Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Middle Buff in Kiev, Ukraine by ROSKO Family Design

Saturday, December 17th, 2016

Article source: ROSKO Family Design 

Apartment project was designed for a young couple – very energetic and active people. The first wish of the owners – the creation of functional and creative space.

Image Courtesy © ROSKO Family Design

Image Courtesy © ROSKO Family Design

(more…)

Monolithic Apartment with Predominant Wood Elements in Castrovillari, Italy by Brain Factory – Architecture & Design

Saturday, December 17th, 2016

Article source: Brain Factory – Architecture & Design 

The Monolithic House is an apartment located in Castrovillari (CS), in the southern Italy, so defined because the creative concept behind the project plays with the volumetric subtractions of a monolithic block. The majestic views of the Pollino massif mountains, clearly visible from the luminous windows of the apartment, lead to the choice of the stone as conceptual raw material. In addition to stone, predominant natural material is the wood that warms the environment from the entrance, place where it is immediately enveloped in a surreal atmosphere: a rain of Swarovski crystals adorned the walls, dotted of sparkles. Constructive tension element of interior design around which takes place the open space is the monolithic block, ie the stone wall’s partition between kitchen and living room, characterized by a window which performs the dual function of table or support plane.

Image Courtesy © Marco Marotto

Image Courtesy © Marco Marotto

  • Architects: Brain Factory – Architecture & Design (Paola Oliva)
  • Project: Monolithic Apartment with Predominant Wood Elements
  • Location: Castrovillari, Italy
  • Photography: Marco Marotto
  • Designer: Marco Marotto
  • Area: 170 sq. m

(more…)

The Lantern- Nanoco in Hanoi, Vietnam by Vo Trong Nghia Architects + Takashi Niwa

Saturday, December 17th, 2016

Article source: Vo Trong Nghia Architects + Takashi Niwa

Located within Dong Da district, Hanoi, the newly constructed gallery and lighting showroom uses a perforated terracotta façade to create a simple yet significant impact on the surrounding landscape.

The gallery is located on the top floor overlooking a large neighbouring tree, while the slit skylights expose the roof garden. This offers a space for architects and design professionals to interact.

 Image Courtesy © Trieu Chien

Image Courtesy © Trieu Chien

  • Architects: Vo Trong Nghia Architects + Takashi Niwa
  • Project: The Lantern- Nanoco – Panasonic lighting showroom
  • Location: 83 Duong Lang, Dong Da district, Hanoi, Vietnam
  • Photography: Hiroyuki Oki, Trieu Chien
  • Client: Fortune-Nano Electrical Company (Nanoco)
  • Design Team: Nguyen Thi Thoa, Koji Yamamoto, Dao Sy DungContractor: Dai Dung JSC
  • Interior contractor: T.S.I. Vietnam Co. Ltd.
  • Site area: 72 m2
  • GFA: 383 m2
  • Completion: 01.2016

(more…)

Castle town Orthodontic Bruno in Aichi, Japan by TSC Architects

Saturday, December 17th, 2016

Article source: TSC Architects

This building is located in Nishio-shi, Aichi where the taste of the castle town remains, Japan.

We provided the open space such as the park to the cityscape on planning a dental clinic on this ground and wanted to contribute to local people.

Image Courtesy © Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)

Image Courtesy © Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)

  • Architects: TSC Architects (Yoshiaki Tanaka)
  • Project: Castle town Orthodontic Bruno
  • Location: Aichi, Japan
  • Photography: Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)
  • Site area: 674.15 sqm
  • Built area: 240.58 sqm
  • Total floor area: 259.05 sqm
  • Completion: 2014

(more…)

Hutong 02 PJ in Beijing, China by B.L.U.E. Architecture Studio

Saturday, December 17th, 2016

Article source: B.L.U.E. Architecture Studio

While designing for this renovation project of Nanluoguxiang tenements, we noticed the two houses are extremely small, only with area of 3.6 m2 and 2.8m2. Thus we emphasized on its flexibility to fulfill more functions, including the variability and flexibility in both vertical and horizontal direc1ons.

Image Courtesy © Ruijing Photo

Image Courtesy © Ruijing Photo

  • Architects: B.L.U.E. Architecture Studio (Shuhei Aoyama, Yoko Fujii, Yufeng Di, Hanlin Yang)
  • Project: Hutong 02 PJ in Beijing
  • Location: Nanluoguxiang, Beijing, China
  • Photography: Ruijing Photo
  • Client: B.l.U.E. Architecture Studio
  • Size: 1st Floor
  • Building Area: 7m2
  • Construction Period: 7.2015

(more…)

Headquarter Post AG in Vienna, Austria by HOLODECK architects

Saturday, December 17th, 2016

Article source: HOLODECK architects

The new headquarters of the Austrian Post AG is embedded in the urban context by inclusion of surrounding buildings, urban street connections and local conditions. Additionally, the building is structurally complemented by the public space and the courtyards. Different roof top gardens on the 6th floor and several terraces on some floors offer the employees inspiration and recovery. The integration in the urban context is guided by the intention to take in consideration the surrounding existing buildings’ typologies, the street connections with the 3rd Viennese district as well as several local data. The construction body takes shape in relation with the surrounding building blocks with inner courts, the existing telecom building, the neighbouring apartment house AMS, low rise buildings and the Grete-Jost-Park.

Image Courtesy © Isochrom

Image Courtesy © Isochrom

  • Architects: HOLODECK architects
  • Project: Headquarter Post AG
  • Location: Vienna, Austria
  • Visualization: Isochrom
  • Client: Austrian Mail Courier Post AG
  • Team: Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, Hannes Zergoi, Peter Hundt, Michal Bugan, Chloe Priou, Karolina Wolny
  • Size: 48000 m2
  • Year: 2012-2013

(more…)

House in Soto del Real, Spain by Alberich-Rodríguez Arquitectos

Friday, December 16th, 2016

Article source: Alberich-Rodríguez Arquitectos

The work was about projecting a familiar dwelling of a conventional programming, destined to a couple with two children, in a typical residential area of the Madrid mountain range, an environment without qualification.

In this sense we decided to give a recognizable piece to this disorganized, or better said heterogeneous, area of suburbia without any architectural interest.

As Moreno Galván wrote: “Buildings are created with a particular purpose. But architecture is made from a situation, an understanding of things, an image of the world.”

Image Courtesy © Ángel Álvarez

Image Courtesy © Ángel Álvarez

(more…)

Omicron-the body in Klaus, Austria by eichinger offices

Friday, December 16th, 2016

Article source: eichinger offices

A meeting place for programmers at Omicron in Klaus, Austria. We designed it to experience space in a three dimensional way between body & cloud. It is located in an office building designed by Dietrich, Untertrifaller architects.

Image Courtesy © eichinger offices

Image Courtesy © eichinger offices

(more…)

A show flat in the new modern complex Situla in Ljubljana, Slovenia by GAO architects

Friday, December 16th, 2016

Article source: GAO architects

A show flat in the new modern complex Situla, situated next to the main train station in Ljubljana, the capital city of Slovenia, designed by GAO architects.

Gao architects designed the interior of the flat, based upon a story of living an urban, dynamic and creative life in the core of the city. We associated the urban lyrics, colourfulness and liveliness of the passing trains with a sort of rough design of certain lofts which can imitate the modern way of living with its fusion of different decorative elements. They can reflect a very artistic way of living due to the choice of materials.

Image Courtesy © Miran Kambic

Image Courtesy © Miran Kambic

 

  • Architects: GAO architects
  • Project: A show flat in the new modern complex Situla
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Miran Kambic
  • Client: Tridana
  • Apartment layout: 143.47 m2
  • Atrium layout: 52.53 m2
  • Completed: january 2014

(more…)

Noto-Lucchesi Stadium in Marseille, France by Atelier Naom

Friday, December 16th, 2016

Article source: Atelier Naom

Investement in Public projets meets more and more difficulties :

the proportion between the needs in relation to communities’ necessarily means raises questions about “how” and «how much», the “quality” and the “quantity”.

Nevertheless, can we now be satisfied with a proposal that would only be “functional” and “quantitative” without considering that responsibility we have in the City, and which influences for many years the daily life of thousands of people?

On the scale of time and space of an area, the calculation is exponential and the stakes are major issues .

Image Courtesy © Naom-Photo Merlan

Image Courtesy © Naom-Photo Merlan

  • Architects: Atelier Naom (D. Fluchaire Architect)
  • Project: Noto-Lucchesi Stadium
  • Location: Avenue de l’escadrille Normandie-Niemen Marseille 13e, France
  • Photography: Naom-Photo Merlan
  • Software used: Vectorworks
  • Contracting authority: STB Northeast, 20 Bd Françoise Duparc 13 004 Marseille
  • Manager: M. Florent Dian
  • Employees: J. Cogne (Architect) Artec 64 (economist) / Langlois (structure and roadworks studies) / PLB (fluids studies)
  • Floor’s area: 520 m2
  • Land: 18 355 m2
  • Budget: 3 265 000 € HT
  • Studies: 2013 – 2014
  • Construction: 2015 – 2016
  • Construction time: 12 months + 2 months of preparation
  • Delivery: May 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy