Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Cabañeros National Park Visitors Center and Interactive Museum in Horcajo de los Montes, Spain by Álvaro Planchuelo

Friday, April 15th, 2016

Article source: Álvaro Planchuelo 

The Cabañeros National Park Visitors Center and Interactive Museum is a public architectonic intervention whose main objective is to promote ecotourism in the populations that forms the environment of the park, through information, exhibition, research and care of the main values of this natural space.

Image Courtesy © Ricardo Santonja / Alberto Cubas

Image Courtesy © Ricardo Santonja / Alberto Cubas

  • Architects: Álvaro Planchuelo                         
  • Project: Cabañeros National Park Visitors Center and Interactive Museum  
  • Location: Horcajo de los Montes, Ciudad Real, Spain 
  • Photography: Ricardo Santonja / Alberto Cubas
  • Collaborating architects: Susana Sánchez-Izquierdo, Laura de Aurora, Luis de la Infanta
  • Collaboration museography project: Lunatus / Expociencia
  • Engineerings: Prosec S.L. (Structure), Reolid Consulting (Facilities)
  • Promoter: Organismo Autónomo Parques Nacionales (OAPN). Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino.
  • Area: 4.637 m2
  • Open date: Octubre 2015
  • Software used: Autocad, Revit, Presto

(more…)

Congregation Beth Israel in Vancouver, Canada by Acton Ostry Architects Inc.

Friday, April 15th, 2016

Article source: Acton Ostry Architects Inc.

Since 1948, Congregation Beth Israel has been located in Vancouver on Oak Street, a busy arterial corridor and historical focal point for various congregations and institutions. No longer able to meet the needs of the congregation, the facility has been extensively renovated and expanded. The existing synagogue has been retained and re-purposed for social and educational activities to provide a buffer between Oak Street and a new house of worship.

Image Courtesy © Michael Elkan

Image Courtesy © Michael Elkan

  • Architects: Acton Ostry Architects Inc.
  • Project: Congregation Beth Israel
  • Location: Vancouver’s Oak Street, Canada
  • Photography: Michael Elkan
  • Client: Congregation Beth Israel
  • Principal-in-charge: Mark Ostry, ARCHITECT AIBC AAA SAA OAA FRAIC
  • Project Lead: Alex Percy, MArch IA
  • Team: Rafael Santa Ana, ARCHITECT AIBC, MRAIC, Bob Sumpter UK-Registered Architect ARB BArch,  Anant Topiwala, Texas-Registered Architect NCARB, Sergei Vahkrameev, MArch IA, Andrew Weyrauch, MArch BA LEED AP, Kim Winston, UK-Registered Architect ARB MArch, Matthew Wood, UK-Registered Architect ARB BArch
  • Collaborators:

    • Structural Engineer: Glotman Simpson Consulting Engineers
    • Mechanical Engineer: Integral Group (Formerly Cobalt Group)
    • Electrical Engineer: Integral Group (Formerly Cobalt Group)
    • Landscape Architect: Phillips Farevaag Smallenberg Inc.
    • Contractor: Haebler Group

(more…)

W HOUSE in Pak Chong, Thailand by IDIN ARCHITECTS CO.,LTD.

Friday, April 15th, 2016

Article source: IDIN ARCHITECTS CO.,LTD.

The design concept of W-House is derived from the requirement that the owner would like the house that expresses his character in terms of space and form. Therefore, the design subject was how to interpret the owner’s lifestyle and passion into architecture. The idea initiated by the owner’s favorite activity of traveling and kayaking. There was one picture of a boat sailing on the river that has inspired the designer. The river acts as a supporter for the boat. As a house, the function areas of living room, dining room, and service are supporters for the private areas of bedrooms. The bedrooms are like the boat which the river is supporting underneath for sailing. The idea was developed into the building orientation by maintaining the basic elements but completely reveal the story, functions and context.

Image Courtesy © Spaceshift Studio

Image Courtesy © Spaceshift Studio

  • Architects: IDIN ARCHITECTS CO.,LTD. ( Jeravej Hongsakul, Rubporn Sookatup )
  • Project: W HOUSE
  • Location: Pak Chong, Thailand
  • Photography: Spaceshift Studio
  • Interior Architect: IDIN ARCHITECTS
  • Landscape Architect: P_do Landscape Studio
  • Structural engineer: Pakanut Siriprasopsothorn
  • Owner: Wittaya Warunchaichana
  • Year: 2010-2011

(more…)

V13K05 – private house in Leiden, Netherlands by pasel.kuenzel architects

Thursday, April 14th, 2016

Article source: pasel.kuenzel architects

Home to a patchwork family and space for a living and working environment, this house serves several ambitions.

With just one façade facing the narrow alley, zenith daylight is directed through a central light well reaching all spaces of the residence. The spacious atrium is the core element of the building, providing a space of specific neutrality and merging the living areas on the ground floor with the home office of the client photographer on the top floor. From the outside the house hides its spacious qualities, from the inside it unfolds a world of visual connections and provides a framework for social diversity.

Image Courtesy © pasel.kuenzel architects

Image Courtesy © pasel.kuenzel architects

  • Architects: pasel.kuenzel architects            
  • Project: V13K05 – private house  
  • Location: Nieuw Leyden, Leiden, Netherlands
  • size: 180 m2
  • status: Completed

(more…)

The Supreme Court of the Netherlands in The Hague by KAAN Architecten

Thursday, April 14th, 2016

Article source: KAAN Architecten

The new building of the Supreme Court of the Netherlands by KAAN Architecten has been decidedly integrated into the elegant historic city centre of The Hague. The building, which houses a staff of 350, verges on large: 104 metres long, 22 metres deep and 27 metres tall. These dimensions, with the measured vibrancy of its facades, add some allure to this part of the city centre.

The plane trees and six legal scholars in bronze seated on pedestals make for a wide gateway on the Korte Voorhout, a royal route leading to the buildings from Parliament. The entrance hall seems to have been chiselled from a solid block of marble. It serves as a sturdy base for the superstructure of glass panels and slender latticework. These and other ostensible contradictions seem to reflect the work of the Supreme Court itself. Open and closed, distinguished and functional, hard and ethereal, rough and refined – all exist alongside routine business, on which judgements are passed with great clarity of mind.

Image Courtesy © Fernando Guerra _ FG+SG

Image Courtesy © Fernando Guerra _ FG+SG

  • Architects: KAAN Architecten, (Kees Kaan, Vincent Panhuysen, Dikkie Scipio)
  • Project: The Supreme Court of the Netherlands
  • Location:  Korte Voorhout 8, The Hague, The Netherlands
  • Photography: Fernando Guerra _ FG+SG, Dominique Panhuysen, Sebastian van Damme
  • Client: Rijksvastgoedbedrijf
  • Design team: Allard Assies, Luca Baialardo, Christophe Banderier, Bas Barendse, Dennis Bruijn, Timo Cardol, Sebastian van Damme, Marten Dashorst, Luuk Dietz, Willemijn van Donselaar, Paolo Faleschini, Raluca Firicel, Michael Geensen, Cristina Gonzalo Cuairán, Joost Harteveld, Walter Hoogerwerf, Michiel van der Horst, Marlon Jonkers, Jan Teunis ten Kate, Marco Lanna, Giuseppe Mazzaglia, Ana Rivero Esteban, Joeri Spijkers, Koen van Tienen, Noëmi Vos
  • Contractor: Consortium Poort van Den Haag: BAM PPP B.V., PGGM, BAM Bouw en Techniek B.V., ISS Nederland B.V. and KAAN Architecten
  • Structural engineering: Arup Nederland
  • Electrical engineering: BAM Bouw en Techniek
  • Mechanical engineering: Arup Nederland
  • Site supervision: KAAN Architecten, BAM Bouw en Techniek
  • Artwork: “Hoge Raad” (oil on canvas, 400 x 647 cm, 2015) by Helen Verhoeven
  • Software used: Autodesk, AutoCAD and Revit (more…)

Piccadilly Circus in London, England by Fletcher Priest Architects

Thursday, April 14th, 2016

Article source: Fletcher Priest Architects 

Fletcher Priest has won planning permission for a scheme to revive one of London’s most idiosyncratic and popular locations – the urban quarter that is home to the Piccadilly Lights. The 24-hour city block borders Piccadilly Circus, Shaftesbury Avenue’s Theatreland and Soho’s Denman Street and attracts 100m people a year, although the space behind the Lights has been empty since the 1950s. Fletcher Priest’s proposal lightly envelops the site with a folding geometric skin of ceramic tiles, and creates a roof-top landscape of creative workspaces that open onto terraces with breath-taking views across central London.

Image Courtesy © Fletcher Priest Architects

Image Courtesy © Fletcher Priest Architects

  • Architects: Fletcher Priest Architects
  • Project: Piccadilly Circus
  • Location: Westminster City Council, London, England
  • Client: Land Securities
  • Users: 100 million people pass by Piccadilly Circus each year
  • Structural Engineer: Waterman Structures
  • Planning Consultant: JLL
  • Services Consultant: D Long + Partners
  • Townscape Consultant: Citydesigner
  • Transport Consultant: Momentum
  • Cost Consultant: RLB
  • Area: 210,090sqft
  • Status: Planning permission granted in March 2016

(more…)

Casa Mariposa in La Cruz de Huanacaxtle, Mexico by arqflores / architect Juan Carlos Flores

Thursday, April 14th, 2016

Article source: arqflores / architect Juan Carlos Flores

This is when I began playing with this new language of architecture.  The client requested organic forms for their oceanfront home on the Pacific Coast of Mexico.

These shapes are caressed by the sea air as the sun gently travels its curves.

Image Courtesy © arqflores / architect Juan Carlos Flores

Image Courtesy © arqflores / architect Juan Carlos Flores

  • Architects: arqflores / architect Juan Carlos Flores
  • Project: Casa Mariposa 
  • Location: Mexico, La Cruz de Huanacaxtle, Nay.Real del Mar
  • Discipline: Architecture
  • Colaboration: Juan Ignacio Macías, architect.
  • Structural engineer: Sinué Barragán Rodríguez
  • Contractor: CAESPA
  • Gross External Area: 801m2
  • Construction year: 2010

(more…)

Antalya Green Hub in Turkey by Alper Derinboğaz, Salon

Thursday, April 14th, 2016

Recently Antalya is under a rapid transformation like many other cities in Turkey. These quick transformations usually aim segregated mediocre urban projects rather than balancing the benefits of different actors. Although there are many possibilities for a city like Antalya with much diverse qualities such as forests, sea, history, tourism and culture most of the renovation projects are enclosed mediocre worlds that rather try to exist within their limited environment.

Image Courtesy © Alper Derinboğaz, Salon

Image Courtesy © Alper Derinboğaz, Salon

  • Architects: Alper Derinboğaz, Salon
  • Project: Antalya Green Hub
  • Location: Antalya, Turkey
  • Total Project Area: 1.309.000 sqm
  • Construction Area: 1.627.000 sqm
  • Total Green Area: 260.584 sqm
  • Expected Project Start: September 2016
  • Expected Completion Dates: Semptenber 2018 (1. Stage) – June 2019 (2. Stage)
  • Software used: Rhino

(more…)

Sinjinmal Building in Incheon, South Korea by Studio_GAON

Thursday, April 14th, 2016

Article source: Studio_GAON

At this time when industrial society changes to cultural era, we started this project to turn on the cultural switch by building a building, just as putting a book in a empty shelf. Driving along Gyeongin Expressway to go through Gajwa Interchange, you will meet Gajwa-dong, a town in Incheon, South Korea. This town took sea in the old days.

Image Courtesy © Youngchae Park

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: Studio_GAON (Hyoungnam Lim, Eunjoo Roh)
  • Project: Sinjinmal Building
  • Location: Gajwa-dong, Seo-gu, Incheon, South Korea
  • Photography: Youngchae Park 
  • Project Team: Minjung Choi, Sangwoo Yi, Seongwon Son, Sungpil Lee, Hanmoe Lee, Haelee Jung, Joowon Moon
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Construction: Yeziin Construction
  • Finish: Exposed Concrete
  • Translation: Joowon Moon
  • Site Area: 294m2
  • Building Area: 110.70m2
  • Gross Floor Area: 217.05m2
  • Design Period: 2012.01.30-2012.09.30
  • Construction Period: 2013.03.11-2013.08.30

(more…)

Lambeth Palace Road in London, England by Wildstone

Thursday, April 14th, 2016

Article source: Wildstone

A new hybrid advertising space and community garden, designed by Wildstone for client Clear Channel’s premium Storm brand, has transformed a treacherous corner in London into a vibrant community space. The formerly derelict site in Lambeth Palace Conservation Area had remained undeveloped for over twenty years and was eventually hoarded up. Anti-social behaviour was a longstanding issue, prompting Community Safety officers to request that the landowners investigate additional security measures and productive temporary uses for the development site. Innovative structures and urban space designers, Wildstone, have created a scheme to change this crime ridden space by transforming it into a publically open,working community garden, whilstrein stating the site’s original function as an advertising space.

Image Courtesy © Stratton & Reekie

Image Courtesy © Wildstone

  • Architects: Wildstone
  • Project: Lambeth Palace Road
  • Location: London, England

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise