Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

KEXP 90.3 FM Radio Seattle Breaks Ground on WSDG Studio

Friday, April 24th, 2015

Article source: SkB Architects

KEXP 90.3 FM Radio recently celebrated the ground breaking for its new $15 million broadcast studio complex.  The ceremony attracted guests ranging from Pearl Jam’s lead guitarist, Mike McCready to King County Executive, Dow Constantine and, over 700 local fans. A staple of Seattle’s booming music scene for over 40 years, KEXP will soon occupy an expansive 28.000 ft2 piece of real estate in Seattle Center’s Northwest Rooms. KEXP’s new Walters-Storyk Design Group-WSDG – designed studios will feature an Audio/Video broadcast systems integration design based on a Wheatstone Audio for Radio and TV System.  The complex will include: A 400 ft2 on-air studio, a 1090 ft2 Live Room, (2) production rooms, (2) audio and (2) DJ Booths (2) video edit rooms, a video control room (2) DJ Iso rooms, a Green Room, Production/Mastering, open office space, a library, conference rooms, and a 4500 ft2 reception area/audience space with a stage for live performances, adjacent to a record/retail store and a café.  Funds for the new broadcast complex were raised by a successful on-air campaign and augmented by foundation, corporate, local entrepreneur and local government support.

Image Courtesy © SkB Architects

Image Courtesy © SkB Architects

  • Architects: SkB Architects
  • Project: KEXP 90.3 FM Radio Seattle Breaks Ground on WSDG Studio
  • Location: Seattle, Washington
  • Software used: Proprietary WSDG mode calculation software was engaged during the design process.
  • Acoustic Consultants: Walters Storyk Design Group (WSDG)
  • Project manager: Joshua Morris

(more…)

DISFRUTAR RESTAURANT DESIGN in Barcelona, Spain by EL EQUIPO CREATIVO

Friday, April 24th, 2015

Article source: EL EQUIPO CREATIVO

Ceramic in its different shapes is the common element leading us through various spaces, all impregnated with the essence of the Mediterranean: the bar, the kitchen and the patio.

The design project takes off from various starting points:
On one hand the site, unique and challenging in its layout as well as its location, requires a strong solution. We find a locale with a small, narrow façade on a busy street in the Eixample area of Barcelona. The space widens, relaxes and becomes filled with natural light as we cross the characteristic city block of the Eixample area until we reach the patio where the locale opens up onto a large terrace.

Image Courtesy © Adrià Goula

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: EL EQUIPO CREATIVO _ Oliver Franz Schmidt + Natali Canas del Pozo + Lucas Echeveste Lacy
  • Project: DISFRUTAR RESTAURANT DESIGN
  • Location: Calle Villarroel 163, Barcelona, Spain
  • Photography: Adrià Goula
  • Project Team: J. Marcos Feijóo, Anna Martínez, Cristòfol Tauler, Néstor Veloso, Anna Serra, Cristina Huguet, Clara Manchón
  • Client: Eduard Xatruch, Oriol Castro and Mateu Casañas
  • Floor Area: 520 m²
  • Completed: December 2014

(more…)

CASA LLORELL EN LA COSTA BRAVA in Girona, Spain by DOSARQUITECTES

Friday, April 24th, 2015

Article source: DOSARQUITECTES

A house situated in the heart of the Costa Brava with incredible views to a coast bay.
Costa Brava is different of other coasts because of the big forest slopes next to the sea.
The challenge was to fit a big program in a volume with some formal contrast with the nature of the place. So we propose some cubes placed as if they were randomly thrown, like if they were fallen from the sky, but finally they really derive from the fan-shape of the plot.

Image Courtesy © Simon Garcia ARQFOTO

Image Courtesy © Simon Garcia ARQFOTO

  • Architects: DOSARQUITECTES
  • Project: CASA LLORELL EN LA COSTA BRAVA
  • Location: Tossa de Mar, Girona, Spain
  • Photography: Simon Garcia ARQFOTO
  • Plot surface: 2.000 m2
  • Total built surface: 880 m2
    • Underground level (5 parking places, swimming-pool filter room): 92 m2
    • Underground level 2(Spa, Hammam, Service apartment, Installation room): 172 m2
    • Ground floor (main living-room, study, guest apartment): 378 m2
    • First floor (bedrooms, guest area, laundry room, entrance, ferrari garage): 238 m2
  • Architects Team: Francesc Aromir Batiste-Alentorn and Cristina del Pozo Bas
  • Structural design collaborator: Amanda Colom Calsina
  • Technical architect: Lluís Serrat Tarrés
  • Builder: REHABILITACIÓ i CONSTRUCCIÓ SALICHS S.A.
  • Installations: SINOPHOS GROUP

(more…)

World Health Organization intervention in Geneva, Switzerland by LATITUDE

Friday, April 24th, 2015

Article source: LATITUDE

The New Building of the World Health Organization (WHO) will replace a number of temporary buildings at the Headquarters site in Genève. The New Building will be one of three buildings that comprise the WHO Headquarters. The Main Building, designed by Bernard Tschumi, will continue to be the primary representation of the WHO.

Image Courtesy © LATITUDE

Image Courtesy © LATITUDE

  • Architects: LATITUDE
  • Project: World Health Organization intervention
  • Location: Geneva, Switzerland
  • Year: 2015
  • Type: Competition
  • Status: Proposal
  • Client: World Health Organization
  • Program: 22,000qm for office space and common facilities
  • Principal Architect: Manuel N. Zornoza
  • Team: Andrea Ramos Rodriguez, Jorge Cortes de Castro, Lucia Bravo Guinea

(more…)

WINERY – DOMAINE ALICE HARTMANN in Wormeldange, Luxembourg by dagliatélier d’architecture

Friday, April 24th, 2015

Article source: dagliatélier d’architecture

The winery ALICE HARTMANN builds a new wine center and visitors’ facilities on their estate in Wormeldange, Luxembourg. As a result of extensive international success crowned by awards like the “best of Riesling 2010” and several gold medals, the winery has decided to expand and modernize its facilities.

Image Courtesy © Jörg Hempel

Image Courtesy © Jörg Hempel

(more…)

Casa LPZ by Arquitectura en Movimiento Workshop

Friday, April 24th, 2015

Article source: Arquitectura en Movimiento Workshop

An elderly couple with a newborn grandchild commissioned us to design their new residence on a section between two recently built houses. Among their main requirements was that the house should have little or no visual contact with the neighboring properties and that daily life should happen on a single level. In addition to the usual requirements they asked for a guest bedroom and a gym on an upper level, which we resolved by means of gentle transition, that is, without long-spanning flights of stairs.

Image Courtesy © Arquitectura en Movimiento Workshop

Image Courtesy © Arquitectura en Movimiento Workshop

(more…)

House W in Brandenburg, Germany by Peter Ruge Architekten GmbH

Friday, April 24th, 2015

Article source: Peter Ruge Architekten GmbH 

House W is a detached dacha for a German-Russian family of musicians.

Located 75 km north of Berlin in the beautiful countryside of Brandenburg, it is surrounded by lakes and forests. On a large 6,500 m2 site, a one storey wooden cabin has been constructed with a spacious living, dining and kitchen area.

Image Courtesy © Peter Ruge Architekten GmbH

Image Courtesy © Peter Ruge Architekten GmbH

  • Architects: Peter Ruge Architekten GmbH 
  • Project: House W
  • Location: County Oberhavel, Brandenburg, Germany
  • Structural engineering: Dipl.-Ing. Hartmut Unterberg
  • Construction company: Signumplan GmbH
  • Size: 
    • GFA single family house: 86,5 sqm, terrace: 47,0 sqm
    • GFA outbuilding: 26,5 sqm
  • Duration of contract: 2013 – 2014
  • Completion: 2014

(more…)

WALL CLOUD in Tokyo, Japan by Ryuichi Sasaki / SASAKI ARCHITECTURE

Friday, April 24th, 2015

Article source: Ryuichi Sasaki / SASAKI ARCHITECTURE

In recent years, various renovation projects have been attempted for a warehouse building, at which a legendary disco, “Juliana’s Tokyo”, once existed as a symbol of the Tokyo waterfront in the early 1990s. However, the attic part of the former discotheque on the second floor remained untouched for a long time, since it had a low ceiling height of 2.1m with only 1.7m under the beams, causing an oppressive feeling in the space.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Ryuichi Sasaki / SASAKI ARCHITECTURE
  • Project: WALL CLOUD
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Light Design: Kazuhiro Nagashima /CHIPS LLC + NatsunaKameoka /Lighting Sou
  • Producer: Re-Sohko + E-Sohko Group
  • Contractor: Urban Plan

(more…)

Montreal Metro Project in Québec, Canada by Chris Forsyth

Thursday, April 23rd, 2015

Article source: Chris Forsyth 

The Montreal Metro Project is an ongoing photo archive of Montreal’s internationally renowned metro system. The series captures the often overlooked architecture, design, and motion of each the many stations of the system.

Image Courtesy © Chris Forsyth

Image Courtesy © Chris Forsyth

stgm head office in Québec, Canada by stgm architectes

Thursday, April 23rd, 2015

Article source: stgm architectes

STGM’s new head office is located in the Beauport borough of Quebec City, adjacent to the Estimauville eco-neighbourhood. It is a 1,000 square metre two-storied structure that puts the focus on eco-friendly, architectural innovation. The building succeeds in offering an exceptional level of comfort to its occupants through the mindful integration of a longitudinal form, orientation to the sun, light wood structure, meticulously selected materials and efficient systems, while producing a low ecological footprint. High performance concrete siding combined with Eastern Cedar creates an impression that is both simple and dynamic, with attention given to the relationship between solids and voids that lend the building an air of elegance that belies both time and fashion. From the first sketches, the designers sought to attain a high level of sustainability – a principle already at the heart of the firm’s priorities, using creativity to implement the strategies necessary to reach LEED-NC Platinum level. With this objective in mind, comfort, simplicity and coherence were selected as founding principles.

Image Courtesy © stgm architectes

Image Courtesy © stgm architectes

  • Architects: stgm architectes
  • Project: stgm head office
  • Location: Québec, Canada

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy