Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

House C and House D in Kikinda, Serbia by Studio AUTORI

Wednesday, January 28th, 2015

Article source: Studio AUTORI

House C and House D are a part of the “Terra Panonica” estate, located in Mokrin, a settlement in the municipality of Kikinda, in Vojvodina region, in Serbia.

„Terra Panonica“ estate is a cultural and tourist complex for various creative and leisure activities. With its program it focuses on cultural projects, design, education, agriculture and social development.

Image Courtesy © Relja Ivanić

Image Courtesy © Relja Ivanić

  • Architects: Studio AUTORI
  • Project: House C and House D
  • Location: Svetog Save 25, Mokrin, Kikinda, Serbia
  • Photography: Relja Ivanić
  • Team: Dipl.Ing.Arch. Dijana Novaković, Dipl.Ing.Arch. Maja Trbović, Dipl.Ing.Arch. Aleksandra Nikitin, M.Arch. Dušan Nenadović
  • Collaborators: Ljiljana Rodić – Bodrožić
  • Structural: Mega Plus, Belgrade, Serbia
  • Text: Miodrag Ninić
  • Site area: 3500m2
  • Building area: 356 m2
  • Project year: 2013
  • Completed: 2014

(more…)

14 facades’ house in Belgium by m architecture

Wednesday, January 28th, 2015

Article source: m architecture

The entire project was conceived in an economical way to preserve materials and to optimize the ratio between the area and the construction cost ($3,280 per square foot), but not at the expense of quality. Indeed, the owner and architect did not discount architectural quality, spatial functionality, etc. Thus, for example, the choice to develop a light, wood construction for the whole house allows for:

Image Courtesy © bepictures

Image Courtesy © bepictures

  • Architects: m architecture
  • Project: 14 facades’ house
  • Location: Belgium
  • Photography: bepictures

(more…)

Turm mit Taille in Vienna, Austria by MVRDV

Wednesday, January 28th, 2015

Article source: MVRDV

The area of the famous Gasometers is located between the airport and the city centre and is in need of significant urban regeneration.

Image Courtesy © MVRDV

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Turm mit Taille
  • Location: Vienna, Austria
  • Client: BAI Bauträger Austria Immobilien GmbH
  • Program: 35 680 m2 above ground: Retail, Café, Restaurants, Offices, Housing (option to fully convert the tower)
  • Parking: 3 112 m2 below ground
  • Year: 2014
  • Design Team: 
    • Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries with:
      • 1st phase: Fokke Moerel, Luca Moscelli, Matteo Artico, Angelika Hinterbrandner and Johannes Pilz
      • 2nd phase: Fokke Moerel, Luca Moscelli, Matteo Artico and Johannes Langer
  • Partners:
    • Structure: Bollinger + Grohmann Ingenieure Wien
    • Sustainability: Energy Design Cody Consulting

(more…)

‘Ai Cadelach’ Hotel in Treviso, Italy by STUDIO DI ARCHITETTURA DANIELE MENICHINI

Wednesday, January 28th, 2015

Article source: STUDIO DI ARCHITETTURA DANIELE MENICHINI 

The concept for the hotel was inspired by its location – two lakes and a green valley surrounded by the steep, forested slopes of Belluno’s Alpine foothills, where the dominating element is the woodlands. This was the key factor on which Daniele Menichini’s architect’s studio based their project and Toscana Interiors carried it out. The woods were abstracted and reconstructed inside the bedrooms to create a link with the outside, featuring sycamore, linden, willow, birch, poplar, elm, beech and sweet chestnut trees. Trees outside and trees indoors, creating a comfortable and welcoming environment, a warm and physical place to spend the night, dreaming of sleeping outdoors under a starry sky.

Image Courtesy © STUDIO DI ARCHITETTURA DANIELE MENICHINI

Image Courtesy © STUDIO DI ARCHITETTURA DANIELE MENICHINI

(more…)

Dunbar Residence by Frits de Vries Architect

Wednesday, January 28th, 2015

Article source: Frits de Vries Architect

This modern house was built in Vancouver on a 33′ x 120′ sloping lot. The house is bisected by a double-height space that fills the interior of the home with light and also serves as the stair opening. Walnut, concrete and white finishes clad the interiors, and harmonize with the cedar, white and zinc exterior finishes. The curtain wall window system is aluminum inside and out.

Image Courtesy © Frits de Vries Architect

Image Courtesy © Frits de Vries Architect

(more…)

HOUSE IN TUDELA, Spain by Lagula Arquitectes+Studio Ahedo

Tuesday, January 27th, 2015

Article source: Arquitectes+Studio Ahedo 

The design is carefully inserted into the urban fabric of the Tudelaold quarter.This area is signified by the Jewish, Muslim and Christian footprints. Yet, the surroundings are defined by themassive condition derived from its medieval heritage.The narrow and tortuous streets are characterized by the texturized rendered walls and the wood galleries.

Image Courtesy © Adrià Goula

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: Lagula Arquitectes+Studio Ahedo 
  • Project: HOUSE IN TUDELA
  • Location: TUDELA, Spain
  • Photography: Adrià Goula
  • Year (check one): Month: May 2013 – 2014X

(more…)

NELSON MANDELA SCHOOL in Vigneux-sur-Seine, France by AR+TE ARCHITECTES

Tuesday, January 27th, 2015

Article source: AR+TE ARCHITECTES

URBAN CONTEXT

The school is situated in south of the city of Vigneux-sur-Seine near Paris. It is situated in a district in urban renovation financed by the ANRU (National Agency for the Urban Renovation)

The school is bounded on the north by linear housing building of eight floors, and on the south by a housing suburban neighborhood.

Image Courtesy © C.Barba  &  J.C.Morisseau

Image Courtesy © C.Barba & J.C.Morisseau

  • Architects: AR+TE ARCHITECTES
  • Project: NELSON MANDELA SCHOOL
  • Location: Near PARIS, VIGNEUX-SUR-SEINE (FRANCE)
  • Photography: C.Barba  &  J.C.Morisseau
  • Software used: Autocad 2d and 3d
  • Project area: 3 550 sqm
  • Construction cost: 4 650 000 €  Excl. VAT
  • Project year: September 2014
  • Architect Contractor: CARLOS  BARBA  AR+TE, ARchitecture + TErritoire (Paris)
  • Architect Co-contractor: Jean Christophe MORISSEAU, (Paris)
  • Engineering firm: CTC INGENIERIE (Versailles)

(more…)

‘The Flow’ – A Multipurpose Pavilion by Department of ARCHITECTURE

Tuesday, January 27th, 2015

Article source: Department of ARCHITECTURE

The project intent is to provide an architecture that triggers various uses and accommodates multiple activities as a multipurpose pavilion suitable for the community and the location.

Image Courtesy © W Workspace & Tra Chang, SCG

Image Courtesy © W Workspace & Tra Chang, SCG

  • Architects: Department of ARCHITECTURE
  • Project: ‘The Flow’ – A Multipurpose Pavilion
  • Photography: W Workspace & Tra Chang, SCG
  • Software used: Rhino, Grasshopper in design process, and 3dmax for presentation
  • Project Completion: October 2014 
  • Benefactor: Tra Chang, SCG
  • Owner: Saensuk Municipality
  • Principals: Twitee  Vajrabhaya  Teparkum, Amata  Luphaiboon
  • Design Team: Kritbodee  Chaicharoen, Witthawat  Prabhasawat
  • Lighting Designer: Accent Studio
  • Structural Engineer: Paisan Pontpai

(more…)

Children’s nursing home “Tsukuba-Aiji-en” in Ibaraki, Japan by Nobuya Kashima + Aya Sato/ K+S Architects

Tuesday, January 27th, 2015

Article source: Nobuya Kashima + Aya Sato/ K+S Architects

The children’s nursing home “Tsukuba-Aiji-en” is built in the forest and the field in Tsukuba city. 40 children live in these houses in the great nature. These houses are composed of 5 units. “3 group living units”, “office working and communication unit”, “training unit for parents and children”.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda, Yoshihiro Asada

Image Courtesy © Hiroshi Ueda, Yoshihiro Asada

  • Architects: Nobuya Kashima + Aya Sato/ K+S Architects
  • Project: Children’s nursing home “Tsukuba-Aiji-en”
  • Location: Tsukuba, Ibaraki, Japan
  • Photography: Hiroshi Ueda, Yoshihiro Asada
  • Mechanical & Electorical Engineer: System Planning Corporation.
  • Construction Builder: Narushima Kensetsu
  • Site Area: 7,402.54 sqm
  • Built Area: 1,439.58 sqm
  • Total Floor Area: 1,611.62 sqm
  • Project Year: 2014

(more…)

Old wooden apartment turned into the dental clinic in Katushika, Tokyo by tai_tai STUDIO

Tuesday, January 27th, 2015

Article source: tai_tai STUDIO

The building is located in the downtown of Tokyo.
Doctor had owned a old very typical two-story wooden apartment for students.
He remodeled this timeworn buildings into his dental clinic.
He want to structural reinforcement of the old wooden building
He want to ensure a smooth flow line for patients because the second floor is his care units.
We must designed a flow line of dental clinic without changing the wood frame for this old apartment.
We remove a part of the second floor and set a large window to for the light from the front.

Image Courtesy © tai_tai STUDIO

Image Courtesy © tai_tai STUDIO

  • Architects: tai_tai STUDIO
  • Project: Old wooden apartment turned into the dental clinic
  • Location: Katushika, Tokyo
  • Team: tai_tai STUDIO/Hidekazu Wakabayashi, Akiko Wakabayashi
  • Function: Dental clinic
  • Structure: wood
  • Year: 2006

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy