Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Autobahn Church in Siegerland, Wilnsdorf by schneider+schumacher

Tuesday, January 27th, 2015

Article source: schneider+schumacher

In March 2009 schneider+schumacher won a competition run by the Förderverein Autobahnkirche Siegerland e.V, which was founded for the specific purpose of establishing an Autobahn church.

The initiative for this project came from Hanneliese and Hartmut Hering, after having visited an Autobahn church in south Germany. Just one glance at the map revealed that a place like this was lacking in the entire Siegerland area, and consequently also along the very busy A 45.

Image Courtesy © schneider+schumacher

Image Courtesy © schneider+schumacher

  • Architects: schneider+schumacher
  • Project: Autobahn Church
  • Location: Siegerland, Wilnsdorf
  • Software used: Microstation and Rhino/Grasshopper
  • Client: Autobahnkirche Siegerland e.V., Herr Hartmut Hering, Frau Ute Pohl
  • Site: approx. 500m²
  • Gross floor area: approx. 240m²
  • Net floor area: approx. 240m²
  • Gross volume: approx. 2.050m³
  • Dimensions: Chapel, approx. 14,00 x 14,00m plus access bridge

(more…)

Bridged Living Space in Okayama, Japan by TTArchitects

Tuesday, January 27th, 2015

Article source: TTArchitects

The two dwellings are connected by a “bridged” living space, providing continuity of the outdoor space. Located in a quiet space near a local primary school, the concept for this dwelling started with a dual yard layout, the front for guest parking and an aesthetically prioritised garden at the rear.

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

  • Architects: TTArchitects
  • Project: Bridged Living Space
  • Location: Kurashiki, Okayama,Japan
  • Photography:  Kei Sugino
  • Software used: Vectorworks
  • Team: Teruki Takayoshi, Hisataka Tanio, Kumiko Yamaguchi/  TT Architects
  • Structural consultants: Seiji Kimura, Nathumi Kondou/ Kimura Structural Engineers
  • General constructors: Takayoshi Seko, Terayama Brothers / Block Construction
  • Landscape gardener: Hidemasa Takada/ Souzouen
  • Site area:359.53 sq m
  • Building area: 92.44 sq m
  • Total floor area: 141.82 sq m
  • Structure: wood: 2story
  • Construction period:April,2014

(more…)

House 1288 in Chandigarh, India by Line of Force Architects

Tuesday, January 27th, 2015

Article source: Line of Force Architects

Designed as a nuclear family residence for a couple and their three children, Gurmail residence is envisaged as a quiet, natural retreat in sync with the latest technological aspects for the globally travelled techie client.  Answering the challenge of creating a simple, automated yet distinguished design complying with the strict by-laws of the city, we decided to utilize the assets like a corner plot, favorable wind direction and excellent views to a well manicured garden in the front, to their maximum.

Image Courtesy © Purnesh Dev

Image Courtesy © Purnesh Dev

  • Architects: Line of Force Architects, Panchkula
  • Project: House 1288
  • Location: Sec-19, Chandigarh, India
  • Photography: Purnesh Dev
  • Client: Gurmail Singh
  • Project Year: 2013
  • Site Area: 420 m2

(more…)

Heather Street Residence in Vancouver, Canada by Frits de Vries Architect Ltd

Tuesday, January 27th, 2015

Article source: Frits de Vries Architect Ltd

Located in the Cambie neighbourhood of Vancouver, the steeply sloping site affords views of the city and mountains beyond. The curved roof allows the mass of the new, modern home to step down the cross slope of the site without resorting to traditional forms, and imparts a sense of lightness and space to the upper floor, without losing the domestic sense of enclosure. There is a sectional split on the upper floor that isolates the master bedroom from secondary bedrooms, and allows for higher ceilings in the master bedroom. The secondary bedrooms have lower ceilings as the section defers importance to the higher ceilings of the living room below. The change in ceiling height on the main floor defines the space in an otherwise open floor plan. The rear roof terrace views the nearby park, while the front terrace has views of the city and mountains. The cross slope of the site positions the terraces above the adjacent neighbours creating a sense of privacy. The garage at lane elevation has a laneway house below that shares the rear yard with the main house. A flexible basement layout allows the owner the ability to adapt to future changes in use.

Image Courtesy © Frits de Vries Architect Ltd

Image Courtesy © Frits de Vries Architect Ltd

(more…)

GREEN ROOM in Rimini, Italy by STUDIO DI ARCHITETTURA DANIELE MENICHINI

Tuesday, January 27th, 2015

Article source: STUDIO DI ARCHITETTURA DANIELE MENICHINI 

The “green room” project originates from architect Daniele Menichini’s eco-sustainable and eco-friendly approach to the projects he develops for the horeca sector, as well as for other client areas.

Each concept is developed by means of a search for solutions and products that have the least possible environmental impact and maximum energy saving – a philosophy that does not preclude elements of development, innovation and technology.

Image Courtesy © STUDIO DI ARCHITETTURA DANIELE MENICHINI

Image Courtesy © STUDIO DI ARCHITETTURA DANIELE MENICHINI

(more…)

Stack in Slavonice, Czech Republic by e-MRAK – Martin Rajniš

Saturday, January 24th, 2015

Article source: e-MRAK – Martin Rajniš

The client purchased land in a protected nature reserve known as “Czech Canada”: wide meadows and rock outcroppings surrounded with pines. His wish was to build a stack here. What emerged is a house of nine modules of 3.60 m: the two modules at the edges are left open as terraces. The entire northern side is insulated and simultaneously forms, as in Japan, a long cabinet with sliding doors. The southern, eastern and western sides of the house are glazed from inside. The sliding dilation joint allows for fixed swinging frames with double glazing to be fitted even into the structure of the lumber stack, which can change its dimensions with damp or gradual drying of the wood. Experimentation with the hollow lumber stack here reached the level of a fully inhabitable house, where the tectonics of the hollow lumber stack simultaneously serve as a pleasant, firm external shading that prevents the emergence of a greenhouse effect inside.

Image Courtesy © Radka Ciglerova

Image Courtesy © Radka Ciglerova

(more…)

The Meandering Staircase Pavilion by michael jantzen studio

Saturday, January 24th, 2015

Article source: michael jantzen studio

How can a unique access to a place be used as a way in which to design new and unexpected forms of art and architecture? This is the question I asked myself before I made a new series of functional art structures.

They were all designed in an attempt to offer very unique sculptural places, themed around the idea of an unusual access to an enclosed, or partially enclosed portion of the pavilion.

Image Courtesy © michael jantzen studio

Image Courtesy © michael jantzen studio

(more…)

Gordon Avenue by Frits de Vries Architect

Saturday, January 24th, 2015

Article source: Frits de Vries Architect

Set on a moderately sloped lot, this single-family house is organized around a feature interior double-height division, bisecting social from functional spaces, private from public rituals.

Image Courtesy © Frits de Vries Architect

Image Courtesy © Frits de Vries Architect

(more…)

RM HOUSE in Felgueiras, Portugal by FCC Arquitectura

Saturday, January 24th, 2015

Article source: FCC Arquitectura

Specification

To the existing implementation area (Farm House) is added to the establishment of 200,00m2 for housing construction.

The granary (8,00m2) existing will be recovered.

The existing buildings are in an advanced state of degradation. The interiors are in ruins. We decided to completely demolish the “core” of both and the roofs, recovering and consolidating part of the outer walls, which will be in memory of what existed. The new housing will be located within these limits, like a loose box, the new volumes are developed and are born from the ruins shaping itself to land following the natural curves of it.

Image Courtesy © Jose Campos - Architectural Photographer

Image Courtesy © Jose Campos – Architectural Photographer

  • Architects: FCC Arquitectura
  • Project: RM HOUSE
  • Location: Felgueiras, Portugal
  • Photography: Jose Campos – Architectural Photographer
  • Engineering: Paulo Oliveira
  • Builder: Adalberto e Filhos
  • Status: Built
  • Type: Single family Housing
  • Construction schedule: November 2010 – January 2013
  • Size: 540,00m2

(more…)

Elenails in Piombino, Italy by STUDIO DI ARCHITETTURA DANIELE MENICHINI

Saturday, January 24th, 2015

Article source: STUDIO DI ARCHITETTURA DANIELE MENICHINI

The idea of a space and interior volumes’ distribution was created with a simple, concise and effective concept curated by Daniele Meni-chini architect study, based on some suggestions by Elena Tremolada, owner of Elenails center in Piombino (LI). The tones of black, white and silver are contaminated by the inclusion of purple shades as punc-tual or linear element in complements and lightings.

Image Courtesy © STUDIO DI ARCHITETTURA DANIELE MENICHINI

Image Courtesy © STUDIO DI ARCHITETTURA DANIELE MENICHINI

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy