Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

CID Center in Badajoz, Spain by NGNP arquitectos

Sunday, May 21st, 2017

Article source: NGNP arquitectos

The plot is located in the urban edge of the small town of Calamonte, on a land platform that visually dominates the surrounding farmland. From this location, which gives it a special value in the city-field-landscape relationship, leave the main formal and conceptual decisions that inspire the project. Furthermore, the presence of the building far from the road access routes, also causes the building necessarily respond to them. Therefore, the roof emerges as the fundamental element of the design. Seen from afar, the building completes its compact presence thanks to it, dialoguing with the landscape of hills surrounding the place. Close-up view, the roof provides greater height spaces that require it, such as the assembly hall, likewise providing dynamism and special character to interior environment. The compactness of the volume required an abstract formalization. The building is implanted in the plot adapting to its longitudinal form. The generator concept of the plant is the opening of a crack-patio in its central axis, which runs through its entire length, becoming the main space of the project. In the north façade, this crack configures the public access between volumes, and after passing the vestibule, continues characterized as a more introspective space. The required program, consisting of administrative uses of support to entrepreneurs, is organized with the highest programmatic rationality and economy of circulation, guaranteeing the required flexibility. Uses are grouped into three clearly differentiated units: the business incubator, support offices and meeting rooms, arranged around the central lobby, center of gravity of the building that facilitates the quick orientation of the visitor. This zoning of the small building solves the problem of the compatibility of use in function of the different schedules that each zone has. Thus, an entrepreneur can have night access to his office without having to open the entire building, which makes it much safer to use.

Image Courtesy © Jesús Granada

  • Architects: NGNP arquitectos
  • Project: CID Center
  • Location: Badajoz, Spain
  • Photography: Jesús Granada
  • Software used: CAD
  • Other Participants: Antonio Vallejo (arquitecto técnico, presupuesto y control de ejecución de obra), Estanislao Fernández (instalaciones), María Luisa Lorenzo (estructura)
  • Constructed area: (m2) 789 m2
  • Year: 2015

(more…)

Connectree in Tbilisi, Georgia by Stipfold

Sunday, May 21st, 2017

Article source: Stipfold

The house splits the outdoor space in two and stretches between fences that face each other. Double entrance, one of which leads to a garage, cuts through the side fence and is separated by a wall keeping a parking spot out of sight.

Image Courtesy © Stipfold

  • Architects: Stipfold
  • Project: Connectree
  • Location: Tbilisi, Georgia
  • Software used: ArchiCAD

 

(more…)

Center for the National Property Heritage in Mexico by Victor Marquez Arquitectos VMA

Sunday, May 21st, 2017

Article source: Victor Marquez Arquitectos VMA

The old colonial neighborhood of Coyoacan comprises some of the more notable cultural institutions of Mexico and the new national Center for Patrimonial Heritage is added to the list. The center´s main concept spins around the need to turn a private complex into a public space; thus, the programmatic idea of breaking the parts in order to organize them in smaller low-rise buildings that could eventually display certain design personality and preserve the existent trees and vegetation, made sense. Therefore the center will be displayed in four different buildings: the museum and workshops, the preservation and office building, the auditorium, and the café / library structure. Once we secured the existent trees and plants, we proceeded to establish the project zoning and arrangement. Within the concept of dispersion, we decided to hinge and organize buildings around the open spaces. Therefore, we aimed that visitors would navigate through a number of interlocked gardens, plazas, paths, patios, etc. that will eventually unfold and reveal a number of architectural elements and gestures. From the overall aesthetic composition, some buildings have been thought as solid and massive creating a deliberate contrast to others that are conceived as translucent or transparent. Decisions made in this sense respond mostly to dealing with finding the right balance between energy savings, aesthetics and human activity.

Image Courtesy © Victor Marquez Arquitectos VMA

Banorte Financial Group in Tlalpan, Mexico City by BROISSIN

Sunday, May 21st, 2017

Article source: BROISSIN 

This privately owned corporate, building is stage III of the modernization of “Grupo Financiero Banorte’s” facilities, with a capacity for 1,446 cars in direct response to an aggressive automotive financing program of the group for the employees, at a rate of 8 cars per 10 employees, giving a total of 44,700 m2 contained within 3 basements and 4 floors in the superstructure. Due to the structure’s height, the glazed volume contains positions for 1,143 people on two floors of 6,000 m2 each, a surface that required a strong solution to obtain natural lighting near each user. We then decided to have four inner courtyards open to the interior of the offices, which in addition to mitigating the light problem well, also physically ordering and sectioning departments by optimizing each plant functionally.

VIEW FROM THE STREET TO SOUTHEAST FACADE, Image Courtesy © Alexandre d’ La Roche

  • Architects: BROISSIN
  • Project: Banorte Financial Group
  • Location: Tlalpan, Mexico City / Tlalpan, Ciudad de México
  • Photography: Alexandre d’ La Roche
  • Partner in Charge: M.Arch. Gerardo Broissin
  • Project leader: Arq. David Suarez
  • Design Team: M.Arch. Gerardo Broissin, Arq. David Suarez, Arq. Bruno Roche, Arq. Luis Barrera
  • Colaborators: Arq. Rosario Mestre, Arq. Alejadro Rocha, Arq. Augusto Mirada, Arq. Mario Uriarte, Arq. José Luis Durán, Arq. Laura Ortiz, Arq. Alfonso Vargas
  • Electrical Engineering: IESSA
  • HVAC: Triple i

(more…)

Monster House in Hague, Netherlands by HOYT Architecten en Bouwmanagers

Sunday, May 21st, 2017

Article source: HOYT Architecten en Bouwmanagers

Unconstrained views towards water, a need for as much opened space as possible, a bright, airy environment and a unique design with use of natural materials, where inside-outside relation is blending into the surrounding were the primary desires of our client, whose vision influenced the designing path in the Monster Villa hidden in the dunes.

Image Courtesy © HOYT Architecten en Bouwmanagers

  • Architects: HOYT Architecten en Bouwmanagers
  • Project: Monster House
  • Location: Hague, Netherlands
  • Team: Joris van Hoytema, Barbara Jakubowska
  • Building Management: Vincent Mélotte
  • Renders: VO-lume.com

(more…)

Peter Lindbergh Exhibition Kunsthal in Rotterdam, Netherlands mecanoo

Sunday, May 21st, 2017

 

Article source: mecanoo 

Mecanoo created the design for “A different vision on fashion photography” a large-scale travelling retrospective of the multi-faceted oeuvre of German photographer Peter Lindbergh.

Image Courtesy © mecanoo

  • Architects: mecanoo
  • Project: Peter Lindbergh Exhibition Kunsthal
  • Location: Rotterdam, Netherlands
  • Client: Kunsthal, Rotterdam
  • Project Design: 2016
  • Project Realisation: 2016-2017
  • Status: Ongoing

(more…)

HUBB modular interior concept in Eindhoven, Netherlands by Mecanoo & Gispen

Friday, May 19th, 2017

Article source: Mecanoo & Gispen

The working and learning environment of the future

Mecanoo architecten and Gispen are collaborating to explore the working and learning environment of the future, spaces that accommodate multiple activities simultaneously, without becoming generic. Diversity, personalisation and addressing the specific aims of different activities are central to creating environments where creativity, innovation and identity flourish, and where people can exchange ideas and inspire one another.

Image Courtesy © Mecanoo architecten

  • Architects: Mecanoo & Gispen
  • Project: HUBB modular interior concept
  • Location: Eindhoven, Netherlands
  • Photography: Chris van Coeverden
  • Designer: Mecanoo and Gispen
  • Realisation: in production since 2016
  • Design: 2015-2016 (more…)

Cabin in Chamonix, France by Pierre Marchand Architectes

Friday, May 19th, 2017

Article source: Pierre Marchand Architectes

At the request of long time clients, we designed and supervised the construction of a new cabin in the Chamonix valley.

The site is located within a residential compound built in the 50’s. A cabin dating from the original master plan was on the lot.

The location benefits from sweeping and stunning views over the Mont Blanc skyline. This majestic view was the starting point of the design.

Image Courtesy © Pascal Tournaire

  • Architects: Pierre Marchand Architectes
  • Project: Cabin
  • Location: Chamonix valley, France
  • Photography: Pascal Tournaire
  • Architects in charge: Pierre Marchand, Jean-Valère Gaultier
  • Construction managers: ERM
  • Structural Engineering: Stebat
  • Thermal and Fluids Engineering: Cetralp
  • Manufacturers: Alpal, Atre & Loisirs, Bouygues Energie, Covermetal, Domokit, Dubourgeat, Fauvel, Normandy Ceramics, L’atelier De Menuiserie, Mgs, Mignola,  Mont Blanc Materiaux, Nordique France, Oxali, Perrin, Techni Resine
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 250 m²
  • Completion Year: 2016

(more…)

Webster Terrace in Nova Scotia, Canada by TEAL

Friday, May 19th, 2017

Article source: TEAL 

Webster Terrace was a distinguished modern movement house built in three stages. It had an open plan living/dining/kitchen with a distinctive sloped ceiling extending into a mono slope cantilevered roof.

Image Courtesy © Riley Smith

  • Architects: TEAL
  • Project: Webster Terrace
  • Location: Halifax, Nova Scotia, Canada
  • Photography:  Riley Smith Photographer
  • Software used: Revit, 3DS Max and Rhino
  • Other participants:

    • General Contractor: Special Projects Limited
    • Structural Engineer: Campbell Comeau Engineering
    • Subcontractor: JETCO Contracting Inc
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 3800 SF
  • Completion Year: 2017

(more…)

PIREHUEICO HOUSE in Antiago, Chile by Elemental

Friday, May 19th, 2017

Article source: Elemental 

When we met the client for the first time, he asked us to do house with the color of the shadow. We thought that was an interesting challenge and we accept to design a private house for a rich client, a program that normally we don’t do because not relevant enough.

We were asked to design a summer/winter house in a remote landscape in the most southern part of Chile. More than a design, the client wanted us to consider all the variables that might be the case for the project and formulate an equation with them; the design then had to be just the resolution of that equation.

Image Courtesy © Elemental

  • Architects: Elemental
  • Project: PIREHUEICO HOUSE
  • Location: Antiago, Chile
  • Construction: 2004
  • Built Area: 350m2
  • Budget: US$ 1000 x m2

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy