Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

House in Charbonnières-les-Bains, France by Atelier Didier Dalmas

Friday, November 25th, 2016

Article source: Atelier Didier Dalmas

Built on a ground with strong slope, the building takes advantage of the site by working on two levels.

Indeed, on a low level a garage and a studio take place. We can also find all the technical elements necessary for the efficiency of the house. The accesses to these spaces are completely hide since the outside, by dint of the rigor of the drawing. (Picture n°1 and 2)

Image Courtesy © Jérôme Ricolleau

Image Courtesy © Jérôme Ricolleau

  • Architects: Atelier Didier Dalmas
  • Project: House in Charbonnières-les-Bains
  • Location: Charbonnières-les-bains, France
  • Photography: Jérôme Ricolleau
  • Lead Architects: Didier Dalmas
  • Gross Built Area: 250 square meters
  • Completion Year: 2009

(more…)

Koumori-An 1945-2015 in Wakayama, Japan by Atsumasa Tamura design office

Friday, November 25th, 2016

Article source: Atsumasa Tamura design office

Value in Keeping

The 70-years old house was inherited from Owner’s aunt, who bought the original structure to teach Tea Ceremony. A new living quarter was added later to complete this wooden single-story building. It had been left as storage for years and was too damaged, yet Owner chose to keep the old characters, despite cost & time, than to build a new. Inspired by his wish, the renovation began not just to restore but rather to create a space where the old section merges into the new in a harmonious way. The “Koumori-An” house offers the concept of “Value in Keeping” which no new house can imitate.

After the renovation, façade December, 2015, Image Courtesy © Sohei Terui

After the renovation, façade December, 2015, Image Courtesy © Sohei Terui

  • Architects: Atsumasa Tamura design office
  • Project: Koumori-An 1945-2015
  • Location: Wakayama, Japan
  • Photography: Sohei Terui
  • Lead Architects: Atsumasa Tamura
  • Structure Scale: Single-story wooden building
  • Site area: 256.13 m2
  • Building area: 153.54 m2
  • Total floor space: 152.67 m2
  • Completion Year: January, 2016

(more…)

The Place des Gens de Mer in Cap-aux-Meules, Canada by Bourgeois / Lechasseur architectes

Friday, November 25th, 2016

Article source: v2com

This public place is located at the heart of Cap-aux-Meules, a village in the Magdalen Islands, on the ruins of a fish processing plant that was destroyed in a fire. The purpose of this project is to grant a second life to this strategic site and create a gathering place for passersby. The Place des gens de mer is an initiative of the Municipality of Magdalen Islands aiming to pay tribute to workers at sea.

Image Courtesy ©  Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: Bourgeois / Lechasseur architectes
  • Project: The Place des Gens de Mer
  • Location: Cap-aux-Meules, Magdalen Islands, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • General Contractor: Constructions des Îles
  • Year of construction: 2014

(more…)

Novell Ikebana in Neemrana, India by Design Forum International

Friday, November 25th, 2016

Article source: Design Forum International 

Novell Ikebana was planned as a housing development that would cater to the economic and mid-premium segment. It is located in the outskirts of NCR, right off NH8, near the Japanese industrial zone in Neemrana. It was conceived as a utilitarian and functionality-driven housing scheme that will set new benchmarks in housing design in the rapidly developing B-towns in North India. Yet, within the design, there are provisions, avenues, methods and expressions that allow for lifestyle and design to be incorporated artistically and tastefully.

 Image Courtesy © Design Forum International

Image Courtesy © Design Forum International

  • Architects: Design Forum International
  • Project: Novell Ikebana
  • Location: Neemrana, India
  • Client: Mr. NAKUL AGGARWAL
  • Principal Architect: Mr. ANAND SHARMA
  • Design Team: Mr. ABHISHEK SINHA, MR. SUMIT MALIK, MR. NAVIN SINGH, MR. HARISH, MR.  JIMMY HANS
  • Site Area (sq ft & sq m): 2,41,332.57 sq ft. / 22,450.5 sq m.
  • Built-Up Area (sq ft & sq m): 5,15,848.36 sq ft. / 47,924 sq m.
  • Start Date: OCTOBER 2016
  • Completion Date: JUNE 2019

(more…)

1770 in Queensland, Australia by Shaun Lockyer Architects

Friday, November 25th, 2016

Article source: Shaun Lockyer Architects 

1770 is a bold, rustic beach house on a truly unique site on the edge of the Coral Sea. The east-facing house is conceived around a northerly courtyard (which sits in the lee of the wind) with transparent walls allowing panoramic views from all parts of the house. A rustic, raw material palette of stone, silvering timber and textured plaster speaks of the natural weathering that this place is all about.

Image Courtesy © SB Photo

Image Courtesy © SB Photo

(more…)

Municipal Auditorium Of Lucena in Cordoba, Spain by MX_SI architectural studio

Thursday, November 24th, 2016

Article source: MX_SI architectural studio

The building project housing the Municipal Auditorium at Lucena recognizes the importance of the proximity to the river, the city’s exhibition centre and integration with the landscape as well as the extreme climatic conditions of the area.

The walk along the river provides a spatial sequence based on different gradients of open, semi-covered, covered and enclosed spaces. As a prelude, a large space or open forum is created for crowds to congregate at concerts and outdoor events.

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

  • Architects: MX_SI architectural studio (Mara Partida, Boris Bezan, Héctor Mendoza)
  • Project: Municipal Auditorium Of Lucena
  • Location: Cordoba, Spain
  • Photography: Pedro Pegenaute
  • Client: Lucena Town Hall
  • Collaborators: Elsa Bertrán, Filipe Fonseca, Oscar Espinosa, Olga Bombac
  • Structures: BOMAIMPASA
  • Fluids: JG Ingenieros
  • Acoustics: Arau Acústica
  • Stagecraft: Scenic Light
  • Original Budget: 12.000.000 €
  • Phase 1 Budget: 4.125.000 €
  • Total Surface: 6.700 M2
  • Phase 1 Surface: 4.500 M2
  • Dates: 2012 – 2015

(more…)

Mont-Àgora in Barcelona, Spain by Pere Puig arquitecte, SLP

Thursday, November 24th, 2016

Article source: Pere Puig arquitecte, SLP

Santa Margarida de Montbui was a small municipality that the great immigration wave of the nineteen fifties and sixties turned into a dormitory town on the industrial outskirts of Barcelona.

In recent decades it has gradually acquired the basic services that it severely lacked: urbanisation of streets, health care facilities, schools, etc. Still missing though is a cultural centre capable of housing a library, conference room, auditorium and classrooms. In some way, this building represents the end of a trajectory from slum to city.

Image Courtesy © Pere Puig arquitecte, SLP

Image Courtesy © Pere Puig arquitecte, SLP

  • Architects: Pere Puig arquitecte, SLP
  • Project: Mont-Àgora
  • Location: Catalonia promenade s/n, 08710 Santa Margarida de Montbui, Barcelona, Spain
  • Photography: Rafael Tirado, Diputació de Barcelona (Òscar Ferrer),  Marc Vila
  • Developer: Diputació de Barcelona  and Santa Margarida de Montbui city council
  • Building company: INBISA: 1st  2nd and  3rdstage SOGESA:  4th stage
  • Surveyor: Manel Marín
  • Collaborating  architects: Marta Lucas, Francesc Mestre, Natàlia Pastor, Rafael Bosch, Daniel Policani, Núria Sabaté, Marta Closa, Maria Garcia
  • Acoustic: Ivana Rossell
  • MEP: Raül Cristóbal (IMOGEP)
  • Structure: Agustí Obiol (BAC Engineering Consultancy Group)
  • Project managers in the representation of property:  Ània Pluma (architect), Àngel Balaguer,  (architect)
  • Year: 2008/2015

(more…)

Gemdale Changshou Road in Shanghai, China by Aedas

Thursday, November 24th, 2016

Article source: Aedas

Designed by Andrew Bromberg at Aedas, Gemdale Changshou Road is located within the inner ring of Shanghai urban city, near the historic Changde Road with close proximity to two metro stations and a planned future green area in the residential zone on the south. The 45,000-square-metre project consists of an office tower and a retail podium. The project had an interesting challenge as a bridge between the low-rise, residential developments to the south and Changshou Road to the north.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Gemdale Changshou Road
  • Location: Shanghai, China
  • Client: Gemdale Properties and Investment Corporate Limited
  • Director: Andrew Bromberg at Aedas
  • Gross floor area: 63,595 square metres
  • Completion year: 2019

(more…)

Retoños House in Quito, Ecuador by ESEcolectivo

Thursday, November 24th, 2016

Article source: ESEcolectivo

The Retoños house belongs to a large extended family made up of several smaller families. The clients, Alvaro and María, wanted a house in which to bring together their 16 family members, including children and grandchildren. As a close-knit family, they get together very often. Until now, this took place in a small apartment in Quito, so they were looking for a quieter place far from the noise and drab environment of the city.

Image Courtesy © Lorena Darquea

Image Courtesy © Lorena Darquea

  • Architects: ESEcolectivo (José de la Torre, Belén Argudo, Pablo Silva y Santiago Granda)
  • Project: Retoños House
  • Location: La Armenia, Quito, Ecuador
  • Photography: Lorena Darquea
  • Client: Álvaro Granda
  • Contractor: ESEcolectivo Arquitectos, Erika Muñoz
  • Area: 180 sqm
  • Project Year: 2016

(more…)

Salcedo Social Center in Galicia, Spain by Santos y Mera Arquitectos S.L.P.

Thursday, November 24th, 2016

Article source: Santos – Mera arquitectos

In a cluttered environment we propose a refuge, a wood in small forest cabin, a palisade that filters views but at the same time makes it very open, very permeable to the nearby environment and especially to the square and the adjacent green area a haven. The interior volume is modeled generating small courtyards, transitional spaces where shown the interior wood skin that only comes out in the big hole that crosses the fence to look out over the square giving continuity to the large multipurpose space, allowing incorporate outer space for outdoor activities. One of the courtyards, become larger and more permeable, and it serves like a space for access to the building “patín” mode of traditional houses in the area. The simplicity of volume, color and texture must be enough to convert the center into a small local and an urban reference, giving a friendly and easily recognizable image.

Image Courtesy © Santos-Díez / BIS Images

Image Courtesy © Santos-Díez / BIS Images

  • Architects: Santos y Mera Arquitectos S.L.P. (Jose Jorge Santos Ogando – Jose Carlos Mera Rodríguez)
  • Project: Salcedo Social Center
  • Location: Pontevedra, Galicia, Spain 42°24’36.68\”N – 8°38’53.25\”W
  • Photography: Santos-Díez / BIS Images
  • Developer: City of Pontevedra
  • Dates: December 2013 – October 2015
  • Budget: 708.455 €
  • Area: 605 m2

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise