Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

GALLERY HOME in Porto, Portugal by ATELIER – NUNO RIBEIRO

Wednesday, July 22nd, 2015

Article source:  ATELIER – NUNO RIBEIRO

Gallery Home aims to be more than more than a local hosting site, but a familiar place where the guest feel at home. Located on Rua Miguel Bombarda, one of the emblematic streets of Porto where art, culture and history live side by side with the locals and those visiting the many galleries that are open to the public.

Image Courtesy © ATELIER - NUNO RIBEIRO

Image Courtesy © ATELIER – NUNO RIBEIRO

(more…)

Theatre on the Parade in Den Bosch, Netherlands by UNStudio

Wednesday, July 22nd, 2015

Article source: UNStudio 

The residents of Den Bosch in the Netherlands have played a part in the selection of Ben van Berkel / UNStudio’s design for the new ‘Theatre on the Parade’.

Following a competition in which the inhabitants of Den Bosch were invited to vote for one of two finalists, UNStudio’s design for the new city centre theatre was selected for realisation, having received 57% of the votes.In total 2681 people (over the age of 12) cast a valid vote. In addition, the municipality conducted a survey among 5,000 people, while around 400 residents in the immediate area and other stakeholders received an invitation to vote.

  • Architects: UNStudio 
  • Project: Theatre on the Parade 
  • Location: ‘s-Hertogenbosch, Den Bosch, Netherlands
  • Photography: Marc Bolsius
  • Client: ’s-Hertogenbosch City Council
  • UNStudio Team: Ben van Berkel, Gerard Loozekoot with Filippo Lodi, Jacques van Wijk and Crystal Tang, Alexander Kalachev, Hans Kooij, Michelle Gulickx, Nick Marks, Jingbo Yan, Meng Zhang
  • Building surface: 10731 m2 GFA
  • Building site: 2090 m2 footprint
  • Status: Competition 1st Place

(more…)

Executive offices Ravenna – SIRIO Ltd. in Italy by Bartoletti Cicognani architettura e design

Wednesday, July 22nd, 2015

Article source: Bartoletti Cicognani architettura e design

Our goal was to turn a simple industrial unit into an executive and management center for Sirio’s offices.

The main alteration we made on the building was the addition of an inner court. We removed part of the existing roof and created a little garden with wide, tall windows that could bring plenty of natural light in every room. Around this central patio, the rest of the building develops. On the ground floor are the operational offices: a wide, double-height open space on which the spacious, quite and bright executive offices – on the first floor – look out. The mezzanine floor houses a wide relax area. The entrance hall, the reception and the waiting area has been designed to display the professionalism and competence of our client’s company, and the vertical path that connect it to the executive offices passes through the large, sunny terrace.

Image Courtesy © Pietro Savorelli

Image Courtesy © Pietro Savorelli

(more…)

Casa Sur Ual in Vella, Switzerland by Christian Müller Architects

Wednesday, July 22nd, 2015

Article source: Christian Müller Architects

Villages in the Alpine Region are threatened with being turned into ghost towns. This is being caused by a number of factors. The present building stock has a large portion of second homes which is hardly being used. The amenities offered do not live up to modern standards and there is preciously little room to build new houses. A project by Christian Müller in the Swiss village of Vella is a showcase of how this development can be countered with innovative concepts.

Image Courtesy © Susanna von Känel

Image Courtesy © Susanna von Känel

  • Architects: Christian Müller Architects, (CMA/gutundgut), Rotterdam
  • Project: Casa Sur Ual
  • Location: 7144 Vella, Switzerland
  • Photography: Susanna von Känel
  • Client: Kühne and von Känel, Müller and Müller- Züger
  • Local architect: Lukas Egli, Projektierbar, Basel
  • Engineering: Ingenieurbüro Walter Bieler AG, Bonaduz
  • Timberwork: Alig Holzkultur, Vrin

(more…)

Hidalga House in Mexico by Grupoarquitectura

Wednesday, July 22nd, 2015

Article source:  Grupoarquitectura

This residence is located in a mountain slope surrounded by trees in a forest near Mexico City. It was of utmost importance not to tear down any trees in such a privileged site. This translated in a forced floor plan design, always attempting to avoid disturbing the trees. Because of site’s sloping terrain, access is through the top level through a welcoming foyer. This foyer is located within a connecting structure that unites the two main buildings, the first one being the main building that houses all public rooms such as dining room living room, library room and bedrooms, all enjoying views of the garden; and a second supporting structure aligned with the street that houses service areas such as laundry room, storage and service areas.

Image Courtesy © Grupoarquitectura

Image Courtesy © Grupoarquitectura

(more…)

Staromestksa office scheme in Bratislava, Slovakia by Bogle Architects

Tuesday, July 21st, 2015

Article source: Bogle Architects

Construction has started on this bold addition to Bratislava’s urban centre, which creates valuable external amenity spaces providing spectacular views out over the historic town centre.

This 10,200 m² commercial office scheme for CRESCO GROUP was won through an invited competition in September 2012.

Image Courtesy © Bogle Architects

Image Courtesy © Bogle Architects

  • Architects: Bogle Architects
  • Project: Staromestksa office scheme
  • Location: Bratislava, Slovakia

(more…)

Summer house renovation in Gabicce Monte, Italy by Bartoletti Cicognani architettura e design

Tuesday, July 21st, 2015

Article source: Bartoletti Cicognani architettura e design

The original building was a two levels residual part of a complex, built inside a rock wall in the late 70s within the area of the Monte San Bartolo Regional Park. The original digging was realized to create some concrete structures for the consolidation of the higher levels. The spaces inside had never been used, and the rooms were unhealthy and unsafe. Our goal was to restore the building and create a small vacation house with an amazing view of the surroundings.

Image Courtesy © Bartoletti Cicognani architettura e design

Image Courtesy © Bartoletti Cicognani architettura e design

(more…)

House in Chiyosaki, Japan by Coo planning

Tuesday, July 21st, 2015

Article source: Coo planning

Nishi-ku, Osaka-shi  A private house of the solitary life built near the Kyocera dome.

Board sticking 1 year passes after completion, and which is an outer wall and board sticking of interior plywood, it’s when it’s being matched.

When I’d like to make a fascinating house because I build hard, you speak and housing has started.

Image Courtesy © Coo Planning

Image Courtesy © Coo Planning

  • Architects: Coo planning/Akiyoshi Nakao
  • Project: House in Chiyosaki
  • Location: Osaka, Nisi-ku, Chiyosaki , Japan
  • Scale: Two-story skipfloor
  • Site area: 27.41square meters
  • Building area: 41.94 square meters
  • Project year : 2014

(more…)

Casual House by Christopher Megowan Design

Tuesday, July 21st, 2015

Article source: Christopher Megowan Design

A home as casual and easy going as its residents. Low maintenance, no frills materials were used to create a cost effective yet compelling extension to the rear of a family home in Newport. The middle of the home had long suffered from substandard foundations, this extension replaced this middle section with a new kitchen, living, dining, bathroom and laundry. In addition, existing spaces were extended and converted into a second living area, and two new bedrooms. The brief was to create something low key, beachy, contemporary but still respect the character and materiality of the weatherboard cottage at the front of the property. Room to kick a ball, connection to the outdoors and ease of moving surfboards and sporting equipment from the rear of the house to the car in the front was top of mind for these clients.

Image Courtesy © Christopher Megowan Design

Image Courtesy © Christopher Megowan Design

(more…)

École Nationale Supérieure Maritime in Le Havre, France by AIA Associés

Tuesday, July 21st, 2015

Article source: AIA Associés

This urban development is anchored in the relationship between the city and its docks; its morphology, its character and its texture all bring to mind ocean-faring vessels.

 Image Courtesy © Luc Boegly & Jacques Basile

Image Courtesy © Luc Boegly & Jacques Basile

  • Architects: AIA Associés (Laurent Pérusat and Jean-Pierre Buffi)
  • Project: École Nationale Supérieure Maritime in Le Havre
  • Location: Le Havre, France
  • Photography: Luc Boegly & Jacques Basile
  • Client: Communauté d’Agglomération Havraise (CODAH)
  • Compagny: Sogea Nord Ouest (Vinci subsidiary company )
  • Economist: Économie 80
  • Surface: 9650 m² SHON
  • Cost: 27,8 M€ HT
  • Calendar: 2012-2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy