Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

House in Kamisawa, Japan by Tato Architects

Sunday, May 24th, 2015

Article source: Tato Architects

This building is a reconfiguration of a traditional Japanese wooden house. Its wooden frames were exposed after the removal of unnecessary parts. Only by inserting curved walls into it, spatial functions were created. A similar challenge was experienced in the process of designing “Hut with the Arc Wall”, a public toilet in Shodoshima. There, space was defined by a 9mm steel curved wall, which was built under the wooden roof structure by reference to traditional soy sauce factories in that area. An inspiration from cedar barrels of say source was formalized in the curved wall, which showed an aesthetic of self- supporting structure. The only thing to be regrettable was newly built wooden frames. Ideally, it should have been moved from an old house around that area and rebuilt in a new place, but the required tight schedule didn’t allow us to spend time to look for a suitable existing building. However, since then, we have seen it as a distinctive potential for reconfigurations to divide space with curved walls, which is not related to the outer structure.

Image Courtesy © ShinkenchikuSha

Image Courtesy © ShinkenchikuSha

  • Architects: Tato Architects
  • Project: House in Kamisawa
  • Location: Hyogo, Japan
  • Photography: ShinkenchikuSha
  • Software used: Vectorworks
  • Construction: Kyowa Techno
  • Team: Yo Shimada/Keita Kurokoshi
  • Site Area: 223.33㎡
  • Building Area: 86.57㎡ (38.76% of max 60% of coverage ratio permission)
  • Total Floor Area: 86.57㎡ (38.76% of max 200% of floor area ratio permission)
  • First floor: 86.57 ㎡

(more…)

EARTH AND WATER exhibition design in Wrocław, Poland by BudCud

Sunday, May 24th, 2015

Article source: BudCud

The table and the black shed organize the gallery space of BWA Design in Wrocław for an exhibition on Food Think Tank project ‘Earth and Water’. The objects are made of remains from previous gallery exhibitions and scraps from conservation works of Wrocław’s Parks and Recreation department – branches and stumps. The objects organize the gallery space into two sections: bright one with the table and a dark one with the Black Shed – a hybrid of an arbor and an incubator.

Image Courtesy © Jędrzej Stelmaszek

Image Courtesy © Jędrzej Stelmaszek

  • Architects: BudCud
  • Project: EARTH AND WATER exhibition design
  • Location: WROCŁAW, PL
  • Photography: Jędrzej Stelmaszek
  • Software used: Autocad, Rhino 3d and Illustrator
  • YEAR: 2015
  • CLIENT: BWA DESIGN WROCŁAW
  • AREA: 185 m2
  • STATUS: COMPLETED 2015
  • TEAM: BUDCUD: MATEUSZ ADAMCZYK, AGATA WOŹNICZKA, PATRYCJA KOMADA

(more…)

BPB Office in Jakarta Selatan, Indonesia by Delution Architect

Sunday, May 24th, 2015

Article source: Delution Architect

The office that consists of five companies have a Square Warm Beige character, where the Clients who have all five of the companies is keen to have the feel of a warm office with White-Beige element blend combined with white warm lamps. The architect proposed a squaring concept by implementing many decorative square elements in all sides of interior, i.e. in the Employee partition, ceiling lights, glass sandblast walls and a few wall elements, but still using the white-beige tone. The second floor has 3 GM rooms and some employee rooms of the 5 companies. The GM room is bordered by frames with modular Squares applied by white aluminum frames covered by sandblast sticker with module boxes. GM has his own area but not too closed and he will still be able to monitor the work of his subordinates. The employee area uses long working table concept to maximize the existing space. There is a square-shaped cabinets on the table that are arranged randomly to create an attractive cabinet elements. The first floor is the hotspot area called think-pod where it can be used by non-permanent employees with flexible moving workplace. Material used in this project is wallpaper, aci wall paint, HPL, and white bricks and all are in White-Beige tone such that the office has the warm and homey impression as wished by the owner of the company.

Image Courtesy © Anand Rambey

Image Courtesy © Anand Rambey

  • Architects: Delution Architect
  • Project: BPB Office
  • Location: Deplu, Jakarta Selatan, Indonesia
  • Photography: Anand Rambey
  • Client: PT Bumi Pesona Bersama
  • Principal Architect: Muhammad Egha ST, Hezby Ryandi ST, Sunjaya Askaria ST, Fahmy Desrizal ST
  • Project Architect: Sunjaya Askaria ST
  • Architect Team: Ruddy Wijaya, Yohan Chandra
  • Contractor: Conclution (PT Desain Revolusi Indonesia)
  • Project Area: 225m2
  • Project Year: 2014

(more…)

SOCIAL HOUSING AND KINDERGARTEN IN PARIS, France by GAETAN LE PENHUEL ARCHITECTES

Sunday, May 24th, 2015

Article source: GAETAN LE PENHUEL ARCHITECTES

Urban resources

Paris’s 11th arrondissement combines the city’s highest population density with one of its lowest green space totals. Set back from Boulevard Richard Lenoir, this large plot has been pre-emptively acquired by the City of Paris with a view to creating, along Impasse Truillot, a new public garden edged with social housing units and a crèche for 60 infants. The ultimate aim is a major green strip running from the forecourt of the church of Saint Ambroise to Boulevard Richard Lenoir. Whatever comes of this handsome urban project, currently awaiting the acquisition and demolition of business premises, the building fit with the size of the planned park.

Image Courtesy © Sergio Grazia

Image Courtesy © Sergio Grazia

  • Architects: GAETAN LE PENHUEL ARCHITECTES
  • Project: SOCIAL HOUSING AND KINDERGARTEN
  • Location: PARIS, France
  • Photography: Sergio Grazia
  • Software Used: Autocad
  • Client: SIEMP – VILLE DE PARIS (DFPE)
  • Partners: IRATOME
  • PROGRAMME: 14 social dwellings + 60 units kindergarten
  • Surface: 2 240 m2
  • BUDGET HT: 6.3 M€
  • Completion: DEC 2014

(more…)

BAHAMAS HOUSE/HARBOUR ISLAND by Oppenheim Architecture+Design

Sunday, May 24th, 2015

Article source: Oppenheim Architecture+Design

Harbour Island is a relaxed yet luxurious getaway perched in the surreal cerulean waters of the Atlantic edge of the Great Bahama bank. In this earnest and timeless place, the architecture for this private residence is conceived as simultaneously powerful, yet comfortable; primitive, yet innovative; casual, yet elegant; raw, yet refined. The result is a sensual and sensitive experience, reduced to its essence through the use of elemental forms and sincere materiality and detailing. The most dramatic view of the ocean is obtained towards the crest of the dunes, the location of this modest home.

Image Courtesy © Oppenheim Architecture+Design

Image Courtesy © Oppenheim Architecture+Design

  • Architects: Oppenheim Architecture+Design
  • Project: BAHAMAS HOUSE/HARBOUR ISLAND
  • Location: Harbour Island, Bahamas
  • Architect of Record: Mark Henderson, Henderson Architects Limited
  • Date of Design: 2007 
  • Date of Completion: October 2013 
  • Scope: 2500 SF private residence. Architecture/Interior finishes
  • Constructed Area: 2,500 SF
  • Budget: $1,600,000
  • Team Credits: Chad Oppenheim, Juan Calvo, Juan Lopez, Carolina Jaimes, Jacobus Bruyning, Jose Ortez, Kevin McMorris, Robert Gallagher, Francisco Llado, Sebastian Velez and Manuel Morales.
  • Structural Engineer: Optimus Structural Design
  • Lead Contractor/ Construction Managment: TCGI Construction
  • Local Contractor: HIGGS CONSTRUCTION CO.

(more…)

Himalayan Emergency Shelter, Artificial Snow Cave in Nepal by Margot Krasojevic

Thursday, May 21st, 2015

Article source: Margot Krasojevic

The Artificial Snow Cave Hut

The hut offers a snowdrift frame made from weighted carbon fiber mesh, this contoured landscape mimics the surrounding vertiginous precipices and landscapes, the carbon fiber snowscape creates an artificial snow cave which can be dug into and around enabling climbers to inhabit the structure in a similar way to a snow cave.

Image Courtesy © Margot Krasojevic

Image Courtesy © Margot Krasojevic

  • Architects: Margot Krasojevic
  • Project: Himalayan Emergency Shelter, Artificial Snow Cave
  • Location: Himalayan, Nepal
  • Software used: Autodesk, Revit and Maya.

(more…)

Villa in Almaty, Kazakhstan by A.Masow Architects

Thursday, May 21st, 2015

Article source: A.Masow Architects

Villa with modern and volumetric design located in Almaty, Kazakhstan. This is a modern Villa with features seductive modern lines, with a beautiful lake view and a lounge area, this house is ideal for a young couple with two children. Clever design with two floor, ensures that the villa offers a variety of distinct areas, terrace with lounge area and dining area, garden and living room – that also connect to each other. The upper level is dedicated to the bedrooms while the main level accommodates the living rooms. By placement of large windows flooded of light and will look fresh each room. Villa create a perfect ambience for romantic evenings. Beautiful place with amazing view of mountains from one side and beautiful view to city.

Image Courtesy © A.Masow Architects

Image Courtesy © A.Masow Architects

  • Architects: A.Masow Architects
  • Project: Villa in Almaty
  • Location: Almaty, Kazakhstan
  • Design architect: Aibek Almassov
  • Type: Private House
  • Building area: 10,000 sqf / 380 sqm
  • Status: under construction

(more…)

The Museum of Danish Resistance 1940-1945 in Copenhagen, Denmark by POLYFORM Architects

Thursday, May 21st, 2015

Article source: POLYFORM Architects

Danish POLYFORM Architects and Dutch SeARCH Architects have created the proposal ”The Flyer” for one of the most talked about competitions in Denmark in recent years – The design of the new Museum of Danish Resistance 1940-1945.

The POLYFORM/SeARCH-project suggests that The Museum of Danish Resistance lies as an elegant featherweight flyer in the Churchill Park in Copenhagen.

Image Courtesy © POLYFORM Architects

Image Courtesy © POLYFORM Architects

  • Architects: POLYFORM Architects
  • Project: The Museum of Danish Resistance 1940-1945
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Client: Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme
  • When: 2015
  • Area: 1.963 square meters (netto)
  • Type: Competition
  • In collaboration with: SeARCH, Oluf Jørgensen Ingeniører A/S, Cenergia, Palle Roslyng-Jensen
  • Team: Thomas Kock, Jonas Sangberg, Bjarne Mastenbroek, Rie Davidsen, Johannes Grove og Andrea Verdecchia

(more…)

Villa Nacka in Sweden by Gustav Appell Arkitektkontor

Thursday, May 21st, 2015

Article source: Gustav Appell Arkitektkontor

This private house is shaped as simple volumes contrasting the dramatic topography and the leafy greenery of the surroundings. The development restrictions of the site and the beautiful, tall oak trees did not allow for any standardized solutions. Instead the limitations became the starting point for the initial sketches. The result is a white L-shaped wooden house framing a secluded courtyard. The geometry of the house makes the most of the surrounding views, maximizes the development rights and creates a terrace high among the branches of the oak-trees.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Gustav Appell Arkitektkontor
  • Project: Villa Nacka
  • Location: Nacka, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman
  • Construction year: 2009
  • Gross external area: 220 m²

(more…)

Mama Smile in Mito, JAPAN by Emmanuelle Moureaux Architecture + Design

Thursday, May 21st, 2015

Article source: Emmanuelle Moureaux Architecture + Design

Concept :A miniature colorful town

“Mama smile” is an indoor playground facility for families located inside the shopping mall. Emmanuelle developed a new brand concept and the interior design, a new family facility has opened in Mito composed of a playground and a day nursery. Although located inside the shopping mall, it gives a sense of security like being in a comfortable home.

Image Courtesy © Daisuke Shima / Nacasa & Partners

Image Courtesy © Daisuke Shima / Nacasa & Partners

  • Architects: Emmanuelle Moureaux Architecture + Design
  • Project: Mama Smile
  • Location: Roseo Mito Shopping Mall, Mito, Ibaragi Prefecture, JAPAN
  • Photography: Daisuke Shima / Nacasa & Partners
  • Area: 459 m2
  • Open: November 1st 2014

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy