIC SCAPES AND ARCHITECTURE 

Writing is a dependable method of recording and presenting transactions in a permanent form. Its invention has been driven by the practical necessity of exchanging information, maintaining financial accounts, codifying laws, recording history and cultural reasons such as the need for maintaining traditions, dissemination of knowledge through the media as well as the formation of legal systems.

Image Courtesy © STEFANO ROCCHETTI, GABRIEL BELLI BUTLER, OS+A ORGANIC SCAPES AND ARCHITECTURE

(more…)

Holiday Home In Platja D’aro, Spain by Pepe Gascón Arquitectura

Tuesday, October 31st, 2017

Article source: Pepe Gascón Arquitectura

This holiday home, of a Mediterranean character, was built half a century ago using traditional Catalan construction methods. It has been refurbished and modernised internally to increase natural light. The kitchen and porch have been extended to create a courtyard to connect the interior living areas with the outdoor. This offers shade and the addition of a pool completes the integration of these areas.

Image Courtesy © Aitor Estévez

  • Architects: Pepe Gascón Arquitectura
  • Project: Holiday Home In Platja D’aro
  • Location: Carrer Maó, núm. 8, Platja d’Aro, Costa Brava (Girona), España
  • Photography: Aitor Estévez
  • Collaborators: Jesús Gallego (int)
  • Technical architect: Josep Gascón Canals
  • Cost: 235.000,00 €
  • Area: 195,00 m2
  • Project year: 2015
  • Completion date: 2016

(more…)

SLIDE in Tokyo, Japan by APOLLO Architects & Associates Co., Ltd

Tuesday, October 31st, 2017

Article source: APOLLO Architects & Associates Co., Ltd 

This small house in a residential district in eastern Tokyo is home to a couple and their young children. The dark grey galvalume cladding blends gently into the surrounding environment, as if it has been there for many years. Because the lot sits across the street from an elementary school, the clients requested a design that ensured privacy yet was as open as possible.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: APOLLO Architects & Associates Co., Ltd
  • Project: SLIDE
  • Location: Koto ward, Tokyo, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Structural Engineer: Masaki Structure Laboratory (Kenta Masaki)
  • Lighting design: SIRIUS LIGHTING OFFICE
  • Site Area: 62.84m2
  • Total Floor Area: 90.53m2
  • Construction Period: January 2016 – May 2017
  • Design Period: March 2014 – January 2016

(more…)

Ijhal in Amsterdam, The Netherlands by Wiel Arets Architects

Tuesday, October 31st, 2017

Article source: Wiel Arets Architects

The IJhal is a recently completed pedestrian passageway situated within Amsterdam’s central train station, on its the northern, waterside–which abuts the river it’s named for, the IJ. The central station has been under continuous construction, for approximately the last decade, as the city spearheaded a total transformation of the original nineteenth century building, by expanding it below, above, and at its rear, in order to accommodate the city’s growing population, and increasing number of tourists. A major portion of the station’s renovation and expansion is related to the soon to-be opened ‘North-South’ metro line–which is set to run along that axis of the city, and for the first time, enable one of the city’s metro lines to cross under the river IJ, at the back of the city’s train station. Amsterdam’s central train station is thus a confluence point for its many taxis, metro lines, trams, trains, and infinite cyclists, in addition to being a loading point for the IJ’s ferry-boat traffic; it is a major node of pedestrian and public transportation movement in Amsterdam.

Image Courtesy © WIEL ARETS ARCHITECTS

  • Architects: Wiel Arets Architects
  • Project: Ijhal in Amsterdam
  • Location: Stationsplein 9, 1012 AB Amsterdam, The Netherlands
  • Client: NS Poort, Ontwikkeling BV
  • Consultants: Deerns Raadgevende, Ingenieurs BV
  • Project team: Wiel Arets, Bettina Kraus, Freyke Hartemink, Joris van den Hoogen
  • Collaborators: Rob Willemse, Bruno Ebersbach, Joana Varela, Roel van der Zeeuw, Thorsten Schneider, Jochem Homminga, Ramon Alvarez Roa, Ole Hallier, Raymond van Sabben, Nikolas von Schwabe, Janosch Welzien, Steffen Winkler, Marco Leite Velho, Itziar Quiros

(more…)

Zoku Amsterdam in the Netherlands by concrete

Tuesday, October 31st, 2017

Article source: concrete 

The first Zoku is now open for business in the heart of Amsterdam. The new workmeetsplay hotel concept has been created for the global nomad. Zoku creates a new category – a homeoffice hybrid, also suitable for long stays, with the services of a hotel and the social buzz of a thriving neighbourhood.

Image Courtesy © ewout huibers

  • Architects: concrete 
  • Project: Zoku Amsterdam
  • Location: weesperstraat 105, Amsterdam, the Netherlands
  • Photography: ewout huibers
  • Project team: rob wagemans, maarten de geus, ulrike lehner, ayca dogan, bart de beer, murk wymenga, sofie ruytenberg, femke zumbrink, jolijn vonk, cathelijne vreugdenhil, matthijs hombergen, jeroen vester, paula gäbel, joyce kelder, erik van dillen
  • Concept development: Zoku in collaboration with concrete
  • Total area: 5,800 m2
  • Duration construction: 18 months
  • Opening: may 2016

(more…)

Asturias Fine Arts Museum in Spain by FRANCISCO MANGADO

Tuesday, October 31st, 2017

Article source: FRANCISCO MANGADO

The new extension of the Fine Arts Museum of Asturias is integrated into an urban complex which through successive expansions has made room for one of Spain’s finest art collections. After the enlargement, this urban complex will take up much of its block in the historical center of Oviedo, close to the cathedral and surrounded by streets with high value in the memory of natives of the city as well as visitors, and bordering also with the city’s most representative square.

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

(more…)

Sleep In Porto 2017-Exhibition of Architecture and Interior Design in Portugal by Nuno Ribeiro – Arquitectura Urbanismo

Monday, October 30th, 2017

Article source: Nuno Ribeiro – Arquitectura Urbanismo 

Located in Fort St. John of Foz, this exhibition was presented in a building of the seventeenth century, with military architectural features.

Twelve spaces, twelve themes and their creators architects, decorators and designers, each space was created considering a way to experience a certain tourist.

Image Courtesy © Rui paulo

(more…)

On The Meadow in Wielkopolska, Poland by TEŻ ARCHITEKCI

Monday, October 30th, 2017

Article source: TEŻ ARCHITEKCI

The small house stands on a large meadow, near the lake, hidden among the woods. Inside of 25 square meters (270 sqft) we got a living room with functional kitchen, bedroom with bunk beds built in, and the small bathroom. Outside there there is 30 square meters (323 sqft) of the covered porch, which perfectly fulfills the role of the dining room. The house is totally built of larch wood. 

Image Courtesy © Hanna Podladowska

  • Architects: TEŻ ARCHITEKCI
  • Project: On The Meadow
  • Location: Wielkopolska, Poland
  • Photography: Hanna Podladowska
  • Team: Małgorzata Siekanko, Paulina Wielgosz-Konewka, Marta Sękowska-Kulińska
  • Visualization: Łukasz Kazimierczuk

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise