Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Skyone Tower – A legend in the sky by M/s Creative Group

Friday, June 19th, 2015

Article source: M/s Creative Group

In today’s day and age, most of the architecture that surrounds us becomes a kind of background hum, to be noticed only when it is exceptionally striking. When our eyes move around in our surroundings, do we notice the box-shaped edifices that existed in the past or that one building that irks our imagination? The answer is clear and undeniable. A structure that speaks volumes through its design, the Skyone Tower reinforces the term “standing out in a crowd.” An inception of the Creative Group, the curious architects wanted to innovate a building that not only sustains the ability to influence the emotions of the human mind but also encapsulates functionality.

Image Courtesy © M/s Creative Group

Image Courtesy © M/s Creative Group

  • Architects: M/s Creative Group
  • Project: Skyone Tower – A legend in the sky
  • Software Used: AutoCad, Google Sketch-Up and Revit

(more…)

Floating House in Siga, Japan by Satoru Hirota Architects

Friday, June 19th, 2015

Article source: Satoru Hirota Architects

“House to be floating in the rural landscape” It is a house built along the main road in a rural city.

(This house also includes gallery and studio.) In order to protect the residents from the surrounding any kind of noise, House has been surrounded by a gradual circular wall. When enter the inside of the wall, there is a serene space. The first floor is composed by three concrete volumes. Garage and gallery (for embroidery artist), and study.

Image Courtesy © Satoru Hirota Architects

Image Courtesy © Satoru Hirota Architects

  • Architects: Satoru Hirota Architects 
  • Project: Floating House
  • Location: Siga, Japan
  • Structural design: nieda+hisaeda architects / Taizen Nieda + Mitsuyoshi Yoshida
  • Site area: 526.99m2
  • Building area: 146.32m2
  • Total floor area: 197.37m2

(more…)

Guggenheim Helsinki in Finland by PLUS-SUM Studio

Friday, June 19th, 2015

Article source: PLUS-SUM Studio

Our proposal strategically intensifies and reimagines the Guggenheim Museum producing an iconic cultural landmark by sculpting natural light through physical and conceptual layers. These strata develop a rich, dynamic and varied experience synergistically contextualizing the museum at multiple scales to the material and cultural fabric of Helsinki and Finland. The design supplants the object/icon building (visually distinct, discrete parts) with a new subtle icon, embedded in Finnish culture (emotional, connected) and redefines Helsinki as an urbanized landscape; an extension of the museum.

View From North Market Area - Museum Defines Southern End of New Pedestrian District, Image Courtesy © PLUS-SUM Studio

View From North Market Area – Museum Defines Southern End of New Pedestrian District, Image Courtesy © PLUS-SUM Studio

  • Architects: PLUS-SUM Studio
  • Project: Guggenheim Helsinki
  • Location: Helsinki, Finland
  • Software used: Rhino3D and Maxwell 

(more…)

Reform and expansion of the Portocobo Hotel in Santa Cruz, Spain by Díaz y Díaz Arquitectos

Friday, June 19th, 2015

Article source: Díaz y Díaz Arquitectos

The project consisted in the refurbishment of the Portocobo hotel located in the town of Santa Cruz de Oleiros (A Coruña). The existing building had an open plan layout sharing the site with two surface parking lots, a large terrace that could be covered, green areas and an outdoor pool with a sun deck. The back of the site had views of the sea. The interior remodel was aimed at better accommodating the existing functions as well as some new ones. The most important objective was to achieve full transparency on the ground floor, since in its original state the reception area blocked views of the sea. To this end, the ground floor was redesigned allowing the enjoyment of the views from the moment one enters the building. The remodel served to organize the interior layout: The rooms were reconfigured and adapted to new regulations. New areas dedicated to businesses such as private dinning rooms, classrooms and meet- ing rooms were created. The restaurant and bar were improved and the kitchen, storage areas and freezer were upgraded. Also, a removable canopy was designed to create a new banquet area for 500 guests. Finally, a spa specializing in thalassotherapy was located on the basement. It includes salt-water pools and spas, massage rooms, saunas, steam rooms and specialized massage rooms.

Image Courtesy © Jordi Pereda

Image Courtesy © Jordi Pereda

  • Architects: Díaz y Díaz Arquitectos  (Lucas Díaz Sierra and Gustavo Díaz García)
  • Project: Reform and expansion of the Portocobo Hotel
  • Location: Santa Cruz. A Coruña, Spain
  • Photography: Jordi Pereda
  • Area: 5.950 m²

(more…)

YOC Japanese restaurant renovation in Kyoto, Japan by GENETO

Friday, June 19th, 2015
Article source: GENETO

The site is located in between Kyoto and Nara, and this area was prospered as post station before.

This Japanese-style restaurant was established in 1624 and used as hotel for traveller. Now it has been continued as a japanese-style restaurant.

Facade.(daytime), Image Courtesy © Yasutake Kondo

Facade.(daytime), Image Courtesy © Yasutake Kondo

  • Architects: GENETO (Koji Yamanaka, Yuji Yamanaka, Asako Yamashita, ShizukaYoshimatsu)
  • Project: YOC Japanese restaurant renovation
  • Location: Kyoto, Japan
  • Photography: Yasutake Kondo
  • Site area: 890m2
  • Building area: 429m2 (more…)

Cero K in San Carlos, Chile by Max-A

Thursday, June 18th, 2015

Article source: Max-A

The fast paced project was developed in four months and built in 8 months.

Iansa is the principal producer, distributor and seller of sugar in Chile. The company was looking to house the production of their new sweetener Cero K. A 30 x 50 mts two-story 8.5mt high warehouse was the starting point to house the various programmatic requirements. The actual productive process in developing the sweetener became the core of the project resulting in a 4- story 14mt high central structure cladded in Transparent Alveolar Sunlite Polycarbonate that would pierce the main volume functioning both as an independent and cohesive element at the same time.

Image Courtesy © Erieta Attali

Image Courtesy © Erieta Attali

  • Architects: Max-A
  • Project: Cero K
  • Location: Km. 385 Ruta 5 Sur. San Carlos, Chile
  • Photography: Erieta Attali
  • Architect team: Max Noguera, Alejandra Marambio
  • Area: 3.500 sqm + 10.000 sqm Landscape Architecture
  • Year: 2014

(more…)

AL-ANSAR MOSQUE in Singapore by ONG&ONG Pte Ltd

Thursday, June 18th, 2015

Article source: ONG&ONG Pte Ltd

The Al-Ansar Mosque prides itself as a community mosque located along Green Link, between Bedok Reservoir and East Coast Park. The design of the mosque is focused on creating an open and inclusive atmosphere, which is inviting to worshippers and the community at large.

Image Courtesy © Bai Jiwen

Image Courtesy © Bai Jiwen

  • Architects: ONG&ONG Pte Ltd
  • Project: AL-ANSAR MOSQUE
  • Location: Singapore
  • Photography: Bai Jiwen
  • Director Kurjanto Slamet
  • Completion 2015

(more…)

Flower Terraces in Jiangxi Province, China by Zeller & Moye

Thursday, June 18th, 2015

Article source: Zeller & Moye

The ‘Flower Terraces’ sit in the heart of the circular city of Ruichang, China. Referring to traditional Chinese housing motifs, the Flower Terraces arrange living areas as individual volumes around green outdoor spaces. The individually shaped apartments let the residents sense that they live in a unique ‘house’, rather than a numbered unit along a corridor. The seasonal warm temperatures of Ruichang allow for private and communal life to happen not only inside but also outside. The generous terraces become integral living spaces and an essential and characteristic element of the buildings. Similar to overhanging roofs in historic Chinese houses, a series of cantilever slabs create protected outdoor areas in front of the apartments. Foldable wooden shutter elements clad all apartments not only to provide privacy to the interiors but also to protect from direct sun and to allow natural ventilation across the apartments. The path through the building is a lively route with open spaces that enhance social encounters. Communal spaces are placed around the lifts and the open stairs with paths of increasing privacy towards the apartments. Residents of the ‘Flower Terraces’ live surrounded by flowers on each level. Open areas allow good air flow and a pleasant microclimate around the apartments where residents can plant on their individual private terraces and winter gardens, creating their own private retreats amongst greenery.

Image Courtesy © Zeller & Moye

Image Courtesy © Zeller & Moye

  • Architects: Zeller & Moye
  • Project: Flower Terraces
  • Location: City of Ruichang, Jiangxi Province, China
  • Team: Christoph Zeller (partner) Ingrid Moye (partner), Omar G. Muñoz, Emma Woodward
  • Engineering Consultants: ARUP London, team: Stuart Smith (director), Marc Easton, Tara Clinton, Philip Turner
  • Competition: MOLEWA (Mount Lu Estate of World Architecture)
  • Award: Second Prize (no first prize given by Jury)
  • Area:
    • Buildings: 18,000 m2
    • Park: 4000 m2
  • Status: Winner of MOLEWA international competition, construction scheduled for 2016

(more…)

Traditional Apartment by VH designs studio

Thursday, June 18th, 2015

Article source: VH designs studio

An interior for Shah family. Design team have tried to get the glamour with lowest possible expenditure on the project. The reshuffling of the spaces were major time consuming process. A neat out look with very tidy & minimum elements speaks the language of the interior.

Image Courtesy © VH designs studio

Image Courtesy © VH designs studio

(more…)

L’angolino in Gunma prefecture, Japan by GENETO

Thursday, June 18th, 2015

Article source: GENETO

It’s an Italian restaurant being become an opportunity to develop the local identity, made by self-build.

This is an Italian restaurant in Gunma prefecture.

In contrast to a big city, this town has a typical local city view. There are many chain stores and giant shopping stores in roadside.

The client is originally from here and he has a strong thought that his hometown should have identity and it needs a place(restaurant) which can be a foothold for local people.

Image Courtesy © Yasutake Kondo

Image Courtesy © Yasutake Kondo

  • Architects: GENETO
  • Project: L’angolino
  • Location: Tatebayashi city in Gunma, Japan
  • Photography: Yasutake Kondo
  • Structural engineer: Takashi Takamizawa

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy