Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

TN Nursery in Mie, Japan by HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

Thursday, June 30th, 2016

Article source: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

The site is located at north of housing development, which is about 10 kilometers from Tsu City in Mie Prefecture.

It is an area surrounded by sufficient nature with green where you can feel change of season such as field, pond, forest, woods and others, and in addition, comfortable wind blows.

Image Courtesy © Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

Image Courtesy © Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

  • Architects: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
  • Project: TN Nursery
  • Location: Mie, Japan
  • Photography: Studio Bauhaus, Ryuji Inoue
  • Site Area: 4529.83 square meters
  • Surface area: 846.57 square meters
  • Floor area: 1242.37 square meters

(more…)

Casa Lineal in Lima, Peru by Metrópolis Oficina de Arquitectura

Thursday, June 30th, 2016

Article source: Metrópolis Oficina de Arquitectura

The main idea for this house was to create a concavity to get a controlled view inside the lot.

The house is a small tribute to the pursuit of Mies Van der Rohe, where the transparency and the inner courtyards  were held.

Image Courtesy © Juan Solano

Image Courtesy © Juan Solano

  • Architects: Metrópolis Oficina de Arquitectura
  • Project: Casa Lineal
  • Location: Lima, Peru
  • Photography: Juan Solano
  • Designer: Arq. José Orrego
  • Assistants: Arq. Anahi Bastian y Arq. Elmer Ramirez
  • Structures: Ing. Jorge Avendaño
  • Construction: Américo Chávez
  • Estructures: Ing. Jorge Avendaño
  • Instalations: INGESER
  • Area: 839.18 m2

(more…)

Casa AVE in Lima, Peru by Martin Dulanto Arquitecto

Thursday, June 30th, 2016

Article source: Martin Dulanto Arquitecto

A white box, a habitat platform and the space generated between both elements, composes this project.

The box is separated from the base creating a large space open to the landscape. The white block contains the master bedroom, which runs through the whole front of the house, facing the sea, and the two guest bedrooms, located on the back of the lot. These three rooms are organized around a hall, which reaches the staircase, and also connects all three levels.

Image Courtesy © Juan Solano

Image Courtesy © Juan Solano

  • Architects: Martin Dulanto Arquitecto
  • Project: Casa AVE
  • Location: Cerro Azul, Lima, Peru
  • Photography: Juan Solano
  • Software used: AutoCad and Sketchup
  • Contributors: Miguel Gutierrez, Raul Montesinos, Emilio Jordan, Belen Desmaison
  • Structural Engineer:  Jorge Avendano
  • Production: Claudia Miraglia
  • Landscaping: Titi Laurie
  • Land area : 193.95 m2
  • Year built: 2014

(more…)

Museum of Ethnography in Budapest, Hungary by Napur Architect

Thursday, June 30th, 2016

Article source: Napur Architect

The Gate of the City Park, the correct form of the place. Transformations that reshape soil and earth alike, which make interrelationships between inside and outside, up and down visible. The transformed surface provides space and frame for the expected functions to be planned here.

Image Courtesy © Renders by Axion Visual

Image Courtesy © Renders by Axion Visual

  • Architects: Napur Architect
  • Project: Museum of Ethnography
  • Location: Dózsa György road, Budapest, Hungary
  • Photography: Renders by Axion Visual
  • Client: Városliget inc.
  • Project Team: Ferencz Marcel DLA vezető tervező, Détári György DLA tervezőtárs, Ferencz István DLA, Bodonyi Csaba DLA, Rudolf Mihály DLA, Őrfi József, Papp Dávid
  • Structure: Reinforced concrete, and steel truss
  • Exterior Finish: perforated metal cladding, stainless steel mesh
  • Max. Height: 22 m
  • Bldg. Area: 17 226 m2
  • Gross Floor Area: 32 500 m2

(more…)

The Maison des étudiants de l’École de technologie supérieure (ÉTS) in Montréal, Canada by Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes

Thursday, June 30th, 2016

Article source: v2com

After four years of work, the recent inauguration of the Maison des étudiants de l’École de technologie supérieure (ÉTS) unveiled a signature building which enhances an entire neighborhood in the Griffintown district.

Inspired by an icehouse that once stood on the site, the crystal-like volume is remarkably light, open and airy. The mixed-use program was unified into a singular sculpted volume, its offsets interacting in a refreshing way with the more sober and introverted campus buildings. The massing was carved out on its south and east sides to create space for a future park that extends inside the building’s public program, maximizing sunlight and offering the community an abundantly glazed atrium that showcases student life within.

Image Courtesy © Stéphane Brugger

Image Courtesy © Stéphane Brugger

(more…)

House in Gaüses, Spain by Anna & Eugeni Bach, arquitectes

Wednesday, June 29th, 2016

Article source: Anna & Eugeni Bach, arquitectes

On a narrow, elongated site where a house already stood it was proposed to build a small studio that could be used as both a paint workshop and an occasional weekend home for the children of the owners.

The starting point for the project was given by the financial aspect, as it needed to be an economically viable project on a tiny budget estimated at seventy thousand euros. This factor limited both the structural possibilities and the finishes, which meant we had a very clear starting premise: we needed to work with the local industrial­ists (if possible from the same village), and with technical solutions that they were accustomed to, as they were the traditionally adopted ones in the typical constructions of the area. This premise led us to work with load bearing walls, single-direction forgings, aluminium windows of reasonable dimensions and conventional finishes such as painted render.

Image Courtesy © Jordi Bernadó

Image Courtesy © Jordi Bernadó

  • Architects: Anna & Eugeni Bach, arquitectes
  • Project: House
  • Location: c/ Afores s/n, Gaüses, Vilopriu, Spain
  • Photography: Jordi Bernadó
  • Constructor: Jordi Marcó (structure), Ormetal (windows) Pere Taberner (carpenter), Josep Ventalló (installations), Lluís Gifra (metal structure)
  • Quantity surveyor: Alfons Brugué
  • Budget: 70.000 €
  • Built Surface: 90 m2
  • Project Dates: June 2004 – December 2004
  • Work on Site: April 2005 – January 2007

(more…)

Pocket Farm in Akershus, Norway by oslo school of architecture and design

Wednesday, June 29th, 2016

Article source: oslo school of architecture and design

It is said that Oslo is one of the fastest growing cities in Europe, and that building land within its natural boundaries is full. To accommodate future growth Oslo will have to look beyond, to municipalities within commuting distance. One such municipality is Nes i Akershus, one of the principal agricultural producers of grain in the country. Nes does not want to become a suburb of Oslo, so it is looking for alternative modes of accommodating additional population without losing its rural character.

Image Courtesy © SCS

Image Courtesy © SCS

  • Architects: oslo school of architecture and design
  • Project: Pocket Farm
  • Location: Dystlandhaugen Farm, Nes i Akershus, Norway
  • Photography: SCS
  • Client: Elisabeth and Terje Maarud and Nes Kommune
  • Staff: Christian Hermansen and Marcin Wojcik
  • Structural Eng. : Felice Allievi, DOF engineers
  • Size: 225 m2 (9m x 25m)
  • Construction period: 6 weeks, May and June 2016

(more…)

Casa dos Caseiros in Campinas, Brazil by 24.7 Arquitetura

Wednesday, June 29th, 2016

Article source: 24.7 Arquitetura

“Casa dos Caseiros” was first created to answer a private order for a social interest dwelling project to be built numerously throughout some cities in Rio de Janeiro state. Unfortunately after some time of development the project had to be canceled by the contractor.

Originally it was designed using steel frame as structural system, after cancelation we have updated the whole project to use structural concrete blocks, more usual in Brazilian construction, and still a rational modular building system. The project was set aside for a while until came the opportunity to build one unit as a prototype and still be used as home for the housekeepers of a property in a rural district from Campinas.

Image Courtesy © Pedro Kok

Image Courtesy © Pedro Kok

  • Architects: 24.7 Arquitetura
  • Project: Casa dos Caseiros
  • Location: Campinas – SP, Brazil
  • Photography: Pedro Kok
  • Software used: Revit
  • Structural Engineer: WGA Engenharia
  • Budget: R$50.000,00
  • Area: 70 m2
  • Project Year: 2012

(more…)

CULTURAL CENTER in Nevers, France by Ateliers O-S architectes

Wednesday, June 29th, 2016

Article source: ateliers O-S architectes

Located in the middle of a restructured district in Nevers, the new Cultural Centre is a public facility open to the neighborhood, which will host local organizations.

The building must develop the identity of the district. The location of the building will preconfigure the organization of the public space, surrounded by the Avenue Lyauteyto the north, renovated housing to the west and the south and new housing to the east.

Image Courtesy © Cecile Septet

Image Courtesy © Cecile Septet

  • Architects: Ateliers O-S architectes
  • Project: CULTURAL CENTER
  • Location: Nevers, France
  • Photography: Cecile Septet
  • Project Team: Vincent Baur, Guillaume Colboc, Gaël Le Nouëne, Aurélie Louesdon, Kit Chung
  • Budget: € 2,561,887 included VRD
  • Surface Area: 1 613 m²
  • Delivery: September 2012

(more…)

Peraleda House in Cáceres, Spain by Losada Garcia Arquitectos

Wednesday, June 29th, 2016

Article source: Losada Garcia Arquitectos 

Peraleda House is a comprehensive rebuild, keeping part of the original walls of the existing house and the yard, located in a small and historic town in Cáceres. The project aims to think about how to revive an existing house into a contemporary home in a classic urban area setting with restrictive rules.

Image Courtesy © Javier Lairado Arte-On

Image Courtesy © Javier Lairado Arte-On

  • Architects: Losada Garcia Arquitectos (Ramiro Losada-Amor and Alberto García Jiménez)
  • Project: Peraleda House
  • Location: Peraleda e la Mata, Cáceres, Spain
  • Photography: Javier Lairado Arte-On
  • Collaborators: Adriana Quesada
  • Builder: Domus fortis
  • Budget: 196.020 euros + VAT
  • Surface: 330 m2
  • Ratio: 594 € /m2
  • Year: 2015

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise