Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

GRID – Emergency Shelter by Carterwilliamson architects

Sunday, June 21st, 2015

Article source: Carterwilliamson architects

GRID- 500

In a world increasingly challenged by man-made and natural disasters, it is now time to consider the development of a sustainable housing prototype, which can be assembled quickly and transported cheaply and easily to diverse and remote locations.

Image Courtesy © Carterwilliamson architects

Image Courtesy © Carterwilliamson architects

(more…)

Casa do Miradouro in Madeira, Portugal by Dirk Mayer Architects

Sunday, June 21st, 2015

Article source: Dirk Mayer Architects

A Family house with two studios. Our aim was to break up the relatively large volume as far as possible within the limitations and to create different rooms, terraces, covered outdoor spaces and courtyards. The two units are separate and yet a whole. The fantastic views along the North coast of Madeira are enjoyed fully. A large glass area in the South allows to take advantage of the winter sun in the otherwise north oriented house.

Image Courtesy © Dirk Mayer Architects

Image Courtesy © Dirk Mayer Architects

(more…)

Grey Matter|Louisville Children’s Museum Competition in Kentucky by PLUS-SUM Studio

Sunday, June 21st, 2015

Article source: PLUS-SUM Studio

Children are naturally curious, seeking opportunities to playfully explore while wondering about the magical possibilities of the world around them. Wonder and the process of discovery are fundamental to the mission of a children’s museum and our design strategy. We seek to engage the human minds potential via an innovative architectural expression that activates the senses, ignites imagination, and heightens anticipation of new discoveries revealed as you move through space. One oscillates between interior and exterior mental, physical, and conceptual limits.

View to SE entrance from park - Morning, Image Courtesy © PLUS-SUM Studio

View to SE entrance from park – Morning, Image Courtesy © PLUS-SUM Studio

  • Architects: PLUS-SUM Studio
  • Project: Grey Matter | Louisville Children’s Museum Competition
  • Location: Louisville, Kentucky

(more…)

Mid-Century Modern View House in Redwood City, California by Klopf Architecture

Sunday, June 21st, 2015

Article source: Klopf Architecture

Klopf Architecture, Outer Space Landscape Architects, and Flegels Construction updated a classical 1950s original mid-century modern house designed by the late Frank Lloyd Wright apprentice Ellis Jacobs. Klopf Architecture pushed the original design intent to make the house more open and uniform from space to space, while improving energy efficiency, capitalizing more on the already incredible views, improving the flow of spaces, providing an outdoor living area, and ratcheting up the quality level of the home in general.

Image Courtesy © Mariko Reed

Image Courtesy © Mariko Reed

  • Architects: Klopf Architecture
  • Project: Mid-Century Modern View House
  • Location: Redwood City, California
  • Photography: Mariko Reed.
  • Software used: ArchiCAD 
  • Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA and Angela Todorova
  • Landscape Architect: Outer space
  • Year completed: 2014

(more…)

Bahrain Pavilion – Milan Expo 2015 in Italy by Studio Anne Holtrop

Friday, June 19th, 2015

Article source: Studio Anne Holtrop

Archaeologies of Green, the pavilion of the Kingdom of Bahrain, at the Expo Milano 2015 is a poetic interpretation of the cultural agrarian heritage of the country, which stems from the ancient civilization of Dilmun.

Image Courtesy © Studio Anne Holtrop

Image Courtesy © Studio Anne Holtrop

  • Architects: Studio Anne Holtrop
  • Project: Bahrain Pavilion – Milan Expo 2015
  • Location: Milan, Italy

(more…)

Learning and Research Center (LRC), University of Alcalá in Spain by Echeverría y Celis

Friday, June 19th, 2015

Article source: Echeverría y Celis

The project development has combined various goals, such as maintaining the pre-existing building through the introduction of a complex functional program within a given volume.

Image Courtesy © Echeverría y Celis

Image Courtesy © Echeverría y Celis

  • Architects: Echeverría y Celis, Ernesto Echeverría, Flavio Celis, (architects)
  • Project: Learning and Research Center (LRC), University of Alcalá
  • Location: Plaza de San Diego, s/n, Alcalá de Henares, Madrid, Spain
  • Client: University of Alcalá (UAH)
  • Execution of the Works management: Ignacio Delgado Conde, Juan Manuel Vega Ballesteros, (building engineers).
  • Area: 11.455 m2
  • Execution dates: 12 June 2012 – 28 March 2014
  • Budget: 13.054.000 Euros
    (more…)

Skyone Tower – A legend in the sky by M/s Creative Group

Friday, June 19th, 2015

Article source: M/s Creative Group

In today’s day and age, most of the architecture that surrounds us becomes a kind of background hum, to be noticed only when it is exceptionally striking. When our eyes move around in our surroundings, do we notice the box-shaped edifices that existed in the past or that one building that irks our imagination? The answer is clear and undeniable. A structure that speaks volumes through its design, the Skyone Tower reinforces the term “standing out in a crowd.” An inception of the Creative Group, the curious architects wanted to innovate a building that not only sustains the ability to influence the emotions of the human mind but also encapsulates functionality.

Image Courtesy © M/s Creative Group

Image Courtesy © M/s Creative Group

  • Architects: M/s Creative Group
  • Project: Skyone Tower – A legend in the sky
  • Software Used: AutoCad, Google Sketch-Up and Revit

(more…)

Floating House in Siga, Japan by Satoru Hirota Architects

Friday, June 19th, 2015

Article source: Satoru Hirota Architects

“House to be floating in the rural landscape” It is a house built along the main road in a rural city.

(This house also includes gallery and studio.) In order to protect the residents from the surrounding any kind of noise, House has been surrounded by a gradual circular wall. When enter the inside of the wall, there is a serene space. The first floor is composed by three concrete volumes. Garage and gallery (for embroidery artist), and study.

Image Courtesy © Satoru Hirota Architects

Image Courtesy © Satoru Hirota Architects

  • Architects: Satoru Hirota Architects 
  • Project: Floating House
  • Location: Siga, Japan
  • Structural design: nieda+hisaeda architects / Taizen Nieda + Mitsuyoshi Yoshida
  • Site area: 526.99m2
  • Building area: 146.32m2
  • Total floor area: 197.37m2

(more…)

Guggenheim Helsinki in Finland by PLUS-SUM Studio

Friday, June 19th, 2015

Article source: PLUS-SUM Studio

Our proposal strategically intensifies and reimagines the Guggenheim Museum producing an iconic cultural landmark by sculpting natural light through physical and conceptual layers. These strata develop a rich, dynamic and varied experience synergistically contextualizing the museum at multiple scales to the material and cultural fabric of Helsinki and Finland. The design supplants the object/icon building (visually distinct, discrete parts) with a new subtle icon, embedded in Finnish culture (emotional, connected) and redefines Helsinki as an urbanized landscape; an extension of the museum.

View From North Market Area - Museum Defines Southern End of New Pedestrian District, Image Courtesy © PLUS-SUM Studio

View From North Market Area – Museum Defines Southern End of New Pedestrian District, Image Courtesy © PLUS-SUM Studio

  • Architects: PLUS-SUM Studio
  • Project: Guggenheim Helsinki
  • Location: Helsinki, Finland
  • Software used: Rhino3D and Maxwell 

(more…)

Reform and expansion of the Portocobo Hotel in Santa Cruz, Spain by Díaz y Díaz Arquitectos

Friday, June 19th, 2015

Article source: Díaz y Díaz Arquitectos

The project consisted in the refurbishment of the Portocobo hotel located in the town of Santa Cruz de Oleiros (A Coruña). The existing building had an open plan layout sharing the site with two surface parking lots, a large terrace that could be covered, green areas and an outdoor pool with a sun deck. The back of the site had views of the sea. The interior remodel was aimed at better accommodating the existing functions as well as some new ones. The most important objective was to achieve full transparency on the ground floor, since in its original state the reception area blocked views of the sea. To this end, the ground floor was redesigned allowing the enjoyment of the views from the moment one enters the building. The remodel served to organize the interior layout: The rooms were reconfigured and adapted to new regulations. New areas dedicated to businesses such as private dinning rooms, classrooms and meet- ing rooms were created. The restaurant and bar were improved and the kitchen, storage areas and freezer were upgraded. Also, a removable canopy was designed to create a new banquet area for 500 guests. Finally, a spa specializing in thalassotherapy was located on the basement. It includes salt-water pools and spas, massage rooms, saunas, steam rooms and specialized massage rooms.

Image Courtesy © Jordi Pereda

Image Courtesy © Jordi Pereda

  • Architects: Díaz y Díaz Arquitectos  (Lucas Díaz Sierra and Gustavo Díaz García)
  • Project: Reform and expansion of the Portocobo Hotel
  • Location: Santa Cruz. A Coruña, Spain
  • Photography: Jordi Pereda
  • Area: 5.950 m²

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy