Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

1896 Double-Height Courtroom Restoration by Fisher Heck Architects

Saturday, April 11th, 2015

Article source: Fisher Heck Architects

What was once two separate courtrooms with adjacent support offices and an intermediate floor separating the two, is now a grand two-story Commissioners Courtroom, restored to its original 1896 creation. In addition to the courtroom restoration, a new stairwell spanning five floors within the courthouse was designed to bring the building up to code. One of the challenging requirements to this courtroom is that it had to serve multiple uses in order to make the room more accommodating throughout the year.

Image Courtesy © Fisher Heck Architects

Image Courtesy © Fisher Heck Architects

  • Architects: Fisher Heck Architects
  • Project: 1896 Double-Height Courtroom Restoration
  • Software Used: Revit

(more…)

SONGBIRD LANE in Frederick County, Virginia by READER & SWARTZ ARCHITECTS

Saturday, April 11th, 2015

Article source: READER & SWARTZ ARCHITECTS

This house was originally a two story, nondescript, 1970’s “farmhouse” with no architectural merit, clad in baby blue vinyl siding. The house had mold problems, and, consequently, its inhabitants had respiratory issues. Despite its pedestrian character and inadequate size, the house did have one thing going for it—it sat on the right place on its site, within a ring of mature trees. Because of its siting, and because the owners were concerned about conserving natural resources, a decision was made not to tear down and relocate the house. Instead, the design parti was to keep the box of the original house as the central core, add two wings which help make outdoor spaces and optimize the sun path, and rethink the building massing.

Image Courtesy © Hoachlander Davis

Image Courtesy © Hoachlander Davis

  • Architects: READER & SWARTZ ARCHITECTS
  • Project: SONGBIRD LANE
  • Location: Frederick County, Virginia
  • Photography: Hoachlander Davis
  • Builder: R.L. Hayes Enterprises, LLC;  and M.T. Puskar
  • Structural Engineer: Painter-Lewis, P.L.C.
  • Mechanical Engineer: Comfort Design, Inc.
  • Landscape Architect: Siteworks
  • Millwork: Dovetail Millwork

(more…)

Oos House in Alicante, Spain by Sanahuja&partners

Saturday, April 11th, 2015

Article source: Sanahuja&partners

Oos house It is a detached house highly influenced by the peculiarities of the plot where it is inserted. This plot has a deep and diagonally slope that requires to place the entrance in the lowest point of the road and set the house levels from the top to bottom, contrary to usual.

Image Courtesy © Sanahuja&partners

Image Courtesy © Sanahuja&partners

(more…)

Spring Studios in New York by AA Studio

Saturday, April 11th, 2015

Article source: AA Studio

Spring Studios, a comprehensive creative agency catering to the fashion industry, with headquarters in London, UK. Spring is a group of companies, which work within the fashion, beauty and luxury brand markets and have a shared strategic vision for international growth. Spring was started in 1996 as a photographic studio complex: today, Spring is widely recognized as one of the leading photographic studios in the world and throughout its group of companies is involved in up to 60 fashion shoots a day internationally. Spring has also established a successful business, which provides advertising solutions to leading names including Armani, Louis Vuitton, Chanel, Prada, Vogue, etc.

Image Courtesy © Razummedia

Image Courtesy © Razummedia

  • Architects: AA Studio
  • Project: Spring Studios
  • Location: 50 Varick St, New York, US
  • Photography: Razummedia, DaVinci Stairs
  • Software Used: SketchUp, AutoCad and Rhino
  • Collaboration: MA Architects

(more…)

NATIONAL LIBRARY OF FRANCE by Dominique Perrault Architecture

Friday, April 10th, 2015

Article source: Dominique Perrault Architecture

A place and not a building

The “grands projects” of the President of the Republic that have been completed up to date are all closely associated with a site, and a history -in a word, a place with a name. The National Library of France is built on a stretch of industrial waste land on the banks of the Seine in the East End of Paris. It represents the starting- point for a complete reconstruction of this entire sector of the 13th district. The institution encompasses within it an element of grandiosity and an element of generosity. If we refer to the urban history of the great monuments which have been the fundamental signs of the city’s thrust toward new territory, the greatest gift that it is possible to give to Paris consists, today, in offering space, and emptiness – in a word, a place that is open, free, and stirring. Accordingly, the enormous building, which is envisaged with architectural emphasis and contentions by way of back-up, is transformed into a project that involves the void. Proposing as it does to the History of France a focus on immateriality and non-ostentation, this is an absolute luxury in thet city. It is this context which engenders the concept of the project.

Image Courtesy © Georges Fe

Image Courtesy © Georges Fe

  • Architects: Dominique Perrault Architecture
  • Project: NATIONAL LIBRARY OF FRANCE
  • Location: Quai François Mauriac, 75013 Paris, France
  • Photography: Georges Fessy, Vincent Fillon
  • Program:
    • Public spaces (public reading rooms 1 556 places, research reading rooms 2 034 places for a total of 3 590 readers for 59 070 m²)
    •  Reception and public services area (23 000 m²)
    •  Conference rooms (3 000 m²)
    •  Stock rooms (71 000 m², ca. 400 km of shelves, 20 million volumes)
    •  Administration (36 000 m²) of which 16 000 m² is office space in the towers
    •  Technical space (35 000 m²)
    •  Underground car park for 700 cars (20 500 m²)
  • Site area: 65 300 m²
  • Built area: 365 178 m²
  • Built volume: 1 500 000 m³ (more…)

MUSUBI in Tokyo, Japan by TORAFU ARCHITECTS

Friday, April 10th, 2015

Article source: TORAFU ARCHITECTS 

Yamada Sen-I Co., Ltd. is a furoshiki (wrapping cloth) manufacturer based in Kyoto and we performed the renovations for their directly-managed official shop; “Musubi.” Since the store is located in a quiet area of Harajuku, Tokyo, deliverable included a space to showcase the furoshiki designs on sale by increasing available store space and improving the visibility of the store’s interior.

Image Courtesy © Fuminari Yoshitsugu

Image Courtesy © Fuminari Yoshitsugu

  • Architects: TORAFU ARCHITECTS 
  • Project: MUSUBI
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Fuminari Yoshitsugu
  • Credit: Graphics: TAKAIYAMA
  • Total floor area: 87.91m2
  • Design period: 2014.06-2015.02
  • Construction period: 2015.02-2015.03

(more…)

Aesop Midtown in Tokyo, Japan by TORAFU ARCHITECTS

Friday, April 10th, 2015

Article source: TORAFU ARCHITECTS 

We performed the interior design for a store by Aesop, an Australian skin care brand, located in Tokyo Midtown. The site itself, posed some restrictions due to its size – a narrow 3.8m entrance width, 5.8m depth and 3.2m ceiling height.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: TORAFU ARCHITECTS 
  • Project: Aesop Midtown
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Total floor area: 24.07m2
  • Design period: 2014.12-2015.03
  • Construction period: 2015.02-03

(more…)

Shichigahama Tohyama Nursery in Miyagi prefecture, JAPAN by Ippei Takahashi + TAKAHASHI IPPEI OFFICE

Friday, April 10th, 2015

Article source: Ippei Takahashi + TAKAHASHI IPPEI OFFICE 

This is a reconstruction project for a public nursery affected by the 2011 earthquake in Japan. I hoped the new building to be in harmony with its surrounding environment and not to disturb the peaceful atmosphere in this town scape. Also, the town people wanted it to be a monument for reconstruction, evoking both unity and eternity.

Image Courtesy © TAKAHASHI IPPEI OFFICE

Image Courtesy © TAKAHASHI IPPEI OFFICE

  • Architects: Ippei Takahashi + TAKAHASHI IPPEI OFFICE
  • Project: Shichigahama Tohyama Nursery
  • Location: Shichigahama town, Miyagi prefecture, JAPAN
  • Photography: TAKAHASHI IPPEI OFFICE
  • Total Floor Area: 1069.45 sqm
  • Date of Completion: March 2013

(more…)

BEM PARIS SACLAY in France by OXO Architectes

Friday, April 10th, 2015

Article source: OXO Architectes

Sou Fujimoto Architects, Manal Rachdi OXO Architectes and Nicolas Laisné Associés, Won the first Prize for the new Learning Centre of the Ecole Polytechnique, in Paris-Saclay.

Image Courtesy © SOU FUJIMOTO ARCHITECTS + NICOLAS LAISNE ASSOCIES + MANAL RACHDI OXO ARCHITECTS

Image Courtesy © SOU FUJIMOTO ARCHITECTS + NICOLAS LAISNE ASSOCIES + MANAL RACHDI OXO ARCHITECTS

  • Architects: OXO Architectes
  • Project: BEM PARIS SACLAY
  • Location: PARIS, France
  • Photography: SOU FUJIMOTO ARCHITECTS + NICOLAS LAISNE ASSOCIES + MANAL RACHDI OXO ARCHITECTS+ RENDERING BY RSI-STUDIO.
  • ARCHITECTS TEAM: SOU FUJIMOTO ARCHITECTS + MANAL RACHDI  OXO ARCHITECTS+ NICOLAS LAISNE ASSOCIES
  • TEAM PROJECT: 
    • SOU FUJIMOTO ARCHITECTS (Tokyo, Japan)
      Partner in charge: Sou Fujimoto
      Project manager: Marie de France
    • MANAL RACHDI OXO ARCHITECTS (Paris, France)
      Partenaires-en-Charge: Manal Rachdi
      Project manager: Traian Bompa, Helena Frigola
    •  NICOLAS LAISNE ASSOCIES (Paris, France)
      Partner in charge: Nicolas Laisné, Dimitri Roussel
      Project manager: Margaux Desombre
    • CONSULTANT: EGIS BATIMENTS (Paris, France)
      Partner in charge: Patrice Lynch
      Engineers: Alain Collet, Mario Figueiredo, Henri Souchon
    • BET CONCEPTION ET INGENIERIE ENVIRONNEMENTALE: FRANK BOUTTÉ
      CONSULTANTS (Paris, France)
      Project manager: Olivier Puertas
    • ACOUSTICIAN: LAMOUREUX ACOUSTICS (Paris, France)
      Thomas Jourdan
    •  PERSPECTIVE: RSI-studio, Manal Rachdi Oxo architectes. Nicolas Laisné associés.
  • TYPE: Restricted competition
  • SURFACE: 10 000 m²
  • BUDGET:  € 32.5M
  • STATUS: First prize.

(more…)

ACANTO in Quito, Ecuador by EA+ARQ

Friday, April 10th, 2015

Article source: EA+ARQ

The challenge of the architects Esteban I. Andrade A. (ea+arq) and Francisco Vásquez, in the apartments Buildings Design named Acanto, was to create a contemporary project, denoting the volumes with different textures without distorting the architectural environment of the neighborhood, that’s why we´ve used several finished as bricks, concrete and stainless steel.
With a front line of 20 mts. and 28 mts. of depth, we´ve accomplished a project of 14 departments on eight floors and two parking subsoil’s.
The project has been created on a terrain located at Bellavista, which haves as a principal attraction the excellent location and a privileged view of Quito.

Image Courtesy © EA+ARQ

Image Courtesy © EA+ARQ

  • Architects: EA+ARQ
  • Project: ACANTO
  • Location: Quito, Ecuador
  • Year: 2014

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy