Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

BMW Centenary Sculpture Goodwood Festival of Speed 2016 in Chichester, United Kingdom by Gerry Judah

Tuesday, July 12th, 2016

Article source: v2com

Gerry Judah was asked by BMW to come up with a sculpture, bigger and better than anything done before, to commemorate their centenary at Goodwood Festival of Speed in Chichester, West Sussex.  With over two hundred thousand visitors over one weekend, this is the global platform where the world’s most amazing motorsport machines are in evidence, static and dynamic.  It is also where one can see a sculpture that each year is different, dramatic, exciting, uncompromising and quite frankly, spectacular!  All designed for the past 19 years by Judah himself.

Image Courtesy © David Barbour

Image Courtesy © David Barbour

  • Architects: Gerry Judah
  • Project: BMW Centenary Sculpture Goodwood Festival of Speed 2016
  • Location: Chichester, England, UK
  • Photography: David Barbour
  • Client: BMW
  • Design & Production: Gerry Judah
  • Engineering: Diales
  • Fabrication & Installation: LittleHampton Welding

(more…)

69 Housing units, 1 gymnasium in Paris, France by AAVP – Atelier D’architecture Vincent Parreira

Tuesday, July 12th, 2016

Article source: Metropolis Communication

Taking into account the context of a blend of populations, memories of bygone activities and the many built styles and uses expressed in the surrounding built environment, this operation includes a gymnasium, atop which 69 social housing units have been built. Its first aim is to hybridize the industrial scale with the more intimate one of the individual housing unit.

Image Courtesy © Luc Boegly

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: AAVP – Atelier D’architecture Vincent Parreira
  • Project: 69 Housing units, 1 gymnasium
  • Location: 4-14,  passage Delessert / 10-12, rue Pierre Dupont 75010 Paris, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Client: ICF La Sablière
  • Company: N.C
  • Certifications :  Cerqual (housing units), Certivea (gymnasium), Plan Climate Ville de Paris
  • Construction costs: €14.87m excl. VAT
  • Floor area: 6,445 m²
  • Lot size: 2,135 m²
  • Calendar: delivered April  2016

(more…)

Dutch design for Nestlé’s open house in Vevey, Switzerland by Tinker imagineers

Tuesday, July 12th, 2016

Article source: v2com

Nestlé has opened its doors to the public. On the occasion of the 150th anniversary of the world’s largest food company, Utrecht experience design bureau Tinker imagineers has designed the family experience nest in Switzerland. An open house with a floor area of 6,626 m2 (3500m2 exhibition space), located in Vevey at Lake Geneva, in the place where Henri Nestlé established his first factory in 1866.

Exterior of nest by night, Image Courtesy © Mike Bink

Exterior of nest by night, Image Courtesy © Mike Bink

  • Architects: Tinker imagineers
  • Project: Dutch design for Nestlé’s open house
  • Location: Vevey, Switzerland
  • Photography: Mike Bink

(more…)

Junior high school, boarding school, sports complex for the disabled and cultural center in Lille, France by Chartier Dalix Architectes

Tuesday, July 12th, 2016

Article source: Chartier Dalix Architectes

The Moulin Junior High School is located in the southern area of Lille, in a neighborhood that has undergone major transformations in recent decades. Mainly occupied by a population of workers, this neighborhood possesses an urban fabric that is still largely one of brick buildings, factories and buildings related to freight whose renovation has spurred a renewal of the entire neighborhood (as illustrated in reconversion of the Saint-Sauveur train station for example).

Image Courtesy © Takuji Shimmura

Image Courtesy © Takuji Shimmura

  • Architects: Chartier Dalix Architectes
  • Project: Junior High School, Boarding School, Sports Complex For The Disabled And Cultural Center
  • Location: Lille, France
  • Photography: Takuji Shimmura
  • Client: General Council – Département du Nord, city of Lille
  • General contractor: Chartier Dalix architects, AvantPropos architects
  • Bet: HDM engineering [fluids, structure], ACT environment [HQE] Becquart [eco], Flandres analyses [acoustics] KVDS [landscape]
  • Hqe: Junior High School: certified by Certivea, 3 TP targets and 6 P targets, Gymnasium: certified HQE
  • Cost: €21m excl. VAT
  • Surface: 13,853 m² Adjusted gross floor area
  • Calendar: Delivered end 2015

(more…)

Narch Apartment in Barcelona, Spain by narch architects

Tuesday, July 12th, 2016

Article source: narch architects

Barcelona´s architects joan ramon pascuets + monica mosset / narch has renovated an early twentieth century apartment in Eixample district (1925).

The client´s requests included a space large enough to hold family events and two rooms.

We looked for a possibility to create an apartment of 64 square meters with no walls. We wanted to keep the original mosaic floors that reveal the original room layout.

Image Courtesy © Adrià Goula

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: narch architects
  • Project: Narch Apartment
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Adrià Goula

(more…)

Modelia Days NAKANOBU in Tokyo, Japan by Ryuichi Sasaki / Sasaki Architecture + Rieko Okumura / Atelier O

Tuesday, July 12th, 2016

Article source: Ryuichi Sasaki / Sasaki Architecture + Rieko Okumura / Atelier O

The building sits in a neighbourhood shopping lane in Nakanobu, just south to the central district of Tokyo. The town is a mixture of old and new. A grandma’s confectionary and a jazz festival, pensioners among young couples, all share the same streets happily together. The site locates itself in the vicinity of a newsstand, a bathhouse and alike. In order to fit in to this yet humble liveliness of the town, the building’s scale is restrained to those of the neighbouring buildings, 4 stories with only 12 units.

Image Courtesy © Bauhaus Neo

Image Courtesy © Bauhaus Neo

  • Architects: Ryuichi Sasaki / Sasaki Architecture + Rieko Okumura / Atelier O
  • Project: Modelia Days NAKANOBU
  • Location: 6-23-16 Togoshi, Shinagawa-ku, Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota, Bauhaus Neo
  • Client: SHUKO KENSETSU Co.,LTD
  • Design Team: Ryuichi Sasaki, Rieko Okumura, Gen Sakaguchi, Michal Rogozinski
  • Producer: Modelia CO.,LTD
  • Light Design: Natsuha Kameoka / Lighting Sou
  • Contractor: MAGOME CONSTRUCTION Company
  • Building Management: ALPHA MANAGEMENT & PARTNERS CO.,LTD.
  • Total Floor Area: 331.19 m2
  • Starting Date: January, 2015
  • Completion Date: February , 2016

(more…)

Itacolomi 445 Apartment in Brazil by Diego Revollo

Tuesday, July 12th, 2016

Article source: Diego Revollo

From the ceiling to the walls, Diego Revollo, one of the most important names among the creators of the new Brazilian décor, offers a box that encapsulates a sophisticated selection of art and furniture, with balance and great visual effect.

Image Courtesy © Alain Brugier

Image Courtesy © Alain Brugier

  • Architects: Diego Revollo
  • Project: Itacolomi 445 Apartment
  • Location: Itacolomi, Brazil
  • Photography: Alain Brugier

(more…)

Museum building in Mannheim, Germany by gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

Sunday, July 10th, 2016

Article source: gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

The new museum building at Friedrichsplatz in Mannheim links up with the historic Art Nouveau building and has been designed as “city in the city”. Within a simple overall structure, individual units have been arranged in an inspiring composition to provide exhibition space and rooms for supporting functions. They enclose a central atrium and are linked via galleries, terraces and bridges. In analogy to the elements that make up urban environments – buildings, blocks, streets and squares – the architects have created varied circular routes through enclosed and open spaces with changing vistas and outlooks. As in the layout of the city of Mannheim with its “street squares”, the clear overruling structure makes orientation easy; at the same time, each situation conveys new impressions – just as the city’s diversity of the architecture, changes in the building lines, recesses and empty plots ensure that no space is identical to another.

Perspective northwest, Image Courtesy © gmp

Perspective northwest, Image Courtesy © gmp

  • Architects: gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner
  • Project: Museum building
  • Location: Mannheim, Germany
  • Client: Stiftung Kunsthalle Mannheim
  • Design: Meinhard von Gerkan and Nikolaus Goetze with Volkmar Sievers
  • Project leader, Competition: Di Miao
  • Competition Design Team: Ulrich Rösler, Mira Schmidt, Steffen Lepiorz, Liselotte Knall, Kai Siebke, Frederik Heisel
  • Team 3D and Visualization: Markus Carlsen, Tom Schülke, Jens Schuster, Christoph Pyka, Kenneth Wong
  • Project leader, Execution: Liselotte Knall, Kerstin Steinfatt
  • Execution Design Team: Anna Falkenbach, Ulrich Rösler, Raimund Kinski, Amra Sternberg, Viktoria Wagner, Hanna Diers, Michèle Watenphul
  • Gross Floor Area: 15.835 m2

(more…)

New Slussen in Stockholm, Sweden by Foster + Partners

Sunday, July 10th, 2016

Article source: Foster + Partners

Today marks a unique moment in Stockholm’s history as work starts on site at Slussen, located at the heart of the historic city and its archipelago. The construction of the New Slussen is one of the largest urban transformation projects in Sweden. It was won by Foster + Partners following an international competition and is being designed in collaboration with the City of Stockholm. Following extensive public consultation, the SEK 12 Billion project will create a dynamic urban quarter, responding to its historic context and transforming the city centre.

View from the new restaurants and cafes of Sodermalm towards Gamla Stan with the new bridge connecting the two urban centres, Image Courtesy © Foster + Partners

View from the new restaurants and cafes of Sodermalm towards Gamla Stan with the new bridge connecting the two urban centres, Image Courtesy © Foster + Partners

  • Architects: Foster + Partners
  • Project: New Slussen
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Photography: Richard Davies

(more…)

Gutter House in Guaíba, Brazil by Núcleo de Arquitetura Experimental

Sunday, July 10th, 2016

Article source: Núcleo de Arquitetura Experimental

The house has a naturalistic character, with its structure and covering being molded “in loco”, through the use of   traditional construction techniques. The openings, exterior walls and other similar elements were designed and executed by local professionals, with no predominant suppliers.

Image Courtesy © Alexandre Prass

Image Courtesy © Alexandre Prass

  • Architects: Núcleo de Arquitetura Experimental
  • Project: Gutter House
  • Location: Guaíba, RS-Brazil
  • Photography: Alexandre Prass
  • Project team: Arq. Alexandre Rögelin Prass
  • Area: 74,91 m²
  • Project Year: 2010
  • Construction Year: 2011

(more…)

Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise