Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Viewing tower Lommel in Belgium by Ateliereen Architecten

Saturday, April 25th, 2015

Article source: Ateliereen Architecten

For the municipality of Lommel, Ateliereen designed a thirty meters high observation tower in co-operation with the Belgian architecture studio MaMu Architects. The ‘Lommelse Sahara’ is characterized by sand dunes and surrounded by pine trees. It is a very popular nature reserve mainly used for walking and relaxation.

Image Courtesy © Ateliereen Architecten

Image Courtesy © Ateliereen Architecten

  • Architects: Ateliereen Architecten, In co-operation with MaMu Architects (Hasselt, B)
  • Project: Viewing tower Lommel
  • Location: Lommel, Belgium
  • Client: Municipality of Lommel (B)
  • Building contractor: Kametal bvba (Halen, B)
  • Structural engineering: AB-associates (Hasselt, B)

(more…)

Private Residence at Stubbs Road in Hong Kong by NC Design & Architecture Limited

Saturday, April 25th, 2015

Article source: NC Design & Architecture Limited

Apartment with simulated skylights

An apartment on Stubbs Road is an open and tranquil 2,700 square foot space defined by a 16m long sinuous wood wall, strong axial views lumi-nous ceiling oculi, and special hidden built-in wall features accommodating the specific daily routines of its residents. The residence is structured around a continuous communal area of the living room, dining room, kitchen and bathroom. The gentle, undulating grey wood wall unifies these spaces, drawing occupants from the narrow interior kitchen area towards the wide living room with its grand vista of the Happy Valley Race course below. The subtle shades of grey; from gun metal grey to light ash, delicately accentuates this progression while also providing a neutral backdrop for the rich colors of the selected modern Scandinavian furniture.

Image Courtesy © Dennis Lo

Image Courtesy © Dennis Lo

  • Architects: NC Design & Architecture Limited 
  • Project: Private Residence at Stubbs Road
  • Location: EvergreenVilla,  Stubbs Road, Mid-levels, Hong Kong
  • Photography: Dennis Lo
  • Interior Design: NC Design & Architecture Ltd (NCDA)
  • Project Designer: Nelson Chow (NCDA)
  • Client: Buick Management Limited

(more…)

Silvina and Omar’s house in Buenos Aires, Argentina by IR arquitectura

Saturday, April 25th, 2015

Article source: IR arquitectura

Silvina and Omar’s house used to be one among the typical vernacular models in the metropolitan area of Buenos Aires. Silent as to its urban insertion, simple and compact in its layout on a single level, releasing a portion of the lot to the back, a flat roof directly related to the tops of the neighboring trees and dense vegetation at the back.

Image Courtesy © Federico Cairoli

Image Courtesy © Federico Cairoli

  • Architects: IR arquitectura
  • Project: Silvina and Omar’s house
  • Location: Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Federico Cairoli
  • Architects Team: Luciano Intile, Andres Rogers, Martin Zlobec, Federico Chain, Joy Zimmerman

(more…)

“WOODEN HOUSES IN CADIRETES FOREST” in Tossa de Mar,Spain by DOSARQUITECTES

Saturday, April 25th, 2015

Article source: DOSARQUITECTES

Camping Cala Llevadó is one of the most emblematic campsites in Costa Brava. It is situated next to the beaches between Tossa de Mar and Lloret de Mar. The campsite as a client requested us a proposal to put 33 units in a part of virgin forest situated at the tallest part of the camping. The campsite is located at the side of the natural park called “Massís de Cadiretes”. This natural park is formed by mountains of oak, cork and pine trees that are arriving to the sea.

Image Courtesy © Simon Garcia ARQFOTO

Image Courtesy © Simon Garcia ARQFOTO

  • Architects: DOSARQUITECTES
  • Project: WOODEN HOUSES
  • Location: Camping Cala Llevadó. Tossa de Mar, Spain
  • Photography: Simon Garcia ARQFOTO
  • Principales intervinientes
    • Architecture, interior design and landscape: DOSARQUITECTES
    • Architects: Francesc Aromir Batiste-Alentorn and Cristina del Pozo Bas
  • Client: CAMPING CALA LLEVADÓ
  • Wooden houses builder: DURA i DERA
  • Installation company: SINOPHOS GROUP
  • General Data:
    • Situation: Camping Cala Llevadó. Tossa de Mar.
    • Forest Surface intervention: 18.320 m2
    • Number of houses: 33 units
    • Total Built surface: 1.282 m2

(more…)

KEXP 90.3 FM Radio Seattle Breaks Ground on WSDG Studio

Friday, April 24th, 2015

Article source: SkB Architects

KEXP 90.3 FM Radio recently celebrated the ground breaking for its new $15 million broadcast studio complex.  The ceremony attracted guests ranging from Pearl Jam’s lead guitarist, Mike McCready to King County Executive, Dow Constantine and, over 700 local fans. A staple of Seattle’s booming music scene for over 40 years, KEXP will soon occupy an expansive 28.000 ft2 piece of real estate in Seattle Center’s Northwest Rooms. KEXP’s new Walters-Storyk Design Group-WSDG – designed studios will feature an Audio/Video broadcast systems integration design based on a Wheatstone Audio for Radio and TV System.  The complex will include: A 400 ft2 on-air studio, a 1090 ft2 Live Room, (2) production rooms, (2) audio and (2) DJ Booths (2) video edit rooms, a video control room (2) DJ Iso rooms, a Green Room, Production/Mastering, open office space, a library, conference rooms, and a 4500 ft2 reception area/audience space with a stage for live performances, adjacent to a record/retail store and a café.  Funds for the new broadcast complex were raised by a successful on-air campaign and augmented by foundation, corporate, local entrepreneur and local government support.

Image Courtesy © SkB Architects

Image Courtesy © SkB Architects

  • Architects: SkB Architects
  • Project: KEXP 90.3 FM Radio Seattle Breaks Ground on WSDG Studio
  • Location: Seattle, Washington
  • Software used: Proprietary WSDG mode calculation software was engaged during the design process.
  • Acoustic Consultants: Walters Storyk Design Group (WSDG)
  • Project manager: Joshua Morris

(more…)

DISFRUTAR RESTAURANT DESIGN in Barcelona, Spain by EL EQUIPO CREATIVO

Friday, April 24th, 2015

Article source: EL EQUIPO CREATIVO

Ceramic in its different shapes is the common element leading us through various spaces, all impregnated with the essence of the Mediterranean: the bar, the kitchen and the patio.

The design project takes off from various starting points:
On one hand the site, unique and challenging in its layout as well as its location, requires a strong solution. We find a locale with a small, narrow façade on a busy street in the Eixample area of Barcelona. The space widens, relaxes and becomes filled with natural light as we cross the characteristic city block of the Eixample area until we reach the patio where the locale opens up onto a large terrace.

Image Courtesy © Adrià Goula

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: EL EQUIPO CREATIVO _ Oliver Franz Schmidt + Natali Canas del Pozo + Lucas Echeveste Lacy
  • Project: DISFRUTAR RESTAURANT DESIGN
  • Location: Calle Villarroel 163, Barcelona, Spain
  • Photography: Adrià Goula
  • Project Team: J. Marcos Feijóo, Anna Martínez, Cristòfol Tauler, Néstor Veloso, Anna Serra, Cristina Huguet, Clara Manchón
  • Client: Eduard Xatruch, Oriol Castro and Mateu Casañas
  • Floor Area: 520 m²
  • Completed: December 2014

(more…)

CASA LLORELL EN LA COSTA BRAVA in Girona, Spain by DOSARQUITECTES

Friday, April 24th, 2015

Article source: DOSARQUITECTES

A house situated in the heart of the Costa Brava with incredible views to a coast bay.
Costa Brava is different of other coasts because of the big forest slopes next to the sea.
The challenge was to fit a big program in a volume with some formal contrast with the nature of the place. So we propose some cubes placed as if they were randomly thrown, like if they were fallen from the sky, but finally they really derive from the fan-shape of the plot.

Image Courtesy © Simon Garcia ARQFOTO

Image Courtesy © Simon Garcia ARQFOTO

  • Architects: DOSARQUITECTES
  • Project: CASA LLORELL EN LA COSTA BRAVA
  • Location: Tossa de Mar, Girona, Spain
  • Photography: Simon Garcia ARQFOTO
  • Plot surface: 2.000 m2
  • Total built surface: 880 m2
    • Underground level (5 parking places, swimming-pool filter room): 92 m2
    • Underground level 2(Spa, Hammam, Service apartment, Installation room): 172 m2
    • Ground floor (main living-room, study, guest apartment): 378 m2
    • First floor (bedrooms, guest area, laundry room, entrance, ferrari garage): 238 m2
  • Architects Team: Francesc Aromir Batiste-Alentorn and Cristina del Pozo Bas
  • Structural design collaborator: Amanda Colom Calsina
  • Technical architect: Lluís Serrat Tarrés
  • Builder: REHABILITACIÓ i CONSTRUCCIÓ SALICHS S.A.
  • Installations: SINOPHOS GROUP

(more…)

World Health Organization intervention in Geneva, Switzerland by LATITUDE

Friday, April 24th, 2015

Article source: LATITUDE

The New Building of the World Health Organization (WHO) will replace a number of temporary buildings at the Headquarters site in Genève. The New Building will be one of three buildings that comprise the WHO Headquarters. The Main Building, designed by Bernard Tschumi, will continue to be the primary representation of the WHO.

Image Courtesy © LATITUDE

Image Courtesy © LATITUDE

  • Architects: LATITUDE
  • Project: World Health Organization intervention
  • Location: Geneva, Switzerland
  • Year: 2015
  • Type: Competition
  • Status: Proposal
  • Client: World Health Organization
  • Program: 22,000qm for office space and common facilities
  • Principal Architect: Manuel N. Zornoza
  • Team: Andrea Ramos Rodriguez, Jorge Cortes de Castro, Lucia Bravo Guinea

(more…)

WINERY – DOMAINE ALICE HARTMANN in Wormeldange, Luxembourg by dagliatélier d’architecture

Friday, April 24th, 2015

Article source: dagliatélier d’architecture

The winery ALICE HARTMANN builds a new wine center and visitors’ facilities on their estate in Wormeldange, Luxembourg. As a result of extensive international success crowned by awards like the “best of Riesling 2010” and several gold medals, the winery has decided to expand and modernize its facilities.

Image Courtesy © Jörg Hempel

Image Courtesy © Jörg Hempel

(more…)

Casa LPZ by Arquitectura en Movimiento Workshop

Friday, April 24th, 2015

Article source: Arquitectura en Movimiento Workshop

An elderly couple with a newborn grandchild commissioned us to design their new residence on a section between two recently built houses. Among their main requirements was that the house should have little or no visual contact with the neighboring properties and that daily life should happen on a single level. In addition to the usual requirements they asked for a guest bedroom and a gym on an upper level, which we resolved by means of gentle transition, that is, without long-spanning flights of stairs.

Image Courtesy © Arquitectura en Movimiento Workshop

Image Courtesy © Arquitectura en Movimiento Workshop

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy