Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

La Belle électrique in Grenoble, France by Hérault Arnod architects

Thursday, January 19th, 2017

Article source: v2com

Electronic music is a new subject for architecture. Most of the times electro nights take place in spaces that were not specially designed for them: clubs or night clubs, warehouses, fields, stadiums… For the Grenoble project, the aim was to invent a specific architectural system for a new type of spectacle and relationship with the public, whilst allowing concerts with a more traditional configuration.

Image Courtesy © André Morin

Image Courtesy © André Morin

  • Architects: Hérault Arnod architects
  • Project: La Belle électrique
  • Location: Grenoble (Isère), France
  • Photography: André Morin
  • Client: City of Grenoble
  • Architectural team: Hérault Arnod Architectes, project manager, Camille Bérar, Project architect et Laetitia Capuano, Local executive architect, Nicolas Ingénierie, Mechanical, Batiserf, Structural enineering, Cabinet Denizou, Quantity surveyor, Ducks Scéno, Design, Lasa, Acoustical
  • Usable Floor Area: 2 790 m2
  • Cost: 6,97 M€ HT
  • Calendar: Competition October 2007, delivery 2015

(more…)

Multipurpose Hall at St. Bernard’s Secondary School in Mannya, Uganda by Studio FH Architects Ltd.

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Studio FH Architects Ltd.

St. Bernard’s Secondary School’s new Multipurpose Hall is a combined assembly and dining hall providing room for 650 students. On a footprint of 680m² it accommodates a covered external auditorium including a simple stage and a school kitchen with associated servery, dish collection, stores and manager’s office.

Image Courtesy © Will Boase Photography

Image Courtesy © Will Boase Photography

 

(more…)

Rainy・Sunny in Tokyo, Japan by Mount Fuji Architects Studio

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Mount Fuji Architects Studio

The site is there in a residential area in Tokyo, dense with low-rise buildings, located a little bit west to the center of the Kanto plain. 
The climate there is about to change from warm humid climate to rainforest climate in near future.

I’m not making a “house” this time. It should be a lasting “terrain” that induces “habitation”. My goal is to shape the terrain up to a freshly designed “residence” with no preestablished harmony sensed.

Image Courtesy © Ryota Atarashi

Image Courtesy © Ryota Atarashi

  • Architects: Mount Fuji Architects Studio
  • Project: Rainy・Sunny
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Ryota Atarashi
  • Design Team: Masahiro Harada + MAO (principals-in-charge) + Naoto Ishi , Kazuyoshi Nomura
  • Structural engineering: Jun Sato structural engineers
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Site Area: 108.3m2
  • Building Area: 53.1m2
  • Total Floor Area: 79.5m2
  • Project year: 2008

(more…)

Izmir Transportation Hub in Turkey by Eray Carbajo

Wednesday, January 18th, 2017

Article source: v2com

Eray Carbajo receives honorable mention in national architecture competition to design the transportation and interconnection hub of Izmir, Turkey. The avant-garde design proposal redefines the ground level and creates a new topography through its multi layered elevated parks, urban plazas and interconnecting green paths.

Context

Having to live, work and circulate in a never-ending mobility; the society revolves around the entity of mobility. Relocation of information, services, people and furniture reforms everyday life.

Image Courtesy © Eray Carbajo

Image Courtesy © Eray Carbajo

  • Architects: Eray Carbajo
  • Project: Izmir Transportation Hub
  • Location: Izmir, Turkey
  • Client: Izmir Buyuksehir Municipality
  • Design: Inanc Eray – Architect, Gonzalo Carbajo – Architect
  • Design Team:

    • Architect: Ugur Imamoglu
    • Industrial Engineer: Pinar Guvenc Eray
    • Architect: Marco Mattia Cristofori
    • Architect: Anil Sakaryali
    • Architect: Elif Hazar Karahan
    • Architect: Iris Senel
    • Urban Planner: Oyku Arda
    • Architect: Ahlam Hamed
    • Architectural Intern: Egemen Onur Kaya
  • Consultants:

    • Construction Engineer: Mehmet Zafer Kinaci
    • Mechanical Engineer: Orhan Murat Gurson
    • Electrical Engineer: Basak Bozkurt
    • Electrical Engineer: Huseyin Gulsoy

(more…)

Social Housing “Colline aux Oliviers” in Tunis, Tunisia by Philippe Barriere Collective (PB+Co)

Wednesday, January 18th, 2017

Article source: v2com

This semi-rural/semi-urban new alternative development of 30 hectares is located in the governorate of Manouba on a hill near the Medjerda river on the South West edge of Jedeida city limits. Its eco-friendly planning design preserves and utilizes an existing olive grove estate, by placing small individual pavilions for collective housing and service facilities within its 4 475 existing salvaged olive trees and by planting tall sized trees plus a wild botanical garden for more local bio-diversity.

Social Housing Unit with Cultural Center on the ground floor and on the roof top, Image Courtesy © Abderhrrahman Ezzine

Social Housing Unit with Cultural Center on the ground floor and on the roof top, Image Courtesy © Abderhrrahman Ezzine

  • Architects: Philippe Barriere Collective (PB+Co)
  • Project: Social Housing “Colline aux Oliviers”
  • Location: La colline aux Oliviers, City of Jedaida Governorat of Manouba, Tunis, Tunisia
  • Graphic Artist: Ezzine Abderrahmen
  • Engineering Software: RhinoVAULT – Designing funicular form in Rhinoceros (Block Research Group BRG)
  • Client: Tunisian republic, Governorat of Manouba, Delegation of Jedaida
  • Team: Philippe Barriere Collective (PB+Co), Adnen Ben Tanfous (Associate Partner), Vicky Tessier, Azza Mezghani, Aboudou Azize Olawolé Marcos, Ibrahim Tameur Abbassi, Tania Paula Garza, Lucie Riedweg, Yosri Boukadida, Wael Ben Mansour
  • Real estate development company: Le Mont Fleury Groupe Bayahi
  • Engineer: Tarek Ghorbel, Structural Engineer, SOGEP Batiment, Tunisia
  • Date: 2016-2017

(more…)

Next Hydroponic Plant in Guanajuato, México by ccArquitectos

Wednesday, January 18th, 2017

Article source: ccArquitectos 

Built between two leaf-vegetable production warehouses, the idea behind this project was to locate the complex’s offices in a space that would draw attention to the constant interaction of the management departments in order to create a harmonious environment, moving away from the traditional office feel and toward a collective experience of working together with a shared purpose.

Image Courtesy © Onnis Luque

Image Courtesy © Onnis Luque

  • Architects: ccArquitectos (Manuel Cervantes Céspedes)
  • Project: Next Hydroponic Plant
  • Location: Guanajuato, México
  • Photography: Onnis Luque
  • Design Team: Lizett Matsumoto
  • Structural Engineer: Mauricio Pantoja, Fernando Calleja
  • Electrical Engineer: IESH Samuel Nischli

(more…)

NEW NEUE GALERIE – MUSEUM OF THE 20TH CENTURY in Berlin, Germany by MCKNHM Architects and Tinkercraft

Wednesday, January 18th, 2017

Article source: MCKNHM Architects

The building assignment, calling for a new element between “icons of 20th century architectural history,“ Mies Van Der Rohe’s Neuer National Gallery and Hans Scharoun’s Berlin Philharmonics among other listed buildings of high cultural and architectural significance, requires both a sensitive and strong architectural as well as urban intervention. To us, composition, clarity and austerity all coalesce to form an appropriate response, situated at the nexus of the urban fabric at Berlin’s Cultural Forum.

EXTERIOR VIEW ENTRANCE NORTH, Image Courtesy © MCKNHM Architects and Tinkercraft

EXTERIOR VIEW ENTRANCE NORTH, Image Courtesy © MCKNHM Architects and Tinkercraft

  • Architects: MCKNHM Architects and Tinkercraft
  • Project: NEW NEUE GALERIE – MUSEUM OF THE 20TH CENTURY
  • Location: Berlin, Germany
  • Partners: MCKNHM Architects and Tinkercraft – Mark Mueckenheim and Nicole Lambrou
  • Team: Mark Mueckenheim (MCKNHM), Nicole Lambrou (Tinkercraft), Tara Abedini, Nojan Adami, (f)Landschaftsarchitektur, Gunter
  • Fischer, ARUP San Francisco, Felix Weber
  • Scale: 27725m²
  • Year: 2015/2016

(more…)

Terra project in Limassol, Cyprus by Orange Architects

Wednesday, January 18th, 2017

Article source: Orange Architects

Orange Architects wins the closed competition for Terra Project; An exclusive residential tower at the beach in Limassol, Cyprus – commissioned by Masharii & The Land.

The design for the Terra project consists of 10 luxurious apartments, on top of a double high commercial plinth – ultimately suitable for a nice club or restaurant – on the shore line of Limassol, Cyprus. With the design Orange Architects focuses on blending in an elegant and unique tower, in a recreational beach area, close to the sea and part of the holiday entertainment zone of the city.

Image Courtesy © Orange Architects

Image Courtesy © Orange Architects

  • Architects: Orange Architects
  • Project: Terra project
  • Location: Limassol, Cyprus
  • Software used: ArchiCAD, 3dS Max
  • Client: The Land
  • Project management: Masharii
  • Team: Patrick Meijers, Jeroen Schipper, Gloria Caiti, Kristina Jasutiene, Erika Ruiz, Elena Staskute
  • Size: 1.820 m2
  • Date: November 2016<

(more…)

Beijing Tongying Center InterContinental Hotel in China by GD-Lighting Design

Wednesday, January 18th, 2017

Article source: Sunshine PR

Beijing Tongying Center InterContinental Hotel lies in the heart of Sanlitun, Beijing – a prime location for fashion and culture. During the day, it is crowded with people, its night is as bright as the daytime and bustling sounds and gorgeous colors fill the city with din and luxury.
Focusing on fashion, technology and future development, InterContinental strives to create a fashion lifestyle flagship store in a new yuppie style.

Hotel Facade Entrance, Image Courtesy © Zhang Da-Qi

Hotel Facade Entrance, Image Courtesy © Zhang Da-Qi

  • Lighting Design Company: GD-Lighting Design
  • Project: Beijing Tongying Center InterContinental Hotel
  • Location: Sanlitun, Beijing, China
  • Photography: Zhi Xia
  • Investor: Beijing Topwin Real Estate Co., Ltd
  • Hotel Management: IHG
  • Chief Designer: Yenchin Wang
  • Design Team: Tim Cheng, Hui Ren, Xin Qi

(more…)

The Poetics of Slow Office Space in Shanghai, China by Muxin Design and Research

Wednesday, January 18th, 2017

Article source: Sunshine PR

Indeed, the images I want to examine are the quite simple images of felicitous space. In this orientation, these investigations would deserve to be called topophilia.

Gaston Bachelard, The Poetics of Space

The politics of space, as advocated tirelessly by Lefebvre, is materialized as ubiquitous nets of power relations, rending all the office spaces a colosseum of power.

Image Courtesy © Zhi Xia

Image Courtesy © Zhi Xia

  • Architects: Muxin Design and Research
  • Project: The Poetics of Slow Office Space
  • Location: Putuo, Shanghai, China
  • Photography: Zhi Xia
  • Design team: Zhang Lei, Sun Hao-Chen, Jiang Da-Wei, Zhang Yi-Ye
  • Design content: Interior design
  • Area: 96 m2
  • Design time: Dec 2015 – Jan 2015
  • Construction time: Jan 2016 – Apr 2016

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise