Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

BABACHWA in Sidi Maarouf, Morocco by dumdum design

Wednesday, June 22nd, 2016

Article source: dumdum design 

Seetled in Sidi Maarouf, an offices district ,BABACHWA is a the new address to eat grillades in a friendly atmosphere.

Inspired by moroccan influences, the restaurant is caracteriezd by colors and patterns. Cement tiles ordered as carpets give rythm and an asserted character to the place. Dumdum designed all the furniture in accordance to the atmopshere, using colors and wood for the tables, sofas and sideaboards.

Image Courtesy © dumdum design

Image Courtesy © dumdum design

  • Architects: dumdum design 
  • Project: BABACHWA
  • Location: Sidi Maarouf, Casablanca, Morocco
  • Capacity: 72 pers. Indoor / 34 pers. Outdoor
  • Size: Terrasse 45sqm2 / Indoor 115 sqm2
  • Status: Opened since January 2016

(more…)

Floating Double-X in Vienna, Austria by Zechner & Zechner ZT GmbH

Wednesday, June 22nd, 2016

Article source: Zechner & Zechner ZT GmbH 

The inner court of the Rossauer barracks in Vienna is part of an urban and architecturally valuable object which serves as a distinctive landmark in central Vienna and is protected as a historic monument due to its exceptional position. This initial situation required a highly sensitive approach in the implementation of the planned new building for 400 office work stations for the Ministry of National Defense and Sport.

Image Courtesy © Zechner & Zechner ZT GmbH

Image Courtesy © Zechner & Zechner ZT GmbH

  • Architects: Zechner & Zechner ZT GmbH
  • Project: Floating Double-X
  • Location: Vienna, Austria
  • Client: Militärisches Immobilien Management Zentrum
  • Project Management: ILF Consulting Engineers Austria GmbH
  • Building Services: Altherm Engineering GmbH
  • Structural Engineering: brand Zivilingenieure und Architekten
  • Building Physics: Dr. Pfeiler GmbH

(more…)

Real Estate Agency in Oporto, Portugal by Fala Atelier

Wednesday, June 22nd, 2016

Article source: Fala Atelier

The clients acquired an old clothing store in the suburbs from Oporto. The brief requested the space to be transformed into a new agency for their real estate company and the intervention had to be designed and implemented in less than 4 weeks. The new design should define the conceptual basis for all their future stores.

Image Courtesy © flávio pires

Image Courtesy © flávio pires

  • Architects: Fala Atelier
  • Project: Real Estate Agency
  • Location: Oporto, Portugal
  • Photography: flávio pires
  • Project Team: filipe magalhães, ana luisa soares, ahmed belkhodja, clara pailler, camelia petre, christina kavoura
  • Year: November 2015
  • Status: Private commission; Built

(more…)

HOUSE 5W in Mühlheim am Main, Germany by in_design architektur

Wednesday, June 22nd, 2016

Article source: in_design architektur

Residential Project for ‘best agers’ in Mühlheim am Main (Germany).

A site within a residential area and in proximity to a natural preservation area was bought by our clients, with the idea to build high quality flats for people enjoying the years before and after retirement – ‘best agers’ aged around 50 to 70.

Image Courtesy © in_design architektur

Image Courtesy © in_design architektur

  • Architects: in_design architektur
  • Project: HOUSE 5W
  • Location: Mühlheim am Main, Germany
  • Software used: VectorWorks for CAD / BIM, MS Office, MS Project for time scheduling, Project Pro for Tender Documents

(more…)

Bare minimalist in Jakarta, Indonesia by RAW Architecture

Wednesday, June 22nd, 2016

Article source: RAW Architecture

“I want a house. A house to live in, not a scene to look at,” writes homeowner Charles Wiriawan in one of his blog posts. Situated in the increasingly crowded West Jakarta are, the 159 sqm house occupies a 196 sqm plot of land. Size-wise it is inconspicuous, but its exposed concrete facade gives it a distinctive look. The architecture of Bare Minimalist blocked the heat by completely walling off the west side of the house while opening the rest to let air and light in. The house has no receiving area, no wall, and no living room. In their stead is a spacious lounge. ” After the lounge, the kitchen also takes some importance its final layout is the result of few adjustments based on the owner’s domestic habits. The only enclosed space in the first story is Wiriawan’s study, which doubles as a home theater. A simple foyer and a light well with generous footwear storage- guests are to take off and store theirs there before entering-precede the lounging area. The second story houses private spaces. At the end of the corridor is a 5 x 6 sqm master bedroom equipped with en suite bathroom and a walk-in closet. An outdoor showering area is attached to the bathroom, while the door connecting its indoor and out door area is made of clear glass.An additional bedroom, bathroom and a multi function room linked by a corridor leading to an open space beside the void leading o the stairwell and stair case, a pretty bow to knot the horizontal and vertical circulations together. The project installed a drinkable water tap in this open space. While pure, safe to drink tap water is increasingly common in some countries, it is still a rare, exceptional facility in Indonesia, one that this project was determined to have in this home.

Image Courtesy © Andhang Trihamdhani

Image Courtesy © Andhang Trihamdhani

  • Architects: RAW Architecture
  • Project: Bare minimalist
  • Location: Jakarta, Indonesia
  • Photography: Eric Dinardi, Andhang Trihamdhani, Donald Aditya Epiphanius
  • Architects in Charge: Realrich Sjarief.
  • Project Team: Bismo Prakoso, Anastasia Widyaningsih, Silvanus Prima Widya Prayektianto,
  • Plan Illustration: Miftahuddin Nurdayat
  • Interior: Charles Wiriawan
  • Structural Design: Anwar Susanto
  • HVAC Design: John Budi
  • Constructor: Singgih Suryanto
  • Total construction costs: $80.000
  • Area: 192 sqm
  • Project Year: 2013

(more…)

Tee Hai Chem in Singapore by Deirdre Renniers Interior Design

Wednesday, June 22nd, 2016

Article source: Deirdre Renniers Interior Design

Interior design and fit-out of Tee Hai Chem’s new HQ. A modern and progressive working environment that reflects the company’s new corporate identity. The spaces include open and interactive office areas on two levels and a VIP Pod.

The office areas have clean lines with predominantly white finishes and furniture, with subtle hints of colour. The spaces are open and interactive.

Image Courtesy © Deirdre Renniers Interior Design

Image Courtesy © Deirdre Renniers Interior Design

(more…)

Cubics in Barcelona, Spain by Shaul Kaner Architects

Wednesday, June 22nd, 2016

Article source: Shaul Kaner Architects

The cinema project was designed as part of residential/offices/hotel complex in the suburbs of Barcelona city, Spain. The cinema includes 12 cinema rooms, a VIP lounge and public spaces. The main design challenge was the fact that this project was mainly underground.

Image Courtesy © Shaul Kaner Architects

Image Courtesy © Shaul Kaner Architects

  • Architects: Shaul Kaner Architects
  • Project: Cubics
  • Location: Santa Coloma DE Gramanet, Barcelona, Spain 
  • Client: “New Lineo Cinema”, Cinema City, Israel
  • Site area: 5000 sq.mr

(more…)

Vallès Oriental residence in Maresme, Spain by YLAB Arquitectos

Wednesday, June 22nd, 2016

Article source: YLAB Arquitectos

Located in a beautiful valley in the south of the Maresme Mountains, this home was designed to capture the magnificent views of the coastal mountain range with pine and holm oak forests.

Image Courtesy © Tobias Laarmann

Image Courtesy © Tobias Laarmann

  • Architects: YLAB Arquitectos
  • Project: Vallès Oriental residence
  • Location: Maresme, Spain
  • Photography: Tobias Laarmann
  • Authors: Tobias Laarmann & Yolanda Yuste López
  • Contractor: 7Works General ContractorCarpintería Construmad
  • Partners: Cristalería Bonanova, Acor, Gunni &Trentino, Sesaelec, Bticino, Deltalight, Minotti, Tom Dixon, RS Barcelona, Treku, Elsen & Son, Aldeoki, Kettal, Metalfire, Punt Mobles, Vola
  • Area: 306 M2, 69 M2, 48 M2

(more…)

RAW Architecture’s Office in Jakarta, Indonesia by RAW Architecture

Wednesday, June 22nd, 2016

Article source: RAW Architecture 

Situated in the increasingly crowded gated community at West Jakarta, Indonesia, the 110 sqm design architecture  office “RAW architecture” occupies a 150 sqm in 375 sqm plot of land and built at the periphery and inside main house’s garage. Reflected by its name, RAW architecture office, the finishes is bare and using natural material. Size-wise it is extremely efficient, and relatively small, but its dotted exposed plywood facade combined with exposed concrete, black painted wall gives it a distinctive look yet privacy from outside the gated neighbourhood.

Image Courtesy © Mario Wibowo

Image Courtesy © Mario Wibowo

  • Architects: RAW Architecture (Realrich Architecture Workshop)
  • Project: RAW Architecture’s Office
  • Location: Jakarta, Indonesia
  • Photography: Mario Wibowo
  • Architects in Charge: Realrich Sjarief
  • Project Team: Tatyana Kusumo, Miftahuddin Nurdayat, Septrio Effendi, Rio Triwardhana, Mukhammad Ilham, Andhang Trihamdhani,  Gavin Gunawan, Randy Abimanyu, Indra Dwinugraha, Anastasia Widyaningsih, Morian Saspriatnadi, Donald Aditya Epiphanius, Silvanus Prima, Bayu Prayudhi, David Sampurna, Suryanaga
  • Plan Illustrated: Septrio Effendi, Tatyana Kusumo, Miftahuddin Nurdayat
  • Craftsmen: Syaifuddin, Tata Las, Ukat
  • Constructor: DOT Workshop
  • Total construction costs: $5.000
  • Area: 192 sqm
  • Project Year: 2013

(more…)

Zhejiang Gate Towers in China by LAVA – Laboratory for Visionary Architecture

Wednesday, June 22nd, 2016

Article source: LAVA – Laboratory for Visionary Architecture

LAVA’s Zhejiang Gate Towers are an iconic entrance to the city of Hangzhou. The design of the two towers is based on the Chinese characters for ‘gate’, and they feature a shimmering façade of fins.

LAVA was commissioned by Shimao (Hangzhou) in 2014 to masterplan the mixed-use development, which consists of five buildings housing offices, residential, and retail. LAVA’s masterplan features fluid building masses, improved positioning of the towers from different viewing directions, logical pedestrian movement and the removal of cars from the complex.

Image Courtesy © LAVA

Image Courtesy © LAVA

  • Architects: LAVA – Laboratory for Visionary Architecture
  • Project: Zhejiang Gate Towers
  • Location: Hangzhou, Zhejiang Province, China
  • Client: Shimao Property Group
  • Project team: Christian Tschersich (PL), Tommy Joo, Elvira Perfetto, Jan Kozerski, Jing Xi Zhang, Nicola Schunter, GüleyAlagöz, MikolayScibisz, Yu Chun Tsai, Melanie Quessel
  • Architectural Design: SOL
  • Executive Architect: ZIAD (Zhejiang Architecture Design Institute)
  • Structure: LERA
  • Landscape: PubangPela
  • Façade Consultant: Schmidlin Façade Consultancy
  • Size: Two towers 280m high, each 125,000 m2
  • Total area: 370,000 m2
  • Status: Construction started in 2015, the towers will commence in 2017, completion due 2019

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise