Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Summer house renovation in Gabicce Monte, Italy by Bartoletti Cicognani architettura e design

Tuesday, July 21st, 2015

Article source: Bartoletti Cicognani architettura e design

The original building was a two levels residual part of a complex, built inside a rock wall in the late 70s within the area of the Monte San Bartolo Regional Park. The original digging was realized to create some concrete structures for the consolidation of the higher levels. The spaces inside had never been used, and the rooms were unhealthy and unsafe. Our goal was to restore the building and create a small vacation house with an amazing view of the surroundings.

Image Courtesy © Bartoletti Cicognani architettura e design

Image Courtesy © Bartoletti Cicognani architettura e design

(more…)

House in Chiyosaki, Japan by Coo planning

Tuesday, July 21st, 2015

Article source: Coo planning

Nishi-ku, Osaka-shi  A private house of the solitary life built near the Kyocera dome.

Board sticking 1 year passes after completion, and which is an outer wall and board sticking of interior plywood, it’s when it’s being matched.

When I’d like to make a fascinating house because I build hard, you speak and housing has started.

Image Courtesy © Coo Planning

Image Courtesy © Coo Planning

  • Architects: Coo planning/Akiyoshi Nakao
  • Project: House in Chiyosaki
  • Location: Osaka, Nisi-ku, Chiyosaki , Japan
  • Scale: Two-story skipfloor
  • Site area: 27.41square meters
  • Building area: 41.94 square meters
  • Project year : 2014

(more…)

Casual House by Christopher Megowan Design

Tuesday, July 21st, 2015

Article source: Christopher Megowan Design

A home as casual and easy going as its residents. Low maintenance, no frills materials were used to create a cost effective yet compelling extension to the rear of a family home in Newport. The middle of the home had long suffered from substandard foundations, this extension replaced this middle section with a new kitchen, living, dining, bathroom and laundry. In addition, existing spaces were extended and converted into a second living area, and two new bedrooms. The brief was to create something low key, beachy, contemporary but still respect the character and materiality of the weatherboard cottage at the front of the property. Room to kick a ball, connection to the outdoors and ease of moving surfboards and sporting equipment from the rear of the house to the car in the front was top of mind for these clients.

Image Courtesy © Christopher Megowan Design

Image Courtesy © Christopher Megowan Design

(more…)

École Nationale Supérieure Maritime in Le Havre, France by AIA Associés

Tuesday, July 21st, 2015

Article source: AIA Associés

This urban development is anchored in the relationship between the city and its docks; its morphology, its character and its texture all bring to mind ocean-faring vessels.

 Image Courtesy © Luc Boegly & Jacques Basile

Image Courtesy © Luc Boegly & Jacques Basile

  • Architects: AIA Associés (Laurent Pérusat and Jean-Pierre Buffi)
  • Project: École Nationale Supérieure Maritime in Le Havre
  • Location: Le Havre, France
  • Photography: Luc Boegly & Jacques Basile
  • Client: Communauté d’Agglomération Havraise (CODAH)
  • Compagny: Sogea Nord Ouest (Vinci subsidiary company )
  • Economist: Économie 80
  • Surface: 9650 m² SHON
  • Cost: 27,8 M€ HT
  • Calendar: 2012-2015

(more…)

HOTEL ROYAL PARIS in France by E DONNERSBERG INTERIORS

Tuesday, July 21st, 2015

Article source: EMMA DONNERSBERG

Hotel Royal, located in the heart of Paris, next to the neighborhood of Saint Germain, has beed designed by Emma Donnersberg Interiors and Michel Amar.

Image Courtesy © E DONNERSBERG INTERIORS

Image Courtesy © E DONNERSBERG INTERIORS

(more…)

ADULT EDUCATION CENTRE AND CHILDREN’S PLAYGROUND BUILDING in Torrelavega, Spain by 1004arquitectos

Tuesday, July 21st, 2015

Article source: 1004arquitectos

The building responds to the social demand of the city of Torrelavega of an independent space to accommodate adult school Caligrama, which until now lacked its own headquarters. Located in a deteriorated urban area, the new centre intends to be a connection with the rest of the city, serving as an integration element. A new iconic building that embodies a claim of the city is created as a reference for the future of the region.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán y Rocío Romero

Image Courtesy © Miguel de Guzmán y Rocío Romero

  • Architects: 1004arquitectos (Coral Álvarez, Jaime Lamúa, Pedro López y Sergio Soria)
  • Project: ADULT EDUCATION CENTRE AND CHILDREN’S PLAYGROUND BUILDING
  • Location: Torrelavega, Spain
  • Photography: Miguel de Guzmán y Rocío Romero
  • PROJECT TECHNICAL ARCHITECT: Juan Pablo Prieto
  • SITE TECHNICAL ARCHITECT: Antonio J. García
  • STRUCTURE: A6ingeniería (Elías Martínez)
  • FACILITIES: A6ingeniería (Juan Carlos Fernández)

(more…)

Torre del Baró refurbishment in Barcelona, Spain by Jordi Farrando architect

Tuesday, July 21st, 2015

Article source: Jordi Farrando architect 

A castle which is not a castle.

The Torre del Baró was built around 1904. It is located in one of the crest lines of the Collserola hills and, despite its residential origin, seems to be a fortification of historicist style. It is visible from much of the northeastern sector of Barcelona and has views over the city and the interior valleys of the metropolitan area.

Image Courtesy © Jordi Farrando architect

Image Courtesy © Jordi Farrando architect

(more…)

NEMO house in Warszawa, Poland by Mobius Architekci ul.

Tuesday, July 21st, 2015

Article source: Mobius Architekci ul.

The Nemo Building is located within a picturesque landscape of the Masuria lakes, on a plot with direct access to the lake via a private beach. The building was designed to complete the land form on the spot, as well as to take full advantage of the impressive lake panorama. The house is a rectangle of 50m in total length, which nearly covers the length of the plot available. The internal layout of the house is generally focused around the view of the lake, which is why all rooms face the water. This was one of the main assumptions for the design. In contrast, from the side of the access road, the house appears as veiled and enigmatic. Apart from the glazed entrance and the window illuminating the kitchen, the front wall is nearly devoid of windows and features the entrance gates for the car and boat only. In turn, the lake-side wall was designed as fully glazed.

Image Courtesy © Paweł Ulatowski

Image Courtesy © Paweł Ulatowski

  • Architects: Mobius Architekci ul.
  • Project: NEMO house 
  • Location: Warszawa, Poland
  • Photography: Paweł Ulatowski
  • Building area: 500m2
  • Completed: 2014

(more…)

THE BLOEMENDAAL TOWN HALL in Netherlands by NEXT architects

Sunday, July 19th, 2015

Article source: NEXT architects

The new Bloemendaal Town Hall opened its doors on 25 June 2015. The realisation of the new town hall is the coping stone of a process set in motion with the ‘uniting’ of the municipalities of Bloemendaal and Bennebroek in January 2009. With these central premises the municipal organisation, which now encompasses the civic centres of Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang and Bennebroek, has also found its physical expression. One address, one face, one identity.

Image Courtesy © Dirk Verwoerd

Image Courtesy © Dirk Verwoerd

  • Architects: NEXT architects, Rudy Uytenhaak Architectenbureau
  • Project: THE BLOEMENDAAL TOWN HALL
  • Location: Bloemendaal, Netherlands
  • Photography: Dirk Verwoerd
  • Team: Marijn Schenk, Michel Schreinemachers, Bart Reuser met Jurriaan Hillerström, Tara Steenvoorden, Sylvia Hendriks, Arno Kwint, Robbert Bron, Hilda van Gortel, Paulo Borlido (NEXT architects), Rudy Uytenhaak, Tomer Meirom, Saskia Oranje (Rudy Uytenhaak Architectenbureau)
  • Landscape architect: Peter de Ruyter landschapsarchitectuur, Haarlem
  • Floor area:4.500 sqm
  • Completion:2015
  • Cost / Value:€ 7.500.000,00

(more…)

WUXI LOWCARBON EXHIBITION CENTER in China by PLASMA STUDIO

Sunday, July 19th, 2015

Article source: PLASMA STUDIO

Wuxi Low Carbon Exhibition Centre which locates in the southwest corner of Wuxi Ecological New Town,is the first project starts in the core region of Taihu New Town.

Image Courtesy © PLASMA STUDIO

Image Courtesy © PLASMA STUDIO

  • Architects: PLASMA STUDIO
  • Project: WUXI LOWCARBON EXHIBITION CENTER
  • Location: Wuxi, China
  • Design Team: Xiaoju Liao, Li Gan, Lewen Liu, Pingshan Qu, Xiang Li, Zeqin Xu, Jing Bo, Sheng Jing, Tyler Austin, Giancarlo Tonoli, Peter Pichler, Libny Pacheco, Tool Nampanwiwat, Jaime Mohamed, Alba Abiad, Asunsion Lopez
  • Partner in charge: Chuan Wang, Holger Kehne, Eva Castro
  • Program: Exhibition Centre to showcase Green Energy Technologies
  • Client: Wuxi Taihu New Town
  • Size: 5600 sqm
  • Year: 2012-2014
  • Budget: Undisclosed

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy