Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Willem II Passage in Tilburg, The Netherlands by Civic architects

Friday, August 11th, 2017

Article source: Civic architects

Augmented Brickwork – Public Railway Passage Tilburg

The Willem II-passage is a new public space, that connects the historical inner-city of Tilburg with the railway redevelopment area ‘De Spoorzone’. CIVIC architects together with Bright, designed an award-winning sequence of spaces which seamlessly tie together architecture, public space, cultural heritage and traffic space. A specifically designed and produced glass brick façade creates a familiar but surprisingly striking effect.

Image Courtesy © Stijn Bollaert

  • Architects: Civic architects
  • Project: Willem II Passage
  • Location: Tilburg, The Netherlands
  • Photography: Stijn Bollaert, Kees Hummel, Willie Jan Staps, Roderick van Klink, Pieter de Ruijter, Corne Hannink,Richard Boerop
  • Client: Municipality of Tilburg (NL)
  • Design & Engineering: Civic architects
  • Designteam: Ingrid van der Heijden, Gert Kwekkeboom, Jan Lebbink, Rick ten Doeschate, Gerjan Streng, Niels Boswinkel
  • Partners: TCC, Philips Lighting, Lustlab, Van Tetterode Glass Studio,WSP infra, Van de Ven bv, Aannemerbedrijf G. Michielsen bv, Van de Bersselaar Constructie bv
  • Surface area: 3.500m2

(more…)

Atlas Building Technical University Eindhoven the Netherland in Eindhoven by Team V Architecture

Friday, August 11th, 2017

Article source: Team V Architecture

By combining state-of-the-art materials with optimal reuse the sturdy TU/e Main Building from the sixties is transformed into a transparent and energy efficient university building. Opening the low-rise towards both the high rise and outside, makes the building into an inviting entrance to the TU/e campus and a showcase for innovation and technology.

Image Courtesy © Team V Architecture

  • Architects: Team V Architecture
  • Project: Atlas Building Technical University Eindhoven the Netherland
  • Location: Den Dolech, Eindhoven (The Netherlands)
  • Client: Eindhoven University of Technology
  • Design Team: Team RSVP Total Engineer, a collaboration between Team V, Van Rossum, Valstar Simonis and Peutz
  • Visuals: Zwartlicht
  • Start project: 2014
  • Completion: 2018

(more…)

Impluvium in Cantabria, Spain by Oficina de Arquitectura/ RAW/deAbajoGarcia

Friday, August 11th, 2017

Article source: Oficina de Arquitectura/ RAW/deAbajoGarcia

IMPLUVIUM is a large roof built with a laminated timber structure. Its components were industrialized and assembled on site, replacing a former market demolished after a fire. The roof, together with four boxes that arise from the ground, is the necessary infrastructure that allows many events to happen, both spontaneous and programmed under the same ceiling.

Image Courtesy © deAbajoGarcia

  • Architects: Oficina de Arquitectura/ RAW/deAbajoGarcia (RAW/deAbajoGarcia, Begoña de Abajo Castrillo & Carlos García Fernández)
  • Project: Impluvium
  • Location:Plaza de Abastos S/N Reinosa, Cantabria, Spain
  • Photography: Montse Zamorano
  • Colaborators: Antonio Rincón, architect, Jesús Gangas, quantity surveyor, Miguel A. Palencia, quantity surveyor, Juan F. De la Torre
  • Structure: (EUTECA SL)
  • Mechanical: PROYECTA SL
  • Contractor: Fernández Rosillo SL
  • Built surface: 1500m2
  • Date: 05.2014 – 09.2016

(more…)

Agrosys in Santa Catarina, Brazil by ES Arquitetura

Friday, August 11th, 2017

Article source: ES Arquitetura

Developed for a software company, the Project was based in a old computer monitor. Located between the Projected street L, corner to Eugênio de Bona Castelan and Meleiro streets, the building is placed in Criciuma city, State of Santa Catarina, counting area of 1711,58 square meters, being concluded on july, 2016. The architetonic party was based on the ground and solar positions, and the visual was also importante by choosing the insertion of the Project.

Image Courtesy © SLAPHOTOSTUDIO

  • Architects: ES Arquitetura
  • Project: Agrosys
  • Location: : Rua projetada L – Esquinas Rua Eugênio de Bona Castelan e Rua Meleiro / Criciúma/ SC / Brasil
  • Photography: SLAPHOTOSTUDIO
  • Architect in Charge: Diego Justo do Espírito Santo
  • Team: Diego Justo do Espírito Santo, Maicon Fedrigo Padilha, Beatriz Alves Antunes, Julia Dias Gomes, Rodrigo Estrella, Valério Montes D’Oca
  • Area: 1711.58 m2
  • Project Year: 2016

(more…)

Doppelgänger in Saint-Molf, France by KARST architecture

Wednesday, August 9th, 2017

Article source: KARST architecture 

Located in a tiny village facing salt marshes on the French Atlantic coast, this wooden house extension is a modest holiday home and a writer’s retreat. The client’s idea for this project was born several years ago when saving a few old, massive oak beams from the demolition of a neighboring farm. The idea appealed to us but it was all we knew when we first visited the site.

Image Courtesy © KARSTarchitecture

(more…)

Unità residenziale al servizio dell’ albergo diffuso di Paluzza in Italy by ceschia e mentil architetti associati

Wednesday, August 9th, 2017

Article source: ceschia e mentil architetti associati

On a small piece of foundation land where once stood a rural building a small residential unit was built, part of a larger project by the name of “Albergo Diffuso” in the municipality of Paluzza. The project, promoted by the Tourism Department of the Italian region of Friuli-Venezia-Giulia and co-financed by EU funds, aims to promote the re-use and the recovery of a building heritage which is left to deteriorate with the objective of promoting a new sustainable form of tourism capable, at the same time, of revitalizing highly depopulated areas. The ambition is to increase the welcoming capacity for tourists not thought big hotel infrastructures but thanks to small units widespread on the territory. The desired outcome is a touristic offer not only at a low-cost hospitality but also the possibility, offered to guests, of choosing an alternative holiday/break solution to the mainstream offer.Inside, the house offers a domestic geography which is intimately linked to the morphology of the site. A black space with a small window becomes the place for cooking and eating, the big frameless glass window is the place for conversation, while a low window allowing the continuation of the outside landscape sculpts a small wooden intimate alcove for the night.

Image Courtesy © ceschia e mentil architetti associati

(more…)

Tower of Power in Vienna, Austria by göbl architektur ZT GmbH

Wednesday, August 9th, 2017

Article source: göbl architektur ZT GmbH

The Tower of Power, located in the Vienna Brigittenau district, is a public charging station for electric vehicles. Operated by the Wien Energie electrical company, it was conceived to be a teaching and research facility as well. It was built by the students of the BFI Wien vocational training institute together with leading firms in the mobility industry. Using different charging systems, the station provides electricity for four cars and four e-bikes at a time.

Image Courtesy © Bruno Klomfar

  • Architects: göbl architektur ZT GmbH
  • Project: Tower of Power
  • Location: Innstraße 27-29, 1200 Vienna, Austria
  • Photography: Bruno Klomfar
  • Software used: Rhino
  • Design Team: Lukas Göbl, Andrés Espana, Oliver Ulrich, Alexander Enz
  • Project Partners bfi Wien: Johann Gettinger, Gerald Lippitsch, Wilfried Ranegger, Roman Striok
  • Structural Framework Planning: Bollinger + Grohmann Ingenieure
  • Electrical Planning: Sikom Essra GmbH
  • Building Client: bfi Wien
  • Operator: Wien Energie
  • Construction start: 2014
  • Completion: 2017

(more…)

Cest La Vie in Alibagh, India by Atelier Design N Domain

Wednesday, August 9th, 2017

Article source: Atelier Design N Domain

A Second homes are about creating an oasis from the hectic pace of urban city life. A site blessed with vegetation and seasonal lake provided the perfect setting for this project. At the entrance were a clump of trees that provided for a grand entry and also created just the necessary buffer for the house from the Main Street. The driveway snaked its way past the canopy of trees to the entrance/arrival court where you are received by a curved stone wall.

Image Courtesy © Sebastian Zachariah

  • Architects: Atelier Design N Domain
  • Project: Cest La Vie
  • Location: Alibagh, India
  • Photography: Sebastian Zachariah
  • Partners: Ar Shobhan Kothari and Ar Anand Menon
  • Area: 14,000 sqft
  • Completion Year: 2016

(more…)

Ventilation Towers for the Northern Link in Stockholm, Sweden by RUNDQUIST ARKITEKTER AB

Wednesday, August 9th, 2017

Article source: RUNDQUIST ARKITEKTER AB 

Background

As part of the development of the Northern Link in Stockholm, &Rundquist has designed two ventilation towers, located in different areas within the National City Park in Stockholm, one at Frescati and another in Värtan. Their function is to ventilate the air from Northern Link’s traffic tunnel and to reduce the emission levels at its entrances. Being placed within the National City Park, the towers’ design in relation to the park environment is very important.

Image Courtesy © Kasper Dudzik

  • Architects: RUNDQUIST ARKITEKTER AB ( Rundquist Architects, Henrik Rundquist, Jonas Nyberg, Anna Undén, Peter Sundin, Johan Kronberg)
  • Project: Ventilation Towers for the Northern Link
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Photography: Robert Andersson and Kasper Dudzik
  • Client: Trafikverket (Swedish Transport Administration), Martin Hellgren, Magnus Enblom, Mats Broman
  • Collaboration: Kungliga djursgårds förvaltningen, Gunnar Haeger, Henrik Niklasson
  • Construction specifications: Ramböll, Bengt Pettersson
  • Contractor: Martinsons, Daniel Wilded
  • Construction contractor: Martinsons, Greger Lindgren
  • Gross Area: 44,8 m2 per tower
  • Project Start: 2004
  • Construction Year: 2013-2015

(more…)

Laure-Conan Library in La Malbaie, Canada by acdf architecture

Wednesday, August 9th, 2017

Article source: acdf architecture

Located on the edge of the St. Lawrence River, La Malbaie was one of Canada’s first holiday resort towns. The new Laure Conan Library and City Hall in La Malbaie, emphasizes the importance of offering a contemporary architecture with a “story to tell.” The project’s main narrative focuses on the value of the site’s historic landscape as it symbolizes the reconciliation between the present city, and the historical landscape closely linked to the St. Lawrence River.

Image Courtesy © acdf architecture

  • Architects: acdf architecture
  • Project: Laure-Conan Library
  • Location: La Malbaie, Canada
  • Client: Town of La Malbaie
  • Budget: 6.5 M$
  • Completion: 2011
  • Area: 2040 m2

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise