Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

UOL Edge Gallery in Singapore by Ministry of Design

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: Ministry of Design

Designed for UOL, a reputed Singapore developer, The Edge Gallery explores and redefines the typology of the Singaporean condominium show gallery on several fronts.

Image Courtesy © Ministry of Design

(more…)

Pillar form / Beam form in Osaka, Japan by PERSIMMON HILLS architects

Tuesday, July 4th, 2017

Article source: PERSIMMON HILLS architects 

This project involved redesigning one dwelling unit of condominium in Osaka, Japan.

Requests from clients were “widely and brightly expansive space” and “amount of storage that is twice as large as general house”, when we started design. Although these are at first somewhat contradictory, requests that everyone wants. For responding such requests in limited occupied area and ceiling height of building skeleton, we focused to three elements usually working behind the space.

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

  • Architects: PERSIMMON HILLS architects / Yusuke Kakinoki + Shuhei Hirooka
  • Project: Pillar form / Beam form
  • Location: Osaka, Japan
  • Photography: Kenta Hasegawa
  • Structure: RC rigid frame structure
  • Construction: Wides construct office
  • Mumber of stories: 1st floor / 15 stories
  • Total floor area: 62 M2

(more…)

Maison sur le Lac in Magog, Canada by ACDF Architecture

Sunday, July 2nd, 2017

Article source: v2com

Located on the shores of Lake Memphremagog in the Eastern Townships, the House Lachance is a secondary residence designed for two clients who are native to the region, and currently oscillate between Montreal and Magog. Rapidly, the two clients who love music, nature and the land expressed their desire for a home with an open living area, where gastronomy and good dishes are prepared in direct relation to nature and the lake. At the heart of the space thus settle the three strong and unifying elements of the project: the kitchen, the dining table and the piano.

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: ACDF Architecture
  • Project: Maison sur le Lac
  • Location: Memphrémagog lac, QC
  • Photography: Adrien Williams
  • Client: Denise & Monique Lachance
  • Architectural team: Maxime-Alexis Frappier, Martin Champagne, Christelle Montreuil Jeanpois, Clothilde Caillé-Lévesque, Maxime Boisselle, Maxime Boily
  • Structural engineer: Jean Marc Dugré   Boivin,
  • General contractor: Boivin
  • Area: 2 800 p2/ft2
  • Opening date: 2016

(more…)

Quade in Córdoba, Argentina by dellatorre y montevideo studio

Sunday, July 2nd, 2017

Article source: dellatorre y montevideo studio

An order was placed for us to build a bookstore. The premise for the design, it was required to have a small warehouse, an important space for children’s books, a certain number of islands, and the need for the existence of a system -within the same bookshelves- to exhibit the books facing forward.

Image Courtesy © Gonzalo Viramonte

  • Architects: dellatorre y montevideo studio, (  Estudio Montevideo, Pablo Dellatorre )
  • Project: Quade
  • Location: Córdoba, Argentina
  • Photography: Gonzalo Viramonte
  • Architect and Desinger in Charge: Pablo Dellatorre, Marco Ferrari, Gabriela Jagodnik, Ramiro Veiga
  • Project manager: DesignGabriela Jadognik, Architect
  • Collaborators: Antonella Faucher Scataglini, Ignacio Igarzabal
  • Branding: Clara Quinteros
  • Area: 53 m2 (10.76 sq ft.)
  • Year of the Project: 2017

(more…)

Tangs Flagship Store in Singapore by Ministry of Design

Sunday, July 2nd, 2017

Article source: Ministry of Design

Desiring relevance in the face of ever evolving retail trends, Tangs appointed MOD to fundamentally redefine its retail experience by establishing a new retail strategy, public space planning and holistic design for the ground and upper levels.

Image Courtesy © Ministry of Design

(more…)

Artist Studio in Hohe Wand, Austria by Veech X Veech

Sunday, July 2nd, 2017

Article source: Veech X Veech

The core idea of the multifunctional house is to create an exhibition and living space with an extensive sculpture garden at the edge of a far-reaching valley. The artist-couple’s striking, large-scale works harmonise with the surrounding landscape, the studio with its view over the plain and access to daylight a constant motivation to create further artistic works.

Image Courtesy © Vera Subkus

  • Architects: Veech X Veech
  • Project: Artist Studio
  • Location: Hohe Wand, Lower Austria
  • Photography: Vera Subkus and Markus Rössle
  • Design Team: Stuart A. Veech, Mascha Veech – Kosmatschof, Peter Mitterer, Joao Passanha, Martin Krcha
  • Consultants: Peter Bauer / WerkraumWien Ingenieure
  • Building Area:
    • Net building area: 394 sqm
    • Site area: 3.620 sqm
  • Status: First phase completed 2011, Second phase completed 2016

(more…)

Expo 2016 Antalya Observation Tower in Turkey by Nita Architects

Sunday, July 2nd, 2017

Article source:  Nita Architects

At the heart of Mediterranean, Antalya carries the trace of ancient history surrounded with a splendid natural beauty. With a prospective climatic state and an average temperature of 35°C and 300 day a year being sunshine, Antalya becomes one of the vibrant touristic city in the world.

Image Courtesy © Gürkan Akay

  • Architects: Nita Architects,(Serdar Kızıltaş, Z. Melike Atay Kızıltaş)
  • Project: Expo 2016 Antalya Observation Tower
  • Location: Antalya, Turkey
  • Photography: : Gürkan Akay
  • DesignTeam: Serdar Kızıltaş, Zeynep Melike Atay Kızıltaş
  • Project Team: Zeynep Hacıhanefioğlu
  • Consultation: Mehmet Keresteci(Mechanical Engineer), Gökhan Güvendiksoy (Facade Consultant)
  • Facade Engineering: Metal Yapı
  • Mechanical Engineer: TSO
  • Electrical Engineer: KEY
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 1700 m²
  • Completion Year: 2016

(more…)

The Crescent in Surat, India by Sanjay Puri Architects

Sunday, July 2nd, 2017

Article source: Sanjay Puri Architects

Situated on a small site abutting a road junction, this single level office building creates a sculptural presence.

Overlapped curvilinear volumes orient each of the internal spaces towards the north in response to the location of the site while creating a semi enclosed north facing courtyard between the office spaces.

Image Courtesy © Sanjay Puri Architects

(more…)

Curve Cutting / Space design of Savour in Guangdong, China by Co-Direction Interior Design

Sunday, July 2nd, 2017

Article source: Co-Direction Interior Design 

When it comes to an exclusive space of hair styling, the first word come to people’s mind is “fashion”. Today we define fashion from many different aspects.  In some sense, the essence of fashion is not following the trend, but emphasizing your individuality. Do not follow the trends, being different and impressive is the best interpretation for fashion. In the design of Savour Dalang Store, what the designer strives to achieve is: to impress the customers and make them repeat customers.

Image Courtesy © Jing Xu-Feng

  • Architects: Co-Direction Interior Design
  • Project: Curve Cutting / Space design of Savour
  • Location: Dongguan, Guangdong, China
  • Photography: Jing Xu-Feng
  • Chief designers: Jiang Xiao-Lin, Min Yao
  • Main materials: Baking finish board, Wood veneer, White lines jade, Black steel, Art glass
  • Developer: Savour
  • Author: Hou Yi
  • Area: 1200M2
  • Completion time: 2015.09

(more…)

Zhanjiang Cattle Race Restaurant in China by C.DD

Sunday, July 2nd, 2017

Article source:  C.DD 

Designer combines Chinese and Western culture tactfully and uses innovative design method to create a pleasure dining space.

Openness and closeness is a contradictory combination, and a relative goodness. The extremely simple lines are used for the vivid space division, so as to meet the dining demands to the largest extent. Different dining areas are divided by rectangular glasses of different sizes and steel framework, where watermark glass and proper blank space offer people wide vision while keep the privacy. The exterior eversion window is both beautiful and practical.

Image Courtesy © OUYANG Yun

  • Architects: C.DD 
  • Project: Zhanjiang Cattle Race Restaurant
  • Location: Zhanjiang, Guangdong Province
  • Photography: OUYANG Yun
  • Chief designer: HE Xiao-Ping, LI Xing-Lin
  • Design Team: CAI Tie-Lei, YU Guo-Neng, ZENG Xiang-Ru, HE Liu-Wei
  • Main Materials: Exterior wall paint, oak, floor tile, white tile, steel plate, square tube, spray painted glass, craft glass, snow white stone, concrete, etc.
  • Area: 367㎡

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy