Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Apartment building in Limassol, Cyprus by Vassiliades Architects

Tuesday, August 9th, 2016

Article source: Vassiliades Architects

The building is located in Limassol and consisted of 6 apartments. Morphologically, the building is a composition of solid volumes and surfaces, which vary in color and reflect functional differentiations and movements ∙ always aiming to the functionality and the comfort of the user. Dominant feature is the central vertical volume which is marked with a bright red color and serves the vertical movements. The balconies project into \”alignment\” as a reference to the morphological repeatability of the classic flats – only here, the order and the simplicity are the philosophy of composition. The glass railings highlight the overhanging levels and balance the \”heavy feeling\” of the compact set. In the latter, the circular openings in the \”frame\” that surrounds the balconies are opposed. Finally, the south facade retains the compact feeling, but the recesses and projections of the cubic volumes and the mild color variations offer the desired visual transitions that kill monotony.

Image Courtesy © Vassiliades Architects

Image Courtesy © Vassiliades Architects

(more…)

Lgreja de Várzea in Felgueiras, Portugal by Fcc arquitectura

Sunday, August 7th, 2016

Article source: Fcc arquitectura 

The old church, built by the hands of the people for more than 30 years ago has been recovered, making it more functional, modern and wide, improving the acoustics and the comfort of space. It was intended to build a new church within the old.

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG+SG

  • Architects: Fcc arquitectura
  • Project: Lgreja de Várzea
  • Location: S. Jorge de Várzea, Felgueiras, Portugal
  • Photography: Fernando Guerra | FG+SG
  • Software used: Autocad
  • Project starts: February 2008
  • Starts of works: May 2008
  • End of the works: October 2008

(more…)

House with Connecting Steps in Hokkaido, Japan by Yosuke Tomiya Architectural Design

Sunday, August 7th, 2016

Article source: Yosuke Tomiya Architectural Design

House with Connecting Steps is a minimalist residence located in Hokkaido, Japan.

The home is situated on a compact sloping site with enough space for a garden and a parking area.

The lowest level, which also serves as the foundation, contains abundant closet space for the residents.

Image Courtesy © Yosuke Tomiya Architectural Design

Image Courtesy © Yosuke Tomiya Architectural Design

(more…)

Church Hill Barn in Suffolk, UK by David Nossiter Architects

Sunday, August 7th, 2016

Article source: David Nossiter Architects

The site, situated on the Essex/Suffolk borders within the landscape immortalised by Constable was originally the home farm of the nearby Assington Hall Estate, destroyed by fire in the 1950s. It consists of a collection of farm buildings forming a courtyard. The centrepiece of the site with views over the rural landscape is a large barn of cathedral-like proportions.

Image Courtesy © David Nossiter Architects

Image Courtesy © David Nossiter Architects

  • Architects: David Nossiter Architects
  • Project: Church Hill Barn
  • Location: Suffolk, CO10, UK 
  • Structural Engineer: AFP Consult Ltd
  • Construction dates: 2014-2016

(more…)

Shear House in Yecheon, Korea by stpmj Architecture P.C.

Sunday, August 7th, 2016

Article source: stpmj Architecture P.C.

Shear House, a single family house in Korea, seeks how a simple treatment in pitched roof typology improves environmental qualities and influences to program organization. The volume of gable on the West end changes its placement along with body of house. It projects out toward South at the East end, while maintaining its triangular shape. The sheared volume is continuously pulled out towards South responding to sun orientation. It creates a deep eave in South and a terrace in North. The eave blocks direct sunlight in summer and allow natural lighting in winter. Openings at terrace in second level increase natural ventilation throughout the whole house. In addition double skin-facade controls heat and humidity thus the house reduces 20% of heat gain and loss in summer and winter.

Image Courtesy © Song Yousub

Image Courtesy © Song Yousub

  • Architects: stpmj Architecture P.C.
  • Project: Shear House
  • Location: Kyung Buk, Yecheon, Korea
  • Photography: Song Yousub
  • Construction: ON Group + stpmj
  • Structural Engineering: Duhang Engineering
  • Dimension: Area: 25’x45’x20’ – 1200 sf
  • Completed Year: 2016 / Apr.

(more…)

Przełomy in Szczecin, Poland by KWKPromes Robert Konieczny

Sunday, August 7th, 2016

Article source: KWKPromes Robert Konieczny

PREVIOUS STATE

At the end of the Second World War when the Potsdam Conference (1945) pushed back the German border, part of the region of Western Pomerania remained in Polish territory. The German inhabitants were deported and quickly replaced by new Polish settlers. For decades, Szczecin, the capital of the region, suffered from this uprooting and the ripping apart of its social fabric, a situation aggravated by the fact that, thanks to Soviet censorship, the people were denied a rigorous history of what had actually happened. This memory hole was accompanied by the testimony of numerous physical holes left in the city centre by allied aerial bombing attacks. What had once been a densely-populated, vibrant urban zone was turned into a pockmarked territory which Soviet architecture continued to ill-treat by opening up new motorways, putting up crude constructions of hefty concrete blocks and neglecting the city’s many desolate, empty lots.

Image Courtesy © Jakub Certowicz

Image Courtesy © Jakub Certowicz

  • Architects: KWKPromes Robert Konieczny
  • Project: Przełomy
  • Location: Szczecin, Poland
  • Photography: Juliusz Sokołowski, Jakub Certowicz, Aneta Popławska-Suś, Magdalena Kotelon
  • Developer: Muzeum Narodowe w Szczecinie
  • Collaborators: authors: Robert Konieczny, Katarzyna Furgalinska, Dorota Zurek coauthor: Michal Lisinski collaboration: Aleksandra Stolecka, Piotr Tokarski, Adam Radzimski, Joanna Biedna, Magdalena Adamczak
  • Cost: 6,202,500 €
  • Area: 9,577 m2
  • Beginning of the project: 2009
  • Beginning of work: 2012
  • End of work: 2015

(more…)

“House in Bonfim” in Porto, Portugal by AZO. Sequeira Arquitectos Associados Lda

Sunday, August 7th, 2016

Article source: AZO. Sequeira Arquitectos Associados Lda 

The Bonfim house is a reconstruction of a pre existing home in Porto, north of Portugal, dated from the late 70s.

It is intended for a young family living in the city. This family wanted a functional home with large, cleared areas with 4 floors and about 450sq.

Image Courtesy © Nelson Garrido

Image Courtesy © Nelson Garrido

  • Architects: AZO. Sequeira Arquitectos Associados Lda
  • Project: “House in Bonfim”
  • Location: Bonfim, Porto, Portugal
  • Photography: Nelson Garrido
  • Project Architects: Mário Sequeira
  • Project Team: João Alves, Fátima Barroso
  • Site Area: 1018 sqm
  • Project Area: 450 sqm
  • Project Year: 2015

(more…)

‘Simone Veil’ group of schools in Colombes, France by Dominique Coulon & associés

Sunday, August 7th, 2016

Article source: Dominique Coulon & associés

The ‘Simone Veil’ group of schools forms a structural element in the urban composition of the new eco-neighbourhood. It is tightly embedded in the dense urban fabric, opposite a park and straddling the maintenance workshops for the new tram line.

Image Courtesy © Eugeni Pons

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: Dominique Coulon & associés (Dominique Coulon, Olivier Nicollas)
  • Project: ‘Simone Veil’ group of schools
  • Location: 3 rue Marguerite Yourcenar, 92700 Colombes, France
  • Photography: Eugeni Pons, Guillaume Wittmann and David Romero-Uzeda
  • Architects assistants: Guillaume Wittmann, Emilie Brichard, Jean Scherer
  • Engineers and consultants:
    • Structural Engineer: Batiserf Ingénierie
    • Electrical Engineer: BET G.Jost
    • Mechanical Plumbing Engineer: Solares Bauen
    • Cost Estimator: E3 économie
    • Acoustics: Euro Sound Project
    • Ergonomist: Defacto
    • Kitchen expert: Ecotral
    • Landscape: Bruno Kubler
  • Budget: 16 300 000 € H.T
  • Surface: 7600 m2
  • Schedule:
    • Competition: December 2010
    • Plans and technical phases: from march 2011 to july 2012
    • Construction: from january 2013 to august 2015

(more…)

Chamfer House in Victoria, Australia by Mihaly Slocombe Architects

Sunday, August 7th, 2016

Article source: Mihaly Slocombe Architects

Chamfer House revisits a post and beam dwelling designed in 1977 by Kevin Borland, the Hildebrand House. It sits within an established garden on Oliver’s Hill, a crucible of late modernism overlooking Port Phillip Bay. Our clients approached us soon after moving in. They wanted to protect the timber ceilings, exposed Oregon structure and fingerjointed window frames they loved, while also updating the house to suit their young family.

Back garden, Image Courtesy © Andrew Latreille

Back garden, Image Courtesy © Andrew Latreille

  • Architects: Mihaly Slocombe Architects
  • Project: Chamfer House
  • Location: Mornington Peninsula, Victoria, Australia
  • Photography: Andrew Latreille
  • Land surveyor: Dickson Hearn
  • Quantity surveyor: Jonnar Consulting Services
  • Structural engineer: ZS Consulting
  • Building surveyor: Lorenzini Group
  • Builder: Basis Builders
  • Original construction: 1977
  • Original style: Romantic rationalism
  • Original architect: Kevin Borland
  • Site area: 964sqm
  • Building area: 270sqm
  • Design period: September 2011 – June 2014
  • Construction period: June 2014 – June 2015
  • Completion: 1st June 2015

(more…)

Laredo 18 in Mexico City by Wolff Arquitectura

Sunday, August 7th, 2016

Article source: Wolff Arquitectura

Laredo 18 is a project based on the restoration of a 1960’s building in the Colonia Condesa that is made up of 3 floors, 6 apartments, ground floor parking and a commercial space. Being a poorly maintained building, the project focused on establishing more efficient use of space to maximize economic profitability and environmental form. We modernized the original integrity of the building by combining original elements with handicrafts, metal, and natural materials (stone and wood). We were also able to add 3 apartments, making a total of 9 in the building, with 2 penthouses on the fourth floor and a study on the ground level.

The building seeks integration and permanence to the colony as part of a contemporary intervention to an existing property.

Image Courtesy © Wolff Arquitectura

Image Courtesy © Wolff Arquitectura

  • Architects: Wolff Arquitectura
  • Project: Laredo 18
  • Location: Calle Laredo 18, Hipodromo Condesa. Mexico City- ZC: 06100
  • Year of Completion: 2016

(more…)

Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise