Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Fulham Pavilion in London by Silver & Co.

Sunday, August 13th, 2017

Article source: Satchel Tang

Silver & Co has designed and converted a derelict shed into a flexible multi-functional art studio for an artist couple and their child at the bottom of a West London garden.

Image Courtesy © Jason Taylor

(more…)

Acoustic Shells in Littlehampton, England by Flanagan Lawrence

Sunday, August 13th, 2017

Article source: Flanagan Lawrence

Sited in a sunken garden beside the beach in Littlehampton, West Sussex, UK, these ‘Acoustic Shells’ act as a stage and shelter for the local community. Prompted by a desire to reinvigorate Littlehampton with its gentility of the early 20th century, the shells materially enhance the public open space of the adjacent greensward and satisfy an essential social need that is not provided elsewhere in the area.

Image Courtesy © Flanagan Lawrence

  • Architects: Flanagan Lawrence
  • Project: Acoustic Shells
  • Location: Littlehampton, England

(more…)

The Itupeva House in Brazil, by Aresto Arquitetura

Sunday, August 13th, 2017

Article source: Aresto Arquitetura

The house is basically organized in a large block in format with two floors.

The social sector was positioned on the lower floor, which features the living room, dining room, kitchen, home theater, utility room, guest toilet, laundry room, gourmet space and pool. On the ground floor are the garage, the warehouse, the entrance hall, the office and the three dormitories.
The local conditions were decisive for the solutions adopted in the project. The lot is located in the highest part of the condominium, which allowed the creation of large openings overlooking the natural landscape.

This privileged location also allowed a better use of ventilation and natural lighting. The large openings in opposite directions allow the control of the air currents inside the house.

Image Courtesy © Danillo Mazzani

  • Architects: Aresto Arquitetura (Danillo Mazzani)
  • Project: The Itupeva House
  • Location: Brazil
  • Software used: Autocad, SketchUp, Revit

(more…)

Travelstart in Cape Town, Africa by Inhouse

Sunday, August 13th, 2017

Article source: Samantha Kerr

Already nearing its second decade, Travelstart remains one of Africa’s leading online travel agencies and booking websites. Having recently relocated its Cape Town headquarters to a two-and-a-half-storey set of offices in Longkloof Studios, located just off the bustling hub that is Kloof Street; it is natural that the company should wish to set itself up in a working space that would reflect its efficiency and modernity. The initial interior design concept was inspired by the office featured in Nancy Meyers’ 2015 comedy film The Intern, upon which Travelstart’s CEO wished to model the new space. From there, Inhouse Director, Phillip Wyatt and Senior Designer, Chrismari Loubser, were delighted to help make the vision happen.

Image Courtesy ©Samantha Kerr

  • Architects: Inhouse
  • Project: Travelstart
  • Location: Cape Town, Africa
    (more…)

Offices for the South Asian Human Rights Documentation Centre in New Delhi, India by Anagram

Sunday, August 13th, 2017

Article source: Anagram

South Asian Human Rights Documentation Centre (SAHRDC) is a non-governmental organisation which seeks to investigate, document and disseminate information about human rights. A small office with limited resources, the SAHRDC also runs an internship programme attracting scholars from universities in India and abroad. It required an office to be made on a 50 sqm plot emphasising spatial efficiency and cost effective construction.

Image Courtesy ©Anagram

  • Architects: Anagram
  • Project: Offices for the South Asian Human Rights Documentation Centre
  • Location: New Delhi, India
  • Design Team: Vaibhav Dimri and Madhav Raman
  • Structure: Trabeated structure in concrete (Cast in situ) and Exposed Brick masonry
  • Cost Of Construction: INR 2100000/- (Rupees Twenty One Lakh only)
  • Site Area: 50 sqm.
  • Covered Area: 172 sqm
  • Construction Period: October 2004 -July 2005

(more…)

House In The Market in Seville, Spain by sol89

Sunday, August 13th, 2017

Article source: sol89 

The project arises from an emergency situation: a town hall execution order requires new owners of this 19th century home to intervene on it immediately to repair the pathologies detected by the technical inspection carried out some years before. The urgency and the limited budget conditioned the mode of intervention: the owners decided to start the work themselves. They demolished partitions, removed suspended ceiling and claddings walls, to get to know what the house could hide. In the process in which they move blindly, where to erase is needed more than to draw and where the project goes and comes back, they go slowly discovering latent house that was hidden, veiled under the guise of partitions, mortars and plasters. Along the way, they decide to remove damaged parts, recover blind holes which existed in another time and to give up surface in exchange for volume. They also opt to retain those rediscovered elements that narrate the history of that place assuming that time also builds. During the two-year renovation process, the needs of its owners change.

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: sol89 (María González and Juanjo López de la Cruz)
  • Project: House In The Market
  • Location: Seville, Spain
  • Photography: Fernando Alda
  • Construction: Autoconstrucción y Fdez
  • Surface of the intervention: 250 m²
  • Project: 2009-2012
  • Execution: 2009-2012

(more…)

NG Residence in Mumbai, India by Atelier Design N Domain

Sunday, August 13th, 2017

Article source: Atelier Design N Domain

Whether classic or contemporary, loud or minimalist, concepts do not follow with just elements of designs. Each space either fiction or non-fiction, merry or productive has its own story telling.

Image Courtesy © Sebastian Zachariah

  • Architects: Atelier Design N Domain
  • Project: NG Residence
  • Location: Mumbai, India
  • Photography: Sebastian Zachariah 
  • Area: 2500. Sqft
  • Completion year: 2014

(more…)

Leon de Grief Library Park in Medellin, Colombia by EL EQUIPO MAZZANTI

Friday, August 11th, 2017

Article source: Giancarlo Mazzanti

Design concept

The aim for the project is to establish a project that enables the biggest amount of urban connections and the development of public spaces. To achieve this, there are several proposals such as enabling the roofing of the building as public space, empowering meeting places and developing viewing-points which overlook the city.

Image Courtesy © Sergio Gómez

  • Architects: EL EQUIPO MAZZANTI  (Andrés Sarmiento, Juan Manuel Gil, Fredy Pantoja, Camilo Mora, Ivan Ucros, Alejandro Piña, Pedro Saa, Gustavo Vásquez)
  • Project: Leon de Grief Library Park
  • Location: Medellin, Colombia
  • Photography: Sergio Gómez
  • Area: 6.800 m²

(more…)

Concrete House in Valencia, Spain by Ruben Muedra Estudio de Arquitectura

Friday, August 11th, 2017

Article source: Muedra Estudio de Arquitectura

Corner housing constituted as a powerful volume of two levels differentiated by use and materiality. With concrete formwork in wood plank in superior plants, and with coating of slats of steel in black in the inferior one. In continuity, the outer courtyards are built in black deploye.

Image Courtesy © Ruben Muedra Estudio de Arquitectura

  • Architects: Muedra Estudio de Arquitectura
  • Project: Concrete House
  • Location: 46960 Aldaia, Valencia, Spain
  • Architect in Charge: Rubén Muedra
  • Collaborators: Marina Victoria, Emilio Belda, Inés Fabra, Javier Muedra
  • Structure: Emilio Belda
  • Technical architect: Rubén Clavijo
  • Interior design: Rubén Muedra
  • Area: 390,00 m2
  • Plot Area: 210,00 m2
  • Project Year: 2014
  • Year of construction: 2015 (11 months)

(more…)

A•lava in Helsinki, Finland by Aalto University Wood Program

Friday, August 11th, 2017

Article source: Aalto University Wood Program

Designed and constructed by a team of 20 students from the Aalto University’s Wood Program, the pavilion provides a sheltered stage for Annantalo, an art center for young people and families in the center of Helsinki, Finland. The stage is build as a semi-permanent building and will accommodate various art events from the school during the summers for the next five years.

Image Courtesy © Philip Tidwell

  • Architects: Aalto University Wood Program
  • Project: A•lava
  • Location: Annantalo, Annankatu 30 00100 Helsinki
  • Photography: Marc Goodwin and  Philip Tidwell
  • Engineer: Antti Haikala (FI)
  • Tutors: Pekka Heikkinen (FI), Philip Tidwell (US), Willem van Bolderen (NL)
  • Student Design Team: Alba Aguilar (MX), Emilia Almqvist Jansson (SW), Mathias Björkman (FI), Caio Cintra (BR), Rodrigo Giorgi (BR), Riccardo Guerri (IT), Noora Kassinen (FI), Loreto Mancilla Bahamonde (CL), Elsa Mendoza (MX), Guido Mitidieri (IT), Teodor Nilson (SW), Tatsuro Sakata (JP), Andrea Settimi (IT), Heidi Silvennoinen (FI), Hannah Smith (CA), Kire Stavrov (MK), Jianlin Sun (CA), Kenji Takahashi (JP), Paul Texereau (FR), Sonja Äärilä (FI)
  • Area: 81 m2 (covered)
  • Project Year: 2017

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise