Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Lakefront Mings Café Renovation in Shanghai, China by Latitude

Wednesday, August 31st, 2016

Article source: Latitude

The project aims to restore and refurbish Mings Café, a building located in the outskirts of Shanghai. To take advantage of its exceptional location –facing a lake and embraced by nature–, the owner decided to revitalize the venue through the application of a new design concept. In June 2015, LATITUDE got commissioned to explore the renovation strategy that would redefine this building’s identity. Our tasks covered from interior refurbishment to the redesign of outdoor areas such as the terrace, the façade and the surrounding landscape.

Image Courtesy © Boris Bohsem

Image Courtesy © Boris Bohsem

  • Architects: Latitude
  • Project: Lakefront Mings Café Renovation
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Boris Bohsem
  • Team: Andrea Ramos Rodriguez, Cherry Fan, Jorge Cortes de Castro
  • Client: Shanghai Wei Mings-Food Co., Ltd.
  • Budget: 70,000€ Principal Architect: Manuel N. Zornoza
  • Area: 550m2
  • Year: 2015 – 2016
  • Status: Completed

(more…)

Clover House in Okazaki, Japan by MAD Architects

Wednesday, August 31st, 2016

Article source: MAD Architects 

MAD architects have completed their first project in Japan, the Clover House kindergarten. Located in the small town of Okazaki, the school’s setting boasts views of the paddy fields and mountains, characteristic of the Aichi Prefecture. The kindergarten was originally operated out of the old family home of siblings Kentaro and Tamaki Nara, which soon became too small and unfit for expanding their educational goals. The siblings desired to create a modern educational institution where children could feel as comfortable as they do in their own homes, allowing them to grow and learn in a nurturing setting.

Image Courtesy © Fuji Koji

Image Courtesy © Fuji Koji

  • Architects: MAD Architects
  • Project: Clover House
  • Location: Okazaki, Aichi, Japan
  • Photography: Fuji Koji, Dan Honda and Rasmus Daniel Taun
  • Client: Kentaro Nara / Tamaki Nara
  • Constructor: Kira Construction Inc.
  • Structural Engineer: Takuo Nagai
  • Directors: Ma Yansong, Yosuke Hayano, Dang Qun
  • Design Team: Takahiro Yonezu, Yukan Yanagawa, Hiroki Fujino, Julian Sattler, Davide Signorato
  • Site Area: 283 sqm
  • Building Area: 134 sqm
  • Total Floor Area: 300 sqm
  • Status: Completed

(more…)

Pro-fitness Gymnasium in Kurukshetra, India by Studio Ardete

Wednesday, August 31st, 2016

Article source: Studio Ardete

OVERVIEW

Born out of the idea of an individualistic and practical space design, Pro fitness Gymnasium is located in Kurukshetra, a small town in the state of Haryana. This ambitious project, spread over an area of 5000 sqft, was imagined and built as the largest gymnasium in the city.

The main challenge was to break the stereotypes surrounding the design of fitness spaces and to put together a new array of elements and systems that would work as a prototype whilst giving the space a bold, distinctive look.

Image Courtesy © Purnesh Dev Nikhanj

Image Courtesy © Purnesh Dev Nikhanj

 

  • Architects: Studio Ardete
  • Project: Pro-fitness Gymnasium
  • Location: Kurukshetra, Haryana, India
  • Photography: Purnesh Dev Nikhanj
  • Software used: Autocad and Google Sketchup
  • Client: Mr Balwan
  • Site Area: 5530sqft
  • Gross Floor Area: 2765 Sqft
  • Status: Completed in December 2015

(more…)

Rothesay Bay House in Auckland, New Zealand by Creative Arch Ltd

Wednesday, August 31st, 2016

Article source: Creative Arch Ltd

This project involved undertaking alterations to an existing family home on the cliff top edge of Rothesay bay, Auckland. The brief included taking advantage of the coastal sea views, providing a modern four bedroom home with separate lounge attached to the master bedroom. The home has been designed around the existing garage and footprint of the existing ground floor, recycling as much of the existing slab and groundwork structures. A combination of cedar shiplap vertical and horizontal, metal cladding and plaster have been used combined with low lying roofs help to break up the buildings form. Working with the existing parameters and layered approach, has resulted in a modern home that rests comfortably between neighbouring high and low properties on a cliff top site.

Image Courtesy © Andy Chui

Image Courtesy © Andy Chui

 

  • Architects: Creative Arch Ltd (Mark Mcleay & Daniel Eiem)
  • Project: Rothesay Bay House
  • Location: Rothesay Bay, Auckland, New Zealand
  • Photography: Andy Chui
  • Software used: Archicad 19
  • Engineer: Brian Jones Engineers
  • Interior Designer: Yellow Fox / Creative Arch
  • Landscape Designer: Patrick Corfe
  • Landscaper: Mat Rush- Good Mates Gardening

(more…)

The Solar Electric Sculptures by jantzen studio

Tuesday, August 30th, 2016

Article source: jantzen studio

Solar Electric Sculptures were designed as functional public art projects that generate electricity from sunlight (for the community in which they are installed) through the integration of a large photovoltaic panel, built into the sculpture.

Image Courtesy © jantzen studio

Image Courtesy © jantzen studio

(more…)

Black Cube House in Lower Silesia, Poland by KameleonLab

Tuesday, August 30th, 2016

Article source: KameleonLab 

The project demonstrates a total makeover of a typical polish family house from 70s of XX century.

Clients have bought a site with existing 2 storey small building  and their main  objective was to make this house almost twice as big, whilst incorporating the old structure of a building and to completely change the elevations.

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski

  • Architects: KameleonLab (Kuba Wozniczka, Rafal Specylak)
  • Project: Black Cube House
  • Location: Wroclaw, Lower Silesia, Poland
  • Photography: Tomasz Zakrzewski
  • Collaborator: Marek Wozniczka
  • Interior design: Rif Raf Studio, Daria Kiezun
  • Area: 235 m2
  • Year: 2009 – 2012

(more…)

Double Roof House in Yamaguchi Prefecture, Japan by Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

Tuesday, August 30th, 2016

Article source: Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

Create a cool space controlling sunlight like in a huge “SUDARE”  (a reed screen).

A one-story house is built on a large site in the middle of the residential area, surrounded by low hills. As the neighboring buildings are mostly low-rise houses, almost none of the shadows fall on the site, and in the result the site is always exposed to the sunlight during daytime. Therefore we thought to suspend a huge “SUDARE” on the site to create cool energy in its shadow and then locate four boxes that forming house at its bottom. The upper roof is made out of 75 mm by 75 mm thinned wood arranged in a checkerboard pattern.  The span between its ends is approx. 40 m. To allow such as extension we used a PC steel rod system such as in suspended bridge construction, hanged on the steel beam located on concrete pilaster. This “SUDARE” has a role to cut off sunlight that falls on the roof surface. In the gap between the four buildings under the huge “SUDARE” was created a comfortable, half outdoor space. With overlapping of the conical landscape made out of remaining soil and the scenery of slightly elevated hills,  the huge SUDARE formed into curved by its gravity creates  a beautiful appearance.

Image Courtesy © Kai Nakamura

Image Courtesy © Kai Nakamura

 

(more…)

Habitia H-Clubhouse in Thailand, Bangkok by IDIN Architects

Tuesday, August 30th, 2016

Article source: IDIN Architects

Located near seaside context and rich natural ecologies of the mangrove beach of Bangkok’s outskirt – Bang Khun Thain, Habitia-H Club facilitates a recreational function as a clubhouse and a gateway entrance for a housing estate “Sansiri”. Habitia-H Club is a onestorey building situated in a 1,750-square meter site area with a 302-square meter floor area.

Image Courtesy © Spaceshift Studio

Image Courtesy © Spaceshift Studio

  • Architects: IDIN Architects (Jeravej Hongsakul, Eakgaluk Sirijariyawat, Sethapong Phisitthawanich, Wichan Kongnok)
  • Project: Habitia H-Clubhouse
  • Location: Thian Thale28 Bang Khun Thian, Thailand, Bangkok
  • Photography: Spaceshift Studio
  • Landscape Architect: Group Three Design Co., Ltd.
  • Owner: Sansiri
  • User Capacity: 15-20 persons
  • Building Area: 302 sq.m.
  • Year: 2012-2014

(more…)

Lightwell House in London, United Kingdom by Emergent Design Studios

Tuesday, August 30th, 2016

Article source: Emergent Design Studios

This unusually long Victorian Lion House is situated at the bend of a long terrace in Fulham. Given the limited depth of the rear garden and narrow proportion, the main body of the building and its rear wing were carefully extended towards the side and into a large basement, in accordance with the historical constraints imposed by its heritage context. Extensive light wells topping the extensions are utilised to expose newly open, contempviews. An ample basement space is connected to the upper levels both visually and physically through light wells, glass floors and cantilevered staircases, thus opening spaces across levels and creating a flexible and welcoming family home environment.

Image Courtesy © Emergent Design Studios

Image Courtesy © Emergent Design Studios

 

  • Architects: Emergent Design Studios
  • Project: Lightwell House
  • Location: London, United Kingdom
  • Private Residence: 300sqm
  • Completed: April 2016

(more…)

House BB in Buenos Aires, Argentina by LUCIANOKRUK

Tuesday, August 30th, 2016

Article source: LUCIANOKRUK

The place

The ground of 20m x 30m located in the forest of Mar Azul has the particularity of a very important unevenness respect of the two streets it faces. While this complicates the resolution of access to the site provides the advantage that, if the house is located high, it is very little exposed to the gaze from the street, and also from the inside you can get views of the landscape above the neighboring buildings. This difference in level is more or less smooth to the back of the lot, but it is very sharp towards the opposite front and in this area the forest is also thinned.

Image Courtesy © Gustavo Sosa Pinilla

Image Courtesy © Gustavo Sosa Pinilla

  • Architects: LUCIANOKRUK (Maria Victoria Besonias , Luciano Kruk)
  • Project: House BB
  • Location: Blue Sea of Villa Gesell, Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Gustavo Sosa Pinilla
  • Collaborating: Arq Diorella Fortunati
  • Land area: 595.5 m2
  • Built area: 114.81 m2
  • Year Built: 2011

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise