Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Sustainable Modernist Dwelling in South Downs National Park, England by G M Moore & Associates

Friday, July 8th, 2016

Article source: G M Moore & Associates

To design a replacement eco-friendly replacement dwelling.

The site is situated relatively high in the downs above the village of Rodmell near Lewes, East Sussex.

Image Courtesy © G M Moore & Associates

Image Courtesy © G M Moore & Associates

  • Architects: G M Moore & Associates
  • Project: Sustainable modernist dwelling
  • Location: South Downs National Park, England, UK

(more…)

TELUS Garden in British Columbia, Canada by office of mcfarlane biggar architects + designers (omb)

Thursday, July 7th, 2016

Article source: office of mcfarlane biggar architects + designers (omb)

To emphasize its status as a leading organization in the world of telecommunications that is also civically, culturally and environmentally minded, TELUS collaborated with Westbank to transform an entire city block of prime downtown Vancouver realestate into an inspiring workplace and a welcoming destination for the downtown community. The ambitious one-million-squarefoot, $750 million development designed by Henriquez Architects comprises a 24-floor office tower and a 53-floor residential tower, with nine floors dedicated to TELUS’ national headquarters.

Image Courtesy © Andrew Latreille

Image Courtesy © Andrew Latreille

  • Architects: office of mcfarlane biggar architects + designers (omb)
  • Project: TELUS Garden
  • Location: Vancouver, British Columbia, Canada
  • Photography: Andrew Latreille, Ema Peter
  • Project Team: Principal-in-Charge (Michelle Biggar0), Supporting Principal (Steve McFarlane), Project Associate (Tracey MacTavish), Others (Hozumi Nakai, Joshua Lunn)
  • Services: Interior Design
  • Project Size: 156 000 sq.ft.
  • Completion: September 2015

(more…)

Alma Negra Winebar in A Coruña, Spain by SA Estudio

Thursday, July 7th, 2016

Article source: SA Estudio

Alma Negra talks about an ancient stationery conversion in a wine restaurant.

The project aims to meet some strict conditions: a long and tight plot and normative heights that didn’t allow the preservation of the existing mezzanine.

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

  • Architects: SA Estudio (Severo Rodríguez Somoza)
  • Project: Alma Negra Winebar
  • Location: A Coruña, Spain
  • Photography: Iván Casal Nieto
  • Partners: Minerva García Romay, Javier Álvarez González

(more…)

Berlin’s Natural Science Museum in Germany by Deraya designs

Thursday, July 7th, 2016

Article source: Deraya designs

The knowledge of the past is the key to our future , it enhance the way we know ourselves , our life , our experiences , a good building is a building that can corporate with all the knowledge states , our sustainable life cycle is aiming for a futuristic development that is raising by the human beings a key to a better life

Image Courtesy © Deraya designs

Image Courtesy © Deraya designs

  • Architects: Deraya designs
  • Project: Berlin’s Natural Science Museum
  • Location: Berlin, Germany
  • Software used: 3ds max & rhino-grasshopper

(more…)

Lily Nails – Nail and Eyelash Salon(Yau Tang Store) in Beijing, China by Arch Studio

Thursday, July 7th, 2016

Article source: Arch Studio

Lily Nails is a nail and eyelash salon that owns numerous chain stores in Beijing and Shanghai. To meet the needs of environmental upgrade of the brand, Arch Studio was commissioned to do the design for the brand’s new store in Yau Tang Shopping Centre, Beijing. The store is a rectangular space with an area of more than 60 m2

Image Courtesy © Jin Weiqi

Image Courtesy © Jin Weiqi

  • Architects: Arch Studio
  • Project: Lily Nails – Nail and Eyelash Salon(Yau Tang Store)
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Jin Weiqi
  • Design Team: Han Wen-Qiang, Song Hui-Zhong, Huang Tao
  • Design Company: Arch Studio
  • Project Address: Yau Tang Square, Chaoyang District, Beijing
  • Design Time: 2016.01 — 2016.03
  • Construction Time: 2016.04 — 2016.06
  • Area: 66 m2

(more…)

A Rejuvenation of Pushkar Lake in Rajasthan, India by James London Mills

Thursday, July 7th, 2016

Article source: James London Mills 

The Rejuvenation of Pushkar Lake explores how religious and cultural narrative can be utilised as a means of informing holistic sustainable design via abstracted knowledge and systems process.

Image Courtesy © James London Mills

Image Courtesy © James London Mills

  • Architects: James London Mills
  • Project: A Rejuvenation of Pushkar Lake
  • Location: Pushkar, Ajmer, Rajasthan, India

(more…)

Sauna Löyly in Helsinki, Finland by Avanto Architects Ltd

Thursday, July 7th, 2016

Article source: Avanto Architects Ltd

Sauna culture

Sauna bathing is an essential part of Finnish culture and national identity. There are only 5,4 million Finns but 3,3 million saunas. Public saunas used to be common in bigger cities but now that most new apartments have sauna of their own, public saunas have decreased dramatically in number. There are only a couple remaining. As a sense of community is becoming a more and more important part of new urban culture, many new public saunas are being planned. With Löyly (meaning the steam that comes when you throw water on hot stones in a sauna) Helsinki will offer foreign visitors a public sauna experience all year round – a must when visiting Finland.

Image Courtesy © kuvio.com, Marc Goodwin, Mikko Ryhänen

Image Courtesy © kuvio.com, Marc Goodwin, Mikko Ryhänen

  • Architects: Avanto Architects Ltd
  • Project: Sauna Löyly
  • Location: Hernesaarenranta 4, Helsinki, Finland
  • Photography: kuvio.com, Marc Goodwin / Archmospheres, Mikko Ryhänen / Joanna Laajisto Creative Studio
  • Client: Antero Vartia and Jasper Pääkkönen, Kidvekkeli Oy
  • Operator: Royal Restaurants
  • Project management: Qtio Oy
  • Assistants: Antti Westerlund, architect SAFA Hiroko Mori, architect, Laura Nenonen, student of Architecture, Xiaowen Xu, student of Architecture
  • Interior architect: Joanna Laajisto Creative Studio / Joanna Laajisto (restaurant, terrace  furniture, sauna lounge interior design)
  • Structural design: Ramboll Finland Oy / Hans Wilkman, Teemu Nyyssönen
  • Total cost: 6,0 m€
  • Capacity: restaurant 150, terrace 300, sauna up to 96
  • Gross Area: 1071 sqm (without covered space under the cloak)
  • Terrace area: 1510 m2 + roof terrace 249m2 + look out terrace 58 m2
  • Design and completion: 2011 – 2016
  • Construction: 2015- 2016

(more…)

V-OFFICE in Bangkok, Thailand by Scaleup Architects.Co.,Ltd

Thursday, July 7th, 2016

Article source: Scaleup Architects.Co.,Ltd

The V-OFFICE project is an office building renovation project. The old building structure that was used as the editing studio and office will be minimally improved. The building’s exterior design pays attention to the elements and proportions to be used for decorating the building facade to create an image of a new building and uniqueness of the building to be memorable.

Image Courtesy © Jirayu Sornnuwat

Image Courtesy © Jirayu Sornnuwat

  • Architects: Scaleup Architects.Co.,Ltd
  • Project: V-OFFICE
  • Location: Town In Town, Bangkok, Thailand
  • Photography: Jirayu Sornnuwat
  • Client: V-CAN Group
  • Area: 1,321 sq.m
  • Year: 2015

(more…)

Cerrado House in Moeda, Brazil by Vazio S/A Arquitetura

Thursday, July 7th, 2016

Article source: Vazio S/A Arquitetura

The Cerrado House was built at the foothills of the Sierra da Moeda, a mountain range in the state of Minas Gerais. The three-bedroom house has a rooftop pool and a wide staircase that leads to the rooftop terrace. The rooms are right under the swimming pool and have views of the sierra, the Cerrado and its twisted trees. Louvers on the northern and western faces protect against the inclement sun.

Image Courtesy © Gabriel Castro

Image Courtesy © Gabriel Castro

  • Architects: Vazio S/A Arquitetura
  • Project: Cerrado House
  • Location: Moeda, Brazil
  • Photography: Gabriel Castro, Silvio Todeschi, Carlos Teixeira
  • Authors: Carlos M Teixeira, Leonardo Rodrigues (collab. arch.), Daila Araújo (collab. arch.), Frederico Almeida (collab. arch.)
  • Structural design: RAD
  • Electrical design / Plumbing: Matheus Elias
  • Construction: Nova Engenharia
  • Total area: 320 m²
  • Closed area: 142 m²
  • Site: 3 ha.
  • Project: 2013
  • Construction: 2014 – 2015

(more…)

Cinema House in Gyeonggi-do, South Korea by UTAA

Thursday, July 7th, 2016

Article source: UTAA

This ‘Cinema house’ is not only life space for client’s family but also work place for client who works on film PR. The site has level difference and it is facing a small park on the south. So client wants to capture this natural view and sunshine. Additionally, he needs simple and efficient circulation with modern concept.

Image Courtesy © Park sehwon

Image Courtesy © Park sehwon

  • Architects: UTAA
  • Project: Cinema House
  • Location: Jungni-dong, Icheon-si, Gyeonggi-do, South Korea
  • Photography: Park sehwon
  • Architect in Charge: Kim Chang Gyun
  • Design Team: Bae Young Sik, Jo Myung Sun, Kim Hye Jin
  • Structure: Light –weight wood frame
  • Area:
    • Site area: 447.90 m2
    • Bldg. area: 80.01 m2
    • Total floor area: 129.00 m2
  • Year : 2016

(more…)

Bentley:YII2017
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise