Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Teotitlán del Valle Community Cultural Center in Oaxaca, Mexico by PRODUCTORA

Thursday, November 9th, 2017

Article source: PRODUCTORA 

This Community Cultural Center exhibits the archeological and textile wealth of Teotitlán del Valle, a village in the Mexican state of Oaxaca. The principal volume, facing the village square, houses the Museum which will host the collections and activities of the present Teotitlán Museum of History. In formal terms, the project is governed by the aesthetics of the immediate context, which determine the height, color, and materials used. The secondary volume contains the Municipal Library and a service zone. The area occupied by both buildings on the site represents just 18% of the whole surface area, leaving a large public space of plaza and gardens. This helps to improve the pedestrian routes passing across the site and connecting with the main square, inserting the new public spaces created by the Cultural Center into the circuit of existing plazas that define the urban structure of the village.

Image Courtesy © Luis Gallardo

  • Architects: PRODUCTORA ( Wonne Ickx, Abel Perles, Víctor Jaime )
  • Project: Teotitlán del Valle Community Cultural Center
  • Location: Teotitlán del Valle, Oaxaca, México
  • Photography: Luis Gallardo
  • Client: Municipality of Teotitlan del Valle
  • Collaborators: Rosalía Yuste, Josue Palma, Pamela Martínez, Antonio Espinoza, Andrés Rivadeneyra, Iván Villegas
  • Contractor: Bonarq (Ismael Rojas)  |
  • Structural Engineering: Kaltia Consultores (Verónica Correa) and DAE (Juan Felipe Heredia)
  • Technical Engineering: BioE (Alejandro Lirusso)
  •  Surface: 1,700 m2

(more…)

Tab House in Yamanashi, Japan by Takanori Ineyama Architects

Thursday, November 9th, 2017

Article source: Takanori Ineyama Architects

A house for young couples to migrate from Tokyo to Yamanashi.

Religion with the community is a very important factor for migrants from the city.

We thought that opening the owner ‘s behavior will increase the opportunity to come in contact with the surrounding residents and surrounding nature.

Image Courtesy © Takanori Ineyama Architects

  • Architects: Takanori Ineyama Architects
  • Project: Tab House
  • Location: Yamanashi, Japan
  • Architect in Charge: Takanori Ineyama
  • Structure: Kazuyuki Ohara , Shuichi Takahashi / BSI
  • Construction: Takumi Construction
  • Area: 58m2

(more…)

A rooftop gem in Haarlem, the Netherlands by AHAA en Studiospacious

Thursday, November 9th, 2017

Article source: AHAA en Studiospacious 

After a characteristically steep climb to the former storage attic of this building you enter in the heart of the loft.

With the removal of the suspended ceiling, height is gained and the beam for lifting goods from the street is made visible – a traditional and distinctive element in the completely modernised apartment. By making an open floorplan, a free height of over 3.2 meters and an uninterrupted wooden herringbone floor, the narrow and deep apartment is turned into a light, continuous space.

Image Courtesy © Studio Kopp

  • Architects: AHAA en Studiospacious
  • Project: A rooftop gem
  • Location: Haarlem, the Netherlands
  • Photography: Studio Kopp
  • Contractor: Korbeel Aannemers
  • Team: Annemarijn Haarink, Freddy Koelemeijer en Coen Smit
  • Year: 2016

(more…)

K.Por House in Tambon Yang Yo Phap, Thailand by SUTE ARCHITECT

Thursday, November 9th, 2017

Article source: SUTE ARCHITECT

Ms.Por’s house is the steel structure modern style house. It located in the middle of the field, that is the first figure when the designer realized the task to design  Ms. Por’s house. This house has 3 bedrooms, a family home in a big rice mill surrounded by fields that can provide 360 ​​degree views and steel structure to save construction time and labor saving in construction.

Image Courtesy © IssiraTonehongsa

  • Architects: SUTE ARCHITECT
  • Project: K.Por House
  • Location: Tambon Yang Yo Phap, Thailand
  • Photography: IssiraTonehongsa
  • Built Area (m2 or sqft): 530 m2
  • Completion Year: 2017

(more…)

Office Building Of The National Institute Of Social Security in Granada, Spain by Mizien Arquitectura

Thursday, November 9th, 2017

Article source: Mizien Arquitectura

 

The new office building of the National Institute of Social Security (INSS – Instituto Nacional de la Seguridad Social) is situated in an area of urban development in northern Granada, where a great deal of construction activity is still taking place. With its angular shape, it almost completely covers the triangular plot. The representative new building, which is oriented towards the three surrounding streets, notably contributes towards shaping the newly created cityscape.

Image Courtesy © Schüco

  • Architects: Mizien Arquitectura
  • Project: Office Building Of The National Institute Of Social Security
  • Location: Granada, Spain
  • Photography: Schüco (exteriors), Jesús Granada (interiors)
  • Client: INSS (Instituto Nacional de la Seguridad Social, Ministerio de Empleo y Seguridad Social, Gobierno de España)
  • General contractor: UTE Teginser Granadal
  • Budget: 10.300.000 €
  • Area: 6.000 m2

(more…)

Invermark in Cape Town, South Africa by SAOTA

Thursday, November 9th, 2017

Article source: SAOTA 

Located in the leafy suburb of Higgovale, set below the iconic Table Mountain, House Invermark overlooks the city and harbour of Cape Town. Forty seven years after receiving a medal for excellence, House Invermark has been awarded a prestigious Commendation from the Cape Institute for Architecture (CIfA), in recognition of noteworthy contributions to architecture.

Image Courtesy © Adam Letch and Stefan Antoni

  • Architects: SAOTA (Gilbert Colyn (1969) )
  • Project: Invermark
  • Location: Cape Town, South Africa
  • Photography: Adam Letch and Stefan Antoni
  • Software used: 3D studio, 3dS Max, V-Ray
  • Project Architects: Stefan Antoni and Leah Johnson
  • Quantity Surveyor: SBDS
  • Consulting Engineers: Moroff & Kühne
  • Main Contractor: Mansfield Construction
  • Interior Design: ARRCC and Home Owner
  • Interior Décor: OKHA
  • Landscaping: Nicholas Whitehorn

(more…)

Expo III MF Apartment in Lisbon, Portugal by João Tiago Aguiar, arquitectos

Thursday, November 9th, 2017

Article source: Tiago Aguiar, arquitectos

The apartment in question is located in Parque das Nações area in a contemporary building.

Although having relatively spacious compartments it really didn’t properly exist a sense of unity between the parts of the apartment. The social area was too partitioned and the existence of different materials in a relatively small space generated a space with lack of fluidity. The stone in the entrance hall and living-room as well as the tiles in the kitchen and in the bathroom created a too dated and cold atmosphere. The idea was to unify as much as possible the atmosphere of the apartment in order to dilute its limits. This concept gained shape with the implementation of a single pavement in cement that would link all the spaces.

Image Courtesy © FG+SG – FOTOGRAFIA DE ARQUITECTURA

  • Architects: João Tiago Aguiar, arquitectos
  • Project: Expo III MF Apartment
  • Location: Parque das Nações, Lisbon, Portugal
  • Software used: Autocad
  • Photography: FG+SG – FOTOGRAFIA DE ARQUITECTURA
  • Construtor/Builder: A RENOVADORA CONSTRUÇÕES, LDA.
  • Team: Ruben Mateus, André Silva, João Nery Morais, Rita Lemos, Laura Cettolin, Arianna Camozzi, Maria Sousa Otto, Ricardo Cruz
  • Total built area (m2): 100m2
  • Year of completion: 2016

(more…)

Bankstown Garden in Australia by Tony Owen Partners

Thursday, November 9th, 2017

Article source: Tony Owen Partners

Bankstown Gardens is a 9 storey signature apartment development consisting of 54 units, landscaped garden setting. The site is close to Bankstown CBD, so it is on the door step of schools, restaurants and shops as well as bus, railway and transport facilities.

Image Courtesy © Tony Owen Partners

  • Architects: Tony Owen Partners
  • Project: Bankstown Garden
  • Location: Bankstown, Australia
  • Software used: Rhino

(more…)

Briardene in Hampshire, England by OB Architecture

Thursday, November 9th, 2017

Article source: OB Architecture 

Briardene is a small development of 2 detached houses on the site of a former bungalow in the village of West Wellow in Hampshire.

Our developer client wanted to maximise the potential of the site with a sensitive but contemporary scheme that would find favour with the planning officers. Our challenge was to convince the local authority and neighbours alike that a net gain of one unit was acceptable on what is quite a restricted site.

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: OB Architecture, (Grant Freeman)
  • Project: Briardene
  • Location: West Wellow, Hampshire, England
  • Photography: Martin Gardner
  • Structural Engineer: WRD Engineers Ltd
  • Gross Internal Floor Area: 156 sq.m.
  • Start on Site Date: May 2016
  • Completion: December 2016

(more…)

House in Hamilton, Australia by Tato Architects

Wednesday, November 8th, 2017

Article source: Tato Architects 

Intellect for Living in Semi-exterior Spaces that are Equivalent to interior

This residence is located in Brisbane, the capital city of Queensland, Australia. This region is home to the Queenslander — a traditional style of wooden stilted house complete with veranda. The characteristic veranda is an environmental interface for keeping sunlight off the buildings outer walls, and also serves to link residents to their city and community through acting as an entrance porch, and sometimes even a dining room or reception area for greeting guests. In Japan these roles used to be carried out by engawa loggias and earthen floors, but such spaces are now in the process of disappearing. People greatly value the type of lifestyle, which can take place in semi-outdoor spaces. I saw an example of this in a housing catalogue issued in 1939, in which indoor and semi-outdoor areas were displayed in different colors and both of their floor spaces noted down for readers.

Image Courtesy © Tato Architects

  • Architects: Tato Architects
  • Project: House in Hamilton
  • Location: Hamilton, Australia
  • Team: Yo Shimada, Paul Hotston, Chihiro Ishii, Yohei Omura
  • Site Area: 472㎡
  • Building Area: 133㎡
  • Total Floor Area: 185㎡

(more…)

Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise