Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

NEW BUILDING IN ‘EL REDÍN’ HIGH SCHOOL in Navarre, SPAIN by Juan M. Otxotorena

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Juan M. Otxotorena

The program’s requirements of the project is based on the expectations of the growing number of students of the College, given the evolution of the demand for places. And it is built around the requirements of current legislation, under the specification of the educational project.

Image Courtesy © José Manuel Cutillas

Image Courtesy © José Manuel Cutillas

  • Architects: Juan M. Otxotorena
  • Project: NEW BUILDING IN ‘EL REDÍN’ HIGH SCHOOL
  • Location: Pamplona, Navarre, SPAIN
  • Photography: José Manuel Cutillas, Rubén Pérez Bescós
  • Collaborator architects: Gloria Herrera
  • Quantity surveyor: Isabelino Río
  • Structural engineer: José Ignacio Etayo
  • Site area: 22.200 m²
  • Building area: 1.478,00 m2
  • Construction date: May 2013
  • Client: FEISA
  • Construction company: ACR

(more…)

Center for Psychosocial Rehabilitation in Alicante, SPAIN by Juan M. Otxotorena & José L. Camarasa

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Juan M. Otxotorena & José L. Camarasa

The project refers to a new building to house a Cen]tre for Psychosocial Rehabilitation, in a plot located at the Centro Dr. Esquerdo complex, of the municipality of San Juan de Alicante.

In accordance with the Competition technical specifications, the project meets the needs derived from the two entities concurring: on the one hand, a Residence for people with serious mental disorders that do not require hospitalization; on the other the Centre for Social Rehabilitation and Integration (CRIS) and a Day Centre for persons with serious mental disorders.

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

  • Architects: Juan M. Otxotorena & José L. Camarasa
  • Project: Center for Psychosocial Rehabilitation
  • Location: Alicante, SPAIN
  • Photography: Pedro Pegenaute
  • Architect and construction management: Juan M. Otxotorena & José L. Camarasa
  • Collaborator architects: Gloria Herrera, Jorge Ortega
  • Quantity surveyor: José Javier Segura
  • Structural engineer: Javier Benlloch
  • Client: Diputación de Alicante
  • Site area: 16.657 m²
  • Building area: 10.403,00 m2
  • Completed date: February 2014

(more…)

COAS OFFICES AND HEADQUARTERS in Bilbao, SPAIN by Juan M. Otxotorena

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Juan M. Otxotorena

The location of the proposed new building is set in response to the combination of  clear criteria of availability of space with powerful reasons of ease of use, based on the experience of the life of the school.

The fundamental design decisions are deducted in effect, in general, a number of criteria securely fastened in the minds of the property, from their experience. And this experience is nothing other than that which you have provided years of the College and its various buildings and facilities. Such criteria have decided to check the location of this new construction, according to their functional efficacy in terms of use of the land, organizational coherence, order, and optimizing the circulation, spatial sequence, and above all the desire of minimizing interference from the new building to the daily operation of the existing complex built of the school has played a special role.

Image Courtesy © Rubén Pérez Bescós

Image Courtesy © Rubén Pérez Bescós

  • Architects: Juan M. Otxotorena
  • Project: COAS OFFICES AND HEADQUARTERS
  • Location: Loiu, Bilbao, SPAIN
  • Photography: Rubén Pérez Bescós
  • Collaborator architect: Lander Berasategui
  • Quantity surveyor: Isabelino Río
  • Structure engineering: Alvaro Alberdi
  • Client: ICASA
  • Site area: 29.160 m²
  • Building area: 875,00 m2
  • Completed date: April 2013

(more…)

Novopie Podiatric Clinic in Malaga, Spain by Architecture Studio Antonio Jurado

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Architecture Studio Antonio Jurado

Novopie Podiatric Clinic is located in Torrox, a Malaga town, with the tourist slogan: ‘the best weather in Europe’. It is placed in a small shop of 18 square meters, on the ground floor of a residential building, inside of a coastal development built in the seventies.

Although the space is limited, the needs are the same than in a regular podiatric clinic: WAITING ROOM, WORKING ROOM and a BATHROOM as basic program. We proposed as additional program a WAREHOUSE, a STOREFRONT and a SHOWER.

Image Courtesy © Antonio Jurado

Image Courtesy © Antonio Jurado

  • Architects: Architecture Studio Antonio Jurado
  • Project: Novopie Podiatric Clinic
  • Location: International Centre, Block 78, Torrox, Malaga, Spain
  • Area: 18 m2
  • Architect collaborator: Rosa Maria Jurado
  • Construction: Cosimco.
  • Project Manager: Christophe Joly
  • Carpentry: Daypi
  • Vinyl and Polycarbonate: Digital Sur
  • Project year: 2012.
  • Completion year: 2013

(more…)

Vocational School for Administration in Vienna, Austria by ALLESWIRDGUT ARCHITEKTUR ZT GMBH

Saturday, April 18th, 2015

Article source: ALLESWIRDGUT ARCHITEKTUR ZT GMBH 

Transparent administration: the architecture of the Vocational School of Administration by AllesWirdGut demonstrates closeness to citizens, openness, and transparency.

The only thing that encloses the new school building in Embelgasse in Vienna’s 5th district is in fact the block perimeter.

Image Courtesy © ALLESWIRDGUT ARCHITEKTUR ZT GMBH

Image Courtesy © ALLESWIRDGUT ARCHITEKTUR ZT GMBH

  • Architects: ALLESWIRDGUT ARCHITEKTUR ZT GMBH
  • Project: Vocational School for Administration
  • Location: Vienna, Austria
  • Start of construction: September 2013
  • Completion: February 2015
  • GFA: 5,820m2
  • Project architects: Martin Brandt, Johannes Windbichler
  • Collaborators: Alexander Mayer, Christian Zotz, Johann Wittenberger, Isabel Espinoza Tratter, OndrejStehlik, Atsushi Kaneko

(more…)

Shad Row by Stelle Lomont Rouhani Architects

Saturday, April 18th, 2015

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

The property, situated just beyond the ocean dunes, was purchased with a partial foundation and permits in place for a traditional, shingle style residence. The owner presented us with the challenge of designing a modern residence, which thoroughly integrated the indoor and outdoor spaces, for their family of four on exactly the permitted building footprint.

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

(more…)

Pé do Rio – Restaurante & Café in Leiria, Portugal by Cubic Office

Saturday, April 18th, 2015

Article source: Cubic Office

Located in the heart of the city – Leiria, Portugal, the existing building with more than 150 years is part of the historic center. It integrates the front of the pedestrian path Polis program, side by side with a protected area of the National Ecological Reserve that surrounds the border of the river Lis. The refurbishment included in recovery and restoration of the \”shell\” of the main building, saving the most of the facades and architectural and decorative structural elements.

Image Courtesy © Cubic Office

Image Courtesy © Cubic Office

  • Architects: Cubic Office (Sandrine Maia & Susana Venâncio, arquitectas)
  • Project: Pé do Rio – Restaurante & Café
  • Location: Leiria, Portugal

(more…)

House B in B – Larch Gold and Glacier White by Matti Schmalohr DI Architekt BDA DWB

Saturday, April 18th, 2015

Article source: Matti Schmalohr DI Architekt BDA DWB

This single storey longhouse in the park is a retirement home of a wine merchant and his wife, in close proximity to their children. Placed between two 60-year-old trees, the building is in close contact with the trees, includes the Siberian larch clad building the land from urban development. The larch façade and on the roof underscores the monolithic character of the archetypal house. The foundation of the south-facing wood construction forms the historical underground wine cellar, which is accessible from the outside. Sliding doors inside and outside connect with nature and allow the housing in an extending up to the front door, structured rocket ship. The sheltering Gable roof with its sky images always remains present.

Image Courtesy © Matti Schmalohr DI Architekt BDA DWB

Image Courtesy © Matti Schmalohr DI Architekt BDA DWB

(more…)

Civic Center in Milan, Italy by Mario Buonamici Architettura

Saturday, April 18th, 2015

Article source: Mario Buonamici Architettura

The project has two objectives: on the one hand, and dialectically interacts dynamically with the surrounding context, both the connotation of natural green park is artificial, urban and contemporary Quarter Island; on the other hand, gives body to a structure characterized by great flexibility of composition and organization, in full respect of public destination and functions identified. An architecture that shapes, materials and design, integrates and permeates in the green, while maintaining its definite individuality: a distance dialogue between artificial and natural. The building itself contains the souls formal and organizational of the park: the geometric rigor of the design of the meshes of the fields and the orderly organization curvilinear forest circular; However, it reverses the order and spatial relations and displacement: the plans are settled and are arranged vertically in overlapping; warps the closed circular logging is deconstruct opening in sinuous waves and irregular, which, like the natural scenery which surround, taking forms and aspects always different and define forms and public functions intended to evolve and change according to the needs of its users.

Image Courtesy © Mario Buonamici Architettura

Image Courtesy © Mario Buonamici Architettura

(more…)

BLISS in Kanagawa, Japan by CUBO design architect

Saturday, April 18th, 2015

Article source: CUBO design architect

This hair salon “BLISS” is a tenant interior design project on the second floor of the building, located near the Komachi St. in Kamakura. Request from the client is hybrid of 2 main identity in Kamakura, luxury and surf culture, which is a proposed analysis of preference and age group of the target that comes from the client’s experience. We set the light effect to enjoy different feeling from natural light in daytime to indirect illumination at night. In the entrance, after walking throw 2 main gate silently on the carpet as a check in high class hotel, counseling and reception counter is placed as if a concierge desk. Next to the counter, waiting space surrounded by white bamboo has a function of a buffer between cut space and lounge space. Between cut space and shampoo space, green screen is installed as a see throw partition, creating the soft atmosphere of the space. We challenged to direct two atmosphere in one space by changing contrast of light effect with material.

Image Courtesy © Yasuno Sakata

Image Courtesy © Yasuno Sakata

  • Architects: CUBO design architect
  • Project: BLISS
  • Location: Kamakura City, Kanagawa, Japan
  • Photography: Yasuno Sakata
  • Founder: Hitoshi Saruta
  • Construction:Kebukawa Construction
  • Stories: Tenant(Interior design project)
  • A term of Design: January, 2014 ~ March, 2014
  • A term of Construction: October, 2013 ~ December, 2013
  • Total Floor Area:127.12m2

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy