Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Amber&Art in Saint Petersburg, Russia by PIUARCH

Friday, January 13th, 2017

Article source: PIUARCH 

The Russian brand of jewellery and objects, Amber&Art, opens its first flagship store in Saint Petersburg.

The boutique – developed by Milanese Studio Piuarch – is located in the city center, inside the famous Antonov’s Merchant House built in 1824 by architect Domenico Adamini.

Image Courtesy © PIUARCH

Image Courtesy © PIUARCH

  • Architects: PIUARCH
  • Project: Amber&Art
  • Location: Saint Petersburg, Russia

(more…)

“House in Yatomigaoka” in Aichi, Japan by TSC Architects

Friday, January 13th, 2017

Article source: TSC Architects

This house offers the family a life to live closer to green. Living room is that the sash is completely full open, and has a space to feel the green integrated north garden and south garden. On 2nd floor balcony, planters are placed randomly, which makes a series of green together with green in front and back of the building. These plants help to cool down the temperature , block sunshine and offer privacy for residents. Planted zone with a vertical ties forms a favorable environment for the residential and region.

Image Courtesy © Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)

Image Courtesy © Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)

  • Architects: TSC Architects (Yoshiaki Tanaka)
  • Project: House in Yatomigaoka
  • Location: Aichi, Japan
  • Photography: Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)
  • Site area: 400.63 sqm
  • Built area: 118.52 sqm
  • Total floor area: 279.47 sqm
  • Design time: 2013
  • Completion: 2015

(more…)

M3・KG in Tokyo, Japan by MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

Friday, January 13th, 2017

Article source: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO

“dialogue” between the old and the new “substance” 
This is a house to be built in Tokyo, for a movie producer couple.
This architecture is consisted by combining L-shaped blocks of reinforced concrete and sequential frames of box-shaped engineer-wood. We put bedrooms, film archive and galley in solid concrete part for security, and living room in engineer-wood part for openness. 
As material that consist an open space that is 6m in height, 5.5m in width, 14m in depth, we choose thin engineer-wood (38mmx287mm).
Main theme for this architecture is to bring out a sense of mass and material, which were denied by modern architecture which pursued “white, flat wall” as a style.
We intentionally left the wood grain of mold on the surface of concrete, and choose textured stones and irons.
It goes without saying that a house is a relaxing place. A house like a white-cube, surrounded by flat, white walls everywhere, gives a person very abstract image.
But that image could only be sensed when we use intellective part of our brain. 
The problem is that we’re not all-intellective-creature. For the people like this client, who do enough intellectual labor on a daily basis, white-cube would only bring sense of fatigue.
The role of architecture, especially the ones for living, is to soothe the sensory side of people, not to stimulate the intellectual side. That’s my take.
Sure, intellectual living would have got some meaning as a fashion at the time when modern architecture was born.
However, now that it became a part of everyday life, its identity has been lost.
We have to examine whether our approach is rational or not every time we build architecture.

Image Courtesy © Ryota Atarashi

Image Courtesy © Ryota Atarashi

  • Architects: MOUNT FUJI ARCHITECTS STUDIO
  • Project: M3・KG
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Ryota Atarashi, Satoshi Asakawa
  • Design Team: Masahiro Harada + MAO (principals-in-charge) Naoto Ishii, Shohei Kuma, Yusuke Kakinoki
  • Consultants:
    • Structural engineering: Jun Sato structural engineers
  • MEP:
    • Buildings General Contractor: Eiger co.,ltd.
  • Structure: Reinforced concrete. partly wood frame
  • Site area:177.27m2
  • Building area: 106.33m2
  • Total floor area: 259.72m2
  • Number of stories: 2 story + 1 basement
  • Project year: 2006

(more…)

Zettel Club in Alessandria, Italy by GLF_ARCTCT – Architecture & Design Studio

Thursday, January 12th, 2017

Article source: GLF_ARCTCT – Architecture & Design Studio

Within a body of the building in which stood a kindergarten and other small productive activities there is Zettel Club, former club / restaurant now converted into a discotheque and a space adaptable to host a variety of events.

The industrial archeology of the place has inspired the work of restructuring and restyling pursued with one goal, to create a contemporary elegance space while preserving the industrial look of the site.

Image Courtesy © Riccardo Delfanti

Image Courtesy © Riccardo Delfanti

  • Architects: GLF_ARCTCT – Architecture & Design Studio
  • Project: Zettel Club
  • Location: Alessandria, Italy
  • Photography: Riccardo Delfanti
  • Software used: Vectorworks
  • Owner: Gian Luca Frigerio Architect
  • Area: 350 sqm
  • Construction: May/September 2016

(more…)

Brutalistic icon in Eindhoven, The Netherlands by Powerhouse Company

Thursday, January 12th, 2017

Article source: Powerhouse Company

The Bunker in Eindhoven will be redeveloped and extended with a high-rise residential tower

The Bunker, the former student centre of Eindhoven University of Technology, will receive a full renovation and will be extended with a high-rise residential tower.

Late 2015, the development combination RED Company & Being Development, along with architectural firm Powerhouse Company, won the competition for the redevelopment of The Bunker. The winning plan has been further developed in the past year in close collaboration with the Technical University and the municipality of Eindhoven.

Image Courtesy © Powerhouse Company

Image Courtesy © Powerhouse Company

  • Architects: Powerhouse Company
  • Project: Brutalistic icon
  • Location: Eindhoven, The Netherlands
  • Developers: RED Company & Being Development

(more…)

Novotown – A Handful of Cultural Experiences in Zhuhai, China by Aedas

Thursday, January 12th, 2017

Article source: Aedas

Located at the heart of the Hengqin Island in Zhuhai, China, and is just five minutes away from Macau, the project is positioned as both a tourist destination and a cultural/creative incubator for Southeast Asia. This mixed-use development features a retail ring which seamlessly links different experiences together while embracing a massive courtyard garden – the Heart of China Garden.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

 

(more…)

inSports in Beijing, China by Powerhouse Company

Thursday, January 12th, 2017

Article source: Powerhouse Company

Powerhouse Company has completed its most recent project in Beijing, China. The 1,000 m2 project, located on the ground floor of the Yintai centre at Guomao, is a multifunctional social venue with ski and snowboard simulators, a sports area and dance club, all shaped in a white mountain landscape under a warm golden sky.

The project is located between JianWai SOHO and the Park Hyatt hotel. The site is the latest addition to John Portman’s Yintai Centre, and with a full glass facade it gives the project great exposure in the CBD area of Beijing.

Bar and reception desk, Image Courtesy © Wu Qingshan

Bar and reception desk, Image Courtesy © Wu Qingshan

  • Architects: Powerhouse Company
  • Project: inSports in Beijing
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Wu Qingshan
  • Client: Yintai Group
  • Client project team: inluxury team
  • Ski simulators: SkyTechSport
  • Partner in Charge: Nanne de Ru, Stijn Kemper
  • Team: Anne Larsen, Ryanne Janssen, Thomas Grievink, Frank Loer, Borys Kozlowski, Yoko Cao, Erik Hoogendam, Mika Woll, Matteo Pavanello
  • Light design: LDPi
  • Local architect: GRN Design
  • Size: 1,000 m²

(more…)

The Hidden House in London, England by AR Design Studio

Thursday, January 12th, 2017

Article source: AR Design Studio 

AR Design Studio is delighted to announce the recent planning approval for its latest project, The Hidden House.

Situated in the Surrey Hills Area of Outstanding Natural Beauty, The Hidden House is a four bedroom home that has been fastidiously engineered to sit seamlessly within its stunning surroundings. Set on a disused riding school that was once a scar upon the countryside, the house has been designed to complete the landscape. The house’s geometry was informed by the North Downs’ geological arrangements. By embracing the erosion patterns of the area, the form was sculpted to become a continuation of the hill in which it sits. Taking further measures to blend the house in to the landscape, the project form uses ‘Dazzle Camouflage’, a tactic employed by ships during the First World War to deceive the eye and create illusions that help break up the solid mass.

Image Courtesy © AR Design Studio

Image Courtesy © AR Design Studio

  • Architects: AR Design Studio
  • Project: The Hidden House
  • Location: London, England
  • Visuals: AR Design Studio
  • Sketches: Mike Ibbotson- Ibbotson Studios
  • Size: GIA 500m2

(more…)

Duplex & the City in Sydney, Australia by Luigi Rosselli Architects

Thursday, January 12th, 2017

Article source: Luigi Rosselli Architects

Equivalent to the brownstones of New York, this interwar duplex is a humane scale solution to housing in the Sydney city fringes.

Shoulder to shoulder with other apartment buildings, the original 1920s two-storey flats were transformed into a four storey block with a basement carpark and cellar, a ground floor garden apartment and a two-storey penthouse.

The scissor balconies of the back elevation are angled to offer side views while maintaining the building’s rear alignment with the neighbouring properties. The Council thought but resisted the tempation to emacitate the elevation by cutting it back to a flat façade. Sydney City Council is a design intelligent council, a rare thing in that level of authority, Image Courtesy © Edward Birch

The scissor balconies of the back elevation are angled to offer side views while maintaining the building’s rear alignment with the neighbouring properties. The Council thought but resisted the tempation to emacitate the elevation by cutting it back to a flat façade. Sydney City Council is a design intelligent council, a rare thing in that level of authority, Image Courtesy © Edward Birch

(more…)

River Heights Residences in Taiyuan, China by People’s Architecture Office

Thursday, January 12th, 2017

Article source: People’s Architecture Office 

In a context of emptiness, 10,000 people are housed in 600,000sqm of residential development. The River Heights Residences, approaching the size of New York City’s Rockefeller Center, are located in an undeveloped suburban plot on the outskirts of Taiyuan, China. The project is an assemblage of mini-towers that promotes urban living and achieves a ‘metropolitan’ presence in a tabula rasa environment. By privileging collective form over the individual tower, the River Heights Residences express a unified and articulated skyline of mini-towers.

Image Courtesy © People's Architecture Office

Image Courtesy © People’s Architecture Office

  • Architects: People’s Architecture Office
  • Project: River Heights Residences
  • Location: Taiyuan, China
  • Client: Heights Properties Co., Ltd.
  • Principals: He Zhe, James Shen, Zang Feng
  • Project Architect: Zhang Minghui
  • Project Team: Liu Xiujuan, Zhang Yan , Li Peiyao, Liang Shaoyi, Liu Qianqian , Lu Jing, Chen Yixuan, Wang Wei, Ren Wei, Yang Bing, Lin Tianquan, Zhang Zhen, Cai Wenxin
  • Area: 600,000sqm
  • Completion: 2016

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy