Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Family House in Horjul, Slovenia by 2AMV Arhitekti

Saturday, June 4th, 2016

Article source: 2AMV Arhitekti

A modern family house positioned on a hill in the idyllic countryside of Ljubljana, Slovenia. It offers its owners a fabulous view of the nearby Village of Horjul on its north side, and panoramic views of the farmland in the south. It’s organized so that the living area is in the top level with the larch-wood terrace providing shade in the south. The sleeping quarters are in the partially underground fool level connected the outside area. Exactly this connection of the internal functions of the house and the hillside was the main goal of the design team 2AMV Arhitekti. This is also prominent in the way the garage is cut into the hill.

Image Courtesy © 2AMV Arhitekti

Image Courtesy © 2AMV Arhitekti

  • Architects: 2AMV Arhitekti
  • Project: Family House
  • Location: Horjul, Slovenia

(more…)

Bay Valley Science & Technology Park in Shanghai, China by 10design

Saturday, June 4th, 2016

Article source: 10design

The Bay Valley Science and Technology Park is a 400,000sqm office development in New Jiangwan, Shanghai. It is one of 10’s first major significant projects completed in the summer of 2014. The project is comprised of low and mid-rise corporate headquarter office buildings designed for city and regional enterprises. The project contains 22 office buildings ranging in height from 40m tall to 80m tall.

Image Courtesy © Kerun Ip

Image Courtesy © Kerun Ip

  • Architects: 10design
  • Project: Bay Valley Science & Technology Park
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Kerun Ip
  • CGI Team: Jon Martin, Shane Dale
  • Co Design Partners: Barry Shapiro, Scott Findley
  • Architectural Team (Shanghai): Barry Shapiro, Tania Conforti, Chen Yue Yue, Dai Yu Cheng, Dawen Qin, Zhu Qi
  • Architectural Team (Hong Kong): Scott Findley, Garry Phillips, Nigel Height, Sean Quinn, Laura Rusconi Clerici
  • Architectural Team (Edinburgh): Adrian Boot, Philip Gray, Robert Rodriguez
  • Landscape Team: Ewa Koter, Fabio Pang
  • Interiors Team (10+paring onions): Alex Wong, Nick Chow, Kylie Chow, Winky Siu
  • Site: 160,000 sqm
  • GFA: 400,000 sqm

(more…)

Huawei UAE Headquarters in Dubai by 10design

Saturday, June 4th, 2016

Article source: 10design

Huawei recently announced its partnership with MENA’s largest ICT hub, Dubai Internet City (DIC) – a member of TECOM Group, to establish its national headquarters in the UAE.  This long term investment will help to drive the country’s vision to make Dubai the smartest city in the world.

Image Courtesy © 10design

Image Courtesy © 10design

  • Architects: 10design
  • Project: Huawei UAE Headquarters
  • Location: Dubai, UAE
  • Client: TECOM
  • Architectural Design Team: Nick Cordingley, Chris Jones, Kishor Lad, Jamie Webb, Eugene de Villiers, Alexey Golbraykh, Sean Quinn, George Aguirre, Karolina Kurzak, and Janet Tam
  • CGI Team: Jon Martin, Yasser Salomon, Peter Alsterholm, David Guardado, and Laura Simonsen
  • Space Type: Grade A Office, Retail and F&B
  • Service: Architecture, Sustainability, CGI
  • Site Area: 2791 sqm
  • GFA: 8195 sqm
  • Height: 30m

(more…)

Entrepreneur Offices in Madridejos, Spain by OOIIO Architecture

Saturday, June 4th, 2016

Article source: OOIIO Architecture

OOIIO wins 1st Prize in the public competition for the construction of the new Business Incubator Office Building in Madridejos, Toledo.

The municipality of Madridejos wanted to rehabilitate a former health center that had been abandoned in this “Manchega” locality and organized the ideas competition for it.

Image Courtesy © OOIIO Architecture

Image Courtesy © OOIIO Architecture

  • Architects: OOIIO Architecture
  • Project: Entrepreneur Offices
  • Location: Madridejos, Castilla La Mancha, Spain
  • Client: Council of Madridejos
  • Team: Joaquín Millán Villamuelas, Jesús Reyes García, Magdalena Polvorinos Caeiro
  • Area: 644 m2

(more…)

Jazz Campus in Basel, Switzerland by BUOL & ZÜND

Saturday, June 4th, 2016

Article source: BUOL & ZÜND 

The idea was to plan a building which is dedicated to jazz. It was a challenge to bring the two disciplines together as jazzmusic works with improvisation and serendipity while architecture seaks to avoid random and tries to plan and fix things to make them persist. The second question was how to integrate a new building into the grown city structure of the old town in Basel. During our research we realized that the plan of the buildings on the site hasn’t changed much during centuries although the buildings themselves were exchanged several times. So we decided to believe in the “architecture-trouvée” and create the building’s volume on the base of the old citymap. The result is a diverse volume with a courtyard in the center.

Image Courtesy © Georg Aerni

Image Courtesy © Georg Aerni

  • Architects: BUOL & ZÜND
  • Project: Jazz Campus
  • Location: Utengasse 15-17, 4058 Basel, Switzerland
  • Photography: Georg Aerni
  • Software used: ArchiCAD, SketchUp
  • Design team: Robert Müller, Rémy Schuster
  • Structural engineering: WGG Schnetzer Puskas, Basel
  • Acoustics: Applied acoustics, Gelterkinden
  • Ventilation planners: Ruedi Wirz, Basel
  • Construction management: Sulzer + Buzzi, Pratteln
  • Execution planning steel-lightweight construction: Arbeitsgem. Rodoni AG und G. Canonica AG Basel
  • Owner and construction supervision: Stiftung Habitat, Stiftung Levedo, Hochschule für Musik, Basel
  • Construction period: 2011 – 2013

(more…)

Earls Kitchen + Bar Crossroads in Edmonton, Canada by McKinley Burkart Architects

Friday, June 3rd, 2016

Article source: McKinley Burkart Architects

Many food+beverage clients require design solutions for multiple locations, both nationally and internationally. McKinley Burkart recognizes the need for design that is scalable and adaptable, with individual elements that can be repeated and evolved effectively whether for two or 100 locations. Furthermore, McKinley Burkart believes in the power of interior design to develop a strong brand message and customer familiarity. The concept for Earls Crossroads, and future Earls locations, was to open and lighten the space while incorporating timeless materials that would patina over time. Ensuring design longevity, natural stone, wood, leather and concrete were used throughout the space. Creating a cohesive customer experience between multiple restaurant locations, McKinley Burkart aligned the design with the national brand. By focusing on a consistent tone, with distinct recurring components, rather than a cookie-cutter design, each restaurant location, is unique yet on-brand. The overall aesthetic creates the ideal space for comfortable and stylish dining and embodies notions of a laid-back cool vibe.

Image Courtesy © Jamie Hyatt Photography

Image Courtesy © Jamie Hyatt Photography

  • Architects: McKinley Burkart Architects
  • Project: Earls Kitchen + Bar Crossroads
  • Location: Edmonton, Canada
  • Photography: Jamie Hyatt Photography
  • Software used: AutoCad

(more…)

Rye’s maritime history fused with contemporary design in East Sussex, England by JD Architects

Friday, June 3rd, 2016

Article source: JD Architects

JD Architects (JDA) has recently completed its ambitious redevelopment of Cinque Ports Street, the 1,050 sq. m. former Central Garage site in Rye. Derelict for fourteen years, these buildings have been given a new lease of life with a striking, angular wooden façade made from Kebony. With its clever design and sustainable focus, Cinque Ports Street was announced as a winner at this year’s RIBA Regional South East Award.

Image Courtesy © Oliver Perrott

Image Courtesy © Oliver Perrott

  • Architects: JD Architects
  • Project: Rye’s maritime history fused with contemporary design
  • Location: East Sussex, England, UK
  • Photography: Oliver Perrott

(more…)

Marquette Residence in Québec, Canada by naturehumaine architecture et design

Friday, June 3rd, 2016

Article source: naturehumaine architecture et design

The project is located in the Rosemont-Petite-Patrie facing the backyard of Papineau Street, a busy commercial street in Montreal. The project consists of 6 housing units each boasting a private access. Forward, the project is characterized by its simple volume, uniformly coated with a brown brick. For their variable dimensions and offset openings instill dynamism to the front. Street side, 3 parking spaces are covered by a large terrace. To maximize the contribution of light on the first floor, it was found detached from the facade and the glass walkways with railings. Expanded metal coating covers the exterior structure of the terrace. Copper, the steel cladding covering the lower levels reminds the tone of windows that give rhythm the project.

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: naturehumaine architecture et design
  • Project: Marquette Residence
  • Location: Montréal, Québec, Canada
  • Photography:  Adrien Williams
  • Intervention: New Construction
  • Area : 7200 sqft = 6 units from 1100 to 1300 sqft
  • Completion Date: 2015 

(more…)

Mitre house in Mexico by Garza Iga Arquitectos

Friday, June 3rd, 2016

Article source: Garza Iga Arquitectos

This house was conceived from the start to be sold as an investment for a client. The interior layout is very commercial. But we wanted to make something different, something that stood out from the rest of the houses in the neighborhood. We chose to design a house that would be built quickly making the construction cheaper. The construction process can be summarized in three basic steps.

Image Courtesy © Delfoz

Image Courtesy © Delfoz

  • Architects: Garza Iga Arquitectos
  • Project: Mitre house
  • Location: Mexico
  • Photography: Delfoz
  • Software used: Autocad, Rhino, Illustration
  • Team: Daniela Garza, Eduardo Iga
  • Status: Built
  • Size: 1000 sqft – 3000 sqft
  • Year: 2015

(more…)

Maggie’s Cancer Caring Centre in Glasgow, Scotland by OMA

Friday, June 3rd, 2016

Article source: OMA

Maggie’s rely on the fundamental precept, often overlooked, that exceptional architecture and innovative spaces can make people feel better – thereby kindling the curiosity and imagination fundamental to feeling alive. Grand in their ambitions, but designed on a small scale, Maggie’s provide a welcome respite from typical institutional hospital architecture. Their spaces are more than merely functional; they serve as a haven for those receiving treatment. In creating a place to connect and learn from others who are going through similar experiences, Maggie’s help patients to develop their sense of confidence and resourcefulness.

Image Courtesy © Charlie Koolhaas

Image Courtesy © Charlie Koolhaas

  • Architects: OMA
  • Project: Maggie’s Cancer Caring Centre
  • Location: Glasgow, Scotland, UK
  • Photography: Charlie Koolhaas, Philippe Ruault
  • Client: Maggie Keswick Jencks Cancer Caring Centres Trust
  • Site: A green knoll on the grounds of Gartnavel Hospital
  • Program: 534 m2 comprising counseling rooms, sitting rooms, offices and a large multi-purpose space.
  • Partners in charge: Rem Koolhaas, Ellen van Loon Associate in charge: Richard Hollington III
  • Team: Atsuo Arii, Josh Beck, Alexander Giarlis, Stephen Hodgson, Takuya Hosokai, Maria-Chiara Piccinelli, Koen Stockbroekx
  • COLLABORATORS

    • Implementation architects: Keppie
    • Structure: Sinclair Knight Merz Services: KJ Tait Engineers
    • Landscape: Lily Jencks
    • Fixed shelves: Vincent de Rijk
  • Status: Completed September 2011

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise