Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Chongwenmen M-Cube in Beijing, China by MVRDV

Thursday, February 25th, 2016

Article source: MVRDV

Located in the heart of Beijing, the 44.000 m2Chongwenmen M-cube aims to become a centralised hub for retail, cuisine and leisure on what is known as one of the City’s busiest areas. The plot sits next to the historic hutongs and Temple of Heaven, as well as new retail centres and the Beijing Railway Station, proving to have potential to be a key location for tourists and Beijing shoppers.

Image Courtesy © MVRDV

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Chongwenmen M-Cube
  • Location: Chongwenmen, Beijing, China
  • Design Team: Winy Maas, Jacob van Rijs and Nathalie de Vries with Wenchian Shi, FokkeMoerel, Nacho Velasco, AserGiménez, Wing Yun, Helen Tai, Antonio Coco, Leo Stuckardt, Jonathan Schuster, Bowen Zhu, Rune Veile.
  • Co-architect: Xinjiyuan
  • Landscape architect: Urbis Landscape
  • Interior architect: AGC Design, HK
  • Contractor: Gartner (Permasteelisa Group), Shanghai, CN
  • Client: KWG Property, Beijing, China
  • Size &Program: 44.000 m2 retail and dining including underground parking
  • Year: 2012-2016
  • Budget: Undisclosed

(more…)

A ‘railway station of glass’ in THE HAGUE, Den Haag by Benthem Crouwel Architects

Thursday, February 25th, 2016

Article source: Benthem Crouwel Architects 

The Hague Central Station has been transformed by Benthem Crouwel Architects into a light-filled, capacious, easy-to-read building where all public transport systems converge at the heart of the city. The concrete of the 1970s has been demolished in favour of transparency. Inside, trams whiz above the trains along an elevated track. At the opening on February 1, 2016, State Secretary for Infrastructure and the Environment Sharon Dijksma described it as ‘a railway station of glass, a cathedral of light’.

Image Courtesy © Jannes Linders

Image Courtesy © Jannes Linders

  • Architects: Benthem Crouwel Architects
  • Project: A ‘railway station of glass’
  • Location: Koningin Julianaplein 10, 2595 Den Haag
  • Photography: Jannes Linders
  • Client: ProRail, Gemeente Den Haag, VROM, Nederlandse Spoorwegen
  • Structural Engineering, mechanical services, building physics: Grontmij, Houten
  • Contractor:  Strukton Bouw
  • Ground floor area: 20.000 m²: 15.840 m² station building and 3816 m² of commercial space
  • Start design: 2003
  • Start construction: 2011
  • Opening: 1 february 2016

(more…)

Industrial Residues Technological Center (CTRI) in Rouyn-Noranda, Canada by BGLA | Architecture + Urban Design

Thursday, February 25th, 2016

Article source: v2com

The CTRI is a new research building on the site of the Abitibi-Témiscamingue Cégep (equivalent to a Junior College) dedicated to recycling industrial residue and other underutilized resources. The building was designed to accommodate research laboratories specialized in three sectors: the mining industry, the biomass industry, and environmental engineering. In addition, it features offices for administrative staff and researchers and various public areas (conference room, kitchenette, service areas). The project also included the interior renovation of part of the main Cégep building.

View of the main façade, Image Courtesy © Christian Perreault

View of the main façade, Image Courtesy © Christian Perreault

  • Architects: BGLA | Architecture + Urban Design
  • Project: Industrial Residues Technological Center (CTRI)
  • Location: Rouyn-Noranda, Canada
  • Photography: Christian Perreault

(more…)

Cocoon House in Vietnam by LANDMAK ARCHITECTURE

Wednesday, February 24th, 2016

Article source: LANDMAK ARCHITECTURE 

This house is a block in a row house in the expensive New Urban area, but now seem to be neglected after the economic crisis in Vietnam.

Image Courtesy © Trieu Chien

Image Courtesy © Trieu Chien

(more…)

A new education campus in Doorn, the Netherlands by MoederscheimMoonen Architects

Wednesday, February 24th, 2016

Article source: MoederscheimMoonen Architects

The definite design of the new Revius Lyceum in Doorn was recently presented to the public.

The new complex has been designed by Spring Architecten in partnership with MoederscheimMoonen Architects.

Image Courtesy © MoederscheimMoonen Architects

Image Courtesy © MoederscheimMoonen Architects

(more…)

Peratallada Castle in Catalonia, Spain by MESURA Studio

Wednesday, February 24th, 2016

Article source: MESURA Studio

Introduction

The Peratallada Castle, a heritage building dated from the X century a.C., is where we find this fabulous and unique garden of a private villa. A magic refuge place, in the heard of a village that preserve a clear vestige of it’s medieval past in every street. 

Image Courtesy © Salva Lopez

Image Courtesy © Salva Lopez

  • Architects: MESURA Studio
  • Project: Peratallada Castle
  • Location: Plaza del Castillo, Peratallada, Catalonia, Spain
  • Photography: Salva Lopez
  • Owner: Robert Ferrer-Cajigal
  • Collaborator: Dr.Joan Albert Adell
  • Constructor: Burgos Gasull
  • Year: November 22, 2015

(more…)

CALTUN Shelter in Fagaras Mountain, Romania by Archaeus Architecture studio

Wednesday, February 24th, 2016

Article source: Archaeus Architecture studio

We had a vague idea about what it meant accepting the challenge to design a shelter at 2,100 m within a restricted budget,  especially since we asked to build it ourselves, based on the 10 year experience of workshops with students at Sky Hill workshop platform.

Image Courtesy © Dan Purice

Image Courtesy © Dan Purice

  • Architects: Archaeus Architecture studio
  • Project: CALTUN Shelter
  • Location:  2,160 m alt, Călțun Lake, Făgăraș, Romania
  • Photography: Ovidiu Micsa, Dan Purice, Alexandru Buftea,  Marius Miclăuș
  • Owner: Mountain Rescue  Service Sibiu  / County Council Sibiu, dir. Adrian David
  • Collaborators: arch. Ovidiu Bălan , arch. Paula Ivan, students – Maria Andrecencu, Raluca Nicoleta Ciobanu and Raul Andronache
  • Metal structure: Path’s Rout  / eng. Cornel Farcaș
  • CLT structure: Inginerie Creativă  / eng. Marius Șoflete
  • Pilot / Aviation Ministry : Cdr. Nicolae Chiriță with Crew
  • Built area: 35,5 m2

(more…)

Cultural Center ‘El Soto’ Renovation in Móstoles, Spain by De Lapuerta y Asensio Arquitectos

Wednesday, February 24th, 2016

Article source: De Lapuerta y Asensio Arquitectos

In “El Soto” we had to reinvent the commission.

Initially, the task was to develop a basic project, already approved by the City to renew an existing Cultural Centre, which was a focus of activity and tradition in the neighborhood. The challenge was to get as much as possible, with a very limited budget in times of austerity, and with the premise of preserving the existing building.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: De Lapuerta y Asensio Arquitectos
  • Project: Cultural Center ‘El Soto’ Renovation
  • Location: Avenida Iker Casillas, Móstoles. Madrid. España
  • Photography: Miguel de Guzmán
  • Software used: BricsCAD
  • Client : Ayuntamiento de Mostoles / Comunidad de Madrid
  • Building company: EXTRACO
  • Surface: 1800 m2
  • Year: 2014-2015

(more…)

House Five’s Patios in Coyoacan, Mexico City by Almazan y Arquitecto Asociados

Wednesday, February 24th, 2016

Article source: Almazan y Arquitecto Asociados

Since the beginning Five’s Patios design and project had to be adapted to the historical and traditional context of Coyoacán, one of the most important and significant cultural sites in Mexico.

Image Courtesy © Pedro Hiriart

Image Courtesy © Pedro Hiriart

(more…)

Osteria Savio Volpe in Vancouver, BC , Canada by S T E . M A R I E ART + DESIGN

Wednesday, February 24th, 2016

Article source: S T E . M A R I E  ART + DESIGN 

The restaurant is a synthesis of what we call Italian Farmhouse Modern. The design was strongly inspired by three icons of Italian design: Carlo Mollino, Bruno Munari, and Enzo Mari. The result is a balance of simplicity, drama, and irreverence. The finishes are rooted in an earthy quality much like most roadside Osteria’s or country Trattorias found throughout Italy. In that same vein, the food, wine, products, herbs, and preserves are given as much focus as the paintings on the walls. An ongoing interplay between assertive and simple, elemental and modernist is a mainstay of Italian culture. We tried to capture that quintessential Italian juxtaposition by running the theme of humble vs pretty throughout the design. The mix of sconces with fabric lampshades and opaline glass highlight the apposing influence of modernist and “nonna” style in our lighting design. A similar exchange can be seen in the pleated oak walls that act as a modest rhythmic backdrop from which the mix of sartorial banquet seating stansout.As a nod to a simpler time, we keep a courtesy phone at the ready for those who require a lift home after dinner and packing away a Demi John of wine with friends and family.

Image Courtesy © Knauf and Brown

Image Courtesy © Knauf and Brown

  • Architects: S T E . M A R I E  ART + DESIGN
  • Project: Osteria Savio Volpe
  • Location: 615 Kingsway, Vancouver, BC
  • Photography: Knauf and Brown
  • Software used: AutoCAD, Rhino,  SketchUp, Solidworks, Photoshop
  • Collaborators: Graphic Design & Branding by Glasfurd and Walker
  • Contractor: Harmony Pacific Projects
  • Custom Metal Fabrication: Fabrikaat
  • Custom Wood Furniture and Shelving System: Lock and Mortice
  • Area: 2450 sqft
  • Completed December: 2015

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy